Day tags 2023-06-11

dítě místo vláda voda praha titul vyhrát člověk domácí kayakcrossu nemocnice policie procento ruský sjezd soutěž ufc velký získat 23

Tags with an unusual surge in popularity:

kayakcrossu guardiola sturgeonový čtyřiadvacetihodinovku

Latest Published News for Each Tag

dítě

Při tragické nehodě na Slovensku zemřela skoro celá rodina, přežilo jen roční dítě, link

Při čelní srážce dvou osobních vozů na jihu Slovenska zemřeli v neděli rodiče a jejich osmileté dítě. Nehodu z rodiny přežilo jen roční dítě.

místo

Zahradě u hrázděného domu dali maximální svobodu a ona jim to vrací, link

Téměř dva roky hledali poměrně intenzivně místo, kde by chtěli trávit svůj volný a někdy i pracovní čas. „Už se nás zmocňovala beznaděj. Přemrštěné ceny za domy téměř k demolici, místa, která vás nechávají nohama na zemi,“ popisuje čtenář z Prahy. Nakonec našli. Na Děčínsku jim pod rukama vyrostla oáza pohody a klidu.

vláda

Policie musí šetřit. Platy udrží, ale bude propouštět. Služebny zatím neruší, link

Když Národní ekonomická rada vlády na konci loňského roku navrhovala vládě kde ušetřit, jedním z bodů bylo i snížení počtu policistů. To tehdy neprošlo přes ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Škrtat se však u policie nakonec bude. O tom kde, se zatím jedná.

voda

Němcová získala zlato a bronz na MS ve sjezdu na divoké vodě, link

Česká reprezentantka Marie Němcová vybojovala na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě v Augsburgu titul na kajaku a bronz na kánoi. Zlatou medaili získali také deblkanoisté Daniel Suchánek s Ondřejem Rolencem, na singlu skončil třetí František Salaj.

praha

Shiitake, houba samurajů. Kousek za Prahou se rodí superpotravina budoucnosti, link

Dvacet kilometrů za Prahou se rodí superpotravina, o které ještě hodně uslyšíme. Jedná se o houby Shiitake. „Na několika stech metrech čtverečních jsme schopni vyprodukovat až 30krát více proteinu než při pěstování hovězího dobytka a potřebujeme k tomu asi 70krát méně vody,“ vypočítává majitel rodinné farmy Dalibor Sýkorovský pro magazín Víkend DNES.

titul

Trenér Jícha a brankář Mrkva slaví s Kielem německý házenkářský titul, link

Filip Jícha slaví s Kielem návrat na německý házenkářský trůn a ze zisku titulu se s českým trenérem poprvé raduje také reprezentační brankář Tomáš Mrkva. THW si v pořadí 23. mistrovský primát zajistil v posledním kole bundesligy vítězstvím 34:27 v hale Göppingenu, díky němuž uhájil dvoubodový náskok před obhájci prvenství z Magdeburku.

vyhrát

Hluboká v nadstavbě poprvé vyhrála, Tempo nedalo šanci Třebíči, link

Kvůli povinnostem Draků na Evropském poháru se v uplynulém týdnu odehrály v české baseballové extralize pouze dvě série. Hluboká v nadstavbě poprvé vyhrála, Tempo nedalo šanci Třebíči. V nadcházejícím týdnu čeká soutěž pouze jedna série, o kterou se postarají brněnské týmy Draci a Hroši. Pak následuje přestávka pro All Star Game následovaná reprezentační pauzou, během níž se bude hrát Pražský baseballový týden.

člověk

Lidé vládu oznámkovali na průměrných 3,7, link

Češi v květnu ohodnotili vládu premiéra Petra Fialy (ODS) známkou 3,7. Čtyřku a pětku kabinetu dalo 58 procent lidí, což je více než v březnu. Jedničku by vládě dala tři procenta dotazovaných. Vyplývá to z šetření agentury Kantar TNS pro Českou televizi zveřejněného v neděli.

domácí

Úvodní časovku závodu Kolem Švýcarska vyhrál domácí Küng před Evenepoelem, link

Cyklistický mistr světa Remco Evenepoel při návratu do pelotonu po prodělání koronavirové infekce vstoupil do etapového závodu Kolem Švýcarska druhým místem v úvodní časovce. Třiadvacetiletý Belgičan se na 12,7 km dlouhé trati v Einsiedelnu musel sklonit před domácím jezdcem Stefanem Küngem, který byl o šest sekund rychlejší. Evenepoel za sebou nechal o čtyři sekundy krajana Wouta van Aerta.

kayakcrossu

Fišerová získala na domácím Světovém poháru v Praze v kayakcrossu stříbro, link

Tereza Fišerová na Světovém poháru vodních slalomářů v Praze po loňském zlatu skončila v kayakcrossu druhá.

nemocnice

Děti zachráněné z džungle v nemocnici moc nemluví. Ale chtějí si hrát, link

Světová média nadále sledují příběh čtyř kolumbijských sourozenců ve věku jeden až 13 let, kteří po pádu letadla přežili čtyřicet dní v nehostinné amazonské džungli. Tři dívky a chlapec byli převezeni do nemocnice v Bogotě, kde se nyní zotavují. Nejvíce pozornosti vyžaduje nejmladší, teprve roční dívka Cristin, děti ale nejsou nijak ohroženy na životě. Sice příliš nemluví a jsou slabí, přesto si chtějí hrát.

policie

Policie musí šetřit. Platy udrží, ale bude propouštět. Služebny zatím neruší, link

Když Národní ekonomická rada vlády na konci loňského roku navrhovala vládě kde ušetřit, jedním z bodů bylo i snížení počtu policistů. To tehdy neprošlo přes ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Škrtat se však u policie nakonec bude. O tom kde, se zatím jedná.

procento

Protržená Kachovská přehrada ztratila už 70 procent vody, link

Kachovská přehrada na jihu Ukrajiny podle ukrajinského ministerstva životního prostředí ztratila od úterního protržení své hráze už 70 procent vody. Hladina za poslední den klesla o další více než metr. Ukrajinské úřady zároveň hlásí dalšího mrtvého v důsledku záplav na dolním toku řeky Dněpr. Obětí je zatím oficiálně šest.

ruský

Další smlouvu s armádou nepodepíšu. Prigožin se vzpouzí Šojguovi, link

Šéf ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin v neděli vzkázal ruskému ministrovi obrany Sergeji Šojguovi, že s ním nehodlá podepisovat žádnou smlouvu. Ruský resort obrany totiž v sobotu informoval, že všechny „dobrovolnické oddíly“ musí s ministerstvem podepsat do konce června smlouvu. Moskva si od toho slibuje zvýšení efektivity ruské armády.

sjezd

Němcová získala zlato a bronz na MS ve sjezdu na divoké vodě, link

Česká reprezentantka Marie Němcová vybojovala na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě v Augsburgu titul na kajaku a bronz na kánoi. Zlatou medaili získali také deblkanoisté Daniel Suchánek s Ondřejem Rolencem, na singlu skončil třetí František Salaj.

soutěž

Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril, link

Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím přihlásili do soutěže o gril a další ceny. Dnešní přehled přináší první várku čtenářských receptů.

ufc

Třetí nezdar v UFC v řadě pro Dvořáka, český bojovník padl s Ercegem na body, link

Český MMA bojovník David Dvořák prohrál ve Vancouveru se Stephenem Ercegem z Austrálie 0:3 na body a v šestém zápase v elitní organizaci UFC si připsal třetí nezdar za sebou. Člen královéhradecké All Sports Academy tak zřejmě vypadne z elitní desítky muší váhové kategorie, kterou doposud uzavíral.

velký

Lucie Vondráčková chystá velký návrat na obrazovky, link

Zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková SEDMIČCE exkluzivně prozradila, že chystá něco velkého. Po letech pracovní pauzy se vrátila nejen k divadelnímu herectví, dabingu a zpívání, ale rovněž do seriálu, kde má mít jednu z hlavních rolí!

získat

Získejte na Prague Harley Days 2023 jednu vstupenku zdarma k jedné zakoupené, link

První zářijový víkend 1. – 3. září bude v Praze patřit již tradiční motocyklové akci Prague Harley Days. Spojuje to nejlepší z amerických motocyklů, gastronomie a adrenalinu. Díky iDNES Premium při nákupu jedné vstupenky získáte druhou zcela zdarma.

23

Kadlec finišoval druhý na Závodu míru cyklistů do 23 let, celkově vyhrál Huby, link

Milan Kadlec završil svoji premiéru na Závodu míru cyklistů do 23 let druhým místem. Devatenáctiletý jezdec v hromadném finiši poslední etapy v Jeseníku protnul cílovou pásku těsně za Britem Jackem Rootkinem-Grayem. Žlutý trikot pro celkového vítěze uhájil Francouz Antoine Huby, z Čechů byl v konečném pořadí nejvýše devátý Karel Camrda.


kayakcrossu

Fišerová získala na domácím Světovém poháru v Praze v kayakcrossu stříbro, link

Tereza Fišerová na Světovém poháru vodních slalomářů v Praze po loňském zlatu skončila v kayakcrossu druhá.

guardiola

GLOSA: Guardiola vstoupil definitivně mezi nesmrtelné!, link

Sedm let velí lavičce Manchesteru City, v sobotu večer dovedl trenér Pep Guardiola anglický klub k premiérovému triumfu v Lize mistrů. Po vítězném finále s Interem Milán, které rozhodl gól španělského reprezentanta Rodriho, křepčil 52letý kouč na Olympijském stadionu v Istanbulu se zlatou medailí na krku.

sturgeonový

Policie zadržela bývalou skotskou premiérku Nicolu Sturgeonovou, link

V souvislosti s vyšetřování bylo v minulosti zadrženo a vyslýcháno i několik dalších politiků. Nikdo nebyl obviněn.

čtyřiadvacetihodinovku

Jubilejní čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans vyhrálo Ferrari. Ukončilo éru Toyoty, link

Slavnou čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans při stém výročí existence závodu vyhrálo Ferrari. Vítězný vůz řídili Brit James Calado a Italové Alessandro Pier Guidi a Antonio Giovinazzi. Italská automobilka byla na startu s vlastním prototypem poprvé po padesáti letech a ukončila pětileté kralování Toyoty.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.