Day tags 2023-06-12

ruský zemřít rok policie ukrajina ukrajinský velký člověk druhý dítě žena auto berlusconi dálnice milión nehoda poslední soud česko dům

Tags with an unusual surge in popularity:

berlusconiho rogoz d6 girona marcos maskota mcgregor pacově prohlásit samsungu servis silvia spurtu szvoboda usnout

Latest Published News for Each Tag

ruský

ANALÝZA: Ukrajinci nakousli ruské linie. Ale to nejhorší je teprve čeká, link

Ukrajinská ofenziva vykazuje první malé úspěchy. Na hranicích Doněcké a Záporožské oblasti se armádě podařilo osvobodit prvních několik vesnic, rozhodující bitva však teprve přijde. Teď ji čekají hlavní obranné linie a zesílené útoky ruského letectva.

zemřít

V 71 letech zemřel úspěšný volejbalista Zajcev, olympijský vítěz z Moskvy, link

Ve věku 71 let zemřel po dlouhé nemoci bývalý úspěšný volejbalista Vjačeslav Zajcev, strůjce zlaté éry týmu Sovětského svazu ze 70. a 80. let. Podle oznámení ruského svazu v posledních letech bojoval s rakovinou. Jeho syn Ivan Zajcev je rovněž úspěšným volejbalistou a reprezentantem Itálie, kde se narodil v době otcova angažmá.

rok

Berbrovské praktiky jsou do roka zpět. Pelta se stal obětním beránkem, říká agent, link

Návrat berbrovských praktik tipuje do roka. Dotační průšvihy, kvůli kterým dostal (nepravomocně) šest let za mřížemi fotbalový boss Miroslav Pelta, by vyřešil zákonem o lobbingu. Štve ho, jak stát přistupuje ke sportu. A také, že rodiče místo přísnosti své děti jen „hladí“. „Jsem nenáviděný člověk! Kdo je upřímný a říká lidem pravdu do očí, bude na tom stejně jako já,“ tvrdí Zdeněk Heinzel, vlastník sportovní agentury Global Ballgames.

policie

Srb u slovenské policie nechtěně udal sám sebe, link

Občan Srbska nechtěně udal sám sebe, když na oddělení cizinecké policie ve slovenském městě Nové Zámky požádal o obnovení přechodného pobytu. Slovenská policie zjistila, že jde o osobu, na kterou byl v listopadu 2022 vydán mezinárodní zatykač a okamžitě ho zadržela.

ukrajina

Evropa hledá řešení energokrize. Ve hře je uložení zásob plynu na Ukrajině, link

Evropa spřádá plány na odvrácení energetické krize. Do úvahy připadá možnost skladovat zásoby plynu na území Ukrajiny, a to jen pár desítek kilometrů od vnějších hranic s Evropskou unií. Konkrétně by mohlo jít třeba o Bilče Volicko-Uherský zásobník, ve kterém by bylo možné uskladnit až čtyřikrát více zemního plynu než v největším zásobníku na území Německa.

ukrajinský

ANALÝZA: Až voda opadne, mariňáci vpadnou na jihu Rusům do zad, link

Voda z protržené přehrady Nova Kachovka vytvořila mezi ukrajinskou a ruskou armádou až 20 km široké jezero. Už pomalu klesá a je čas se podívat na to, co by mohlo v rámci ukrajinské ofenzivy následovat poté.

velký

Největší letecké cvičení NATO začíná. Ve vzduchu bude až 200 letounů naráz, link

Severoatlantická aliance spustila největší zkoušku svých vzdušných sil minimálně za několik dekád. Do cvičení AIR DEFENDER 23 se zapojí na 250 bojových letounů z 25 zemí včetně Česka. Má prověřit schopnosti kolektivní obrany v případě napadení. To vše v pokračující době vyhrocených vztahů s Ruskem kvůli jeho válce na Ukrajině.

člověk

Lidé na Hradě jedli a muzicírovali. K sousedské slavnosti se připojil i prezident, link

Lidé usedli v pondělí odpoledne k sousedské hostině na nádvoří Pražského hradu. Pozval je sem spolek Piana na ulici. Prostřený stůl obepnul katedrálu svatého Víta a utvořil symbolický tvar srdce. Ke společnosti se připojil i prezident Petr Pavel.

druhý

Olomouckou rezervu v druhé fotbalové lize bude trénovat Janotka, link

Rezervu Sigmy Olomouc v druhé fotbalové lize povede Tomáš Janotka. Na lavičce nahradí Augustina Chromého, pod jehož vedením obsadil tým osmé místo. Chromý se bude naplno věnovat práci šéftrenéra dorostenecké akademie. Hanácký klub to uvedl na svém webu.

dítě

Přežily jako zázrakem: úspěšné boje dětí s horami i oceánem, link

Jejich příběhy zní jako horor, zahrnují vraždu, ztroskotání, zmizení v lese, útrapy ve vedru. Následující hrdinové a hrdinky však těžké chvíle přežili. Jejich úsilí zůstat naživu má stejně „zázračné“ kontury jako nedávný souboj čtyř kolumbijských dětí po pádu letadla.

žena

Syna bila a nechávala hladovět v psí boudě. Rakušanku zatkli za brutální týrání, link

V Rakousku byla zatčena 32letá žena, která je podezřelá z brutálního týrání svého dítěte. Podle vyšetřovatelů 12letého chlapce zavřela do psí boudy a nechala ho hladovět tak, že upadl do bezvědomí. Koncem léta by mělo padnout rozhodnutí, zda bude žena formálně obžalována.

auto

U Děčína se srazilo osobní auto s vlakem, provoz na místě stojí, link

Mezi Děčínem a Benešovem nad Ploučnicí se srazilo osobní auto s vlakem. Provoz je zastaven. Podle prvotních informací se událost obešla bez zranění, řekl mluvčí Správy Železnic Pavel Tesař.

berlusconi

STALO SE DNES: Lisková vyzvala k denacifikaci, zemřel italský expremiér Berlusconi, link

Exministr kultury Daniel Herman žádá policii, aby řešila nenávistný tweet Nely Liskové o denacifikaci. Zemřel bývalý italský premiér Silvio Berlusconi. Vražda Roma v Brně vyvolala nenávistné projevy vůči Ukrajincům a bude demonstrace. Pražský Městský soud poslal manažery Mostecké uhelné do vězení. V dočasně okupované oblasti Záporoží partyzáni odpálili železniční most, který sloužil jako trasa pro zbraně z Krymu.

dálnice

Boj o dálnici D35 u Litomyšle skončil, žádný hlas nebyl proti, link

V Litomyšli začalo řízení, na jehož konci by mělo ministerstvo dopravy vydat společné územní a stavební povolení pro deset a půl kilometru dlouhý úsek dálnice D35. Bude tvořit obchvat města.

milión

Daň z majetků nad 100 milionů. Sociální demokraté ukázali svůj návrh balíčku, link

Sociální demokracie představila vlastní návrh balíčku jako alternativu k tomu, který chce prosadit pětikoalice. Navrhuje například daň z velkých majetků v hodnotě nad 100 milionů korun, zavedení progresivní daně z příjmu právnických osob a obnovu progresivního zdanění fyzických osob s tím, že jde o osvědčený standard ve vyspělých zemích.

nehoda

Krev na airbagu, DNA na nedopalku. Policisté hledali řidičku, která utekla od vážné nehody, link

Jako z napínavé detektivky vypadalo vyšetřování dopravní nehody v Brně, při níž řidička škodovky narazila do druhého auta, v němž zranila tři lidi. Žena hned po nehodě utekla, aniž by zraněným pomohla.

poslední

Další nechtěná změna, focení i poslední přání od maroda. Lvíčatům začala finální fáze ladění na EURO, link

Úsměv, prosím! Poslední soustředění před EURO jednadvacítek začalo týmovým focením. Před objektivem chyběl brankář Antonín Kinský, jenž musí kvůli zranění cestu do Gruzie vzdát. Lvíčata budou doma ladit do konce týdne, do Batumi se poletí příští pondělí. Pro připomenutí: na mistrovství Evropy čeká našlapaná skupina s Anglií, Německem a Izraelem.

soud

Pavel navrhuje za ústavního soudce Fremra z Mezinárodního trestního soudu, link

Novým ústavním soudcem by se mohl stát někdejší místopředseda Mezinárodního trestního soudu (ICC) Robert Fremr. Návrh na souhlas s jeho jmenováním v pondělí prezident Petr Pavel předložil Senátu.

česko

Česko mělo v květnu 13. nejvyšší inflaci v Evropě, link

Inflace v ČR byla v květnu přes pokles 13. nejvyšší mezi 41 evropskými státy. Proti dubnu si Česko polepšilo o jednu příčku. Vyplývá to z analýzy investiční platformy Portu. Meziroční inflace v ČR v květnu zvolnila na 11,1 procenta z dubnových 12,7 procenta, oznámil v pondělí Český statistický úřad.

dům

Snad luxusní dům nedopadne jako vila Tugendhat a nevstoupí do něj Rusové, link

Nádherné místo na břehu malé říčky nedaleko Kyjeva si před několika lety vybrala rodina k postavení dvoupodlažního domu. Měl souznít s okolní přírodou i krajinou a nabídnout nejen pěkně bydlení, ale také spoustu možností pro relaxaci. Projekt investoři svěřili studiu Balbek bureau.


berlusconiho

Vizionář, který měnil sny ve skutečnost, uvedl Infantino o Berlusconim, link

Za vizionáře označil šéf světového fotbalu Gianni Infantino bývalého italského premiéra a někdejšího dlouholetého majitele AC Milán Silvia Berlusconiho, který dnes zemřel v 86 letech.

rogoz

Berbr a spol. desátý den u soudu: Třicet tisíc do kapsy rozhodčímu? Žádný úplatek, měl to na oběd, link

Další klíčová výpověď v případu spojeném s bývalým místopředsedou FAČR Romanem Berbrem. V pondělí dopoledne promluvil o ovlivňování rozhodčích a zpronevěře peněz Plzeňského krajského fotbalového stavu muž, který byl jedním z Berbrových nejbližších. Roman Rogoz, bývalý sportovní ředitel Vyšehradu, ale veškerou vinu popřel. Některá z jeho prohlášení se neshodovala s výpovědí z přípravného řízení, nejvíce pak šokoval přítomné vysvětlením, proč dostal sudí Tomáš Grímm 30 000 Kč po utkání mezi Vyšehradem a Ústí nad Orlicí (2:0). „Dal jsem mu třicet tisíc jako stravné. Možná to bylo hodně, ale nemyslel jsem to jako úplatek,“ vyprávěl Rogoz.

d6

Na D6 se srazilo nákladní auto se silničáři. Obě auta skončila na boku, link

Dvě nákladní auta havarovala v pondělí dopoledne na dálnici D6 ve směru z Březové na Sokolovsku na Cheb. Obě vozidla po nárazu skončila na boku. Jedno z nich bylo auto silničářů.

girona

Lehečkovi vyšla pomsta za Paříž. Na okruhu ATP slaví první výhru na trávě v kariéře, link

Český tenista porazil v úvodním kole turnaje ve Stuttgartu 4:6, 6:3 a 6:4 Marcose Girona ze Spojených států amerických.

marcos

Lehečkovi vyšla pomsta za Paříž. Na okruhu ATP slaví první výhru na trávě v kariéře, link

Český tenista porazil v úvodním kole turnaje ve Stuttgartu 4:6, 6:3 a 6:4 Marcose Girona ze Spojených států amerických.

maskota

Slavný bojovník McGregor zmlátil při finále NBA maskota. Ten musel do nemocnice, link

“Co je to za maskoty, kteří chtějí dostat od profesionálního bojovníka pěstí do obličeje? Co jste čekali?” reagoval na incident šéf UFC Dana White.

mcgregor

Slavný bojovník McGregor zmlátil při finále NBA maskota. Ten musel do nemocnice, link

“Co je to za maskoty, kteří chtějí dostat od profesionálního bojovníka pěstí do obličeje? Co jste čekali?” reagoval na incident šéf UFC Dana White.

pacově

Maďarský šampion Szvoboda bojuje po nehodě v Pacově o život, link

Jednatřicetiletý jezdec utrpěl v nedělním závodě mistrovství České republiky vážné zranění hlavy.

prohlásit

Ukrajinská protiofenziva začala před několika dny, prohlásil Macron, link

Dlouho očekávaná ukrajinská protiofenziva začala před několika dny, prohlásil v pondělí francouzský prezident Emmanuel Macron na tiskové konferenci v Paříži se svým polským kolegou Andrzejem Dudou a německým kancléřem Olafem Scholzem.

samsungu

Nový Razr je takový fešák, že Samsung dramaticky zlevnil své véčko, link

Aktuální novinka od Motoroly působí vedle současné nabídky Samsungu v segmentu véčkových smartphonů o poznání moderněji, ovšem až na vnější displej se konkurentovi vlastně moc nevzdálila. Porovnali jsme modely Motorola Razr 40 Ultra proti Samsungu Galaxy Z Flip 4.

servis

Kvalifikace EURO 2024: Program a výsledky české reprezentace, link

Nezvykle krátká, tedy tříletá, je momentální přestávka mezi fotbalovými evropskými šampionáty. Na 17. ročník, který se v létě 2024 odehraje v Německu, je však nutné projít skrze rok trvající kvalifikaci. Ta odstartovala 23. března 2023. Sledujte kompletní informační servis včetně programu a online přenosů na Sport.cz

silvia

Vizionář, který měnil sny ve skutečnost, uvedl Infantino o Berlusconim, link

Za vizionáře označil šéf světového fotbalu Gianni Infantino bývalého italského premiéra a někdejšího dlouholetého majitele AC Milán Silvia Berlusconiho, který dnes zemřel v 86 letech.

spurtu

Bittner skončil čtvrtý v hromadném spurtu druhé etapy Kolem Švýcarska, link

Dvacetiletý cyklista Pavel Bittner vybojoval čtvrté místo v hromadném spurtu ve druhé etapě závodu Kolem Švýcarska, který slouží jako generálka na Tour de France. Ve finiši v Nottwilu za sebou český mladík nechal například trojnásobného mistra světa Slováka Petera Sagana.

szvoboda

Maďarský šampion Szvoboda bojuje po nehodě v Pacově o život, link

Jednatřicetiletý jezdec utrpěl v nedělním závodě mistrovství České republiky vážné zranění hlavy.

usnout

Řidič havarovaného autobusu patrně usnul, zraněné dítě zůstává ve vážném stavu, link

Šofér autobusu, který v pátek odpoledne v Litvínově vyjel mimo silnici a havaroval, se podle policie zřejmě plně nevěnoval řízení. Podle informací portálu iDNES.cz patrně usnul. Stav malého chlapce, kterého z místa nehody transportoval do nemocnice vrtulník, zůstává vážný.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.