Day tags 2023-07-03

ruský tour smlouva ukrajinský wimbledon koruna muž zemřít člověk miliarda milión stát dítě moci policie velký auto nhl rodina rozhodčí

Tags with an unusual surge in popularity:

příhoda kyrgios norsko

Latest Published News for Each Tag

ruský

Sankční seznam roste. Hotel ruského miliardáře ve Varech je bez peněz, link

Česká vláda ve středu zařadila na sankční seznam jednoho z nejbohatších ruských podnikatelů. Vladimir Jevtušenkov, který v Česku skrytě ovládá firmu na výrobu elektrosoučástek a nepřímo dodává zbraně Rusku, je majitelem hotelu v Karlových Varech. Jeho hosté teď řeší nepříjemné komplikace. Hotel totiž nesmí přijímat peníze za služby poskytované od začátku prázdnin.

tour

Jezdil se Saganem i Bassem, teď Jean Marc Marino plánuje trasy i bezpečnost Tour, link

Hodně výrazná a lehce rozpoznatelná červená košile, k tomu všeříkající úsměv a na krku píšťalka jako u fotbalového rozhodčího. „Tu mám na diváky a cyklisty, když kolem nich projíždím na motorce. Abych je upozornil, že tam jsem,“ říká mi ve VIP autobusu před startem třetí etapy letošní Tour de France.

smlouva

Obránce Chlumecký po vypršení smlouvy v Ostravě zamířil do druhé polské ligy, link

Fotbalový obránce Martin Chlumecký po vypršení smlouvy odešel z Ostravy a bude působit ve druhé polské lize. Klub Podbeskidzie Bielsko-Biala na svém webu potvrdil, že s šestadvacetiletým stoperem či levým bekem podepsal dvouletou smlouvu.

ukrajinský

Ukrajinská ofenziva trvá měsíc. Velmi brzy se její tempo zrychlí, předpovídá analytik, link

Sami ukrajinští vojáci tvrdí, že zatím nechtějí riskovat velké ztráty na životech a technice.

wimbledon

PROGRAM WIMBLEDONU: V úterý jde do boje osm českých tenistů v čele s Kvitovou, link

Osm českých tenistů v čele s Petrou Kvitovou nastoupí v úterý ke svým úvodním zápasům ve Wimbledonu. Dvojnásobnou vítězku turnaje Kvitovou čeká v 1. kole Italka Jasmine Paoliniová. Na londýnské trávě se představí také Barbora Krejčíková, Karolína Muchová či Jiří Lehečka.

koruna

Kde tankovat cestou k moři. Vyplatí se vyjet s plnou, výhodné je i Slovinsko, link

Výrazně méně než loni utratí ti, kteří se letos rozhodnou jet na dovolenou autem. Ceny pohonných hmot výrazně klesly. Podle statistik Evropské komise třeba meziročně benzin v Německu zlevnil na litru v přepočtu o čtyři koruny, v Chorvatsku o 11 korun, v Rakousku skoro o 15 korun. A podobné je to i v ostatních zemích.

muž

Německý pohár budou poprvé hrát i hokejistky, zúčastní se také Češky, link

Mezinárodní hokejový turnaj Německý pohár budou vedle mužů poprvé hrát i ženy. V listopadu se v Landshutu představí také české hokejistky. Mezi muži budou soupeři domácího týmu Dánové, Rakušané a Slováci. Oznámil to na webu německý svaz.

zemřít

Na Donbase zemřel velitel oddílu speciálních sil kadyrovců, link

Na Donbase zemřel velitel oddílu speciálních sil Achmat Jevgenij Pisarenko, uvedl v pondělí ruský server RBK s odkazem na šéfa jednotky Aptu Alaudinova. Prapor Achmat, tvořený kadyrovci, se účastní bojů na Ukrajině od samotného začátku ruské agrese.

člověk

Americká policie natočila střelbu v nákupním centru, kde zemřelo osm lidí, link

Americká policie zveřejnila dramatické záběry ze dne, kdy třiatřicetiletý muž zastřelil v texaském nákupním centru osm lidí, a to včetně tří dětí. Na video pořízené z kamery na těle místního policisty, který útočníka zneškodnil, upozornila například zpravodajská televize CBS News.

miliarda

STALO SE DNES: Protesty ve Francii se mírní. Stát snížil deficit o 50 miliard, link

Francie zažila klidnější noc, Macron vyzval ministry k podpoře policie. Stát prudce snížil deficit o více než 50 miliard, pomohly firmy a EU. Na Ukrajinu opět útočily drony. Spisovatelka zraněná v Kramatorsku zemřela. Antimonopolní úřad bude moct využívat odposlechy, nasadí je proti firmám. Rusové skupují domy v Mariupolu, konce okupace se nebojí. Přinášíme přehled pondělních zpráv.

milión

Fotbalový Brighton získal nizozemského brankáře Verbruggena z Anderlechtu, link

Fotbalový Brighton získal nizozemského brankáře Barta Verbruggena z Anderlechtu Brusel. Anglický klub oznámil, že s dvacetiletým gólmanem podepsal pětiletou smlouvu. Podle britských médií za něj zaplatil 16 milionů liber (asi 442 milionů korun).

stát

VIDEO: Lokomotiva ČSD udělala salto a skončila v řece. Stalo se před 65 lety, link

Přímo pod frýdlantským zámkem se 4. července 1958 zřítila parní lokomotiva do rozvodněného koryta řeky Smědé. Nehoda se stala osudnou pro čtyři lidi.

dítě

Smrt matky s dětmi pracovníky správy jeskyní otřásla, zabránit skoku ale nelze, link

Z Horního můstku oploceného ozdobným kovovým zábradlím je výhled do krajiny i na Macochu, nejznámější propast Moravského krasu. Idylické prostředí však kromě turistů táhne i ty, kteří se zde rozhodnou ukončit svůj život. Tak jako v pátek, kdy krátce po poledni skočila z vyhlídkového můstku do 138,4 metrů hluboké propasti zhruba třicetiletá žena se dvěma malými dětmi.

moci

Německé školky chtěly místnosti pro „sexuální hry“ dětí, vyvolaly zděšení, link

Již ve dvou německých městech vyvolala velké pobouření oznámení mateřských škol, že plánují v rámci sexuální výchovy zřídit bezpečné místnosti pro děti, kde by se mohly věnovat prozkoumávání vlastních těl. V Dolním Sasku proti nové koncepci, podle níž si každé dítě může rozhodnout, zda bude hrát sexuální hry, zakročily i úřady.

policie

Americká policie natočila střelbu v nákupním centru, kde zemřelo osm lidí, link

Americká policie zveřejnila dramatické záběry ze dne, kdy třiatřicetiletý muž zastřelil v texaském nákupním centru osm lidí, a to včetně tří dětí. Na video pořízené z kamery na těle místního policisty, který útočníka zneškodnil, upozornila například zpravodajská televize CBS News.

velký

Za chvilku omdlím, děsila se Strýcová. Nezastavil ji ani palec vyskočený z kloubu, link

Barbora Strýcová zažívala před startem Wimbledonu velkou nervozitu. Ještě větší strach se jí zmocnil, když spadla a nepříjemně se zranila.

auto

Muž, který seniorům prokopl sklo auta, má na svědomí i krádeže a výtržnictví, link

Policie obvinila muže, který letos v březnu opilý na parkovišti ve Kdyni vyskočil na auto, rozdupal mu přední sklo a vyhrožoval starším lidem v něm, že je zabije. Na svědomí má devět dalších skutků.

nhl

Detroit dal v NHL útočníka Zadinu k dispozici ostatním týmům, link

Vedení hokejistů Detroitu umístilo v NHL českého útočníka Filipa Zadinu podle informací zámořských webů na takzvaný waiver, odkud ho může získat kterýkoli jiný tým soutěže. Třiadvacetiletý Zadina přitom loni koncem srpna podepsal s Red Wings tříletou smlouvu s příjmem 1,825 milionu dolarů ročně.

rodina

Ojeté velké fordy kupte, než dojdou. Hledejte nesmrtelný diesel nebo hybrid, link

Popularita vozů kategorie MPV na trhu nových vozů klesá. Velké rodiny s několika dětmi jsou dnes vzácností, rodilí Evropané se nemnoží a raději se věnují konzumnímu a hedonistickému způsobu života, než aby plodili potomstvo a drželi tradiční nukleární rodinu. A přistěhovalci nemají dost prostředků na to, aby si nové MPV za milion koupili. Takže kdo chce MPV, musí na trh ojetin.

rozhodčí

Šéf rozhodčích Příhoda rezignoval. Chci zvolnit, řekl. Nahradí ho jeho zástupce?, link

Radek Příhoda rezignoval na pozici šéfa komise rozhodčích fotbalové asociace. Vedení českého fotbalu chce uvolněnou pozici nabídnout jeho zástupci dosavadnímu místopředsedovi Liboru Kovaříkovi.


příhoda

Šéf rozhodčích Příhoda rezignoval. Chci zvolnit, řekl. Nahradí ho jeho zástupce?, link

Radek Příhoda rezignoval na pozici šéfa komise rozhodčích fotbalové asociace. Vedení českého fotbalu chce uvolněnou pozici nabídnout jeho zástupci dosavadnímu místopředsedovi Liboru Kovaříkovi.

kyrgios

Táhni, odkud jsi přišel! slyšel prý Kyrgios. V Londýně se nečekaně odhlásil, link

Na nedělní odpolední tiskovce se loňský wimbledonský finalista Nick Kyrgios kasal: „Jo, podívejte se, extrémně si věřím. Podávám líp než kdykoliv dřív. Můžu porazit spoustu lidí.“ Australský tenista tvrdil, že se po zranění cítí dobře. Načež se večer z letošního ročníku travnatého grandslamu odhlásil.

norsko

Masivní naleziště fosfátů v Norsku. Mohlo by uspokojit poptávku na příštích sto let, link

Obrovské podzemní naleziště vysoce kvalitních fosfátů našla v Norsku místní společnost Norge Mining, která jej označila za vůbec největší na světě. Ložisko by přitom mělo být natolik velké, že by mohlo uspokojit poptávku po hnojivech, solárních panelech a bateriích do elektromobilů na příštích sto let. Informuje o tom zpravodajský web Euractiv.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.