Day tags 2023-07-05

wimbledon žena nehoda tour česko fotbalisté liz mistr nemocnice ruský zemřít závod český anglie auto etapa film fotbalový jaderný kolo

Tags with an unusual surge in popularity:

d2 gstaadu hermannový odcestovat osahávat údajně

Latest Published News for Each Tag

wimbledon

Není tady, nechci o tom mluvit. Tajemná Krejčíková mlžila po postupu ve Wimbledonu, link

Tenistka Barbora Krejčíková byla spokojená, že zvládla ošemetný úvod Wimbledonu proti domácí Heather Watsonové ve dvou setech (6:2, 7:5), v Londýně je však bez trenéra Aleše Kartuse. Absenci kouče, který nasazenou desítku vede od roku 2018, nechtěla před novináři více komentovat. Po boku má nyní hlavně kondičního kouče a fyzioterapeuta.

žena

Pražský softbalový týden, turnaj žen:, link

České softbalistky ve středu na turnaji Pražský softbalový týden dvakrát těsně prohrály. Austrálii i Tchaj-wanu podlehly 3:4. Pražský softbalový týden, turnaj žen: Česko - Austrálie 3:4 Česko - Tchaj-wan 3:4.

nehoda

Tragická nehoda na Táborsku. Čtyři lidé se zranili, jedna žena zemřela, link

Na obchvatu u Chýnova na Táborsku se ve středu v podvečer čelně srazila dvě osobní auta. Při nehodě se zranili čtyři lidé, jedna žena na místě zraněním podlehla.

tour

Pogačar v krizi? Nikdy se nevzdává, varuje Vingegaard. Obhájce prvenství na Tour ukázal sílu, link

Takový obrázek během jejich tříleté rivality na Tour de France mnohokrát k vidění nebyl. Jonas Vingegaard vyskočil ze sedla, drtivě nastoupil a jen se ohlížel, kde zůstal viset jeho hlavní rival Tadej Pogačar. Slovinec se ani nepokusil o reakci. První opravdové měření sil letošního ročníku jasně vyznělo pro dánského obhájce celkového prvenství. „Náskok na Pogačara je slibný, ale Tadej se nikdy nevzdává. Tour je ještě pořádně dlouhá,“ varoval Vingegaard.

česko

Parádní zatopené lomy v Česku. Na těchto místech se božsky vykoupete, link

Jen těžko budete hledat příjemnější koupání v přírodě. Zatopené lomy mají čistou vodu, zajímavé prostředí a úplně jinou atmosféru než umělá koupaliště s tobogány. Kde hledat nejkrásnější zatopené lomy v Česku? Podívejte se na tipy, které pro vás připravili regionální zpravodajové iDNES.cz.

fotbalisté

Fotbalisté Anglie porazili Izrael a jsou prvním finalistou ME do 21 let, link

Fotbalisté Anglie po 14 letech postoupili do finále mistrovství Evropy do 21 let. V úvodním semifinále v Batumi hladce porazili Izrael 3:0 a v sobotu se utkají o trofej s lepším z dvojice Španělsko - Ukrajina. Jejich zápas začne v Bukurešti dnes ve 21:00.

liz

PSG už má nového trenéra, link

Novým trenérem fotbalistů Paris St. Germain je Španěl Luis Enrique, který nahradil Christophea Galtiera. Ten dnes skončil po jedné sezoně, i když s týmem obhájil titul ve francouzské lize. Ke kýženému úspěchu v Lize mistrů však ambiciózní celek nedovedl. Jméno nového kouče klub oznámil na tiskové konferenci.

mistr

Plavec Knedla je juniorským mistrem Evropy na znakařské padesátce, link

Plavec Miroslav Knedla se v Bělehradu stal juniorským mistrem Evropy na znakařské padesátce. Po rozplavbách a semifinále ovládl i finále, časem 24,88 se na třináct setin přiblížil ke svému národnímu seniorskému rekordu.

nemocnice

Vážně zraněného brankáře Rica přeložili z jednotky intenzivní péče, link

Brankář fotbalového Paris St. Germain Sergio Rico, který si po pádu z koně před více než měsícem vážně poranil hlavu, už není na jednotce intenzivní péče. V nemocnici v Seville jej dnes přeložili na jiné oddělení. Uvedla to agentura AFP s odkazem na tiskovou zprávu nemocnice.

ruský

Člen ruské vlády poprvé od vpádu na Ukrajinu jednal v unijní zemi. Ministr navštívil Maďarsko, link

Ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško navštívil ve středu Budapešť a stal se prvním ruským ministrem, který navštívil členskou zemi Evropské unie od útoku na Ukrajinu. Muraško jednal také s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártóem.

zemřít

Anglický fotbal pláče. Při tragické nehodě zemřel vlastník známého klubu, link

Anglický fotbal pláče a má zlomené srdce. Majitel známého klubu Millwall John Berylson zemřel v úterý ráno při tragické nehodě, bylo mu 70 let. Klub působící v Championship potvrdil tragédii v pátek večer, když zveřejnil krátké prohlášení. Podrobnosti o nehodě zatím nejsou známy. V klubu v minulosti působil také český fotbalista Jiří Skalák.

závod

Rasmussen: Zdálo se, že má Vingegaard z Pogačara strach. Teď už se ho nebojí, link

Kdysi dávno býval obávaným vrchařem. Muší vahou, která v horách dokázala pláchnout všem, i Albertu Contadorovi. Před šestnácti lety taky vedl Tour čtyři dny před koncem závodu. Pak ho ale jeho vlastní tým Rabobank kvůli podezření z dopingu vyloučil. „Contador v tom roce nebyl lepší než já. On jen dojel závod,“ říkal mi v tiskovém centru s úsměvem Michael Rasmussen.

český

Basketbalisté Opavy narazí v Lize mistrů na Dijon, Rytas Vilnius a Patras, link

Basketbalisté Opavy budou hrát v Lize mistrů v základní skupině B s Dijonem, Rytasem Vilnius a řeckým Promitheasem Patras. Rozhodl o tom dnešní los v sídle Mezinárodní basketbalové federace (FIBA) ve švýcarském Mies. Opava bude jediným českým zástupcem v soutěži. V kvalifikaci se na rozdíl od minulých dvou let žádný český tým o účast ucházet nebude.

anglie

Suverénní Anglie si zahraje o titul. V semifinále malého Eura porazila Izrael, link

Fotbalisté Anglie suverénně propluli do finále mistrovství Evropy do 21 let. Izrael porazili 3:0 po brankách Gibbs-Whitea, Palmera a Archera. O jejich soupeři rozhodne duel mezi Španělskem a Ukrajinou, který od 21:00 budeme sledovat v online reportáži.

auto

Vůz pro Frankensteina. Digitální směs desítky nejošklivějších aut, link

Jsou auta, u nichž se motoristé neshodnou na tom, zda je jejich vizuální design jen nedotažený omylem, anebo je ošklivý záměrně. U Deformis pochybovat nemusíte. Tenhle digitální kříženec vznikl jako směs těch nejméně vzhledných vozů. Aby vám ukázal, jak vypadá skutečná noční můra na čtyřech kolech.

etapa

První horskou etapu na Tour vyhrál Hindley a oblékl se do žlutého, link

První horskou etapu letošní Tour de France vyhrál v Pyrenejích australský cyklista Jai Hindley.

film

Ve Volze mi brácha přišel jako Švejk roku 2023, říká Matěj Hádek, link

Herec Matěj Hádek strávil poslední měsíce hlavně v Chorvatsku, kde natáčí novou minisérii Na vlnách Jadranu. Čas si však našel i na karlovarský filmový festival, kam přijel představit film Bod obnovy. V dalším festivalovém Rozstřelu promluvil také o bratrovi Kryštofovi nebo filmu Bratři o skupině bratří Mašínů.

fotbalový

Fotbalový mistr světa Di María si po letech opět zahraje za Benfiku Lisabon, link

Argentinský fotbalový mistr světa Ángel Di María bude hrát za Benficu Lisabon. S klubem, kde působil bezprostředně po příchodu do Evropy, podepsal roční smlouvu. Informoval o tom portugalský celek.

jaderný

Mezinárodní agentura pro atomovou energii žádá o zpřístupnění všech budov Záporožské jaderné elektrárny, link

Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE) ve středu požádala o zpřístupnění všech budov Záporožské jaderné elektrárny, kterou okupují Rusové. Cílem MAAE je potvrdit, že se „v elektrárně nenacházejí miny ani výbušniny“, uvedla agentura AFP. O umístění cizích předmětů, které vypadají jako výbušná zařízení, na střechu dvou bloků elektrárny v minulých dnech informoval Kyjev. Moskva odmítla tvrzení Ukrajiny, že se tam připravuje na útok.

kolo

Lehečku zdržel víc déšť než soupeř. Český tenista bez problémů prošel do druhého kola, link

Tenista Jiří Lehečka porazil ve dvakrát přerušeném utkání Wimbledonu Rakušana Sebastiana Ofnera třikrát 6:4 a postoupil v Londýně poprvé do 2. kola.


d2

Dálnice D2 je ze směru od Slovenska do Prahy uzavřena kvůli nehodám, link

Dálnici D2 přímo na státní hranici uzavřela ve směru do České republiky dnes ráno nehoda dvou vozidel. Nehoda se stala na území Slovenské republiky, a na místě tak zasahují slovenské záchranné složky, řekli ČTK mluvčí policistů, záchranářů a hasičů. Slovenská policie ČTK informovala, že při nehodě dodávka narazila do nákladního auta a že její řidič byl se zraněními letecky přepraven do nemocnice. Dopoledne se pak na slovenské části dálnice D2 nedaleko hranic s Českem stala další nehoda.

gstaadu

Šépka se Semerádem zvládli kvalifikaci v Gstaadu, Hermannová se Štochlovou neuspěli, link

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se odhlásili z beachvolejbalového turnaje Pro Tour Elite v Gstaadu, na němž měli obhajovat loňské stříbro. Perušič má totiž zraněný břišní sval, uvedl pro ČTK. V hlavní soutěži se tak představí jen Jakub Šépka s Tomášem Semerádem, kteří zvládli dvoukolovou kvalifikaci. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou naopak neuspěly.

hermannový

Šépka se Semerádem zvládli kvalifikaci v Gstaadu, Hermannová se Štochlovou neuspěli, link

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se odhlásili z beachvolejbalového turnaje Pro Tour Elite v Gstaadu, na němž měli obhajovat loňské stříbro. Perušič má totiž zraněný břišní sval, uvedl pro ČTK. V hlavní soutěži se tak představí jen Jakub Šépka s Tomášem Semerádem, kteří zvládli dvoukolovou kvalifikaci. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou naopak neuspěly.

odcestovat

Sparta vyrazila do Rakouska bez Plechatého, Suchomela, Polidara a Součka, link

Fotbalisté Sparty odcestovali na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu bez Dominika Plechatého, Martina Suchomela, Matěje Polidara a Filipa Součka, kteří s týmem zahájili letní přípravu.

osahávat

Český lékař, jenž v Koreji údajně osahávat hygieničku, dostal pokutu, link

Český vojenský lékař zaplatí 170 tisíc korun. Po zaplacení bude moct ze Jižní Koreje odcestovat.

údajně

Český lékař, jenž v Koreji údajně osahávat hygieničku, dostal pokutu, link

Český vojenský lékař zaplatí 170 tisíc korun. Po zaplacení bude moct ze Jižní Koreje odcestovat.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.