Day tags 2023-07-14

rok ruský soud generál milión slovensko ukrajina wimbledon žena evropa festival fotbalistky obchod online pokuta procento procházka sparta tour turecký

Tags with an unusual surge in popularity:

agentura colombier manavgat ocampo

Latest Published News for Each Tag

rok

Čtvrtfinále je určitý barometr úspěchu, míní trenér Pruša před MS basketbalistek do 19 let, link

Před rokem dovedl český výběr do 18 let k šesté příčce na evropském šampionátu v Řecku. Tohle umístění mladým českým basketbalistkám zároveň zajistilo účast na mistrovství světa hráček do 19 let, které začíná již tuto sobotu ve Španělsku. A reprezentační trenér Viktor Pruša věří, že jeho tým má na to, aby se prodral do čtvrtfinále, které rýsuje hranici mezi úspěchem a zklamáním.

ruský

Estonsko vydalo USA Rusa. Za pašování technologie a munice mu hrozí až 30 let, link

Estonsko vydalo Spojeným státům ruského občana Vadima Konoščenka. Washington ho podezírá z toho, že ruskému obrannému sektoru pašoval elektroniku a americkou munici. V USA mu hrozí až 30 let za mřížemi.

soud

Medvědici, která zabila běžce, nesmějí úřady utratit, nařídil italský soud, link

Medvědici, která letos na severu Itálie usmrtila běžce, nesmí úřady v Tridentsku nechat utratit. Rozhodl o tom v pátek italský nejvyšší správní soud, který tak zvrátil nařízení šéfa alpské provincie, informovala agentura APA. Smrti unikne medvědice s kódovým označením Jj4 a také další problematický medvěd Mj5, který napadl dva muže.

generál

Viktoriány těší vítězná generálka. Kodaň bude hrát o Ligu mistrů, takže cenný skalp!, link

Tři góly Hamburku (3:3), tři branky Karlsruhe (3:3), stejný počet gólů naložili fotbalisté Plzně soupeři i v závěrečném duelu na soustředění v Rakousku. Dánského mistra FC Kodaň porazili v páteční generálce na novou sezonu 3:2. „Všem kvalitním soupeřům jsme vstřelili tři branky, což je samozřejmě povzbuzující,” řekl klubovému webu autor úvodní trefy, záložník Jan Kopic.

milión

Požární stráž nad českými lesy bude držet slovenská firma. Dostane až 52 milionů, link

Leteckou hasičkou službu v lesích, které spadají pod ministerstvo zemědělství, bude mít letos v létě na starosti slovenská společnost Heli Company z Prešova. Vyplývá ze smlouvy zveřejněné v registru smluv. Podle ní resort zemědělství zaplatí až 40 milionů včetně DPH, dalších 12 má přidat resort životního prostředí.

slovensko

Fotbalistky díky drtivému závěru zdolaly v přípravě Slovensko, link

České fotbalistky zvítězily v přípravném utkání 3:0 nad Slovenskem. Duel v Opavě rozhodla vlastní branka Diany Bartovičové ze 77. minuty, v závěru přidaly další trefy Aneta Pochmanová a střídající Andrea Stašková.

ukrajina

Vztah Čechů k Ukrajině se mírně zhoršil, přibylo fanoušků Ruska, uvádí průzkum, link

Nejlepší vztah mají Češi i nadále ke Slovensku, naopak pozici nejhůře hodnocené země si drží Rusko. Vliv války na Ukrajině, který loni vedl ke zlepšení ve vnímání Ukrajiny a naopak zhoršení u Ruska, oslabuje. Vztah k Ukrajině se meziročně mírně zhoršil, ale zůstává o něco lepší před začátkem válečného konfliktu. Závěry červnového průzkumu zveřejnila v pátek agentura STEM.

wimbledon

Strýcová po postupu do finále Wimbledonu: Chci ten příběh zakončit co nejlépe, link

Tenistce Barboře Strýcové se plní ve Wimbledonu v rámci rozlučkového turné sen. Před startem čtyřhry s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej si přála vydržet na turnaji v All England Clubu co nejdéle a po dnešní výhře nad česko-španělskou dvojicí Marie Bouzková, Sara Sorribesová (6:4, 6:1) bude bojovat v nedělním finále o druhý grandslamový titul v kariéře. Novinářům řekla, že věří před finále dvouhry i Markétě Vondroušové, které nakreslil její syn Vincent obrázek pro štěstí.

žena

Cyklistická unie už nedovolí transgenderovým cyklistkám závodit se ženami, link

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) rozhodla, že transgenderové sportovkyně se už nesmí účastnit závodů žen. Týká se to všech, které prošly mužskou pubertou. Po jednání s odborníky o tom představitelé UCI informovali v pátek a následovali tak Světovou atletiku, jež podobně rozhodla již v březnu.

evropa

STALO SE DNES: Na jihu Evropy až 43 stupňů Celsia. V Turecku zemřely dvě Češky, link

Jih Evropy sužují teploty nad 40 stupňů Celsia. Meteorologům na barevné škále teplotní mapy docházejí barvy. Rusko podniklo další dronový útok na Ukrajinu. Vladimir Putin nabídl wagnerovcům, aby dále bojovali na Ukrajině. V turecké Antalyi zemřely dvě Češky. Přinášíme přehled pátečních zpráv.

festival

McGregor i Wrightová chtějí mít svou festivalovou znělku, link

Festivalové znělky nadchly nejen diváky, ale i hvězdy, které do Karlových Varů přijely. Dvě z nich dokonce stojí o to znělku pro festival natočit. „Ewan McGregor i Robin Wrightová byli nadšeni,“ řekl novinářům prezident festivalu Jiří Bartoška.

fotbalistky

Povedená příprava. Fotbalistky porazily Slovensko 3:0, trefila se i Stašková, link

„Jsem spokojený s výsledkem i výkonem,“ pochvaloval si trenér Karel Rada po úvodním zápase nové sezony. České fotbalistky porazily v přípravě Slovenky 3:0. Rozhodl druhý poločas. Nejprve si dala vlastní gól v 77. minutě Diana Bartovičová, poté se trefila Aneta Pochmanová a Andrea Stašková.

obchod

Londýn střízliví. V Británii vznikl první obchod s nápoji bez obsahu alkoholu, link

Zvenčí vypadá Club Soda jako řada londýnských obchodů prodávající alkohol, ovšem ve skutečnosti zde kralují oblíbené varianty drinků bez alkoholu. V malém podniku mohou zákazníci nejen pivo, lihovinu i víno s nulovým obsahem alkoholu nakoupit, ale i ochutnat. První londýnský obchod a bar s nealkoholickými nápoji se tak staví proti nadměrnému užívání alkoholu.

online

ONLINE: Sparta má poslední přípravu, soupeřem je Anderlecht, Plzeň proti Kodani, link

Vyhrají konečně? Sparťanští fotbalisté mají poslední přípravu před startem nového ročníku. V rakouském Seebodenu se představí proti belgické ikoně Anderlechtu Brusel. Utkání můžete od 16.00 sledovat v online reportáži. O hodinu později nastoupí ke generálce Plzeň, jejím soupeřem je FC Kodaň. Oba duely se hrají třikrát 45 minut.

pokuta

Barcelona dostala pokutu půl milionu eur za porušení finančních pravidel, link

Španělský mistr FC Barcelona dostal od evropské fotbalové unie UEFA pokutu ve výši půl milionu eur (12 milionů korun) za porušení finanční fair play. Jak uvedla UEFA v prohlášení, důvodem jsou chybně vykazované zisky z prodeje nehmotného majetku. Odhalil je poslední monitoring finančního kontrolního výboru, který ještě posuzoval počínání klubů podle starých pravidel.

procento

Firmě Vodňanská drůbež z koncernu Agrofert loni stoupl zisk o 165 procent, link

Firmě Vodňanská drůbež z koncernu Agrofert vzrostl loni meziročně zisk po zdanění o 165 procent na 240,8 milionu Kč. Zisk před zdaněním stoupl podobně, téměř na 300 milionů. Tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží vzrostly o pětinu na 6,94 miliardy Kč, z toho 6,1 miliardy byly tržby v ČR.

procházka

Jdeme si pro pás, vítězství! Bojovník Procházka po změně nezoufá. To je život, říká, link

V hlavě měl plán a cíl. Stejně tak taktiku, díky které chtěl z šampionského trůnu polotěžké divize slavné bojové organizace UFC sesadit amerického krále Jamahala Hilla. Český bojovník Jiří Procházka však bude muset v nejbližší době přesunout mysl na jiného soupeře, neboť jednatřicetiletý Američan byl nucen kvůli zdravotním problémům šampionský opasek uvolnit zpět do oběhu. Tedy po Procházkově vzoru z konce loňského roku. „Trochu mě to zamrzelo, protože jsem se na tohoto soupeře začal opravdu těšit,“ líčí Procházka pro Sport.cz a zároveň uvádí, jaký potenciální soupeři by ho do titulové bitvy lákali.

sparta

Sparta v generálce na ligu smetla Anderlecht Brusel 6:0, link

Fotbalisté pražské Sparty v generálce na novou sezonu rozdrtili Anderlecht Brusel 6:0 a v závěrečném čtvrtém utkání letní přípravy poprvé zvítězili.

tour

Nekonečný had udělal drama na Tour ještě těsnější. “Bastilu” opět dobyl britský tým, link

Etapa na den dobytí Bastily patří vždy k tomu nejlepšímu z Tour de France. Letošní třináctá zavedla peloton na atraktivní vrchol Grand Colombier.

turecký

STALO SE DNES: Na jihu Evropy až 43 stupňů Celsia. V Turecku zemřely dvě Češky, link

Jih Evropy sužují teploty nad 40 stupňů Celsia. Meteorologům na barevné škále teplotní mapy docházejí barvy. Rusko podniklo další dronový útok na Ukrajinu. Vladimir Putin nabídl wagnerovcům, aby dále bojovali na Ukrajině. V turecké Antalyi zemřely dvě Češky. Přinášíme přehled pátečních zpráv.


agentura

Polský mladík plánoval teroristický útok inspirovaný Islámským státem, link

Příslušníci polské Agentury pro vnitřní bezpečnost (ABW) zadrželi ve Vratislavi 18letého mladíka, kterého obvinili ze spiknutí s islamistickými bojovníky, jehož cílem bylo odpálit bombu v sídle dolní komory polského parlamentu ve Varšavě. S odkazem na polská média o tom informuje zpravodajská agentura Reuters.

colombier

Nekonečný had udělal drama na Tour ještě těsnější. “Bastilu” opět dobyl britský tým, link

Etapa na den dobytí Bastily patří vždy k tomu nejlepšímu z Tour de France. Letošní třináctá zavedla peloton na atraktivní vrchol Grand Colombier.

manavgat

V Turecku zemřely dvě české turistky, srazil je minibus. Řidič jel velmi rychle, link

Nehoda se stala v úterý večer v okrese Manavgat, kde Češky bydlely v pětihvězdičkovém hotelu.

ocampo

Ocampo začne olympijskou předkvalifikací. Bez Veselého i Satoranského, link

Nový španělský trenér Diego Ocampo nemá moc prostoru na rozkoukání. Už 21. července začne národní tým basketbalistů pod jeho vedením v Poděbradech přípravu na srpnovou olympijskou předkvalifikaci. V nominaci 18 hráčů na srpnovou olympijskou předkvalifikaci je sice Vít Krejčí z Atlanty, jenže chybí oba hráči mistrovské Barcelony Tomáš Satoranský i Jan Veselý.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.