Day tags 2023-07-16

finále ruský wimbledon ukrajina podepsat požár smlouva vondroušové místo online slavia tour ukrajinský 23 cena drážďany evropa fanoušek la muž

Tags with an unusual surge in popularity:

chorzówě jane

Latest Published News for Each Tag

finále

Francouzi jsou mistři Evropy, link

Mistrovství Evropy basketbalistů do 20 let v Heraklionu: Finále: Francie - Izrael 89:79 po prodl. (72:72, 47:44), o 3. místo: Řecko - Belgie 68:64 po prodl. (56:56, 33:43). Divize B ve Skopji: Finále: Česko - Severní Makedonie 85:72 (35:26).

ruský

Čistky v ruské armádě? O velení měl přijít i generál od Bachmutu, link

Vedení ruské armády odvolalo dalšího významného generála. Podle amerického Institu pro studium války (ISW) byl velení zbaven Vladimir Seliverstov, velitel 106. gardové divize bojující u ukrajinského Bachmutu, která čelí obvinění z masakrů Ukrajinců v Buči a Irpini.

wimbledon

Alcaraz utnul Djokovičovu vládu, je králem Wimbledonu. Finále trvalo téměř 5 hodin, link

Španělský tenista Carlos Alcaraz zdolal ve finále Wimbledonu Novaka Djokoviče 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 a ukončil po pěti letech jeho vládu na turnaji.

ukrajina

Oděsa vypravila poslední loď s plodinami z Ukrajiny, svět čeká na reakci Kremlu, link

Z přístavu v jihoukrajinské Oděse před vypršením takzvané černomořské obilné dohody vyplula v neděli poslední loď naložená ukrajinskými zemědělskými produkty. Ujednání umožňuje vývoz obilí a dalších produktů z černomořských přístavů na Ukrajině, které jsou pod ruskou blokádou. Pokud Moskva neschválí prodloužení dohody, její platnost vyprší v pondělí.

podepsat

Dostál pokračuje v NHL. Hokejový brankář podepsal novou smlouvu s Anaheimem, link

Hokejový brankář Lukáš Dostál podepsal novou dvouletou smlouvu s týmem NHL Anaheim Ducks. Třiadvacetiletý gólman si může podle informací webu capfriendly.com vydělat celkem 1,625 milionu dolarů. V první sezoně je kontrakt dvoucestný, ve druhé jednocestný.

požár

Při pokusu v laboratoři VŠCHT vypukl požár. Se štěstím se uhasil sám, link

Hasiči likvidovali v neděli večer požár v budově Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) v pražských Dejvicích. Dva lidé se nadýchali kouře a skončili v péči záchranářů.

smlouva

Dostál pokračuje v NHL. Hokejový brankář podepsal novou smlouvu s Anaheimem, link

Hokejový brankář Lukáš Dostál podepsal novou dvouletou smlouvu s týmem NHL Anaheim Ducks. Třiadvacetiletý gólman si může podle informací webu capfriendly.com vydělat celkem 1,625 milionu dolarů. V první sezoně je kontrakt dvoucestný, ve druhé jednocestný.

vondroušové

Má hezký problém, bude dobrý skalp, předpovídá Navrátilová Vondroušové, link

Přímo z hlediště centrálního dvorce sledovala její výtečný finálový výkon, coby devítinásobná šampionka turnaje dokáže nastínit, jak jí slavný titul zamává s kariérou. „Když bude zdravá, tak se stabilně může držet v první dvacítce žebříčku, možná i desítce,“ přemítá tenisová legenda Martina Navrátilová o budoucnosti čerstvé vítězky Wimbledonu Markétě Vondroušové.

místo

Přijeli Deep Purple a kapela s Johnnym Deppem, místo Slavkova zahráli v Brně, link

Hollywood Vampires uvedli známé skladby od The Doors, The Who nebo Davida Bowieho. Pořadatelé změnili místo konání obou večerů.

online

ONLINE: Slavia v generálce hostí Drážďany, v tutovce Jurečka střílí vedle, link

Slávističtí fotbalisté ve svém posledním přípravném utkání hostí v Edenu třetiligové německé Dynamo Drážďany. Utkání můžete od 14:00 sledovat v online reportáži.

slavia

Kouč Slavie Trpišovský: Další posily už nepřijdou, někteří hráči jsou na odchodu, link

Podle kouče fotbalistů Slavie Jindřicha Trpišovského už Pražané neplánují přivést do začátku nové sezony žádné další posily. Uvedl to na tiskové konferenci po domácí generálce s Drážďany (1:1). Český vicemistr má naopak v plánu kádr zúžit, na odchodu jsou zatím minimálně dva hráči.

tour

Patnáctou etapu Tour de France vyhrál Poels, Vingegaard udržel žlutý trikot, link

Patnáctou etapu cyklistické Tour de France s cílem v Saint-Gervais Mont-Blanc vyhrál Wout Poels.

ukrajinský

Rusové u Kupjansku postupují, přiznává Kyjev, link

Ukrajinské jednotky se u Kupjansku na severovýchodě země brání postupu ruských sil. Uvedla to v neděli v příspěvku na sociální síti Telegram náměstkyně ukrajinského ministerstva obrany Hanna Maljarová. O 130 kilometrů jižněji u města Bachmut podle ní ale ukrajinská armáda částečně postupuje.

23

Češi podlehli Egyptu, link

Mistrovství světa volejbalistů do 21 let v Manámě (Bahrajn):

Finále: Írán - Itálie 3:2 (20, -23, -23, 16, 9),

o 3. místo: Bulharsko - Argentina 3:0 (22, 26, 19),

o 9. místo: Egypt - Česko 3:1 (23, -22, 18, 14).

cena

Motokrosovou Velkou cenu Česka vyhráli Febvre a Geerts, link

Motokrosovou Velkou cenu Česka vyhráli Francouz Febvre (MXGP) a Belgičan Geerts (MX2). V slabší MX2 bodovali čeští jezdci Venhoda, Mandys a Polák.

drážďany

OBRAZEM: Žluté peklo. Fanoušci Drážďan prošli Prahou, poté rozpálili Eden, link

Fotbalisté Dynama Drážďany se v přípravném utkání proti Slavii dočkali atmosféry podobné domácímu zápasu. Téměř pět tisíc německých fanoušků ve žlutém po poledni vyrazilo na pochod Prahou až k Fortuna Areně, kde zaplnili celou jižní tribunu. I s využitím pyrotechniky se postarali o kulisu, která se v Česku jen tak nevidí. Zaplněný stadion se dočkal pouze dvou gólů a remízy 1:1.

evropa

Francouzi jsou mistři Evropy, link

Mistrovství Evropy basketbalistů do 20 let v Heraklionu: Finále: Francie - Izrael 89:79 po prodl. (72:72, 47:44), o 3. místo: Řecko - Belgie 68:64 po prodl. (56:56, 33:43). Divize B ve Skopji: Finále: Česko - Severní Makedonie 85:72 (35:26).

fanoušek

Chtěl fotku, shodil půlku pelotonu. Fanoušci, nelezte do kanceláře cyklistů! čílí se expert, link

O víkendových horských etapách na Tour de France se roztrhl pytel s nepříjemnými pády. Lotyš Neilands ve sjezdu spadl do betonové zídky, v sobotu musel být závod neutralizovaný kvůli hromadné kolizi v pelotonu na mokré silnici a několika zraněním. A hlavní skupinu zastavil hromadný pád i v nedělní etapě. Nejhorší na tom je, že zcela zbytečný. Zavinil ho totiž jeden z fanoušků.

la

Vedra v Evropě zůstanou, trpět bude Sardinie i Balkán. La Palma vzdoruje ohni, link

Evropa zažívá další vlnu extrémních veder. V Řecku, Španělsku i na západě Turecka se teploty blíží ke 40 stupňům. Na kanárském ostrově La Palma se druhým dnem šíří požár, který se stovkám hasičů nedaří dostat pod kontrolu. Úřady musely evakuovat už 4 255 lidí, což je čtyřnásobek proti sobotním odhadům. Někteří své domovy navzdory výzvám záchranářů opustit odmítají.

muž

Má sex s jiným, já se dívám. Cuckolding letí u konzervativních mužů, link

Scénář je prostý, muž sleduje, jak má jeho žena sex s jiným. Po vzájemné dohodě. Všem třem přináší delikátní situace vzrušení, i přihlížejícímu. Motivy fetiše zvaného cuckolding jsou pestré. Napovídá o nich především fakt, že přitahuje hlavně muže přísahající na konzervativní, tradiční hodnoty.


chorzówě

Ingebrigtsen překonal po měsíci opět evropský rekord, link

Nor Jakob Ingebrigtsen překonal po měsíci opět evropský rekord v běhu na 1500 metrů. V Chorzówě ubral dalších 81 setin a dosáhl času 3:27,14.

jane

Zemřela Jane Birkinová, hvězda filmu Zvětšenina a Gainsbourgova múza, link

Ve věku 76 let zemřela britská herečka a zpěvačka Jane Birkinová. Proslavilo ji ceněné drama Zvětšenina režiséra Michelangela Antonioniho. Třináct let žila se skandálním francouzským umělcem Sergem Gainsbourgem, s nímž měla dceru Charlotte.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.