Day tags 2023-07-23

požár tour online druhý liga titul vyhrát závod český gól skončit turista vingegaard kancelář muset muž rallye rekord rhodos sedmý

Tags with an unusual surge in popularity:

amanda blamáž bolová bronzu ilestedtová jacquese medailistky outsider papež ťoupalík

Latest Published News for Each Tag

požár

OBRAZEM: Černé jizvy Českého Švýcarska po roce zelenají, ukazují letecké záběry, link

Požár v národním parku České Švýcarsko loni v létě zdecimoval přes tisíc hektarů území lesa, hasiči s plameny bojovali dvacet dní. Oheň vedle obcí a lidí v Hřensku ohrožoval i unikátní Pravčickou bránu. Zbylo děsivé memento. Černé jizvy v krajině postupně zelenají, potrvá ale ještě roky, než se místa definitivně zahojí. Následky největšího požáru v historii Česka po roce mapuje pro portál iDNES.cz z letadla Cesna fotografka Anna Boháčová.

tour

Tichá síla, raketový vzestup. Vingegaard už se zařadil mezi legendy Tour de France, link

V mládí si chtěl dát od cyklistiky pauzu, u sportu ho udržela máma. Už jako plnoletý Jonas Vingegaard místo profesionální smlouvy čistil ve fabrice ryby a trénoval až po práci. A teď je z dánského jezdce dvojnásobný vítěz Tour de France. Šestadvacetiletá tichá síla z Hillerslevu píše neuvěřitelný příběh. „Druhé vítězství je také opravdu úžasné,“ zhodnotil Vingegaard stručně svou obhajobu.

online

ONLINE: Tour vrcholí. Sprinteři vyhlížejí slavný dojezd na Champs-Élysées, link

Už zbývají jen poslední kilometry a 110. ročník Tour de France bude minulostí. Cyklisté v jedenadvacáté etapě míří do Paříže, kde se na slavném bulváru Champs-Élysées očekává souboj sprinterů. Jak dopadne? Sledujte od 17.00 hodin v podrobné online reportáži.

druhý

Emoce jsou nakažlivé. Proti negativní náladě se můžete sami naočkovat, link

Naše emoce, ať již jde o radost nebo zlost, bývají nakažlivé. Můžeme je tak získat od druhých, a stejně tak šířit dále. Mnohdy to nemusí vadit, někdy však může být na místě se proti nákaze některými z emocí ze strany druhých chránit. Obrazně řečeno se proti nim naočkovat. Jak se emocionální nákaza šíří a jak se jí dá čelit, přibližuje psycholog Jan Urban.

liga

Sparta se dozví soupeře pro předkolo Ligy mistrů, v osudí i další české kluby, link

Dinamo Záhřeb, Galatasaray, Kodaň, Karabach, Slovan či Molde. Sparťanští fotbalisté se v pondělí po polední dozvědí soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů. V osudí v dalších evropských soutěží budou i zbývající tři čeští zástupci, Slavia má však v Evropské lize už delší dobu jasno - Panathinaikos, nebo Dnipro-1. Plzeň a Bohemians čeká v Konfereční lize podobný okruh protivníků. Oba týmy vstoupí do pohárů už ve čtvrtek druhým předkolem.

titul

Golfista Harman suverénně vyhrál British Open a slaví první triumf na majoru, link

Americký golfista Brian Harman vyhrál British Open. Premiérový titul kategorie major v kariéře získal v 36 letech a s náskokem šesti ran před čtveřicí soupeřů. Harman vybojoval třetí titul na PGA Tour a první po šesti letech. Za triumfem mířil na hřišti Royal Liverpool v Hoyalake od druhého kola, ve kterém si vybudoval náskok pěti ran. Se stejnou výhodou vstoupil i do finálového dne a bez problémů si triumf pohlídal.

vyhrát

Adam Ťoupalík potřetí vyhrál cyklistickou klasiku se startem a cílem v Brně, link

Adam Ťoupalík vyhrál potřetí za sebou cyklistický závod Brno - Mikulov - Brno, součást Českého poháru a série Visegrádské čtyřky. Jezdec elitního domácího týmu Elkov Kasper zvítězil po 188 kilometrech o šest sekund před Polákem Maciejem Paterským, třetí skončil Márton Dina z Maďarska.

závod

Belgičan De Lie vyhrál 2. etapu závodu Kolem Valonska, link

Cyklistický etapový závod Kolem Valonska - 2. etapa (179,7 km):

  1. De Lie 4:15:29, 2. Nys, 3. Kielich (všichni Belg.), 4. Viviani, 5. Ballerini, 6. Oldani (všichni It.), …49. M. Vacek (ČR) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. De Lie 8:55:06, 2. Ganna (It.) stejný čas, 3. Ballerini, 4. Nys, 5. De Pestel (Belg.) všichni -4, 6. M. Vacek -5.

český

České volejbalisty postupují na ME, link

Kvalifikační turnaj o postup na mistrovství Evropy volejbalistek do 22 let v Brně:

Česko - Turecko 0:3 (-22, -21, -20)

Český tým na závěr skupiny C poprvé prohrál i ztratil set, ale postoupil z druhého místa na ME 2024 v Itálii.

gól

K výhře Liberce pomohl gólem. Věděli jsme, kde má Baník slabiny, řekl Červ, link

Těsně před koncem prvního poločasu se výtečně položil do centru a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Záložník libereckých fotbalistů Lukáš Červ tak vstřelil při domácí výhře 3:1 nad Baníkem Ostrava v úvodním utkání letošní prvoligové sezony vítězný gól. Za mnohem cennější ale považuje nádhernou trefu svého parťáka ze středu pole Doumbii, jenž třetí brankou zpečetil libereckou výhru.

skončit

Golfistka Napoleaová skončila ve Španělsku čtvrtá, link

Golfistka Kristýna Napoleaová skončila na turnaji ve španělské La Selle čtvrtá a připsala si třetí nejlepší výsledek na Ladies European Tour. Zaostala o dvě rány za vítěznou Španělkou Nurií Iturriozovou. Domácí hráčka měla po třech kolech 11 úderů pod par stejně jako Němka Laura Fünfstücková, kterou porazila v rozstřelu na druhé přidané jamce.

turista

Útěk z pekla Rhodosu. Kdo se dostane na letiště, vyhraje. Třeba jen v plavkách, link

Řecký Rhodos zachvátily požáry a hotely se plní evakuovanými turisty. Týká se to i stovek Čechů. Pro ty tak cestovní kanceláře organizují repatriační lety. „Požáry se tu vymkly kontrole,“ popisují turisté pro MF DNES.

vingegaard

Jak se z plachého muže zrodil Iceman. Vingegaard už není ze stresu nemocný, link

Ta slova opakoval Jonas Vingegaard takřka po každé etapě: „Máme plán, držíme se ho a já mu věřím.“ Když tedy byly všechny horské bitvy letošní Tour de France dobojovány, dostal otázku: „Už prozradíte, v čem váš plán spočíval?“

kancelář

Fiala: Pokud nebudou stačit z Rhoda letadla, pomůže armáda, link

Pro české turisty uvázlé na požárem zasaženém řeckém ostrově Rhodos by mohla být vyslána i armádní letadla, pokud nebudou stačit repatriační lety cestovních kanceláří, oznámil premiér Petr Fiala (ODS). Kvůli požárům musely být evakuovány stovky českých turistů. Některé cestovní kanceláře vypraví pro své klienty v neděli v noci repatriační lety.

muset

Musela jsem si zvyknout na virtualitu práce, říká Kozáková z CSG, link

Řídí HR aktivity v průmyslově-technologickém holdingu Czechoslovak Group (CSG), který sdružuje několik desítek výrobních firem v sedmi zemích a zaměstnává více než deset tisíc lidí. Někdy si ale Alena Kozáková podle svých slov připadá jako plovoucí korek, jehož směr a rychlost pohybu určuje proud dění. „Musela jsem si zvyknout na určitou míru virtuality své práce,“ říká Kozáková.

muž

Příběh Alice: Manžel je samá milenka. Nevím, jak dlouho to vydržím, link

Provdala jsem se za staršího, úspěšného a bohatého muže. Kvůli mně se rozvedl. Mně a našim dětem poskytuje život v přepychu. Do práce chodit nemusím. Šťastná však nejsem, i když ze všech stran slyším, jak se mám dobře a co by jiné za to daly. Můj muž má každou chvíli novou milenku, prý je to jen o sexu, mě miluje. Já ovšem nevím, jak dlouho to dokážu snášet.

rallye

Estonsko mu svědčí. Rovanperä potřetí za sebou kraloval na oblíbené rallye, link

Estonskou rallye vyhrál potřetí za sebou Fin Kalle Rovanperä. Úřadující mistr světa díky druhému letošnímu triumfu zvýšil svůj náskok v čele seriálu. Po osmi soutěžích vede už o 55 bodů před týmovým kolegou z Toyoty Britem Elfynem Evansem, který dnes obsadil čtvrté místo.

rekord

Koulař Staněk byl sedmý na Diamantové lize v Londýně, zářila Bolová, link

Koulař Tomáš Staněk skončil sedmý na mítinku Diamantové ligy v Londýně. Novopečený otec jednou překonal 21 metrů, v páté sérii zapsal 21,04 metru. Na úvod hlavního programu na Olympijském stadionu zazářila Nizozemka Femke Bolová, která v běhu na 400 metrů překážek vylepšila o 58 setin vlastní evropský rekord. Výkonem 51,45 sekundy se zařadila na druhé místo historických tabulek. Vlastní kontinentální rekord v běhu na 5000 metrů vylepšila i její krajanka Sifan Hassanová.

rhodos

Česko je připravené vyslat na hořící Rhodos vládní letadlo, uvedl premiér Fiala, link

Česko je podle premiéra Petra Fialy (ODS) připravené vyslat na řecký ostrov Rhodos vládní letadlo a pomoci při případné evakuaci Čechů.

sedmý

Juniorské basketbalistky po výhře nad Litvou skončily na MS sedmé, link

České basketbalistky skončily na juniorském mistrovství světa sedmé. S turnajem v Madridu se rozloučily vítězstvím nad Litvou 76:50. Svěřenkyně trenéra Viktora Pruši zaostaly o jedno místo za výsledkem z předloňského šampionátu v Debrecíně, kde byly juniorky pod vedením nynější trenérky seniorské reprezentace Romany Ptáčkové šesté.


amanda

Švédky na MS vyhrály hlavičkou v závěru. Outsiderky z JAR udolaly 2:1, link

Gólem v poslední minutě vybojovaly švédské fotbalistky ve svém úvodním zápase na mistrovství světa vítězství 2:1 nad Jihoafrickou republikou. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů od začátku druhého poločasu s outsiderem prohrávaly, od blamáže je zachránila až v samém závěru Amanda Ilestedtová hlavičkou po rohovém kopu.

blamáž

Švédky na MS vyhrály hlavičkou v závěru. Outsiderky z JAR udolaly 2:1, link

Gólem v poslední minutě vybojovaly švédské fotbalistky ve svém úvodním zápase na mistrovství světa vítězství 2:1 nad Jihoafrickou republikou. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů od začátku druhého poločasu s outsiderem prohrávaly, od blamáže je zachránila až v samém závěru Amanda Ilestedtová hlavičkou po rohovém kopu.

bolová

Koulař Staněk byl sedmý na Diamantové lize v Londýně, zářila Bolová, link

Koulař Tomáš Staněk skončil sedmý na mítinku Diamantové ligy v Londýně. Novopečený otec jednou překonal 21 metrů, v páté sérii zapsal 21,04 metru. Na úvod hlavního programu na Olympijském stadionu zazářila Nizozemka Femke Bolová, která v běhu na 400 metrů překážek vylepšila o 58 setin vlastní evropský rekord. Výkonem 51,45 sekundy se zařadila na druhé místo historických tabulek. Vlastní kontinentální rekord v běhu na 5000 metrů vylepšila i její krajanka Sifan Hassanová.

bronzu

Švédky na MS vyhrály hlavičkou v závěru. Outsiderky z JAR udolaly 2:1, link

Gólem v poslední minutě vybojovaly švédské fotbalistky ve svém úvodním zápase na mistrovství světa vítězství 2:1 nad Jihoafrickou republikou. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů od začátku druhého poločasu s outsiderem prohrávaly, od blamáže je zachránila až v samém závěru Amanda Ilestedtová hlavičkou po rohovém kopu.

ilestedtová

Švédky na MS vyhrály hlavičkou v závěru. Outsiderky z JAR udolaly 2:1, link

Gólem v poslední minutě vybojovaly švédské fotbalistky ve svém úvodním zápase na mistrovství světa vítězství 2:1 nad Jihoafrickou republikou. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů od začátku druhého poločasu s outsiderem prohrávaly, od blamáže je zachránila až v samém závěru Amanda Ilestedtová hlavičkou po rohovém kopu.

jacquese

1500 kilometrů v přípravě na Dakar. Podmol skončil druhý v rumunské rallye, link

Motocyklový jezdec Libor Podmol skončil druhý v dálkové rallye Baja555 v Rumunsku. Po čtyřech etapách a 1500 kilometrech bez asistence nestačil jen na Francouze Jacquese de Molaye, který zvítězil s náskokem 23 minut.

medailistky

Švédky na MS vyhrály hlavičkou v závěru. Outsiderky z JAR udolaly 2:1, link

Gólem v poslední minutě vybojovaly švédské fotbalistky ve svém úvodním zápase na mistrovství světa vítězství 2:1 nad Jihoafrickou republikou. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů od začátku druhého poločasu s outsiderem prohrávaly, od blamáže je zachránila až v samém závěru Amanda Ilestedtová hlavičkou po rohovém kopu.

outsider

Švédky na MS vyhrály hlavičkou v závěru. Outsiderky z JAR udolaly 2:1, link

Gólem v poslední minutě vybojovaly švédské fotbalistky ve svém úvodním zápase na mistrovství světa vítězství 2:1 nad Jihoafrickou republikou. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů od začátku druhého poločasu s outsiderem prohrávaly, od blamáže je zachránila až v samém závěru Amanda Ilestedtová hlavičkou po rohovém kopu.

papež

Ne všichni mají nárok na vrácení peněz. Do části ostrova se jet dá, říká Papež, link

Ostrov Rhodos je v ohni. Mnoha Čechům se tak zkomplikovala dovolená. Místopředseda Asociace cestovních kanceláří upozorňuje, že ne všichni mají nárok na vrácení peněz. Na místě sice vládne chaos, ale Papež věří, že kanceláře situaci zvládnou. „Hlavní je zachovat klid a nemyslet si, že se na vás všichni vykašlali, protože to tak není,“ uklidňuje místopředseda nespokojené turisty.

ťoupalík

Adam Ťoupalík potřetí vyhrál cyklistickou klasiku se startem a cílem v Brně, link

Adam Ťoupalík vyhrál potřetí za sebou cyklistický závod Brno - Mikulov - Brno, součást Českého poháru a série Visegrádské čtyřky. Jezdec elitního domácího týmu Elkov Kasper zvítězil po 188 kilometrech o šest sekund před Polákem Maciejem Paterským, třetí skončil Márton Dina z Maďarska.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.