Day tags 2023-07-26

soud rok ruský samsung milión muž požár zemřít klub miliarda ukrajinský žena dostat dát evropský fotbalový moci město olympijský ostrov

Tags with an unusual surge in popularity:

dubrovníku compares kratochvíl leagues martincová sinéad skotský vyřazovací šámal

Latest Published News for Each Tag

soud

Vyhrál i v Londýně. Spacey není sexuální predátor, řekl soud a herce rozplakal, link

Soud v Londýně ve středu zprostil amerického herce Kevina Spaceyho devíti obvinění ze sexuálních trestných činů proti čtyřem mužům. Herec, který tato obvinění dlouhodobě odmítal, se v soudní síni rozplakal.

rok

KVÍZ: Čtyřicet let od Madonnina debutu. Co víte o kariéře královny popu?, link

Před čtyřiceti lety odstartovalo hvězdnou kariéru Madonny Louise Ciccone debutové album Madonna. Vyšlo přesně 27. července 1983 a světu dalo hity jako Holiday nebo Lucky Star. Královna popu vydala celkem čtrnáct alb, poslední z roku 2019 neslo název Madame X. Otestujte si své znalosti týkající se slavné americké zpěvačky.

ruský

Praha zvažuje zrušení koncertu ruské pěvkyně Nětrebkové, link

Vedení Prahy zvažuje zrušení říjnového koncertu ruské operní pěvkyně Anny Nětrebkové. Uvedl to ve středu server Seznam Zprávy. Organizátoři koncertu budou v případě zrušení akce žádat po městě finanční kompenzace. Pěvkyně je kvůli ruské invazi na Ukrajinu na ukrajinském sankčním seznamu.

samsung

Toto bude nový hit. Samsung Galaxy Z Flip 5 dostal velká vylepšení, link

S představením nových ohebných smartphonů Galaxy Z s pořadovým číslem 5 podle nás Samsung udělal krok správným směrem. A v modelu Galaxy Z Flip 5 nejspíš stvořil svůj nadcházející prodejní hit. Novinka má totiž styl, je praktická a může se spolehnout právě na ekosystém, podporu a jistoty, které korejský výrobce přináší.

milión

Kapitán Liverpoolu Henderson se před odchodem do Arábie rozloučil s fanoušky, link

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Jordan Henderson se ve videu na sociálních sítích rozloučil s fanoušky a potvrdil, že klub po dvanácti letech opouští. Očekává se, že třiatřicetiletý anglický záložník odejde do saúdskoarabského týmu al-Ittifák, který za něj podle médií zaplatí 13 milionů liber (365 milionů korun).

muž

Autobus v Čelákovicích srazil chodce. Muž po neúspěšné resuscitaci zemřel, link

Ve středu odpoledne srazil autobus v Čelákovicích chodce. Muž, kterého se zdravotníci pokusili resuscitovat, na místě podlehl zraněním, řekla redakci iDNES.cz mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. V tomto týdnu se jedná již o druhý podobný případ v tomto regionu.

požár

Ohnivé bouře a města lehlá popelem. Jaké byly nejtragičtější lesní požáry, link

V současnosti plní titulní strany médií lesní požáry na řeckém ostrově Rhodos, v turecké Antalyi nebo Chorvatsku. Rozsáhlé požáry se vyskytují od doby, kdy Zemi pokrylo rostlinstvo. Požáry, způsobené letními bouřemi, jsou pro přírodu přirozenou cestou regenerace porostů a vždy se s nimi bez problémů vyrovnala. Problém nastal, teprve když jí začali překážet lidé.

zemřít

Zemřela Sinéad O’Connorová. Zpěvačce hitu Nothing Compares 2 U bylo 56 let, link

Ve věku 56 let zemřela známá irská zpěvačka Sinéad O’Connorová. Ve středu o tom informoval list The Irish Times. Proslavil ji její emotivní hlas, krátký sestřih vlasů a hit Nothing Compares 2 U z roku 1990. V minulosti trpěla psychickými problémy. Několikrát vystoupila i v České republice.

klub

Ať je Bohemka znovu sexy! Otec a syn Jakubowiczové věří: Tohle není strop, link

Táta Dariusz je majitel, jeho firma klub dotuje. Syn Darek všechno řídí z kanceláře, kde z rozpraskané zdi září velký zelený klokan, symbol Bohemians. Jakubowiczové nejdříve pomohli fotbalový klub z Vršovic zachránit před zánikem a poté ho z třetí ligy dovedli do první. Teď slavnou značku poprvé po šestatřiceti letech ukážou v Evropě.

miliarda

Spoluhráč české hvězdy bude v balíku, vydělá 1,7 miliardy, link

Lepší dárek k 26. narozeninám nejspíš finský hokejový útočník Sebastian Aho nedostal. Budoucnost v NHL spojil i dál s Carolinou, kde působí od příchodu do zámoří. Ve středu, v den svých šestadvacetin, podepsal s vedením Hurricanes novou osmiletou smlouvu za celkem 78 milionů dolarů (téměř 1,7 miliardy korun), která začne platit od sezony 2024/25. Klub o dohodě informoval na webu.

ukrajinský

Ukrajina stupňuje tlak na jihu, Rusové útočí hypersonickými střelami, link

Ukrajinské jednotky ve středu ráno obnovily útočné operace u města Orichiv v Záporožské oblasti na jihu Ukrajiny, uvedlo podle médií ruské ministerstvo obrany. Ukrajinské velení se o operaci na tomto místě nezmínilo. Rusové útočí hypersonickými střelami Kinžal na Kyjevskou, Chmelnyckou a Kirovohradskou oblast, uvedlo ukrajinské letectvo.

žena

Znepokojivý trend z TikToku se tváří jako akt ženské solidarity. Opak je pravdou, link

Debat o trendu Pick Me Girls je plný internet. Na sociální síti TikTok má hashtag „pick me“ 7,6 miliardy zhlédnutí. Vesměs jde o kritiku žen, které vyhledávají pozornost mužů na úkor ostatních žen. Pick Me Girl se chová podlézavě či zdánlivě stydlivě a nenápadně či otevřeně sráží ženy kolem sebe.

dostat

Důležitá pomoc. Jihlava dostane stovky milionů na novou arénu, link

Jihlava dostane na stavbu multifunkční arény od Národní sportovní agentury 300 milionů korun. Rozhodnutí o poskytnutí dotace dostala radnice v pondělí. Na městském webu to uvedl David Beke (ODS), jihlavský radní a manažer výstavby stadionu. Nová aréna bude stát 1,9 miliardy korun bez DPH, půl miliardy na ni dá Kraj Vysočina. Zbývající náklady pokryje krajské město ze svých zdrojů a pomocí úvěrů.

dát

KOMENTÁŘ: Drahota je a bude dál. Češi si naběhli sami, link

Inflace se nám po roce a půl konečně dostala pod deset procent. Je co slavit? Není. Inflace je stále, růst cen a plus dalších deset procent neznamená, že přišly slevy. Co čekat dále a jak se dá s inflací bojovat, rozebírá v komentáři Martin Mašát, ekonom finanční skupiny Partners.

evropský

Evropský výbor pro dopravu chce zmírnit Euro 7, finální podoba je ale daleko, link

Jak moc přísná bude nová norma Euro 7? To stále není jasné. Automobilky ji považují za zbytečnou, ekologové naopak za málo ambiciózní. V rámci schvalovacího procesu teď norma narazila v jednom z výborů Evropského parlamentu.

fotbalový

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Konferenční ligy:, link

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Konferenční ligy: Struga (Sev. Mak.) - Budučnost Podgorica 1:0 (1:0) RFS Riga - Sabah (Ázerb.) 0:2 (0:1) Midtjylland - Niederkorn (Luc.) 2:0 (1:0) CSKA 1948 Sofia (Bul.) - FCSB (Rum.) 0:1 (0:1) Neman Grodno (Běl.) - Balzan (Malta) 2:0 (0:0) Fenerbahce Istanbul - Zimbru Kišiněv 5:0 (2:0)

moci

Topí dřevem, zbytek domu pohání elektřina. Fotovoltaika jim pomůže s rozpočtem, link

Jaké má záměry s ušetřenou elektřinou rodina, která v soutěži s iDNES.cz vyhrála fotovoltaickou elektrárnu v hodnotě čtyř set tisíc korun? Navštívili jsme ji, a teď se můžete podívat, jak bydlí. Velkou zahradu věnovali hlavně dětem. Co mohou, udělají si kolem domu sami.

město

Hlavně klid. Město Rhodos funguje úplně normálně, líčí Češka pobyt na hořícím ostrově, link

Zatímco jih ostrova Rhodu sužují už přes týden obrovské požáry, sever s hlavním městem zapsaným na seznamu UNESCO zatím hlásí klid.

olympijský

Opatrný musel shánět nového koně. Věří, že Češi si olympijskou Paříž zajistí, link

Pouze jedinou příležitost dostane český parkurový tým, aby se kvalifikoval na olympijské hry v Paříži v příštím roce. V pátek odpoledne v Chuchli bude v rámci závodů CSIO4* CET Prague Cup útočit na jedno ze dvou postupových míst, soupeřit bude s dalšími deseti zeměmi. „Cítím menší napětí, ale strašně moc se těšíme. Myslím, že máme skvělé koně i jezdce, tak doufám, že to potvrdíme,“ přeje si Aleš Opatrný.

ostrov

Čech po příletu na Korfu: Situaci známe a nebojíme se, link

Na řeckém ostrově Korfu stále přetrvávají požáry, ale turisté tam přesto směřují, a to i z Česka. Novinky hovořily s jedním z nich hned po příletu na ostrov.


dubrovníku

Stovky hasičů zasahují i v Chorvatsku. Plameny se dostaly čtvrt hodiny od Dubrovníku, link

Požáry hlásí také Portugalsko, kde s hašením pomáhají i místní. “Bojíme se, že se to dostane až k domům,” uvedla tamní obyvatelka.

compares

Zemřela Sinéad O’Connorová. Zpěvačce hitu Nothing Compares 2 U bylo 56 let, link

Ve věku 56 let zemřela známá irská zpěvačka Sinéad O’Connorová. Ve středu o tom informoval list The Irish Times. Proslavil ji její emotivní hlas, krátký sestřih vlasů a hit Nothing Compares 2 U z roku 1990. V minulosti trpěla psychickými problémy. Několikrát vystoupila i v České republice.

kratochvíl

Letité rekordy. Ten Kratochvílové na 800 metrů slaví 40 let, je ale i starší, link

Jarmila Kratochvílová a Helena Fibingerová drží dodnes platné světové rekordy z doby, kdy současné atletické hvězdy ještě ani nebyly na světě.

leagues

Messi skóroval i v druhém zápase za Miami, Atlantě dal v Leagues Cupu dvě branky, link

Lionel Messi skóroval i v druhém utkání za fotbalový Inter Miami. Argentinský útočník pomohl dvěma góly k úterní výhře 4:0 nad Atlanta United, po které domácí celek postoupil do vyřazovací části Leagues Cupu.

martincová

Martincová ve Varšavě do čtvrtfinále neprošla, padla s Wickmayerovou, link

Česká tenistka Tereza Martincová si první letošní čtvrtfinále zatím nezahraje. Na turnaji ve Varšavě ve druhém kole prohrála dvakrát 2:6 s Yaninou Wickmayerovou z Belgie.

sinéad

Zemřela Sinéad O’Connorová. Zpěvačce hitu Nothing Compares 2 U bylo 56 let, link

Ve věku 56 let zemřela známá irská zpěvačka Sinéad O’Connorová. Ve středu o tom informoval list The Irish Times. Proslavil ji její emotivní hlas, krátký sestřih vlasů a hit Nothing Compares 2 U z roku 1990. V minulosti trpěla psychickými problémy. Několikrát vystoupila i v České republice.

skotský

Pozemní hokejisté Litic budou hrát EHL, čeká je skotský tým Western Wildcats, link

Pozemní hokejisté Litic si po loňské premiéře Slavie Praha zahrají jako druhý český tým v elitní Evropské hokejové lize. V prvním kole se mistři republiky střetnou v říjnu s nejstarším skotským celkem Western Wildcats z města Milngavie. Soupeře jim přisoudil středeční los.

vyřazovací

Messi skóroval i v druhém zápase za Miami, Atlantě dal v Leagues Cupu dvě branky, link

Lionel Messi skóroval i v druhém utkání za fotbalový Inter Miami. Argentinský útočník pomohl dvěma góly k úterní výhře 4:0 nad Atlanta United, po které domácí celek postoupil do vyřazovací části Leagues Cupu.

šámal

Zdeněk Šámal opouští funkci šéfa zpravodajství ČT, řekl nastupující ředitel Souček, link

Zdeněk Šámal opouští funkci ředitele zpravodajství a sportu České televize (ČT). V podcastu Seznam Zpráv Ptám se já to řekl nastupující ředitel veřejnoprávní televize Jan Souček. Jméno možného Šámalova nástupce neuvedl, oznámit ho chce později.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.