Day tags 2023-08-06

vyhrát soud závod druhý titul kolo moci plzeň ukrajina ukrajinský český řeka dítě obrana praha ruský země zlín člověk dostat

Tags with an unusual surge in popularity:

evakuovaly horáčková jose kasační maratonec mura okrádal protrhnout roušky stošek avancini belgií bmx espargaró freestyl henrique hruban iveta judistu karlssona

Latest Published News for Each Tag

vyhrát

Italský cyklista Ganna vyhrál na MS dráhařů už šestý titul ve stíhačce, link

alský cyklista Filippo Ganna vyhrál na mistrovství světa dráhařů v Glasgow již svůj šestý titul v individuální stíhačce. O další prvenství tak vylepšil svou rekordní zlatou sbírku, vedle toho má v této disciplíně i stříbro a bronz.

Sedmadvacetiletý Ganna, jenž sbírá úspěchy i na silnici a v letech 2020 a 2021 vyhrál na MS časovku, nechyběl od roku 2016 na stupních vítězů.

soud

Fremrova přítomnost na Ústavním soudu je nevhodná, napsali senátoři Pavlovi, link

Přítomnost místopředsedy pražského vrchního soudu Roberta Fremra na Ústavním soudu je nevhodná, napsali v osobním dopisu prezidentu Petru Pavlovi senátoři Marek Hilšer z klubu Starostů a Hana Kordová Marvanová z klubu ODS a TOP 09. Uvedli, že Fremr podle historických záznamů odsoudil mezi lety 1983 a 1985 více než sto lidí za emigraci, což si oba senátoři vykládají jako účast na politické kauze. Napsal to server Echo24. Fremr by neměl být jmenován, dodal Hilšer na sociální síti.

závod

Mistrem světa v silničním závodě cyklistů je Van der Poel, link

Glasgow - Mistrem světa v silničním závodě se stal v Glasgow poprvé nizozemský cyklista Mathieu van der Poel. Úřadující světový šampion v cyklokrosu tak po 38 letech ukončil čekání…

druhý

Tragická nehoda u Pozděchova. Jeden řidič zemřel, druhý skončil v nemocnici, link

Devětačtyřicetiletý řidič osobního vozu zemřel v neděli při střetu s jiným automobilem u Pozděchova na Vsetínsku. Řidič druhého vozu skončil s těžkým zraněním v nemocnici.

titul

Nosková by měla hrát o titul v Praze, pokud to počasí dovolí, link

Praha - Osmnáctiletá tenistka Linda Nosková by dnes měla v Praze bojovat o první titul na okruhu WTA, pokud to však deštivé počasí dovolí. V neděli stihla v semifinále rychle vyřadit…

kolo

Uplynulé kolo fotbalové ligy mělo nejvyšší návštěvnost v tomto tisíciletí, link

První fotbalová liga má na startu nové sezony nadále vynikající návštěvnost. O víkendu dorazilo do hledišť stadionů 70.022 diváků, což znamená rekord za jedno kolo v tomto tisíciletí. Naposledy vidělo osm utkání jednoho dějství nejvyšší soutěže více fanoušků na startu ročníku 1999/2000. Absolutní rekord samostatné ligy pak drží podle specializovaného statistického webu CS Fotbal 8. kolo sezony 1996/97 s celkovou návštěvou 84.432 příznivců.

moci

Když vyřadí Kodaň, čeká Spartu schůdnější soupeř. S kým může hrát o Ligu mistrů?, link

Slovan Bratislava, Antverpy, Čenstochová nebo Molde. Výběr soupeřů, kteří mohou po pondělním losu narazit na pražskou Spartu, pokud projde do závěrečného čtvrtého předkola fotbalové Ligy mistrů. V něm bude nasazená, a potká tak schůdnějšího soupeře, alespoň z hlediska koeficientu.

plzeň

Plzeň mohla dostat červenou, měl pocit lodivod Baníku, link

Jak oddané a věrné má fanoušky, tak se Baník Ostrava v poslední době trápí na hřišti. Zklamání z minulého ročníku, který končil slavný klub ve skupině o záchranu, jako by se přeneslo i do této sezony. Baník ani na třetí pokus nedokázal zvítězit, v Plzni podlehl tamní Viktorii 1:3 a na jeho bodovém kontě tak zůstává osamocená, chabá jednička za domácí remízu se Slováckem. „Ale herně jsme vypadali velice slušně,“ bránil svůj tým trenér Pavel Hapal.

ukrajina

Skrytá fronta války. Na Ukrajině prudce roste počet případů domácího násilí, link

Na Ukrajině od loňského roku prudce vzrostl počet domácího násilí, především pak na ženách. Sociální pracovníci dávají nárůst policejních případů do souvislosti s vleklou válkou a obávají se, že problém bude v zemi přetrvávat ještě léta po skončení konfliktu.

ukrajinský

Zelenskyj si na simulátoru z Česka vyzkoušel pilotovat letoun F-16, link

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si v neděli vyzkoušel, jak se pilotuje americký letoun F-16. Neseděl ale uvnitř této stíhačky, nýbrž ve speciálním křesle leteckého simulátoru, který Ukrajině poskytla Česká republika. Informovala o tom na svých stránkách ukrajinská prezidentská kancelář.

český

České týmy poznají soupeře pro závěrečné 4. předkolo pohárů, link

Nyon (Švýcarsko) - České týmy se dnes dozvědí jména soupeřů pro závěrečné 4. předkolo evropských pohárů, do něhož jistě zasáhnou pražské týmy Sparta a Slavia. Protivníka pozná…

řeka

Silné deště Česko neopustí. Hladiny řek budou dále stoupat, varují meteorologové, link

Řeky a potoky odvodňující Beskydy, Jeseníky, Orlické hory, Krkonoše a část Českomoravské vrchoviny mohou v neděli a v noci na pondělí vystoupat na první povodňový stupeň, upozorňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V dnes aktualizované výstraze rovněž upravil oblast, ve které hrozí velmi vydatný déšť. Silně by mělo pršet zejména na horách na severovýchodě Česka a části Českomoravské vrchoviny.

dítě

Nepřestal by s tím, říká kriminalista o otřesném případu devianta z Liberce, link

Pedofila Jana Richtera, který dostal patnáctiletý trest za znásilnění sedmi dětí, opakovaně stíhal vrchní komisař krajské kriminálky v Liberci Martin Müller. Richter byl podle kriminalisty stále nebezpečnější, vyhýbal se nařízené léčbě a v posledním případu zneužíval i čtyřleté děti.

obrana

Protivzdušná obrana zničila dron mířící na Moskvu, uvedlo Rusko, link

Ruská protivzdušná obrana zničila bezpilotní letoun, který mířil k Moskvě, uvedl dnes starosta metropole Sergej Sobjanin. Ruské ministerstvo obrany informovalo o likvidaci dronů v Moskevské oblasti, z útoků viní Ukrajinu. Kyjev se nevyjádřil. Agentura TASS mezitím napsala, že moskevské letiště Vnukovo dočasně omezilo odlety a přílety. Konkrétní důvody pro tento krok neuvedlo. Podle agentury Reuters Vnukovo nedávno podobné opatření přijalo, když byla Moskva terčem útoku dronů.

praha

Nosková by měla hrát o titul v Praze, pokud to počasí dovolí, link

Praha - Osmnáctiletá tenistka Linda Nosková by dnes měla v Praze bojovat o první titul na okruhu WTA, pokud to však deštivé počasí dovolí. V neděli stihla v semifinále rychle vyřadit…

ruský

Ruští partyzáni popsali svou vizi o konci Putinova režimu, link

O ruských partyzánech z Legie Svoboda Rusku (LSR), kteří v květnu podnikli několik úderů z ukrajinského území v ruské Bělgorodské oblasti, nebylo dlouho slyšet. Její poradce pro komunikaci Alexej Baranovskij dal nyní rozhovor ukrajinské agentuře Unian. Uvedl v něm, že si skupina teď dává taktickou pauzu a věnuje se náboru nových sil. Popsal také, jak si představuje další vývoj v Rusku, má prý v plánu podobnou cestu do Moskvy, jakou chtěli podniknout wagnerovci.

země

Saúdská Arábie přišla s vlastním mírovým plánem pro Ukrajinu, link

Saúdská Arábie na schůzce diplomatů a vládních poradců čtyř desítek zemí v Džiddě představila s dalšími zeměmi vlastní plán na urovnání konfliktu na Ukrajině. Informovala o tom v neděli agentura DPA s odvoláním na své zdroje. Podle ní návrh zahrnuje podmínku územní celistvosti Ukrajiny, uzavření příměří, zahájení mírových jednání pod dohledem OSN a výměnu zajatců.

zlín

Muž kola! I kouč soupeře ocenil brankářův výkon, body ale nepřinesl, link

Ve dvou případech už byl bezmocný a dvakrát inkasoval. Jinak ale brankář fotbalového Zlína Stanislav Dostál v zápase na Slavii čaroval, a tentokrát není tohle tvrzení ani trochu nadsazené. Připsal si třináct zákroků. Jediná vada? I tak Ševci v Edenu padli 1:2. „Je jasné, kdo bude v sestavě kola na pozici brankáře,“ glosoval jeho vystoupení trenér Zlína Pavel Vrba. „Muž kola,“ dodal slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

člověk

V Pákistánu vykolejil osobní vlak, zemřelo nejméně třicet lidí, link

Na jihu Pákistánu vykolejil osobní vlak. Při nehodě přišlo o život nejméně třicet lidí a dalších více než osmdesát utrpělo zranění, uvedla v aktualizované bilanci nehody agentura Reuters s odvoláním na pákistánskou televizi Geo a místní představitele.

dostat

Kvůli přívalovým dešťům se pět Čechů nemůže dostat z ubytování, situaci řeší ambasáda, link

Velvyslanectví ve Slovinsku je v kontaktu s pěti Čechy, kteří jsou v ubytováních, odkud se nyní nedostanou, ale jsou v pořádku. ČTK to dnes sdělila Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva zahraničí. Ve Slovinsku se kvůli přívalovým dešťům protrhla hráz na řece Mura na východě země a úřady evakuovaly několik obcí, informovala agentura STA.


evakuovaly

Ve Slovinsku se protrhla hráz na řece Mura, vrtulníky evakuovaly i několik Čechů, link

Česká ambasáda ve Slovinsku nemá žádnou zprávu o případném zranění či úmrtí českého občana.

horáčková

Senzační světový titul! Horáčková zazářila zlatým výkonem a zajistila si místo na OH, link

Lukostřelkyně Marie Horáčková se senzačně stala mistryní světa. Na šampionátu v Berlíně už postupem do finále zajistila Česku účastnické místo na olympijských hrách v Paříži a v duelu o zlato pak porazila Mexičanku Alejandru Valenciaovou.

jose

Obránce Rutta se v NHL stěhuje z Pittsburghu do San Jose, link

Pittsburgh - Hokejový obránce Jan Rutta bude nově hrát za San Jose Sharks. Pittsburgh ho vyměnil v rámci velkého trejdu, pří němž získal nejlepšího obránce NHL Erika Karlssona. Pro třiatřicetiletého…

kasační

Nejvyšší správní soud potvrdil zrušení pokuty pro Klause za projev bez roušky, link

Nejvyšší správní soud (NSS) potvrdil zrušení pokuty pro bývalého prezidenta Václava Klause za projev bez roušky v době pandemie covidu-19. Zamítl kasační stížnost ministerstva zdravotnictví proti zrušujícímu rozsudku pražského městského soudu. Ministerstvo také musí Klausovi zaplatit náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti, jde zhruba o 4100 korun. Pražský soud rozsudkem zrušil pokutu osm tisíc korun, kterou úřady uložily Klausovi za vystoupení bez roušky před Obecním domem v Praze v roce 2020. Rozhodnutí o pokutě se i podle NSS opíralo o opatření, které už v té době bylo zrušeno jako nezákonné.

maratonec

Český biker Stošek vybojoval na MS ve Skotsku mezi maratonci stříbro, link

Biker Martin Stošek obsadil v závodě maratonců na mistrovství světa ve Skotsku druhé místo a dosáhl největšího úspěchu v kariéře. Zvítězil Brazilec Henrique Avancini, jenž po 120 kilometrech dojel 28 sekund před českým reprezentantem.

mura

Ve Slovinsku se protrhla hráz na řece Mura, vrtulníky evakuovaly i několik Čechů, link

Česká ambasáda ve Slovinsku nemá žádnou zprávu o případném zranění či úmrtí českého občana.

okrádal

Místo pomoci hendikepované okrádal. Soud muže poslal na 3,5 roku do vězení, link

Řidič společnosti, která převáží lidi se zdravotním hendikepem, okrádal klienty i své kolegy. Přišel si tak na půl milionu korun. Dopadli ho pražští policisté, nyní ho soud poslal na 3,5 roku do vězení.

protrhnout

Ve Slovinsku se protrhla hráz na řece Mura, vrtulníky evakuovaly i několik Čechů, link

Česká ambasáda ve Slovinsku nemá žádnou zprávu o případném zranění či úmrtí českého občana.

roušky

Nejvyšší správní soud potvrdil zrušení pokuty pro Klause za projev bez roušky, link

Nejvyšší správní soud (NSS) potvrdil zrušení pokuty pro bývalého prezidenta Václava Klause za projev bez roušky v době pandemie covidu-19. Zamítl kasační stížnost ministerstva zdravotnictví proti zrušujícímu rozsudku pražského městského soudu. Ministerstvo také musí Klausovi zaplatit náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti, jde zhruba o 4100 korun. Pražský soud rozsudkem zrušil pokutu osm tisíc korun, kterou úřady uložily Klausovi za vystoupení bez roušky před Obecním domem v Praze v roce 2020. Rozhodnutí o pokutě se i podle NSS opíralo o opatření, které už v té době bylo zrušeno jako nezákonné.

stošek

Český biker Stošek vybojoval na MS ve Skotsku mezi maratonci stříbro, link

Biker Martin Stošek obsadil v závodě maratonců na mistrovství světa ve Skotsku druhé místo a dosáhl největšího úspěchu v kariéře. Zvítězil Brazilec Henrique Avancini, jenž po 120 kilometrech dojel 28 sekund před českým reprezentantem.

avancini

Český biker Stošek vybojoval na MS ve Skotsku mezi maratonci stříbro, link

Biker Martin Stošek obsadil v závodě maratonců na mistrovství světa ve Skotsku druhé místo a dosáhl největšího úspěchu v kariéře. Zvítězil Brazilec Henrique Avancini, jenž po 120 kilometrech dojel 28 sekund před českým reprezentantem.

belgií

Basketbalisté podlehli v generálce na předkvalifikaci o OH Belgii, link

Čeští basketbalisté prohráli na závěr přípravného turnaj v Brně s Belgií 73:75 a skončili na posledním třetím místě. Duel byl generálkou na předkvalifikaci o olympijské hry v Paříži, do níž vstoupí Češi v sobotu v Tallinnu proti domácímu Estonsku. Pak narazí na Izrael a Severní Makedonii, v případě postupu budou hrát play off v Gliwicích.

bmx

Cyklistka Miculyčová postoupila na MS do finále ve freestyle BMX, link

Glasgow - Česká reprezentantka Iveta Miculyčová postoupila na cyklistickém mistrovství světa v Glasgow do finálové dvanáctky v disciplíně BMX freestyle. V dnešní kvalifikaci obsadila…

espargaró

Salač veze se Silverstonu tři body, MotoGP vládl letos poprvé Aleix Espargaró, link

Filip Salač obsadil ve Velké ceně Británie třídy Moto2 třináctou pozici.

freestyl

Cyklistka Miculyčová postoupila na MS do finále ve freestyle BMX, link

Glasgow - Česká reprezentantka Iveta Miculyčová postoupila na cyklistickém mistrovství světa v Glasgow do finálové dvanáctky v disciplíně BMX freestyle. V dnešní kvalifikaci obsadila…

henrique

Český biker Stošek vybojoval na MS ve Skotsku mezi maratonci stříbro, link

Biker Martin Stošek obsadil v závodě maratonců na mistrovství světa ve Skotsku druhé místo a dosáhl největšího úspěchu v kariéře. Zvítězil Brazilec Henrique Avancini, jenž po 120 kilometrech dojel 28 sekund před českým reprezentantem.

hruban

Střelu na výhru jsem měl dobrou, ale bohužel, litoval kapitán, link

Kvalitní test na turnaji v Brně v přípravě na předkvalifikaci o olympijské hry si pochvaloval kapitán basketbalové reprezentace Vojtěch Hruban. I přes porážky proti úřadujícím vicemistrům světa Argentincům (84:101) i jejich přemožitelům Belgii (73:75) byl rád, že výkony šly před soutěžními zápasy nahoru.

iveta

Cyklistka Miculyčová postoupila na MS do finále ve freestyle BMX, link

Glasgow - Česká reprezentantka Iveta Miculyčová postoupila na cyklistickém mistrovství světa v Glasgow do finálové dvanáctky v disciplíně BMX freestyle. V dnešní kvalifikaci obsadila…

judistu

Krpálek i Klammert vypadli na judistickém Masters v Budapešti v prvním kole, link

Pro judistu Lukáše Krpálka skončil turnaj Masters v Budapešti už v prvním kole. Dvojnásobný olympijský vítěz prohrál v kategorii do 100 kg svůj úvodní duel s Muzaffarbekem Turobojevem z Uzbekistánu. V prvním kole vypadl také David Klammert v devadesátce.

karlssona

Obránce Rutta se v NHL stěhuje z Pittsburghu do San Jose, link

Pittsburgh - Hokejový obránce Jan Rutta bude nově hrát za San Jose Sharks. Pittsburgh ho vyměnil v rámci velkého trejdu, pří němž získal nejlepšího obránce NHL Erika Karlssona. Pro třiatřicetiletého…

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.