Day tags 2023-08-12

ruský gól požár liga most sparta milión průvod stát člověk fotbalisté loď moci místo pilot ukrajinský český jablonec krejčí oba

Tags with an unusual surge in popularity:

arktidě ferrandová pegulaová prévotová 185 bellingham drchal flotily jedenáctinásobného jude lipska lipsko mbappé popáté soupeřky úřadujícího šwiatekové

Latest Published News for Each Tag

ruský

Při sobotním ruském ostřelování Ukrajiny byli zabiti seniorka a policista, link

V sobotu ráno při ruském ostřelování vesnice v Charkovské oblasti na východě Ukrajiny byla zabita starší žena. Poničena byla obytná budova, oznámil gubernátor oblasti Oleh Syněhubov na sociální síti Telegram. Při jiném sobotním útoku, na Orichiv v Záporožské oblasti, byl zabit policista a další lidé utrpěli zranění, uvedl ukrajinský ministr vnitra.

gól

Zahraniční soutěže: Hložek dal v poháru dva góly. Arsenal v lize po potížích vyhrál, link

Portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo získal svou první trofej v dresu an-Nasru. Dvěma góly rozhodl finále Poháru mistrů arabských klubů.

požár

Spasou všechno. Kalifornie na ochranu před lesními požáry nasadila stáda koz, link

Michael Choi má se svojí firmou Fire Grazers v Kalifornii letos napilno. Města, okresy i bohatí jednotlivci mu platí, aby se svým stádem až 900 koz přijel a nechal zvířata spást suchou trávu, křoviny, bodláčí i kaktusy, které by mohly živit lesní požáry a ohrozit obydlené oblasti. Stádo 300 koz, které se zdá být netečné vůči 35stupňovému vedru, dokáže spást až 4 000 metrů čtverečních vegetace za den.

liga

Real vstoupil do ligy výhrou v Bilbau. I díky gólu debutanta Bellinghama, link

Fotbalisté Realu Madrid v prvním kole španělské ligy zvítězil na hřišti Bilbaa 2:0. Při soutěžním debutu za Real skóroval Jude Bellingham.

most

Rvačka na Černém mostě. Jedno dítě skončilo v nemocnici, muž v poutech, link

Několik policejních hlídek včetně psovodů zasahovalo v sobotu večer u hlášené hromadné rvačky na sídlišti na pražském Černém Mostě. Jedno dítě bylo převezeno do nemocnice, jeden muž skončil v poutech.

sparta

Fotbalisté Slavie se v lize pokusí udržet vítěznou bilanci proti Mladé Boleslavi, link

Praha - Fotbalisté Slavie se ve čtvrtém ligovém kole pokusí napodobit obhájce titulu a městské rivaly ze Sparty, kteří zatím všechny zápasy v sezoně nejvyšší soutěže vyhráli. Vršovický…

milión

Gosens odchází z Interu Milán do Unionu Berlín a poprvé si zahraje bundesligu, link

Německý fotbalový reprezentant Robin Gosens podle médií odchází z Interu Milán do Unionu Berlín a poprvé v kariéře si zahraje bundesligu. Svému novému týmu pomůže také v Lize mistrů, kam se Union kvalifikoval poprvé. Berlínský klub za Gosense zaplatí 13 milionů eur (313 milionů korun), napsala agentura SID. Další dva miliony eur může Inter získat na bonusech.

průvod

Autovideo týdne: Duhová elektrická škodovka na Prague Pride, link

Sobotním průvodem vyvrcholil třináctý ročník festivalu Prague Pride, který probíhal celý týden na různých místech Prahy. Podporu LGBT komunitě vyjádřila Škoda Auto. Její elektrický duhový Enyaq Coupé Respectline se postavil do čela tradičního průvodu hrdosti, který v sobotu 12. srpna vyšel z Václavského náměstí na Letnou.

stát

Osmiletý kluk se chtěl stát Spider-Manem, nechal se kousnout černou vdovou, link

Chlapec z oblasti bolivijského města Oruro se cíleně nechal kousnout jedovatým pavoukem, aby se stal svým oblíbeným akčním hrdinou Spider-Manem. V nemocnici jej naštěstí z obojího vyléčili.

člověk

Laciná jízdenka přilákala v Německu do vlaků více lidí, železnice je však na hraně kapacit, link

Prvních sto dní tzv. Deutschlandticketu (měsíční neomezené jízdenky za 49 eur) přineslo přírůstek cestujících na železnici i částečný přesun lidí z aut do vlaků. Na některé tratě se však již další vlaky nevejdou a otázkou zůstává i další financování projektu.

fotbalisté

Fotbalisté Slavie se v lize pokusí udržet vítěznou bilanci proti Mladé Boleslavi, link

Praha - Fotbalisté Slavie se ve čtvrtém ligovém kole pokusí napodobit obhájce titulu a městské rivaly ze Sparty, kteří zatím všechny zápasy v sezoně nejvyšší soutěže vyhráli. Vršovický…

loď

Při nehodě lodi s migranty v Lamanšském průlivu zemřelo nejméně šest lidí, link

Při nehodě lodi s migranty v Lamanšském průlivu zemřelo nejméně šest lidí. Sdělila to námořní prokuratura v La Manche. Prvotní informace hovořily o jedné oběti a pěti lidech ve vážném stavu. Celkem 55 lidí se podařilo zachránit, dalších pět až deset lidí se pohřešuje, uvedla agentura AFP s odkazem na prokuraturu v Boulogne. Francouzské i britské lodě na místě pokračují v záchranné akci.

moci

Politico: Slunce, moře a žádné sankce. Kde Rusové tráví letošní dovolenou, link

Přestože na Ukrajině zuří válka, statisíce Rusů si vybírají z oblíbených prázdninových destinací, kde by mohli strávit letní dovolenou. Jiní hledají dokonce bezpečné útočiště, kde by přečkali celý konflikt. Protiruské sankce, slabý rubl a zákazy vydávání víz Rusům zajistily, že ruští turisté mohou své peníze utrácet jen v několika málo destinacích. Ty na tom sice dost vydělávají, ale tamní obyvatelé to ne vždy schvalují, píše bruselský server Politico.

místo

Davidson Spilková je na British Open po třech kolech na 61. místě, link

Golfistka Klára Davidson Spilková figuruje na British Open po třetím dnu na děleném 61. místě. Česká jednička, jež při sedmém startu na tomto majoru hraje víkendová kola potřetí, má bilanci čtyři rány nad par. Domácí Angličanka Charley Hullová a Američanka Lilia Vuová se na prvním místě dělí o vedení se skóre -9.

pilot

Čeští piloti i personál F-35 budou muset podepsat doživotní mlčenlivost, link

Ministerstvo obrany počítá s tím, že pokud vláda v říjnu rozhodne o nákupu 24 amerických stíhaček F-35 za 120 miliard korun, tak zaváže budoucí piloty i pozemní personál, který přijde do styku s letouny, doživotní mlčenlivostí.

ukrajinský

Největší ukrajinský pracovní portál ukončil spolupráci se značkami fungujícími v Rusku, link

Největší ukrajinský webový vyhledavač prací Work.ua oznámil, že přestává spolupracovat se společnostmi, které dodnes neopustily ruský trh. Jde o významné globální hráče a zaměstnavatele jako Nestlé, Unilever, Yves Rocher, Raiffeisen Bank nebo třeba Pepsico.

český

Florbalisté Střešovic triumf na Czech Open neobhájí, link

Florbalisté Tatranu Střešovice triumf z minulých dvou let na Czech Open v Praze neobhájí. Úřadující český šampion prohrál v závěrečném utkání v základní skupině A elitní kategorie mužů se SV Wiler-Ersigen 9:10 po samostatných nájezdech, skončil třetí a bude hrát o konečné 5. místo s Bohemians. Švýcarský mistr s českým asistentem trenéra Radkem Sikorou a jeho synem, útočníkem Radkem Sikorou mladším, bude usilovat o první titul na 31. ročníku turnaje v neděli od 16:30 v hale na Podvinném mlýně se švédským Pixbem Wallenstam.

jablonec

Sparta nemilosrdně ničila zoufalý Jablonec, pět gólů mu dala už v prvním poločase, link

Obhájce titulu si udržel v sezoně nejvyšší soutěže stoprocentní bodovou úspěšnost.

krejčí

Krejčí: Byl to jeden z mých nejlepších zápasů za reprezentaci, link

Dvaceti body, šesti asistencemi a šesti doskoky se podílel rozehrávač Vít Krejčí na vítězství českých basketbalistů na startu olympijské předkvalifikace v Tallinnu nad domácím Estonskem 77:74. Jediný český zástupce v NBA byl s 33 minutami a 24 sekundami jednoznačně nejvytíženějším hráčem týmu kouče Diega Ocampa a trefil šest z osmi trojkových pokusů.

oba

Basketbalisté nastoupí v olympijské předkvalifikaci proti Izraeli, link

Tallinn - Čeští basketbalisté se v druhém zápase olympijské předkvalifikace utkají s Izraelem, který by měl být jejich hlavním soupeřem v boji o první místo ve skupině A. Oba týmy…


arktidě

Šojgu navštívil ruskou základnu na Arktidě, míří tam ruské bitevní lodě a stíhací letouny, link

Nejméně čtyři lodě ruské Severní flotily a několik stíhacích letounů MiG-31 se společně vypravilo na ruskou vojenskou základnu v Arktidě. Do stejných míst zamířil na inspekci i ruský ministr obrany Sergej Šojgu a šéf Rosatomu Alexej Lichačov. Početné ruské jednotky v Arktidě budou nacvičovat ochranu suverenity Ruska. S odkazem na prohlášení Severní flotily a ruského ministerstva vnitra o tom dnes informovala ruská státní agentura TASS. O inspekci informovala i agentura Reuters.

ferrandová

Ferrandová-Prévotová získala pátý titul v cross country, Čábelická obsadila 33. místo, link

Mistryní světa v olympijské disciplíně cross country se stala popáté v kariéře francouzská bikerka Pauline Ferrandová-Prévotová. Na trati ve skotském Tweed Valley vyhrála suverénně před krajankou Loanou Lecomteovou a Nizozemkou Puck Pieterseovou. Jediná Češka ve startovním poli Jitka Čábelická obsadila 33. místo.

pegulaová

Pegulaová postoupila v Montrealu přes jedničku Šwiatekovou do finále, link

Americká tenistka Jessica Pegulaová získala v semifinále turnaje v Montrealu letos podruhé skalp světové jedničky Igy Šwiatekové. V duelu, v němž měly obě soupeřky problémy s udržením vlastního podání, zdolala třetí hráčka žebříčku WTA polskou favoritku 6:2, 6:7, 6:4.

prévotová

Ferrandová-Prévotová získala pátý titul v cross country, Čábelická obsadila 33. místo, link

Mistryní světa v olympijské disciplíně cross country se stala popáté v kariéře francouzská bikerka Pauline Ferrandová-Prévotová. Na trati ve skotském Tweed Valley vyhrála suverénně před krajankou Loanou Lecomteovou a Nizozemkou Puck Pieterseovou. Jediná Češka ve startovním poli Jitka Čábelická obsadila 33. místo.

185

Sázející vyhrál ve Sportce 185 milionů korun. Vítězství mu přinesl náhodný tip, link

V loterii Sportka v pátek padla sedmá nejvyšší výhra v její historii. Tipující, který vsadil sázenku na čerpací stanici na Karlovarsku, vyhrál částku převyšující 185 milionů korun. Po zdanění získá zhruba 157 milionů korun, uvedla mluvčí společnosti Sazka Pavla Hobíková.

bellingham

Real vstoupil do ligy výhrou v Bilbau. I díky gólu debutanta Bellinghama, link

Fotbalisté Realu Madrid v prvním kole španělské ligy zvítězil na hřišti Bilbaa 2:0. Při soutěžním debutu za Real skóroval Jude Bellingham.

drchal

Hlavně ať to neskončí ještě hůř, přál si jablonecký Drchal, link

Na první zápas proti svému bývalému klubu Spartě se hodně těšil, jenže nakonec útočník Jablonce Václav Drchal toužil, aby co nejrychleji skončil. Přestože za Severočechy poprvé skóroval. Úřadující mistři totiž jeho nový tým přejeli vysoko 5:1.

flotily

Šojgu navštívil ruskou základnu na Arktidě, míří tam ruské bitevní lodě a stíhací letouny, link

Nejméně čtyři lodě ruské Severní flotily a několik stíhacích letounů MiG-31 se společně vypravilo na ruskou vojenskou základnu v Arktidě. Do stejných míst zamířil na inspekci i ruský ministr obrany Sergej Šojgu a šéf Rosatomu Alexej Lichačov. Početné ruské jednotky v Arktidě budou nacvičovat ochranu suverenity Ruska. S odkazem na prohlášení Severní flotily a ruského ministerstva vnitra o tom dnes informovala ruská státní agentura TASS. O inspekci informovala i agentura Reuters.

jedenáctinásobného

Hattrick Olma zařídil Lipsku německý Superpohár, za Bayern hrál poprvé Kane, link

Fotbalisté Lipska poprvé vyhráli německý Superpohár. Vítězové domácího poháru porazili úřadujícího jedenáctinásobného šampiona bundesligy jednoznačně 3:0 díky hattricku španělského záložníka Daniho Olma.

jude

Real vstoupil do ligy výhrou v Bilbau. I díky gólu debutanta Bellinghama, link

Fotbalisté Realu Madrid v prvním kole španělské ligy zvítězil na hřišti Bilbaa 2:0. Při soutěžním debutu za Real skóroval Jude Bellingham.

lipska

Hattrick Olma zařídil Lipsku německý Superpohár, za Bayern hrál poprvé Kane, link

Fotbalisté Lipska poprvé vyhráli německý Superpohár. Vítězové domácího poháru porazili úřadujícího jedenáctinásobného šampiona bundesligy jednoznačně 3:0 díky hattricku španělského záložníka Daniho Olma.

lipsko

Hattrick Olma zařídil Lipsku německý Superpohár, za Bayern hrál poprvé Kane, link

Fotbalisté Lipska poprvé vyhráli německý Superpohár. Vítězové domácího poháru porazili úřadujícího jedenáctinásobného šampiona bundesligy jednoznačně 3:0 díky hattricku španělského záložníka Daniho Olma.

mbappé

Pařížané nedali ani gól. Chyběli Mbappé i Neymar, link

Fotbalisté Paris Saint Germain v prvním kole francouzské ligy doma remizovali s Lorientem 0:0. V týmu obhájců trofeje chyběli hvězdní útočníci Kylian Mbappé a Neymar, v základní sestavě naopak premiérově nastoupila hned šestice letních posil - Milan Škriniar, Lucas Hernández, Manuel Ugarte, Marco Asensio, Goncalo Ramos a I Kang-in.

popáté

Bikerka Ferrandová-Prévotová popáté ovládla MS, Čábelická ve čtvrté desítce, link

Mistryní světa v olympijské disciplíně cross country se stala popáté v kariéře francouzská bikerka Pauline Ferrandová-Prévotová. Na trati ve skotském Tweed Valley vyhrála suverénně před krajankou Loanou Lecomteovou a Nizozemkou Puck Pieterseovou. Jediná Češka ve startovním poli Jitka Čábelická obsadila 33. místo.

soupeřky

Pegulaová postoupila v Montrealu přes jedničku Šwiatekovou do finále, link

Americká tenistka Jessica Pegulaová získala v semifinále turnaje v Montrealu letos podruhé skalp světové jedničky Igy Šwiatekové. V duelu, v němž měly obě soupeřky problémy s udržením vlastního podání, zdolala třetí hráčka žebříčku WTA polskou favoritku 6:2, 6:7, 6:4.

úřadujícího

Hattrick Olma zařídil Lipsku německý Superpohár, za Bayern hrál poprvé Kane, link

Fotbalisté Lipska poprvé vyhráli německý Superpohár. Vítězové domácího poháru porazili úřadujícího jedenáctinásobného šampiona bundesligy jednoznačně 3:0 díky hattricku španělského záložníka Daniho Olma.

šwiatekové

Pegulaová postoupila v Montrealu přes jedničku Šwiatekovou do finále, link

Americká tenistka Jessica Pegulaová získala v semifinále turnaje v Montrealu letos podruhé skalp světové jedničky Igy Šwiatekové. V duelu, v němž měly obě soupeřky problémy s udržením vlastního podání, zdolala třetí hráčka žebříčku WTA polskou favoritku 6:2, 6:7, 6:4.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.