Day tags 2023-09-02

open vyhrát člověk us domácí místo nejlepší ruský velký kvalifikace most osmifinále ukrajinský zemřít druhý kolo poprvé skupina slavia turnaj

Tags with an unusual surge in popularity:

sondu coleman getafe havlík ondra posedmé sainz buffett christian efektivnější hughes jihočínský jude krobot margaritaville master men nedalekým oddíl prskavec

Latest Published News for Each Tag

open

Obhájce titulu Alcaraz je na US Open v osmifinále, nezaváhala ani Sabalenková, link

Obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz ztratil na tenisovém US Open poprvé set, přesto po výhře nad Britem Danielem Evansem prošel do osmifinále.

vyhrát

Běžeckou Grand Prix v Praze vyhráli Etiopan Worku a Keňanka Chepngetichová, link

Vítězem Birell Grand Prix na 10 km v centru Prahy se stal etiopský běžec Tadesse Worku, který potvrdil roli favorita. Jednadvacetiletý vytrvalec s osobním rekordem pod 27 minut vyhrál v čase 27:35. Na druhé místo odsunul o 13 sekund Keňana Alexandera Mutisa, letošního vítěze Pražského maratonu.

člověk

Léky chybí už i pro zvířata. Nahrazují je těmi pro lidi, to může být nebezpečné, link

Nedostatek léků v Česku netrápí jen lidi, problém s dodávkami začaly pociťovat už i ordinace veterinárních lékařů. Na seznamu nedostatkových medikamentů jsou například antibiotika, kožní masti a řada dalších. Lidé tak někdy sahají pro prášky z vlastní lékárničky. Lékaři ale varují, že podomácku ordinovanou léčbou mohou zvíře i zabít.

us

Obhájce titulu Alcaraz je na US Open v osmifinále, nezaváhala ani Sabalenková, link

Obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz ztratil na tenisovém US Open poprvé set, přesto po výhře nad Britem Danielem Evansem prošel do osmifinále.

domácí

Deset bodů? Třikrát sedm je jednadvacet. To bych byl spokojenější, usmál se Hapal, link

Ani ve čtvrtém domácím utkání sezony fotbalisté ostravského Baníku nedostali gól. Mladou Boleslav porazili v Ostravě velmi oblíbeným výsledkem 2:0, který zopakovali už ve třetím domácím zápase v řadě. Stejným skóre postoupili i ve středu v poháru přes Hlučín. Počtvrté v sezoně se v lize prosadil Abdullahi Tanko, poprvé v Baníku se trefil Brazilec Ewerton.

místo

Kousková předvedla nejlepší kolo Irish Open a poskočila na páté místo, link

Golfistka Sára Kousková se na Irish Open blýskla nejlepším kolem dosavadního průběhu turnaje. Třetí den obešla hřiště v Newmarket-on-Fergus na 64 ran a vyšvihla se ze čtvrté desítky na dělené páté místo. Loňská vítězka tohoto turnaje Ladies European Tour Klára Davidson Spilková si mírně pohoršila a v neděli bude útočit z 21. pozice.

nejlepší

Jako Pastrňák. Nejlepší, co není v NHL. Chválený Kulich: Dupnu do toho!, link

Přes léto proudí k Jiřímu Kulichovi líbezná slůvka. Trenér Radim Rulík po nástupu k národnímu týmu vyhlásil, že mu dá šanci. Kouč juniorské reprezentace Patrik Augusta zase přirovnává, že na dvacítku může mít vliv jako David Pastrňák. A rozvoje českého teenagera si všímají i v zámoří. Fundovaný The Athletic zařadil naději z Buffalo Sabres mezi pětici nejlepších jinochů nehrajících NHL.

ruský

Putin se obává dalšího puče, míní zdroje z Kremlu. Může přijít z řad armády, link

Ruský prezident Vladimir Putin se obává, že po smrti šéfa Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina hrozí v zemi další vzpoura. Podle zdrojů z Kremlu proto tajným službám nařídil, aby se na tuto eventualitu připravily, a podniká také další opatření. Podle analytiků je hrozba dalšího povstání reálná a přijít by tentokrát mohla z řad ruské armády.

velký

KVÍZ: Zpátky do školy! Velká prověrka znalostí ze základky, link

Možná už jste školním létům odrostli, takže vás za pár dnů nevyděsí paní učitelka, která zavelí, že bude velké písemné opáčko. Ale kdyby k tomu přece jen došlo, zvládli byste to? Otestujte si své znalosti. Jdeme na to!

kvalifikace

Poslední kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Argano, link

Závěrečnou čtvrtou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál devítiletý ryzák Argano s žokejem Martinem Liškou v sedle. Steeplechase cross country na 5800 metrů s dotací půl milionu korun ovládl s převahou po finiši ze zadních pozic o pět délek před běloušem Star. Těsně třetí skončil Stuke, do cíle dorazili z devíti koní na startů ještě další tři.

most

Přístup řidičů na Barrandovský most se zlepší. Skončila letošní část oprav, link

Letos opravovaná část pražského Barrandovského mostu je opět průjezdná, auta se na most znovu dostanou také nájezdem z ulice K Barrandovu. Silničáři ještě odstraňují objízdnou trasu, od neděle budou pracovat na okrajových částech mostu. Na dotaz ČTK to v sobotu večer řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Opravy začaly v květnu.

osmifinále

Obhájce titulu Alcaraz je na US Open v osmifinále, nezaváhala ani Sabalenková, link

Obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz ztratil na tenisovém US Open poprvé set, přesto po výhře nad Britem Danielem Evansem prošel do osmifinále.

ukrajinský

Rusko odvrátilo útoky ukrajinských dronů na Krymský most, tvrdí Moskva, link

Rusko tvrdí, že zlikvidovalo tři ukrajinské námořní drony, které cílily na Krymský most. První útok prý přišel v pátek večer a další dva v sobotu ráno moskevského času. S odkazem na sdělení ruského ministerstva obrany na jeho telegramovém kanálu o tom píší tiskové agentury. Už dříve ministerstvo uvedlo, že Rusko zničilo ukrajinskou loď bez posádky, která chtěla na Krymský most zaútočit. Úřad také sdělil, že Moskva v pátek sestřelila další ukrajinský dron v Belgorodské oblasti.

zemřít

Starší muž zemřel při požáru v domě v Břeclavi. Příčina zatím není jasná, link

Starší muž zemřel v sobotu odpoledne při požáru v domě v Břeclavi. Příčinu a okolnosti požáru momentálně zjišťují policisté společně s hasiči, řekl mluvčí policie Bohumil Malášek. Neštěstí se stalo v Břetislavově ulici, doplnil mluvčí hasičů Filip Venclovský.

druhý

Fotbalisté Vyškova podlehli Chrudimi a ve druhé lize poprvé prohráli, link

Fotbalisté Vyškova v osmém kole druhé ligy v Chrudimi ztratili poločasové vedení, prohráli 1:2 a poprvé v sezoně nebodovali. Moravský tým přesto dál vede tabulku společně s pražskou Duklou, která na Julisce remizovala 0:0 s Líšní a má i stejné skóre jako Vyškov. Táborsko doma uhrálo rovněž bezbrankový výsledek s Prostějovem a má také 17 bodů.

kolo

Baník se chytil, slaví třetí výhru v řadě, link

Fotbalisté Ostravy porazili v sedmém kole první ligy Mladou Boleslav 2:0 a stejným výsledkem doma zvítězili potřetí za sebou. Za Baník se ve druhém poločase prosadili Ewerton a Abdullahi Tanko, který se čtyřmi góly vede tabulku střelců nejvyšší soutěže. Slezané ani ve čtvrtém domácím utkání ligové sezony neinkasovali a jsou na šestém místě neúplné tabulky. Boleslavský tým nevyhrál ve třetím kole po sobě a je osmý, navíc má k dobru odložený domácí zápas s Plzní.

poprvé

Mistrovská Neapol poprvé v sezoně ztratila body, podlehla Laziu Řím, link

Mistrovská Neapol v 3. kole italské fotbalové ligy doma prohrála s Laziem Řím 1:2 a poprvé ztratila. Římané naopak získali první body. O ně se postaral japonský záložník Kamada, který v létě přišel z Frankfurtu.

skupina

Nepokoje uvnitř Tel Avivu. Skupiny migrantů hází kameny i na izraelskou policii, link

Nejméně 75 lidí včetně 25 policistů bylo sobotu zraněno v Tel Avivu při střetech mezi znesvářenými skupinami eritrejských imigrantů, z nichž někteří útočí i na policii. Počet zraněných zřejmě poroste, protože střety pokračuj. Podle jednoho z policejních důstojníků, jehož citoval deník Haarec, policie násilnosti očekávala, ale ne v takovém rozsahu.

slavia

Legenda se vrací do Slavie. Jsem nepopsatelně šťastný, říká Škoda, link

Sedmatřicetiletý útočník Milan Škoda se vrátil do fotbalové Slavie. Trojnásobný mistr ligy a dvojnásobný vítěz domácího poháru v červenobílém dresu bude nastupovat v třetiligové rezervě a pomáhat na hřišti s výchovou nadějných fotbalistů. Smlouvu podepsal na dva roky. Slavia to oznámila na svém webu.

turnaj

Fanoušci na turnaji vypískali Elona Muska, s Benem Affleckem se fotili, link

Zcela opačných reakcí se dočkaly celebrity, které navštívily turnaj ve střílečce Valorant v americkém Los Angeles. Zatímco na Elona Musku publikum bučelo, s hercem Benem Affleckem se fanoušci radostně fotili.


sondu

Indie poprvé poslala pozorovací sondu ke Slunci, pomůže porozumět vlivu hvězdy na zemské klima, link

Z indického kosmodromu Šríharikóta odstartovala raketa PSLV, která nese do vesmíru první indickou sondu Áditja-L1 určenou k pozorování Slunce. Jejím úkolem bude studovat sluneční vítr. Na místo určení by měla dorazit zhruba za čtyři měsíce. Indie sondu vyslala jen několik dní poté, co její mise jako první na světě přistála poblíž neprobádaného jižního pólu Měsíce.

coleman

Odpověď Lylesovi. Coleman vyrovnal v Číně nejrychlejší stovky sezony, link

Stejný čas zaběhli Brit Zharnel Hughes v New Yorku a Američan Noah Lyles při triumfu na nedávném mistrovství světa.

getafe

Bellingham se opět trefil. V nastavení zařídil Realu vítězství nad Getafe, link

Gólem v páté minutě nastavení zajistil Jude Bellingham fotbalistům Realu Madrid ve španělské lize výhru 2:1 nad Getafe. Po letním příchodu z Dortmundu skóroval dvacetiletý anglický záložník zatím pokaždé. Po čtyřech kolech má na kontě pět gólů.

havlík

Havlík rozhodl gólem bitvu se Zlínem. V derby je to o mnoho sladší, usmívá se záložník Slovácka, link

Má podstatnou zásluhu na tom, že fotbalisté Slovácka nakonec splnili v ligovém derby blízkých soupeřů se Zlínem na svém stadionu roli favorita. Hradišťský záložník Marek Havlík zajistil svému týmu v 74. minutě prestižního duelu vydařenou technickou střelou zhruba z 23 metrů vítězství 1:0.

ondra

Fantastický Ondra! Porazil mistra světa, posedmé ovládl legendární závod a vyrovnal rekord, link

Sportovní lezec Adam Ondra vyhrál posedmé legendární a nejstarší závod Rock Master v italském Arcu. Třicetiletý rodák z Brna ve finále disciplíny duel porazil úřadujícího mistra světa v kombinaci Rakušana Jakoba Schuberta. Sedmým triumfem Ondra vyrovnal španělského rekordmana Ramóna Juliána Puigblanqueho.

posedmé

Fantastický Ondra! Porazil mistra světa, posedmé ovládl legendární závod a vyrovnal rekord, link

Sportovní lezec Adam Ondra vyhrál posedmé legendární a nejstarší závod Rock Master v italském Arcu. Třicetiletý rodák z Brna ve finále disciplíny duel porazil úřadujícího mistra světa v kombinaci Rakušana Jakoba Schuberta. Sedmým triumfem Ondra vyrovnal španělského rekordmana Ramóna Juliána Puigblanqueho.

sainz

Těsnou kvalifikaci F1 v Itálii vyhrál Sainz z domácího Ferrari před Verstappenem, link

Vyrovnanou kvalifikaci na Velkou cenu Itálie formule 1 vyhrál Carlos Sainz z domácí stáje Ferrari.

buffett

Zemřel písničkář Jimmy Buffett, link

Ve věku 76 let zemřel v pátek americký písničkář Jimmy Buffett, informoval o tom časopis Variety. Úmrtí hudebníka, jehož proslavil zejména hit Margaritaville, bylo oznámeno i na jeho internetových stránkách.

christian

Coleman při Diamantové lize v Číně vyrovnal nejrychlejší stovky sezony, link

Američan Christian Coleman na mítinku atletické Diamantové ligy v čínském městě Sia-men vyrovnal nejlepší letošní výkony na 100 metrů. Vyhrál za 9,83 sekundy. Stejný čas zaběhli Brit Zharnel Hughes v New Yorku a Američan Noah Lyles při triumfu na nedávném mistrovství světa.

efektivnější

ISW: Rusko přesouvá jednotky z Luhanské oblasti na jih, link

Ruská armáda rozmístila v Luhanské oblasti záložní jednotky, aby odtud mohla přesunout své efektivnější oddíly k obraně jižní fronty před ukrajinskou protiofenzivou. Uvedl to v sobotu americký Institut pro studium války (ISW).

hughes

Odpověď Lylesovi. Coleman vyrovnal v Číně nejrychlejší stovky sezony, link

Stejný čas zaběhli Brit Zharnel Hughes v New Yorku a Američan Noah Lyles při triumfu na nedávném mistrovství světa.

jihočínský

Tajfun Saola zasáhl jihočínskou provincii Kuang-tung, nejméně jedna oběť, link

Tajfun Saola brzy ráno dorazil do jihočínské provincie Kuang-tung. Zanechal za sebou nejméně jednoho mrtvého a v mnoha oblastech zkázu a záplavy. Předtím už se přehnal nedalekým průmyslovým městem Šen-čen, Hongkongem a Macaem. Nyní se blíží k východnímu pobřeží Tchaj-wanu. Informuje o tom agentura Reuters.

jude

Bellingham se opět trefil. V nastavení zařídil Realu vítězství nad Getafe, link

Gólem v páté minutě nastavení zajistil Jude Bellingham fotbalistům Realu Madrid ve španělské lize výhru 2:1 nad Getafe. Po letním příchodu z Dortmundu skóroval dvacetiletý anglický záložník zatím pokaždé. Po čtyřech kolech má na kontě pět gólů.

krobot

Žolík Krobot spasil Pardubice: V šancích chybí šmrnc, nedotlačíme to zuby nehty, link

Náhradník hrdinou Pardubic. I jejich nejlepším střelcem. Ladislav Krobot osm minut před koncem zařídil sobotní vítězství 1:0 v Teplicích, v letošní lize skóroval už podruhé, navíc jeden gól mu sebral ofsajd. I teď se klepal, zda jeho zásah VAR posvětí. „Trnul jsem hodně, aby mi ho zase nevzali. Věděl jsem, že jsem na rozmezí,“ líčil dvaadvacetiletý střelec, který rozhodl zápas jen deset minut po svém nástupu na hřiště.

margaritaville

Zemřel písničkář Jimmy Buffett, link

Ve věku 76 let zemřel v pátek americký písničkář Jimmy Buffett, informoval o tom časopis Variety. Úmrtí hudebníka, jehož proslavil zejména hit Margaritaville, bylo oznámeno i na jeho internetových stránkách.

master

Ondra vyhrál posedmé legendární závod Rock Master a vyrovnal rekord, link

Sportovní lezec Adam Ondra ovládl posedmé legendární a nejstarší závod Rock Master v italském Arcu. Třicetiletý rodák z Brna ve finále disciplíny duel porazil úřadujícího mistra světa v kombinaci Rakušana Jakoba Schuberta. Sedmým triumfem vyrovnal španělského rekordmana Ramóna Juliána Puigblanqueho.

men

Coleman při Diamantové lize v Číně vyrovnal nejrychlejší stovky sezony, link

Američan Christian Coleman na mítinku atletické Diamantové ligy v čínském městě Sia-men vyrovnal nejlepší letošní výkony na 100 metrů. Vyhrál za 9,83 sekundy. Stejný čas zaběhli Brit Zharnel Hughes v New Yorku a Američan Noah Lyles při triumfu na nedávném mistrovství světa.

nedalekým

Tajfun Saola zasáhl jihočínskou provincii Kuang-tung, nejméně jedna oběť, link

Tajfun Saola brzy ráno dorazil do jihočínské provincie Kuang-tung. Zanechal za sebou nejméně jednoho mrtvého a v mnoha oblastech zkázu a záplavy. Předtím už se přehnal nedalekým průmyslovým městem Šen-čen, Hongkongem a Macaem. Nyní se blíží k východnímu pobřeží Tchaj-wanu. Informuje o tom agentura Reuters.

oddíl

ISW: Rusko přesouvá jednotky z Luhanské oblasti na jih, link

Ruská armáda rozmístila v Luhanské oblasti záložní jednotky, aby odtud mohla přesunout své efektivnější oddíly k obraně jižní fronty před ukrajinskou protiofenzivou. Uvedl to v sobotu americký Institut pro studium války (ISW).

prskavec

Kajakář Přindiš díky třetímu místu v Seu vystřídal v čele SP Prskavce, link

Kajakář Vít Přindiš obsadil třetí místo na Světovém poháru ve vodním slalomu v Seu d’Urgell a třetí umístění na stupních vítězů za sebou jej před posledním závodem seriálu vyneslo do čela průběžného pořadí. Dosavadní lídr Jiří Prskavec neuspěl, v semifinále neprojel branku a skončil ve Španělsku v poli poražených. Jakubovi Krejčímu chybělo na 12. místě 26 setin k finálové účasti.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.