Day tags 2023-10-08

izrael plzeň útok palestinský online sparta video vyhrát hradec izraelský velký zápas člověk hrát liberec moment porazit rok volba útočník

Tags with an unusual surge in popularity:

kantar kiptum lehečka masters neodehrát sněžce zájezd chicagský eliuda faltejsek gattuso gennaro havru kayakcrossu keňan kipchogeho kubalík kuchta leverkusen minomet

Latest Published News for Each Tag

izrael

UEFA odložila všechny nejbližší fotbalové zápasy v Izraeli, link

Evropská fotbalová unie (UEFA) odložila dnes všechny zápasy naplánované v nejbližších týdnech v Izraeli, který vyhlásil po útoku palestinských radikálů válečný stav. Od soboty probíhají krvavé boje v Pásmu Gazy, které hnutí Hamás ovládá. Konflikt si vyžádal stovky obětí a zraněných na obou stranách.

plzeň

Pavláta těšila nejsladší gólmanská výhra, do duelu šel nastavený jako v play off, link

Plzeň - Hokejisté Plzně ukončili nepříznivou sérii šesti porážek v řadě hubenou výhrou 1:0 nad Vítkovicemi, ke které výraznou měrou pomohl svým prvním čistým kontem v sezoně Dominik…

útok

Útok na Izrael si žádá bezprecedentní odpověď, uvedla armádní mluvčí, link

Tel Aviv/Praha - Izrael čelí bezprecedentnímu útoku, který si žádá bezprecedentní odpověď, v tuto chvíli je ale hlavní zabezpečit jižní Izrael. Na dnešním briefingu, který se uskutečnil…

palestinský

Mladík a dívka se těšili na hudební festival. Unesli je palestinští radikálové, link

Mezi lidmi unesenými během útoku palestinských radikálů na Izrael je podle všeho i mladý izraelský pár, který se účastnil tanečního festivalu nedaleko kibucu Urim. Na sociálních sítích se objevily záběry, jež únos zachycují. Radikálové odvlekli do Gazy více než sto izraelských rukojmí z řad civilistů i vojáků.

online

ONLINE: Plzeň - Jablonec, domácí s Vydrou i Durosinmim. Chorý na lavičce, link

Mají za sebou dlouhé cestování z Kazachstánu, zpříjemněné vítězstvím 2:1 nad domácí Astanou. Plzeňští fotbalisté si v evropských pohárech spravili chuť po porážce 1:2 na Spartě. V jedenáctém kole Fortuna ligy hostí Jablonec, který naposledy poprvé v lize zvítězil. Utkání sledujte v podrobné online reportáži od 18 hodin.

sparta

Vyloupená Sparta, pomohl i uzdravený Knot. Minutáž si musím zasloužit, tvrdí, link

Úvod sezony nestihl, kvůli operaci zad vynechal Ronald Knot prvních sedm zápasů. S ním v sestavě však Liberec jen vítězí, po výhře v Českých Budějovicích uspěl také na Spartě (4:1). „Kluci hrajou výborně, já se jen přidal. Nyní nám to šlape,“ hlásí zkušený obránce.

video

Zjevná chyba? Liberec zuří kvůli penaltě: Viděl ji sudí u videa, jinak nikde nikdo, link

Slávista Masopust chtěl rychle rozehrát autové vhazování, když ho sudí Ondřej Pechanec hvizdem a gestem zastavil. Od kolegů v přenosovém voze dostal do sluchátka echo, že při předchozí situaci v pokutovém území Liberce zahrál jeden z domácích fotbalistů rukou. „Takovou penaltu snad viděl jen rozhodčí u videa, jinak nikde nikdo,“ rozčiloval se domácí kouč Luboš Kozel.

vyhrát

Schurter vyhrál podeváté Světový pohár bikerů, závěrečný závod ovládl Pidcock, link

Švýcarský biker Nino Schurter vyhrál podeváté celkově Světový pohár. V závěrečném závodu v kanadském Mont-Sainte-Anne mu stačilo 14. místo, aby uhájil vedení před Jordanem Sarrouem z Francie. Nejrychlejší byl na rozbahněné trati Brit Tom Pidcock, Ondřej Cink dojel na 48. místě.

hradec

První východočeské derby sezony vyhrály i díky gólu Kauta Pardubice, link

Hradec Králové - První východočeské derby sezony vyhráli hokejisté Pardubic, kteří porazili v duelu 9. kola extraligy Hradec Králové na jeho ledě 4:2. Dynamo tak bodovalo i podeváté…

izraelský

Izraelec byl zastřelen, když ujížděl od Pásma Gazy, spletli si ho s teroristou, link

U křižovatky Eminim na izraelské silnici 4 vedoucí od Pásma Gazy, byl zastřelen ujíždějící řidič. Pálili na něj izraelští policisté po půlhodinové honičce. Mysleli si, že je to palestinský terorista, který se zmocnil vozidla s izraelskou poznávací značkou, byl to ale občan Izraele. Proč ujížděl, není jasné .

velký

Policie šetří smrt úspěšného podnikatele a starosty. Skončil v hořícím autě, link

Na okraji malé vesničky Myslinka u Nýřan nedaleko Plzně stojí u lesa na 4,5 tisíce metrů čtverečních velkém pozemku honosná vila. Dům s garážemi, bazénem, velkou terasou a vlastním tenisovým kurtem. Patří zdejšímu jedenapadesátiletému starostovi Přemyslovi Holmikovi, úspěšnému podnikateli a dříve manažerovi velké stavební firmy Swietelsky. Muži, který ve středu zemřel za záhadných okolností.

zápas

Gattuso slaví v Marseille první výhru, tu má i PSG. V Montpellieru ukončili zápas, link

Fotbalisté Olympique Marseille porazili v 8. kole francouzské ligy nováčka z Le Havru 3:0 a jejich nový trenér Gennaro Gattuso se na třetí pokus dočkal vítězství. Jeho svěřenci vedli i v obou předchozích zápasech s Monakem a Brightonem v Evropské lize, ale náskok pokaždé ztratili. Zápas v Montpellieru byl předčasně ukončen kvůli výtržnostem fanoušků, kteří zranili brankáře hostů.

člověk

Česko si připomnělo oběti sokolů v boji za svobodu, akce se zúčastnil i Vystrčil, link

Oběti sokolů v boji za svobodu a demokracii uctili v neděli při příležitosti Památného dne sokolstva lidé po celé republice. V Tyršově domě na pražské Malé Straně se pietního aktu se zástupci České obce sokolské zúčastnil předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Večer si oběti sokolské perzekuce lidé připomenou při vypouštění svíček na vodní hladiny.

hrát

Extraliga: Plzeň zdolala Vítkovice a ukončila sérii proher, link

Plzeň v 9. kole hokejové extraligy porazila 1:0 Vítkovice. V neděli se hraje dalších šest zápasů.

liberec

Slavia zvítězila v Liberci, přestože o dva góly prohrávala, link

Praha - Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 11. kole první ligy v Liberci 3:2, přestože už po osmi minutách prohrávali 0:2. Slovanu zajistili dvoubrankový náskok Luka Kulenovič s Dominikem…

moment

Úhel ruky? Pro někoho hraniční, pro mě lehce za hranou, vysvětlil Pechanec kontroverzní penaltu v Liberci, link

Velké emoce vzbudil v nedělním zápase Liberce se Slavií (2:3) moment, k němuž došlo pět minut po přestávce. Míč se po odrazu od země a Ogbua otřel o loket libereckého Preislera. Po intervenci VAR hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Mick van Buren a vyrovnal na 2:2. Po utkání, které nakonec Slavia vyhrála 3:2, rozhodčí sporný moment okomentoval.

porazit

Fotbalisté Monzy porazili v italské lize Salernitanu, Lazio zdolalo Atalantu, link

Fotbalisté Monzy porazili v 8. kole italské ligy Salernitanu 3:0 a v tabulce postoupili už na sedmé místo. Hosté jsou od začátku sezony bez vítězství a po třetí prohře za sebou mohou večer klesnout až ke dnu, pokud nováček z Cagliari neprohraje doma s AS Řím. Lazio Řím ukončilo úspěšnou sérii Atalanty Bergamo, která ve třech předchozích zápasech udržela čisté konto, a v dramatickém utkání zvítězilo 3:2.

rok

Bude 2024 rokem teroru? Francouzská rozvědka je o tom pevně přesvědčena, link

Během následujícího roku by ve Francii mohlo dojít k nárůstu počtu útoků ze stran teroristických organizací. Předpovídají to francouzské zpravodajské služby kvůli velkým událostem, které zemi v roce 2024 čekají. Před hrozbou varoval také francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin, podle kterého k nebezpečí přispívá současná geopolitická situace.

volba

Volby v Bavorsku vyhráli konzervativci, populistická AfD je druhá, link

Berlín - Zemské volby v Bavorsku podle očekávání se značným náskokem vyhrála konzervativní Křesťansko-sociální unie (CSU) premiéra Markuse Södera, získala 36,6 procenta hlasů. Po…

útočník

Konec čekání na gól. Ani to nechci počítat, smál se třinecký útočník Roman, link

Dlouhých padesát zápasů se načekal, než konečně skóroval. Třinecký útočník Miloš Roman se naposledy trefil loni v prosinci, kdy skóroval proti Liberci. Období sucha ukončil v nedělním extraligovém utkání s Karlovými Vary (5:1). „Snažil jsem se myslet pozitivně, každý má v týmu nějakou úlohu a je potřeba ji přijmout,“ popisoval slovenský centr nastavení typické pro tým hokejových šampionů.


kantar

Kantar: Volby by v září vyhrálo ANO s náskokem před ODS, třetí by skončilo SPD, link

Volby do Poslanecké sněmovny by v září vyhrálo hnutí ANO se ziskem 33,5 procenta hlasů, získalo by stejně hlasů jako v květnu. S velkým odstupem druhá ODS by dostala 12 procent, její podpora se od jara propadla o pět procentních bodů. Třetí by skončilo hnutí SPD se ziskem 9,5 procenta hlasů, v květnu byla jeho podpora osmiprocentní. Z aktuálního volebního modelu agentury Kantar pro Českou televizi (ČT) vyplývá, že do Sněmovny by se ještě dostali Piráti, STAN a TOP 09, zatímco KDU-ČSL by v září pětiprocentní hranici nepřekonala.

kiptum

Keňan Kiptum vyhrál Chicagský maraton ve světovém rekordu 2:00:35, link

Keňský vytrvalec Kelvin Kiptum zaběhl při vítězství na Chicagském maratonu světový rekord 2:00:35.

lehečka

Lehečka ztroskotal při své premiéře na Masters v Šanghaji, link

Tenista Jiří Lehečka nezvládl odložený vstup do turnaje Masters v Šanghaji. V utkání druhého kola, které se v sobotu neodehrálo kvůli dešti, podlehla česká jednička Diegu Schwartzmanovi z Argentiny za necelé dvě a půl hodiny 4:6, 6:3, 2:6.

masters

Lehečka ztroskotal při své premiéře na Masters v Šanghaji, link

Tenista Jiří Lehečka nezvládl odložený vstup do turnaje Masters v Šanghaji. V utkání druhého kola, které se v sobotu neodehrálo kvůli dešti, podlehla česká jednička Diegu Schwartzmanovi z Argentiny za necelé dvě a půl hodiny 4:6, 6:3, 2:6.

neodehrát

Lehečka ztroskotal při své premiéře na Masters v Šanghaji, link

Tenista Jiří Lehečka nezvládl odložený vstup do turnaje Masters v Šanghaji. V utkání druhého kola, které se v sobotu neodehrálo kvůli dešti, podlehla česká jednička Diegu Schwartzmanovi z Argentiny za necelé dvě a půl hodiny 4:6, 6:3, 2:6.

sněžce

Na Sněžce meteorologové zaznamenali první sněžení nadcházející zimy, link

Na vrcholu nejvyšší české hory Sněžky dnes poprvé v nadcházející zimě sněžilo. Teplota na Sněžce klesla slabě pod bod mrazu. Před rokem v Krkonoších poprvé sněžilo 18. září. Na facebooku to uvedl Český hydrometeorologický ústav.

zájezd

Cestovní kanceláře zrušily na několik týdnů zájezdy do Izraele, link

Tuzemské cestovní kanceláře zrušily na několik týdnů zájezdy do Izraele, na který v sobotu ráno zaútočili palestinští radikálové. Uvedl to místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Klienti, kteří se nyní nechtějí okamžitě vrátit do ČR, podle něj v zájezdu pokračují. Kdo se vrací, odlétá pravidelnou leteckou linkou. Žádný repatriační let se neplánuje, dodal Papež.

chicagský

Keňan Kiptum vyhrál Chicagský maraton ve světovém rekordu 2:00:35, link

Keňský vytrvalec Kelvin Kiptum zaběhl při vítězství na Chicagském maratonu světový rekord 2:00:35.

eliuda

Keňan Kiptum vyhrál Chicagský maraton ve světovém rekordu 2:00:35, link

Keňský vytrvalec Kelvin Kiptum zaběhl při vítězství na Chicagském maratonu světový rekord 2:00:35. Loňské berlínské maximum krajana Eliuda Kipchogeho vylepšil třiadvacetiletý běžec o 34 sekund.

faltejsek

Vítěz Faltejsek o pádu na Taxisu: Pořád obtížná překážka, soupeř neměl třmeny, link

Trnitou cestou prošel ke svému šestému vítězství ve Velké pardubické žokej Jan Faltejsek. Dva týdny před dostihem spadl, poškozené vazy v rameni rozhýbával ještě v den slavného překážkového klání. V něm pak měl štěstí, když se vyhnul hromadnému karambolu na Taxisově příkopu, a nakonec děkoval valachu Sacamirovi za bleskový finiš.

gattuso

Gattuso slaví v Marseille první výhru, tu má i PSG. V Montpellieru ukončili zápas, link

Fotbalisté Olympique Marseille porazili v 8. kole francouzské ligy nováčka z Le Havru 3:0 a jejich nový trenér Gennaro Gattuso se na třetí pokus dočkal vítězství. Jeho svěřenci vedli i v obou předchozích zápasech s Monakem a Brightonem v Evropské lize, ale náskok pokaždé ztratili. Zápas v Montpellieru byl předčasně ukončen kvůli výtržnostem fanoušků, kteří zranili brankáře hostů.

gennaro

Gattuso slaví v Marseille první výhru, tu má i PSG. V Montpellieru ukončili zápas, link

Fotbalisté Olympique Marseille porazili v 8. kole francouzské ligy nováčka z Le Havru 3:0 a jejich nový trenér Gennaro Gattuso se na třetí pokus dočkal vítězství. Jeho svěřenci vedli i v obou předchozích zápasech s Monakem a Brightonem v Evropské lize, ale náskok pokaždé ztratili. Zápas v Montpellieru byl předčasně ukončen kvůli výtržnostem fanoušků, kteří zranili brankáře hostů.

havru

Gattuso slaví v Marseille první výhru, tu má i PSG. V Montpellieru ukončili zápas, link

Fotbalisté Olympique Marseille porazili v 8. kole francouzské ligy nováčka z Le Havru 3:0 a jejich nový trenér Gennaro Gattuso se na třetí pokus dočkal vítězství. Jeho svěřenci vedli i v obou předchozích zápasech s Monakem a Brightonem v Evropské lize, ale náskok pokaždé ztratili. Zápas v Montpellieru byl předčasně ukončen kvůli výtržnostem fanoušků, kteří zranili brankáře hostů.

kayakcrossu

Přindiš zakončil sezonu Světového poháru čtvrtým místem v kayakcrossu, link

Vít Přindiš obsadil na závěr sezony Světového poháru ve vodním slalomu čtvrté místo v kayakcrossu na trati v Paříži, na níž se bude příští rok v této nové disciplíně poprvé bojovat o olympijské medaile. Amálie Hilgertová skončila sedmá, hned za ní dojela Veronika Vojtová.

keňan

Keňan Kiptum vyhrál Chicagský maraton ve světovém rekordu 2:00:35, link

Keňský vytrvalec Kelvin Kiptum zaběhl při vítězství na Chicagském maratonu světový rekord 2:00:35.

kipchogeho

Keňan Kiptum vyhrál Chicagský maraton ve světovém rekordu 2:00:35, link

Keňský vytrvalec Kelvin Kiptum zaběhl při vítězství na Chicagském maratonu světový rekord 2:00:35. Loňské berlínské maximum krajana Eliuda Kipchogeho vylepšil třiadvacetiletý běžec o 34 sekund.

kubalík

Vejmelka na závěr přípravy NHL vychytal výhru, Kubalík skóroval, Mrázek zaznamenal asistenci, link

Karel Vejmelka chytil v závěrečném přípravném utkání NHL hokejistům Anaheimu 29 střel, dovedl Arizonu k výhře 7:1 a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Z českých gólmanů zasáhl do hry ještě Petr Mrázek, který si připsal asistenci, ale také inkasoval pětkrát z 23 střel při prohře Chicaga 3:5 v St. Louis. Dominik Kubalík vstřelil jednu branku Ottawy, která doma podlehla Montrealu 4:6.

kuchta

Kuchta: Můj gól? Bylo to na jedničku. Některé věci mi hlava nebere, link

Začal na lavičce, ale už ve 14. minutě musel na plac místo zraněného Lukáše Haraslína. Útočník fotbalové Sparty Jan Kuchta přispěl k výhře v Hradci Králové krásnou brankou, když dvacet minut před koncem pláchnul obráncům Hradce a elegantním lobem překonal brankáře Pavola Bajzu. „Myslím, že to bylo na jedničku,“ usmál se Kuchta.

leverkusen

Leverkusen si poradil s Kolínem, Hložek hrál jen deset minut, link

Bayer Leverkusen porazil v 7. kole německé fotbalové ligy Kolín nad Rýnem 3:0 a upevnil si vedení v tabulce. Ve čtyřech předchozích domácích zápasech v této sezoně dal lídr soutěže minimálně tři góly a poslední tým tabulky mu tuto bilanci nepokazil. Adam Hložek hrál jen posledních deset minut. Brankář Matěj Kovář byl na lavičce, šanci dostává jen v Evropské lize.

minomet

Nový pozemní útok. Palestinští radikálové pronikli do oblasti Eškolu, link

Útoky v Izraeli nabírají v neděli ráno opět na síle. Z Libanonu je dnes ráno hlášena minometná palba na sever Izraele. Obyvatelé v oblasti Eškolu v jižním Izraeli u Pásma Gazy hlásí nový pozemní vpád ozbrojenců Hamásu.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.