Day tags 2023-11-05

plzeň zápas online izraelský procento český člověk 00 fotbalisté gazy moci nemocnice porazit sport branka druhý letiště slavia stát turnaj

Tags with an unusual surge in popularity:

oblačnost záře abbásem rustem umerov amichai brooklynu chicago cia cyklokrosařka dimitrova dvacetiletá dvojnásobnému finalistkou grigora hlesu jehudit krpálkovi lipavského lukáši

Latest Published News for Each Tag

plzeň

Ztratili jsme tvář, mrzelo Trpišovského. Přiznal, že v létě chtěl z Plzně Jirku, link

Svůj tým moc nepoznával. Trenérovi fotbalové Slavie Jindřichu Trpišovskému chyběla od jeho souboru proti Plzni větší agresivita a lepší zvládání soubojů. „Nebyli jsme tak nechutní, jak umíme být,“ podotkl kouč červenobílých po porážce 1:2 v ligovém šlágru. Přiznal zajímavou věc. Slavia v létě stála o plzeňského křídelníka Erika Jirku, který ji teď dvěma góly setnul.

zápas

Provod uznal, že Slavia nehrála dobře. Vzpomněl na přínos Lingra, link

Cítil, že Slavii zápas fotbalové ligy proti Plzni nesedl. „Nehráli jsme dobře, naopak Plzeň jo, byla lepší,“ uznal wingbek sešívaných Lukáš Provod po porážce 1:2. „Jestli pamatuji horší výkon doma? Musel bych se zamyslet. Nejsme zvyklí v Edenu prohrávat. Moc nevím, co říct. Takové zápasy ale jsou, nesmíme se z toho hroutit,“ dodal sedmadvacetiletý hráč, který utkání dohrával s kapitánskou páskou na ruce.

online

ONLINE: Slavia - Plzeň, domácí s Bořilem, ale bez Holeše. Za hosty chytá Staněk, link

Slávističtí fotbalisté se opět mohou vrátit do čela tabulky. Ve šlágru 14. kola Fortuna ligy hostí Plzeň, s kterou doma neprohráli už takřka deset let. Utkání můžete od 18:00 sledovat v online reportáži.

izraelský

Gaza je opět bez telefonu a internetu, izraelská armáda hlásí další postup, link

Pásmo Gazy v neděli 5. listopadu postihl další výpadek telefonního a internetového spojení, zatímco jednotky izraelské armády postupovaly hlouběji do území palestinského radikálního hnutí Hamás. Podle armádního mluvčího se Izraelci dostali až k pobřeží a rozdělili oblast na dvě části. Armáda zároveň potvrdila, že Gazu znovu silně bombarduje, podle Hamásu útočí na okolí nemocnic.

procento

Válek: Na platy jde v českých nemocnicích 60 procent příjmů, což je víc než na Západě, link

Většina nemocnic v ČR podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) dává na platy 60 procent příjmů, některé jako následná péče, rehabilitační nebo psychiatrické až 80 procent. V západních zemích je to zhruba 50 procent. Řekl to v neděli na sjezdu České lékařské komory (ČLK). Podle prezidenta ČLK Milana Kubka se z menší částky, která do zdravotnictví ve srovnání se Západem jde, platí přístroje a léky za stejné ceny, proto na odměny personálu zůstává méně. Systém veřejného zdravotního pojištění má letos na zdravotní péči 458 miliard korun, dlouhodobě jde zhruba polovina do nemocnic.

český

Kondelík zařídil třemi body výhru hokejistů Českých Budějovic nad Brnem 5:2, link

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili v 18. kole extraligy Kometu Brno 5:2, uspěli doma podruhé za sebou a oslavili teprve třetí výhru z posledních jedenácti zápasů. Třemi body za…

člověk

Na Břeclavsku srazil vlak člověka, provoz na trati bude přerušen do půlnoci, link

Na Břeclavsku srazil v neděli večer vlak člověk, který na následky zranění zemřel. Podle dopravce by měl být vlakový provoz přerušen zhruba do půlnoci.

00

Výsledky 10. kola superligy florbalistů, link

Livesport superliga florbalistů - 10. kolo:

Butchis - Black Angels 4:6 (0:3, 2:2, 2:1)

Branky: 51. a 53. Š. Novák, 32. Pavlíček, 33. Vondruška - 9. a 42. V. Doležal, 8. M. Burian, 20. Hromada, 31. Ludvík, 37. Čáslava.

FBC Liberec - Sokoli Pardubice 9:5 (2:1, 5:4, 2:0)

Branky: 12. a 56. P. Ferdan, 27. a 59. Wiener, 6. Rozkovec, 21. Dolejš, 25. Faksa, 34. Jakub Kopecký, 40. Smutný - 30. a 35. Drba, 5. Prix z tr. střílení, 31. Hurt, 35. Zajíček.

17:00 Královské Vinohrady - Ostrava, Tatran Střešovice - Chodov,

18:00 Karlovy Vary - Sparta Praha.

fotbalisté

Fotbalisté Nottinghamu připravili nečekanou porážku Aston Ville, link

Fotbalisté Nottinghamu v anglické lize nečekaně porazili Aston Villu 2:0. O vítězství marně usilovali šest kol a dosáhli na něj proti týmu, jemuž se naopak v poslední době dařilo. Tři body domácím zajistili brankami v úvodu obou poločasů Nigerijec Aina a Belgičan Mangala.

gazy

Žádná pomoc, žádné palivo pro Gazu. Ať trpí, řekl demonstrant v Tel Avivu reportérovi Novinek, link

V sobotu se na řadě míst v Izraeli zúčastnily tisíce lidí protestů za propuštění rukojmích, kteří byli odvlečeni do Pásma Gazy teroristickým hnutím Hamás. Především rodiny a příbuzní unesených viní vládu premiéra Benjamina Netanjahua z toho, že pro osvobození rukojmích nedělá vše. Zatímco část národa by uvítala ukončení bojů výměnou za rukojmí, jiní podporují izraelskou armádu a odmítají jakékoliv humanitární dodávky do Pásma Gazy, dokud Hamás nepropustí všechny unesené Izraelce. Reportér Novinek zpovídal účastníky protestní akce v Tel Avivu.

moci

V Česku by mohla být vidět polární záře. Pozorování může bránit velká oblačnost, link

V Česku by v neděli po setmění mohla být vidět polární záře. Upozornil na to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na většině území ale panuje velká oblačnost. Zmenšená bude podle meteorologů na jihu České republiky. K jejímu pozorování je podle meteorologů kromě malé oblačnosti nutný dobrý výhled nad severní obzor a temná obloha. Zatímco polární záře jsou v polárních oblastech celkem běžné, v nižších zeměpisných šířkách je jejich výskyt vzácný.

nemocnice

Ženu pobodanou v Lyonu pustili z nemocnice. Útoků vůči židům přibývá, link

Třicetiletá žena židovského vyznání, kterou maskovaný útočník pobodal v sobotu odpoledne v Lyonu, v neděli propustili z nemocnice. Její zranění si vyžádala několik stehů. Podle prohlášení Evropské komise židé v Evropě opět žijí ve strachu, narostl totiž počet antisemitských incidentů.

porazit

Sparta porazila doma Plzeň pošesté v řadě, tentokráte 5:3, link

Praha - Hokejisté Sparty porazili v 18. kole extraligy Plzeň 5:3 a snížili svůj odstup na druhý Litvínov na bod. Pražané vyhráli pátý z posledních šesti zápasů a Západočechy doma přehráli pošesté v…

sport

FORMULE ONLINE: Verstappen zaútočí v Brazílii na další triumf, link

Velká cena Brazílie vozů formule 1 vyvrcholí v neděli hlavním závodem, který odstartuje v 19 hodin. V podrobné online reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz.

branka

Konrád inkasoval kuriózní gól. Byla tam kaše, štvalo gólmana, link

Kuriózní gól nastartoval třinecké hokejisty k jednoznačné výhře 5:0 nad Olomoucí. Brankář Branislav Konrád vyjel za brankou za nahozeným pukem, který se ale zastavil v ledové tříšti. Ke kotouči se dostal první domácí útočník Patrik Hrehorčák a po jeho přihrávce skóroval ve druhé minutě do prázdné branky Adam Polášek.

druhý

Líčení jako druhá kůže. Víme, jak vytvořit dokonalý podklad, link

Ani sebepreciznější líčení nebude dobře vypadat bez dokonalého podkladu. Víme, jak správně postupovat, aby výsledek byl perfektní. Zvládne to každá žena.

letiště

Za rok se na letišti v Singapuru obejdete bez cestovního pasu. Téměř, link

Občané Singapurské republiky jsou náležitě hrdí na své cestovní pasy. Nově jim umožňují bezvízový styk se 192 z 227 zemí a regionů světa. Na domovském letišti v Changi už jim však brzy nebudou třeba. Žádány tu při kontrolách nebudou po nikom. Přecházejí tu totiž na systém biometrického odbavení.

slavia

Ztratili jsme tvář, mrzelo Trpišovského. Přiznal, že v létě chtěl z Plzně Jirku, link

Svůj tým moc nepoznával. Trenérovi fotbalové Slavie Jindřichu Trpišovskému chyběla od jeho souboru proti Plzni větší agresivita a lepší zvládání soubojů. „Nebyli jsme tak nechutní, jak umíme být,“ podotkl kouč červenobílých po porážce 1:2 v ligovém šlágru. Přiznal zajímavou věc. Slavia v létě stála o plzeňského křídelníka Erika Jirku, který ji teď dvěma góly setnul.

stát

Firmy podváděly s pomocí po covidu. Stát připravily o čtyřicet milionů, link

Stát se v době koronaviru rozhodl podpořit malé podnikatele částkou, která jim měla pomoci vyrovnat ušlý zisk. Když vypisoval kompenzační bonus, nepočítal s tím, že ho mnoho podnikatelů zneužije. Ale stalo se.

turnaj

Djokovič láme rekordy. Neuvěřitelné, tři dny jsem byl na pokraji vyřazení, divil se, link

Srb na turnajích série Masters získal čtyřicátý titul, turnaj v pařížské hale Bercy ovládl posedmé.


oblačnost

Česko zaplavila polární záře. Kde je pozorovatelná nejlépe?, link

V neděli je možné na některých místech Česka pozorovat na obloze světelný úkaz. Výhodu mají ta území, kde ustoupila oblačnost.

záře

Česko zaplavila polární záře. Kde je pozorovatelná nejlépe?, link

V neděli je možné na některých místech Česka pozorovat na obloze světelný úkaz. Výhodu mají ta území, kde ustoupila oblačnost.

abbásem

Blinken mluvil s Palestinci o Gaze po vymýcení Hamásu, řekl ne přesidlování, link

Šéf americké diplomacie Antony Blinken na nedělní schůzce s předsedou Palestinské samosprávy Mahmúdem Abbásem uvedl, že samospráva by měla sehrát klíčovou roli po skončení konfliktu v Pásmu Gazy. Do Ramalláhu Blinken zavítal na schůzku během své současné cesty po Blízkém východě, kam se vypravil již podruhé kvůli válce Izraele proti radikálnímu palestinskému hnutí Hamás v Gaze.

rustem

Kyjev přiznal ztrátu vojáků na slavnostním shromáždění. Trefila je ruská raketa, když čekali na vyznamenání, link

Zřejmě dvě desítky ukrajinských vojáků zahynuly na slavnostním shromáždění v obci nedaleko fronty, do kterého dopadla ruská raketa. Okolnosti incidentu, při kterém utrpěli zranění také místní obyvatelé, nařídil vyšetřit ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov.

umerov

Kyjev přiznal ztrátu vojáků na slavnostním shromáždění. Trefila je ruská raketa, když čekali na vyznamenání, link

Zřejmě dvě desítky ukrajinských vojáků zahynuly na slavnostním shromáždění v obci nedaleko fronty, do kterého dopadla ruská raketa. Okolnosti incidentu, při kterém utrpěli zranění také místní obyvatelé, nařídil vyšetřit ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov.

amichai

ANALÝZA: Šílenství radikálů v koalici ubližuje Izraeli ve válce, link

Atomová bomba by vyřešila problém Gazy. Nikdo tam není nevinný, řekl Amichai Elijahu, člen izraelské vlády za krajně pravicovou stranu Židovská síla. Bomba to byla – ovšem do vztahů Izraele se zbytkem světa, v němž si mnozí názory vytvářejí podle výkřiků na sociálních sítích. Toto šílenství dělá těžko napravitelné škody.

brooklynu

Jokič v NBA dovedl Denver k výhře v Brooklynu, opět vyhrál i Boston, link

Basketbalisté Denveru v NBA porazili 123:101 Chicago a připsali si šestý triumf z dosavadních sedmi utkání. Jako jediný je v novém ročníku stále neporažený Boston, který uspěl 124:114 v Brooklynu a vyhrál i popáté.

chicago

Jokič v NBA dovedl Denver k výhře v Brooklynu, opět vyhrál i Boston, link

Basketbalisté Denveru v NBA porazili 123:101 Chicago a připsali si šestý triumf z dosavadních sedmi utkání. Jako jediný je v novém ročníku stále neporažený Boston, který uspěl 124:114 v Brooklynu a vyhrál i popáté.

cia

Do Izraele dorazil šéf CIA, link

Ředitel americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) William Burns v neděli přicestoval do Izraele, kde bude jednat s lídry a představiteli rozvědek o válce v Pásmu Gazy a o snaze vysvobodit rukojmí palestinského radikálního hnutí Hamás. S odvoláním na nejmenované americké a izraelské činitele o tom informují média v obou zemích. Burns podle nich plánuje navštívit také několik arabských zemí.

cyklokrosařka

Mladá cyklokrosařka Zemanová získala další bronz, po MS byla třetí i na ME, link

Pontchateau (Francie) - Česká cyklokrosařka Kristýna Zemanová získala na mistrovství Evropy v Pontchateau bronz v kategorii do 23 let. Čerstvě dvacetiletá závodnice dosáhla na další cenný kov z velkých…

dimitrova

Djokovič porazil Dimitrova a v Paříži ovládl 40. turnaj série Masters, link

Paříž - První tenista světového žebříčku Novak Djokovič ve finále v Paříži porazil 6:4 a 6:3 Grigora Dimitrova z Bulharska a na turnajích série Masters získal čtyřicátý titul. Šestatřicetiletý Srb…

dvacetiletá

Mladá cyklokrosařka Zemanová získala další bronz, po MS byla třetí i na ME, link

Pontchateau (Francie) - Česká cyklokrosařka Kristýna Zemanová získala na mistrovství Evropy v Pontchateau bronz v kategorii do 23 let. Čerstvě dvacetiletá závodnice dosáhla na další cenný kov z velkých…

dvojnásobnému

Judista Krpálek další medaili na ME nezíská, prohrál hned svůj úvodní zápas, link

Rozhodnutí odcestovat na poslední chvíli na mistrovství Evropy dvojnásobnému olympijskému šampionovi Lukáši Krpálkovi úspěch nepřineslo. Nejlepší český judista prohrál v Montpellier hned první zápas v kategorii nad 100 kilogramů a skončil před branami čtvrtfinále. V duelu s Turkem Munirem Ertugem doplatil na technickou chybu, při pokusu o útok měl příliš brzy hlavu na tatami.

finalistkou

Krejčíková se Siniakovou končí na Turnaji mistryň, první finalistkou je Pegulaová, link

První finalistkou tenisového Turnaje mistryň se stala Američanka Jessica Pegulaová, která porazila krajanku Cori Gauffovou jasně 6:2, 6:1. V boji o titul vyzve v mexickém Cancúnu světovou jedničku Bělorusku Arynu Sabalenkovou, nebo Polku Igu Šwiatekovou. Jejich duel byl během prvního setu za stavu 2:1 pro Šwiatekovou přerušen kvůli dešti. Neodehrály se ani plánované zápasy ve čtyřhře, Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové se však již podle organizátorů postupová naděje rozplynula.

grigora

Djokovič porazil Dimitrova a v Paříži ovládl 40. turnaj série Masters, link

Paříž - První tenista světového žebříčku Novak Djokovič ve finále v Paříži porazil 6:4 a 6:3 Grigora Dimitrova z Bulharska a na turnajích série Masters získal čtyřicátý titul. Šestatřicetiletý Srb…

hlesu

Kočky mají téměř 300 výrazů tváře. Velká část je přátelská, ukázala studie, link

Šedá kočka se bez hlesu dívá na opodál stojícího rezavého kocoura. Přimhouří oči, sklopí uši a olízne si pysky. Zrzek jí pohled opětuje, nakrčí čenich a stáhne vousky. Milovníci koček vědí, co se chystá: boj. Pokud pohledy, syčení a vrčení začínající roztržku nevyřeší, kočky vystrčí drápky a začne létat srst. Tyto obličeje ovšem nejsou jediné, které na sebe kočky dělají. Ani zdaleka ne.

jehudit

Člen izraelské vlády z radikální strany navrh atomovou bombu jako řešení konfliktu, link

Člen izraelské vlády za krajně pravicovou stranu Židovská síla (Ocma Jehudit) Amichai Elijahu řekl, že atomová bomba by mohla vyřešit problém Pásma Gazy. Prohlásil také, že v Pásmu Gazy spravovaném radikálním palestinským hnutím Hamás žádní civilisté nejsou a humanitární pomoc se tam nemá posílat. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu uvedl, že ministrovy výroky jsou “zcela odtržené od reality” a vyloučil ho z jednání vlády. Elijahu se později snažil své výroky mírnit, napsal dnes deník The Times od Israel (ToI).

krpálkovi

Judista Krpálek další medaili na ME nezíská, prohrál hned svůj úvodní zápas, link

Rozhodnutí odcestovat na poslední chvíli na mistrovství Evropy dvojnásobnému olympijskému šampionovi Lukáši Krpálkovi úspěch nepřineslo. Nejlepší český judista prohrál v Montpellier hned první zápas v kategorii nad 100 kilogramů a skončil před branami čtvrtfinále. V duelu s Turkem Munirem Ertugem doplatil na technickou chybu, při pokusu o útok měl příliš brzy hlavu na tatami.

lipavského

Jsme ve spojení s jedenácti lidmi, kteří chtějí evakuovat z Gazy, uvedl Lipavský, link

Česká diplomacie je podle ministra zahraničních věcí Jana Lipavského ve spojení s jedenácti lidmi, kteří mají zájem o evakuaci z Pásma Gazy. U osmi z nich se ví, že mají české občanství. U dalších lidí se diplomacie snaží zjistit podrobnosti. Lipavský to v neděli řekl v diskuzním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct

lukáši

Judista Krpálek další medaili na ME nezíská, prohrál hned svůj úvodní zápas, link

Rozhodnutí odcestovat na poslední chvíli na mistrovství Evropy dvojnásobnému olympijskému šampionovi Lukáši Krpálkovi úspěch nepřineslo. Nejlepší český judista prohrál v Montpellier hned první zápas v kategorii nad 100 kilogramů a skončil před branami čtvrtfinále. V duelu s Turkem Munirem Ertugem doplatil na technickou chybu, při pokusu o útok měl příliš brzy hlavu na tatami.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.