Day tags 2023-11-11

rok zlín člověk dítě fotbalisté gazy gól porazit zemřít dům fotbalový krejčík milión mladý moci sníh vondroušová auto bod doma

Tags with an unusual surge in popularity:

duklu fernandezovou heidenheimem sněmovních wolverhamptonu 152 cervinii channel fis kličko kvildě nepojedou neuskuteční neuznal odděleně poprašek poskočit přívalům vladaře zareagoval

Latest Published News for Each Tag

rok

Bolševici si před 100 lety schválili později notoricky známou státní vlajku, link

Sovětský svaz si před sto lety schválil novou podobu státní vlajky. Jen s malými obměnami zůstala v této podobě až do jeho rozpadu.

zlín

Zlín jablonecké prokletí nezlomil. Každý bod je ale pro nás povzbuzením, tvrdil po remíze Červenka, link

Fotbalisté Zlína udrželi i ve třetím ligovém utkání po příchodu trenéra Bronislava Červenky neporazitelnost. Na svém stadionu však nenavázali na předchozí venkovní triumf v Pardubicích, s Jabloncem před svými fandy jen remizovali 1:1. Přesto se odpoutali z posledního místa tabulky.

člověk

Írán na summitu ocenil aktivity Hamásu. V Londýně se konala další velká propalestinská demonstrace, link

Arabské a islámské země ve společném prohlášení na svém mimořádném summitu v Rijádu vyzvaly k ukončení bojů v Pásmu Gazy a vpuštění humanitární pomoci do oblasti. Zároveň odsoudily „izraelskou agresi v Gaze“ a uvedly, že Izrael páchá v pásmu válečné zločiny. Muslimské státy proto mimo jiné požadují zastavení vývozu zbraní do Izraele, informovala agentura Reuters. Izrael provádí v Pásmu Gazy vojenskou operaci v reakci na krvavý útok teroristického hnutí Hamás ze začátku října. V Londýně mezitím podle BBC pochodovalo kolem 300 tisíc lidí, kteří požadují příměří v Pásmu Gazy. Agentura Reuters hovoří o stovce tisíc účastníků. Policie prý zatkla 82 lidí, kteří se proti demonstrujícím stavěli.

dítě

Nádory dětí léčíme na dluh. Nevíme, zda nám pojišťovna vyhoví, říká onkolog, link

V podobné situaci jako malý Martínek s genetickým syndromem AADCd, kterému lidé poslali téměř 150 milionů korun na léčbu v cizině, se ocitají stovky dětí s vzácnou nemocí včetně rakoviny. Ani jim pojišťovny vždy nevyhoví. Dětští onkologové kritizují současný systém financování péče a volají po jeho změně.

fotbalisté

Fotbalisté Budějovic prohráli s Teplicemi 0:1 a v lize klesli na poslední místo, link

České Budějovice - Fotbalisté Českých Budějovic v 15. kole první ligy podlehli doma Teplicím 0:1. Jediný gól utkání dal v šesté minutě Tadeáš Vachoušek. Jihočeši v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou…

gazy

Na pomoc farmářům blízko Pásma Gazy se sjíždějí lidé z celého Izraele, link

Na pomoc klíčovému odvětví se na jih země sjíždějí dobrovolníci z celého Izraele. Mezi izraelskými farmáři a jejich pomocníky natáčel zpravodaj ČT Václav Černohorský.

gól

Málem dokonalý obrat. Lecce zaskočilo Milán, Giroud vypěnil a dostal červenou, link

Brzy vedli o dva góly a málem prohráli. Fotbalisté AC Milán remizovali v Lecce 2:2 jen díky tomu, že třetí gól domácích v úplném závěru odvolal videorozhodčí. Juventus naopak ve 12. kole italské ligy nezaváhal a po skalpu Cagliari, za které nastoupil i český záložník Jakub Jankto, je v neúplné tabulce první.

porazit

Házenkáři KP Brno porazili Duklu a posunuli se na druhé místo tabulky, link

Házenkáři KP Brno porazili Duklu Praha 34:31 a posunuli se na druhé místo neúplné tabulky. Pomohla jim k tomu i ztráta Karviné, která remizovala 24:24 v Novém Veselí.

zemřít

Smutná zpráva. Zemřel bývalý člen Světové rady Mezinárodní automobilové federace Novák, link

V pondělí ve věku 83 let zemřel bývalý člen Světové rady Mezinárodní automobilové federace (FIA) Radovan Novák. Na webu o tom informoval Autoklub České republiky (AČR).

dům

Zpěvačka Jana Rychterová si postavila za Prahou vysněný úsporný dům, link

Zpěvačka Jana Rychterová si splnila svůj sen, když si s manželem postavili dům na vesnici kousek od hlavního města. Novostavba je takzvaným pasivním domem, takže splňuje přísné normy a je energeticky velmi nenáročný. Interiér je zařízen v moderním duchu a nechybí tu industriální prvky.

fotbalový

Trenér Šilhavý doplnil nominaci fotbalové reprezentace o Čvančaru a Zimu, link

Praha - Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na listopadové závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku a s Moldavskem o útočníka Tomáše Čvančaru a obránce…

krejčík

Dvojchyba v koncovce? Škoda, jste pořád pod tlakem, líčila Siniaková po vyřazení, link

Hovořily sklesle, zklamání přemáhaly jen těžko. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se v rozhodující čtyřhře semifinále BJK Cupu proti Kanaďankám mohutně hecovaly a snažily se dotlačit české tenistky do finále týmového klání. Po lítém boji ale neuspěly, s Leylah Fernandezovou a Gabrielou Dabrowskou prohrály 5:7 a 6:7. „Celý zápas jsme byly semknuté, věřily jsme, že to dotáhneme,“ líčila Krejčíková v Seville.

milión

Škoda za dva miliony. Zloději ukradli z pražského hodinářství zboží na Vánoce, link

Dva neznámí zloději vykradli v noci na sobotu rodinné hodinářství v Praze 6. Podle majitele způsobili škodu kolem dvou milionů korun. Policie po nich pátrá.

mladý

Krejčíková zničila mladou Kanaďanku. Češky jsou krůček od velkého finále, link

České tenistky vedou v semifinále Poháru Billie Jean Kingové nad Kanadou 1:0. O první bod se postarala Barbora Krejčíková.

moci

Pomoc při těžké nemoci či ovdovění. Ohroženým rodinám by stát mohl zaplatit terénní chůvu, link

Ohroženým rodinám by mohly pomáhat takzvané terénní chůvy. Zároveň má jít o prevenci, která pomůže dřív, než z malých potíží vzniknou vleklé krize. Službu hrazenou státem plánuje zavést ministerstvo práce a sociálních věcí.

sníh

Svatý Martin přijel na bílém koni. Na Šumavě napadl nový sníh, link

Jak dokládají fotografie z webových kamer z Horské Kvildy nebo Modravy, svatý Martin letos dorazil na bílém koni. Ranní srážky přinesly na Šumavu poprašek nového sněhu. A jak předpovídají meteorologové, sněhové vločky by se občas mohly objevit i v nižších polohách.

vondroušová

Vondroušovou mrzel důležitý sporný moment. Rozhodčí jí nezapočítala fiftýn, link

Tenistka Markéta Vondroušová po prohře v semifinále Poháru Billie Jean Kingové s Kanaďankou Leylah Fernandezovou byla zklamaná, soupeřku ale ocenila.

auto

Co očekáváte od Grand Theft Auto 6?, link

Městská akce Grand Theft Auto 6 byla konečně oficiálně oznámena, první trailer uvidíme v prosinci. Napište nám, co od hry očekáváte?

bod

Teplice vezou z Českých Budějovic tři body, Jihočeši klesli na poslední místo, link

Teplice zvítězily v 15. kole Fortuna ligy 1:0 na hřišti Českých Budějovic. Jihočeši prohráli v lize počtvrté za sebou a klesli na poslední místo tabulky.

doma

Arsenal se dotáhl na vedoucí City, link

Arsenal v 12. kole anglické fotbalové ligy doma porazil Burnley 3:1 a bodově se dotáhl na vedoucí Manchester City, který má zápas k dobru.


duklu

Kouč Dukly Rada: Hrálo jedenáct Čechů proti Africe. Nic proti těm chlapcům nemám, link

Fotbalisté Vyškova po dvou předchozích zápasech bez výhry zabrali a ve šlágru závěrečného podzimního kola druhé ligy uhájili v souboji dosavadních lídrů soutěže vedoucí příčku. Pražskou Duklu zdolali ve svém domácím drnovickém azylu před 1211 diváky 2:0. Oba góly vstřelili už v první půli.

fernandezovou

Vondroušovou mrzel důležitý sporný moment. Rozhodčí jí nezapočítala fiftýn, link

Tenistka Markéta Vondroušová po prohře v semifinále Poháru Billie Jean Kingové s Kanaďankou Leylah Fernandezovou byla zklamaná, soupeřku ale ocenila.

heidenheimem

11 zápasů, 17 gólů. Rozjetý Kane táhne Bayern, Neuer srovnal „hvězdu aus Prag“, link

Harry Kane přispěl dvěma góly k výhře fotbalistů Bayernu Mnichov 4:2 nad nováčkem německé ligy Heidenheimem a po jedenácti kolech má na kontě už sedmnáct branek. V minulé sezoně by anglický útočník, který přišel do Bayernu v létě z Tottenhamu, s tímto součtem byl králem střelců.

sněmovních

Piráti půjdou do sněmovních voleb samostatně, řekl Bartoš, link

Piráti budou v příštích sněmovních volbách, které se uskuteční za dva roky, kandidovat samostatně. Koalici se Starosty a nezávislými (STAN), kterou pro minulé volby utvořili, opakovat nebudou. V rozhovoru pro Novinky.cz to řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Předseda STAN Vít Rakušan ČTK napsal, že vůle k předvolební koalici na celostátní úrovni není ani v jedné ze stran, nevylučuje to ale pokračování v současné dobré spolupráci ve vládě. Odděleně budou Piráti a STAN kandidovat i v příštím roce ve volbách do Evropského parlamentu.

wolverhamptonu

Tottenham prohrál podruhé v řadě, Wolves otočili dvěma góly v nastavení, link

Dvěma góly v nastaveném čase otočili fotbalisté Wolverhamptonu utkání 12. kola anglické ligy s Tottenhamem a druhý tým tabulky doma porazili 2:1.

152

Fotbalová skončila v Fotbalová Sparta oznámila ztráty v mistrovské sezóně. Nepomohly ani prodeje hráčů do zahraničí sezóně v, link

Fotbalová Sparta Praha zaznamenala v mistrovské sezoně 2022/23 ztrátu 254,6 milionu korun, o 152 milionů nižší než v předchozím ročníku. Klub to dnes oznámil na webu. Ztráta podle něj neměla negativní dopad na provoz klubu a jeho sportovní či komerční aktivity. Výsledky hospodaření předloží vedení ke schválení valné hromadě, která se uskuteční v prosinci.

cervinii

Lyžaři dnes sjezd SP v Zermattu kvůli novému sněhu a větru nepojedou, link

Kvůli dalším přívalům nového sněhu a silnému větru se dnešní sjezd Světového poháru lyžařů v Zermattu a Cervinii neuskuteční. Oznámila to Mezinárodní lyžařské federace FIS. Nepříznivá předpověď počasí je i na neděli, kdy je v plánu druhý sjezd, i na pondělí, které by mohlo posloužit jako náhradní termín alespoň pro jeden závod.

channel

Izraelská armáda je připravena na rok bojů v Gaze. Chce rozšířit vojenské akce, link

Izraelská armáda podle televize Channel 12 počítá s tím, že boje v Pásmu Gazy potrvají rok a je připravena rozšířit vojenské operace i do oblastí, kde dosud nikdy nepůsobila. O tvrzení izraelské televize, která se odvolává na nejmenované zdroje, informoval server listu The Times of Israel.

fis

Lyžaři dnes sjezd SP v Zermattu kvůli novému sněhu a větru nepojedou, link

Kvůli dalším přívalům nového sněhu a silnému větru se dnešní sjezd Světového poháru lyžařů v Zermattu a Cervinii neuskuteční. Oznámila to Mezinárodní lyžařské federace FIS. Nepříznivá předpověď počasí je i na neděli, kdy je v plánu druhý sjezd, i na pondělí, které by mohlo posloužit jako náhradní termín alespoň pro jeden závod.

kličko

Kyjev od září poprvé čelil vzdušnému útoku. Zůstaňte v krytech, radí starosta, link

Ukrajinské hlavní město Kyjev se v sobotu ráno poprvé od konce září stalo terčem vzdušného útoku, uvedly agentury Reuters a AFP. Starosta města Vitalij Kličko hlásí výbuchy na levém břehu Dněpru. Informace o tom, zda si útok vyžádal oběti, podle Reuters zatím nejsou.

kvildě

Martin na bílém koni dorazil na Šumavu, na Horské Kvildě leží nový sníh, link

Podle pranostiky má na svatého Martina nasněžit; v sobotu ráno se tak stalo na Šumavě, na Horské Kvildě leží poprašek nového sněhu. Sníh se dnes může vyskytnout i v nižších polohách, na hřebenech hor může napadnout pět až deset centimetrů sněhu. Na síti X to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

nepojedou

Lyžaři dnes sjezd SP v Zermattu kvůli novému sněhu a větru nepojedou, link

Kvůli dalším přívalům nového sněhu a silnému větru se dnešní sjezd Světového poháru lyžařů v Zermattu a Cervinii neuskuteční. Oznámila to Mezinárodní lyžařské federace FIS. Nepříznivá předpověď počasí je i na neděli, kdy je v plánu druhý sjezd, i na pondělí, které by mohlo posloužit jako náhradní termín alespoň pro jeden závod.

neuskuteční

Lyžaři dnes sjezd SP v Zermattu kvůli novému sněhu a větru nepojedou, link

Kvůli dalším přívalům nového sněhu a silnému větru se dnešní sjezd Světového poháru lyžařů v Zermattu a Cervinii neuskuteční. Oznámila to Mezinárodní lyžařské federace FIS. Nepříznivá předpověď počasí je i na neděli, kdy je v plánu druhý sjezd, i na pondělí, které by mohlo posloužit jako náhradní termín alespoň pro jeden závod.

neuznal

Hradec - Liberec 1:1, domácí chtěli víc, dva jejich góly odvolalo video, link

Fotbalisté Hradce Králové remizovali v 15. ligovém kole 1:1 s Libercem, ale ve druhém poločase jim rozhodčí ve spolupráci s videem neuznal trefy Václava Pilaře a Filipa Čiháka. Předtím se prosadil Daniel Vašulín, vyrovnal hostující Christian Frýdek.

odděleně

Do sněmovních voleb půjdeme samostatně, řekl šéf Pirátů Ivan Bartoš, link

Piráti budou v příštích sněmovních volbách, které se uskuteční za dva roky, kandidovat samostatně. Koalici se Starosty a nezávislými (STAN), kterou pro minulé volby utvořili, opakovat nebudou, řekl v rozhovoru pro Novinky.cz předseda Pirátů Ivan Bartoš. Odděleně budou Piráti a STAN kandidovat i v příštím roce ve volbách do Evropského parlamentu.

poprašek

Martin na bílém koni dorazil na Šumavu, na Horské Kvildě leží nový sníh, link

Podle pranostiky má na svatého Martina nasněžit; v sobotu ráno se tak stalo na Šumavě, na Horské Kvildě leží poprašek nového sněhu. Sníh se dnes může vyskytnout i v nižších polohách, na hřebenech hor může napadnout pět až deset centimetrů sněhu. Na síti X to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

poskočit

Reprezentant Kušej zařídil fotbalistům Mladé Boleslavi výhru 1:0 nad Pardubicemi, link

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v 15. ligovém kole doma Pardubice 1:0. Středočeši zvítězili potřetí z posledních čtyř zápasů nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce poskočili na třetí…

přívalům

Lyžaři dnes sjezd SP v Zermattu kvůli novému sněhu a větru nepojedou, link

Kvůli dalším přívalům nového sněhu a silnému větru se dnešní sjezd Světového poháru lyžařů v Zermattu a Cervinii neuskuteční. Oznámila to Mezinárodní lyžařské federace FIS. Nepříznivá předpověď počasí je i na neděli, kdy je v plánu druhý sjezd, i na pondělí, které by mohlo posloužit jako náhradní termín alespoň pro jeden závod.

vladaře

Čechům se v NHL nedařilo. Vladař i Dostál porážku neodvrátili, Vaněček byl střídán, link

Hokejisté Calgary získali v NHL i díky 32 zákrokům Daniela Vladaře alespoň bod za prohru v Torontu 4:5 po nájezdech. Vítek Vaněček pustil při porážce New Jersey 2:4 s Washingtonem dva góly z pěti střel a byl střídán už v jedenácté minutě za stavu 0:2. Lukáš Dostál chytil 30 z 35 střel, ale neodvrátil prohru Anaheimu 3:6 s Philadelphií.

zareagoval

Šilhavý nakonec bere i Čvančaru. Zareagoval na moje slova, chválil kouč, link

Nominaci fotbalové reprezentace před závěrečnými duely evropské kvalifikaci v Polsku a proti Moldavsku rozšířili útočník Tomáš Čvančara z Mönchengladbachu a také obránce David Zima z Turína. V týmu je aktuálně pětadvacet jmen.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.