Day tags 2023-12-15

český muž ukrajina milión rok žena evropský klub majitel moci ruský vyhrát člověk cena fotbalový miliarda policie soud vražda vánoční

Tags with an unusual surge in popularity:

anestetikum hill innogy jednostranna kania ketamin matthew ndaa nottinghamu perry požití 760 desetiměsíčný fixacemi fixované hagari ilku ketaminu klánovickém klánovicích

Latest Published News for Each Tag

český

České hokejistky poprvé neuspěly, na turnaji ve Falunu podlehly Finsku, link

České hokejistky podlehly ve druhém utkání na turnaji Euro Hockey Tour ve švédském Falunu 1:2 Finsku a poprvé na turnaji neuspěly. Ve středu svěřenkyně kanadské trenérky Carly MacLeodové vyhrály nad Švýcarskem 4:1.

muž

Opilý senior boural přímo před brněnským policejním ředitelstvím, pak chtěl ujet, link

Těžko si mohl vybrat horší místo pro ujetí od nehody. Přesto, když sedmašedesátiletý muž narazil přímo před policejním ředitelstvím v Brně do auta, které zastavilo před přechodem, na nic nečekal a pokusil se zmizet. Daleko se ale nedostal. Policisté jej dostihli na další křižovatce, muž pak nadýchal téměř dvě a půl promile.

ukrajina

Orbán blokuje pomoc Ukrajině. Unie se východisko pokusí najít v lednu, link

Summit zemí Evropské unie se kvůli maďarskému vetu neshodl na další finanční podpoře pro Ukrajinu. Evropská komise chce do příští mimořádné vrcholné schůzky připravit řešení, které dalšímu krachu jednání zabrání. V pátek to po dvoudenním setkání lídrů unijních zemí prohlásila předsedkyně Komise Ursula von der Leyenová. Podle šéfa Evropské rady Charlese Michela se summit sejde brzy po začátku nového roku.

milión

Zaměstnanci letiště na Tenerife ukradli z kufrů turistů věci za miliony eur, link

Španělská policie zadržela na letišti v Tenerife 14 lidí, kteří organizovaně vykrádali zavazadla cestujících. Při prohlídkách zabavili cennosti za téměř 2 miliony eur (49 milionů korun). Dalších dvacet zaměstnanců letiště zatím policie vyšetřuje na svobodě.

rok

Praha nebude na Silvestra a Nový rok pořádat ohňostroj nebo videomapping už počtvrté za sebou, link

Ani letos Praha neuspořádá žádný silvestrovský nebo novoroční ohňostroj nebo videomapping. Ohňostroj naposledy pořádala Praha v roce 2019, videomapping ho nahradil 1. ledna 2020 a v dalších letech se kvůli pandemii covidu-19 žádné oficiální oslavy nekonaly.

žena

OBRAZEM: Slavné zralé ženy, které se ukázaly v plavkách nebo prádle, link

Podívejte se do galerie na známé slavné ženy, které se ukázaly ve spodním prádle nebo plavkách a hrdě vystavily své křivky světu. Neřeší faldíky ani jakékoli nedokonalosti. Inspirujte se Jennifer Lopezovou, Heidi Klumovou, Salmou Hayekovou nebo Lucií Benešovou.

evropský

Orbán blokuje pomoc Ukrajině. Unie se východisko pokusí najít v lednu, link

Summit zemí Evropské unie se kvůli maďarskému vetu neshodl na další finanční podpoře pro Ukrajinu. Evropská komise chce do příští mimořádné vrcholné schůzky připravit řešení, které dalšímu krachu jednání zabrání. V pátek to po dvoudenním setkání lídrů unijních zemí prohlásila předsedkyně Komise Ursula von der Leyenová. Podle šéfa Evropské rady Charlese Michela se summit sejde brzy po začátku nového roku.

klub

Japonská Urawa na MS klubů vyřadila León, čeká ji Manchester City, link

Fotbalisté Manchesteru City se v úterním semifinále mistrovství světa klubů utkají s japonským týmem Urawa Reds, který zdolal 1:0 mexický León. Brazilské Fluminense, které bylo také rovnou nasazené do semifinále, se utká s egyptským týmem Al-Ahlí. Vyřadil v Džiddě domácí al-Ittihád 3:1.

majitel

Stanjura s Jurečkou byli mediátoři, vzkázali majiteli huti Liberty Ostrava, aby dorazil po víkendu za Síkelou, link

Majitel huti Liberty Ostrava či jeho zástupci mají zkraje příštího týdne dorazit na ministerstvo průmyslu a obchodu k jednání o budoucnosti ostravské huti. To je jeden ze závěrů pátečního jednání ministrů financí Zbyňka Stanjury (ODS) a práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) se zástupci Liberty Ostrava, energetické firmy TAMEH a těžební firmy OKD v Ostravě.

moci

Jde to i bez zabíjení. Vybíráme nejlepší hry, ve kterých se nikomu neubližuje, link

V předchozích dílech seriálu o brutalitě ve hrách jsme vás téměř utopili v digitální krvi. Neznalí čtenáři by tak mohli dospět k mylnému názoru, že tato forma zábavy je jen o násilí, naštěstí tomu tak není. Vybrali jsme proto více než dvacet herních hitů úspěšných jak u kritiky, tak i komerčně, které si mohou užít i zapřisáhlí pacifisté.

ruský

Kyjev se stal terčem dalšího ruského útoku drony, všechny byly zničeny, link

Kyjev - Kyjev se v noci na dnešek stal terčem dalšího ruského útoku bezpilotními letouny. Ve městě byla slyšet řada explozí, uvedla agentura Reuters s odvoláním na svědky. Žádné zprávy o obětech či…

vyhrát

Zahraniční předehrávky: Tottenham vyhrál i o deseti, Gladbach bez Čvančary remizoval, link

Fotbalisté Tottenhamu vyhráli v Nottinghamu 2:0 a po druhém triumfu za sebou se v tabulce anglické ligy dotáhli na čtvrtý Manchester City.

člověk

Pomohli tisícům lidí zdokonalit paměť a nasměrovat k úspěchu i kariéře, link

Jakub Pok je expert na zdokonalování paměti. Spolu s manželkou Lucií založili před lety Školu paměti. Jakub zde působí jako lektor a Lucie mu šéfuje jako ředitelka školy. Kurzy, které pořádají, prošly tisíce lidí – od studentů až po seniory. Jakub totiž umí naučit techniky, díky nimž se dá zapamatovat úplně cokoliv.

cena

Turkish Airlines objednaly u Airbusu přes dvě stovky letadel. Cenu neuvedly, link

Turecká letecká společnost Turkish Airlines si od evropské společnosti Airbus objednala 220 letadel. V pátek to výrobce oznámil ve své tiskové zprávě, nezveřejnil však hodnotu objednávky. Podle katalogových cen, které firma od roku 2018 neaktualizovala, činí hodnota zakázky nejméně 42,7 miliardy dolarů (zhruba 960 miliard Kč).

fotbalový

Pamplona udolala Vallecano, link

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Pamplona - Vallecano 1:0 (90.+5 García).

miliarda

Komárkův technologický rekord. KKCG kupuje za miliardy softwarového giganta Avengu, link

Největší technologickou investici ve své historii dokončila skupina KKCG miliardáře Karla Komárka. Koupila německou vývojářskou firmu Avenga od fondů spravovaných společnostmi Oaktree a Cornerstone. Akvizice má posílit technologický pilíř skupiny tvořený firmami Aricoma a Qinshift. Cenu strany nezveřejnily, podle informací Novinek ale šlo o vyšší jednotky miliard korun.

policie

Na Táborsku srazilo auto mladou ženu, na místě zemřela. Řidič z místa nehody ujel, link

Mladá žena zemřela v pátek večer v Opařanech na Táborsku poté, co ji srazilo osobní auto. Řidič z místa nehody ujel, policie ho vypátrala. Doprava na silnici I/29 je omezená, policie ji odklání od Písku na Milevsko. Vyplývá to z informací policie a záchranářů.

soud

Kolem Harryho a Meghan je opět rušno: Vyhraný soud s bulvárem i velká potupa, link

Princ Harry si vyslechl verdikt britského Nejvyššího soudu ohledně zneužívání dat z jeho telefonu. Soud mu dal při přelomovém líčení za pravdu a přiznal mu nárok na odškodnění ve výši více než 140 tisíc liber (téměř čtyři miliony korun) za způsobenou psychickou újmu.

vražda

Albánec odsouzený za vraždu dvou českých turistů zabil svého spoluvězně, link

Albánec Sokol Mjacaj, který v roce 2015 na severu balkánské země zavraždil dva české turisty, ve věznění zastřelil svého spoluvězně a dalšího zranil, informoval v pátek albánský server Albanian Daily News. Mjacaj si za vraždu české dvojice odpykává doživotí.

vánoční

Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít, link

Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního stromečku a také u prostřené slavnostní štědrovečerní tabule. Co na ní nesmí u vás doma chybět? Nezapomeňte hlasovat v naší anketě na konci článku. Ještě předtím si ovšem přečtěte tipy, co letos před nadílkou servírovat.


anestetikum

Pitva ukázala, že herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, link

Americký herec Matthew Perry zemřel letos v říjnu po požití anestetika ketamin, ukázala pitva. Herce, známého zejména pro jeho roli v komediálním seriálu Přátelé, našli přivolaní záchranáři bez známek života letos 29. října v jeho domě.

hill

Kongres zakázal americkým prezidentům svévolně vyvést zemi z NATO, link

Americký Kongres v rámci návrhu zákona o obranné politice známého pod zkratkou NDAA schválil opatření, které zakazuje i budoucím prezidentům jednostranně, tedy bez souhlasu Kongresu, opustit Severoatlantickou alianci (NATO). Informoval o tom server The Hill. Zákon NDAA včetně tohoto opatření podle očekávání podepíše prezident Joe Biden.

innogy

ČEZ a innogy ponechají zastropované ceny energií klientům s vysokými fixacemi, link

Energetické společnosti ČEZ a innogy ponechají v příštím roce zastropované ceny energií všem svým zákazníkům, kteří dosud mají z minulosti fixované tarify nad úrovní současného vládního stropu. U ČEZ se to bude týkat 45 tisíc klientů, u innogy pak několika tisíc. Situaci odběratelů s cenami nad vládním stropem řeší i další dodavatelé. Podle odhadů mělo na začátku roku takto zafixované ceny až 400 tisíc odběratelů, v současné době jich zbývají ještě desítky tisíc.

jednostranna

Kongres zakázal americkým prezidentům svévolně vyvést zemi z NATO, link

Americký Kongres v rámci návrhu zákona o obranné politice známého pod zkratkou NDAA schválil opatření, které zakazuje i budoucím prezidentům jednostranně, tedy bez souhlasu Kongresu, opustit Severoatlantickou alianci (NATO). Informoval o tom server The Hill. Zákon NDAA včetně tohoto opatření podle očekávání podepíše prezident Joe Biden.

kania

Další obchod v lize? O fotbalový Liberec se zajímá mladý podnikatel, má síť škol, link

Nového majitele by vedle fotbalové Slavie, o níž stojí český miliardář Pavel Tykač, brzy mohl mít také Slovan Liberec. O severočeský klub prý stojí teprve třicetiletý podnikatel Ondřej Kania.

ketamin

Pitva ukázala, že herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, link

Americký herec Matthew Perry zemřel letos v říjnu po požití anestetika ketamin, ukázala pitva. Herce, známého zejména pro jeho roli v komediálním seriálu Přátelé, našli přivolaní záchranáři bez známek života letos 29. října v jeho domě.

matthew

Pitva ukázala, že herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, link

Americký herec Matthew Perry zemřel letos v říjnu po požití anestetika ketamin, ukázala pitva. Herce, známého zejména pro jeho roli v komediálním seriálu Přátelé, našli přivolaní záchranáři bez známek života letos 29. října v jeho domě.

ndaa

Kongres zakázal americkým prezidentům svévolně vyvést zemi z NATO, link

Americký Kongres v rámci návrhu zákona o obranné politice známého pod zkratkou NDAA schválil opatření, které zakazuje i budoucím prezidentům jednostranně, tedy bez souhlasu Kongresu, opustit Severoatlantickou alianci (NATO). Informoval o tom server The Hill. Zákon NDAA včetně tohoto opatření podle očekávání podepíše prezident Joe Biden.

nottinghamu

Zahraniční předehrávky: Tottenham vyhrál i o deseti, Gladbach bez Čvančary remizoval, link

Fotbalisté Tottenhamu vyhráli v Nottinghamu 2:0 a po druhém triumfu za sebou se v tabulce anglické ligy dotáhli na čtvrtý Manchester City.

perry

Pitva ukázala, že herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, link

Americký herec Matthew Perry zemřel letos v říjnu po požití anestetika ketamin, ukázala pitva. Herce, známého zejména pro jeho roli v komediálním seriálu Přátelé, našli přivolaní záchranáři bez známek života letos 29. října v jeho domě.

požití

Pitva ukázala, že herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, link

Americký herec Matthew Perry zemřel letos v říjnu po požití anestetika ketamin, ukázala pitva. Herce, známého zejména pro jeho roli v komediálním seriálu Přátelé, našli přivolaní záchranáři bez známek života letos 29. října v jeho domě.

760

České fotbalové kluby vydělaly v této pohárové sezoně už 760 milionů korun, link

České fotbalové kluby zatím v této sezoně evropských pohárů vybojovaly 31,15 milionu eur (asi 760 milionů korun) a již překonaly celý minulý ročník. Na nejvyšší částku si zatím přišla Slavia, která vydělala 12,43 milionu eur (303 milionů korun), Sparta získala 9,51 milionu eur (232 milionů korun) a Plzeň 8,76 milionu eur (214 milionů korun).

desetiměsíčný

Žena z Olomoucka čelí obžalobě z vraždy desetiměsíční dcery, hrozí jí vysoký trest, link

Státní zástupkyně podala obžalobu na čtyřiadvacetiletou ženu za vraždu její desetiměsíční dcery. K tragickému činu došlo letos v srpnu v obci na Olomoucku. Ženě hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

fixacemi

ČEZ a innogy ponechají zastropované ceny energií klientům s vysokými fixacemi, link

Energetické společnosti ČEZ a innogy ponechají v příštím roce zastropované ceny energií všem svým zákazníkům, kteří dosud mají z minulosti fixované tarify nad úrovní současného vládního stropu. U ČEZ se to bude týkat 45 tisíc klientů, u innogy pak několika tisíc. Situaci odběratelů s cenami nad vládním stropem řeší i další dodavatelé. Podle odhadů mělo na začátku roku takto zafixované ceny až 400 tisíc odběratelů, v současné době jich zbývají ještě desítky tisíc.

fixované

ČEZ a innogy ponechají zastropované ceny energií klientům s vysokými fixacemi, link

Energetické společnosti ČEZ a innogy ponechají v příštím roce zastropované ceny energií všem svým zákazníkům, kteří dosud mají z minulosti fixované tarify nad úrovní současného vládního stropu. U ČEZ se to bude týkat 45 tisíc klientů, u innogy pak několika tisíc. Situaci odběratelů s cenami nad vládním stropem řeší i další dodavatelé. Podle odhadů mělo na začátku roku takto zafixované ceny až 400 tisíc odběratelů, v současné době jich zbývají ještě desítky tisíc.

hagari

Izraelští vojáci v Gaze zastřelili tři rukojmí, chybně je považovali za hrozbu, link

Izraelská armáda v severní čtvrti města Gaza omylem zastřelila tři rukojmí, které chybně identifikovala jako hrozbu. Podle zpravodajského serveru The Times of Israel (ToI) to v pátek uvedl armádní mluvčí Daniel Hagari. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v prohlášení kondoloval rodinám a uvedl, že nad smrtí tří rukojmí truchlí.

ilku

Ledecká se v tréninku na sjezd SP ve Val d’Isere podělila o sedmnácté místo, link

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se v jediném tréninku na sobotní sjezd Světového poháru ve Val d’Isere podělila o sedmnáctou příčku. Na nejrychlejší Ilku Štuhecovou ze Slovinska ztratila stejně jako Italka Nicol Delagová 1,71 sekundy.

ketaminu

Pitva ukázala, že herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, link

Americký herec Matthew Perry zemřel letos v říjnu po požití anestetika ketamin, ukázala pitva. Herce, známého zejména pro jeho roli v komediálním seriálu Přátelé, našli přivolaní záchranáři bez známek života letos 29. října v jeho domě.

klánovickém

Svědkyně slyšela výstřely, policie našla v Klánovicích dva mrtvé - dospělého a dítě, link

Policisté našli v pražském Klánovickém lese dva mrtvé lidi. Svědkyně, která v pátek odpoledne událost oznámila, uvedla, že slyšela několik výstřelů.

klánovicích

Svědkyně slyšela výstřely, policie našla v Klánovicích dva mrtvé - dospělého a dítě, link

Policisté našli v pražském Klánovickém lese dva mrtvé lidi. Svědkyně, která v pátek odpoledne událost oznámila, uvedla, že slyšela několik výstřelů.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.