Day tags 2024-01-21

člověk ruský online porazit bod doprava druhý fakulta host nabízet rok slalomu stát video australian dítě důležitý identita moment open

Tags with an unusual surge in popularity:

doněcku plynový 102 almeríi autorita badachšán brémami coufal denis doněcké dosazený gironu identitní karlovým minnesotu nia pušilin sheffieldem sheffieldu ukrinform

Latest Published News for Each Tag

člověk

“Poučme se z historie.” V Německu opět protestovaly statisíce lidí proti extremismu, link

Protesty zažehla zpráva o loňské schůzce, na níž podle investigativců zástupci krajní pravice mluvili o deportacích lidí jiného než německého původu.

ruský

V hlavním městě Abcházie vzplála národní galerie, shořely tisíce obrazů, link

V Suchumi, metropoli Abcházie, vypukl požár v národní galerii. Shořely tisíce obrazů, uvedl v neděli ruský zpravodajský server Meduza s odvoláním na místní úřady. Abcházie se s ruskou pomocí odtrhla od Gruzie, ale její nezávislost kromě Ruska uznala jen hrstka států. Gruzie vzhledem k přítomnosti ruských vojsk pokládá Abcházii za okupované území.

online

ONLINE: Sparta srovnala, Litvínov ztrácí ve Vítkovicích. Pardubice čeká Třinec, link

Hokejisté Sparty se stále drží v čele extraligy a pozici lídra hájí i v neděli od 16 hodin proti Karlovým Varům. V nabídce 38. kola přesto nejvíce vyčnívá duel druhých Pardubic. Ty kompletní program uzavírají v šest večer atraktivním střetnutím s třetím Třincem. Litvínov ve Vítkovicích střeží čtvrté místo před Libercem s Kometou, kteří se utkávají v Brně. Všechna utkání můžete sledovat v podrobných online reportážích.

porazit

Florbalisté Střešovic porazili Spartu a vrátili se do čela superligy, link

Florbalisté Střešovic porazili v 21. kole superligy v pražském derby Spartu 12:4 a vedou superligu o dva body před Vítkovicemi a mají ještě zápas k dobru. Vítkovice vyhrály v Praze nad Sokolem Královské Vinohrady 11:7 a také předstihly Mladou Boleslav, která se posunula do čela po sobotním vítězství nad posledními Pardubicemi 19:2.

bod

Vítkovice zdolaly Litvínov 5:1, tři body zaznamenal Lakatoš, link

Ostrava - Hokejisté Vítkovic zdolali v 38. kole extraligy Litvínov 5:1. Brankou a dvěma přihrávkami se na tom podílel jejich nejproduktivnější hráč Dominik Lakatoš. Přestože Severočeši měli v celém…

doprava

Ledovka může komplikovat dopravu i dodávky energií, varují meteorologové, link

V pondělí se bude ve východní polovině země při mrznoucím dešti tvořit ledovka, na východě Pardubického kraje i velmi silná. Hrozí komplikace v dopravě a energetice, především v oblastech s tvorbou velmi silné ledovky může nastat kalamitní situace, upozornili dnes meteorologové. Ve Frýdlantském výběžku, na severní Moravě a ve Slezsku bude podle aktuální výstrahy současně foukat silný vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině.

druhý

Lingr hrdinou Feyenoordu. Český fotbalista rozhodl gólem o výhře nad Arnhemem, link

Bývalý hráč pražské Slavie si připsal druhý zásah v soutěži.

fakulta

Z desetitisíců svíček od filozofické fakulty a Karolina vznikne nové dílo, link

Studenti, vyučující i další příchozí se mohou od neděle na náměstí Jana Palacha zapojit do lití společného díla z vosku. Pochází z desítek tisíc svíček posbíraných studenty u budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a u Karolina.

host

Nezvaný host kasina v Aši skončil přizabitý pálkou, majitel herny dostal 6,5 roku, link

Na 6,5 roku do vězení za pokus o vraždu poslal Krajský soud v Plzni majitele kasina v Aši, jeho zaměstnanci obžalovanému z ublížení na zdraví pak uložil podmíněný trest. Rozsudek se týkal incidentu z loňského dubna zachyceného bezpečnostní kamerou, kdy se obžalovaní vypořádali s nezvaným hostem brutálním napadením. O život těžce zraněného muže pak lékaři v nemocnici bojovali několik hodin.

nabízet

Kam může jít Mourinho? Variant se nabízí víc, některé jsou dost pikantní, link

Příští týden mu bude jednašedesát a je bez práce. José Mourinho se po vyhazovu z AS Řím loučil s Itálií v slzách. Kam teď? Zatím se jen spekuluje, jeden z nejúspěšnějších trenérů fotbalové historie nemá nic jistého. Variant se nabízí dost: některé znějí bláznivě, některé o něco pravděpodobněji.

rok

Policie představí počty migrantů v loňském roce, link

Praha - Cizinecká policie dnes představí počty migrantů v loňském roce. V říjnu kvůli zvyšujícímu se číslu běženců zavedla Česká republika kontroly na hranicích se Slovenskem, které trvají doposud….

slalomu

Dubovská byla ve slalomu v Jasné čtrnáctá, vyhrála Shiffrinová, link

Česká lyžařka Martina Dubovská obsadila ve slalomu na Světovém poháru v Jasné 14. místo a vyrovnala si nejlepší výsledek v sezoně. Vyhrála americká hvězda Mikaela Shiffrinová a zvýraznila vedení v průběžném pořadí seriálu.

stát

ANALÝZA: A kdo ještě nám bude říkat, abychom se nechali pozabíjet? ptají se Izraelci, link

Jsem pro vznik palestinského státu, ale jen pokud bude ihned přijat do Evropské unie, slyšíte dnes také v Izraeli. Místní touhle větou dávají najevo, jak moc jsou světoví politici odtrženi od reality a snaží se jim vnutit něco, co by pro své země nikdy neodsouhlasili: mít hranice s teroristickým státem.

video

VIDEA TÝDNE: Nepokoje v Rusku, Rakušanův spot a pilotka s korunkou krásy, link

V ruském Baškortostánu propukly nepokoje poté, co zde byl odsouzen místní aktivista. Protestující se střetli s policií, která na demonstranty použila obušky a slzný plyn. Ministr Rakušan schytal kritiku za video, v němž zve občany na sérii debat. Mladá pilotka amerického letectva získala titul královny krásy, slovenský europoslanec hrozil západní Evropě a v Hradci Králové srazil recidivista prchajícího soka autem.

australian

Nosková bude hrát na Australian Open o premiérové čtvrtfinále, link

Linda Nosková zabojuje v pondělí o postup do čtvrtfinále tenisového Australian Open. Devatenáctiletá Češka se utká s turnajovou devatenáctkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny v aréně Margaret Courtové. Duel začne zhruba ve 3:30, sledovat ho můžete v podrobné online reportáži na Sport.cz

dítě

Vyrobte dětem pískoviště s poklopem a lavičkou. Co kutíte v zimě v dílně vy?, link

Na jaro si ještě počkáme, ale znáte to. Jak oschnou meze a začne hřát sluníčko, není nic lepšího než vytáhnout děti na vzduch, na zahradu. To už se potom člověku nechce zavírat se někde v dílně. A pískoviště je jednou z kratochvílí, které děti umí zabavit a venku udržet. A kdy jindy se do jeho výroby pustit než za dlouhých zimních odpolední a večerů.

důležitý

ONLINE: Video momenty z utkání Pardubice - Třinec, link

Hokejová extraliga nabízí v neděli sedm zápasů 38. kola. V tabulce druhé Pardubice hostí od 18:00 třetí Třinec. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty střetnutí.

identita

Aplikaci eDoklady si za dva dny stáhlo přes 100 tisíc lidí. Někteří ale hlásí potíže, link

Kvůli velkému náporu se celý víkend objevovaly problémy s přihlášením přes Identitu občana.

moment

ONLINE: Video momenty z utkání Pardubice - Třinec, link

Hokejová extraliga nabízí v neděli sedm zápasů 38. kola. V tabulce druhé Pardubice hostí od 18:00 třetí Třinec. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty střetnutí.

open

Nosková bude hrát na Australian Open o premiérové čtvrtfinále, link

Linda Nosková zabojuje v pondělí o postup do čtvrtfinále tenisového Australian Open. Devatenáctiletá Češka se utká s turnajovou devatenáctkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny v aréně Margaret Courtové. Duel začne zhruba ve 3:30, sledovat ho můžete v podrobné online reportáži na Sport.cz


doněcku

Tržnici v Doněcku zasáhly střely. Zahynulo nejméně 27 lidí, tvrdí proruské úřady, link

Nejméně 27 lidí zahynulo a dalších 25 bylo zraněno při ostřelování Doněcku. Na platformě Telegram to uvedl Denis Pušilin, Moskvou dosazený šéf okupované části ukrajinské Doněcké oblasti. Za útok jsou podle něj zodpovědné ukrajinské ozbrojené síly. Kyjev se k události nevyjádřil a zahraniční agentury uvedly, že tvrzení úřadů nelze bezprostředně ověřit. Ostřelování Doněcka se má dostat na pořad pondělního jednání Rady bezpečnosti OSN s účastí ministra Sergeje Lavrova, oznámilo ruské ministerstvo zahraničí podle tiskových agentur.

plynový

Rusko hlásí útoky dronů. Na pobřeží Finského zálivu hoří plynový terminál, v Tule nálet poškodil zbrojovku, link

Úřady v několika ruských oblastech tvrdí, že sestřelily ukrajinské útočné drony. V plynovém terminálu Usť-Luga na pobřeží Finského zálivu v Leningradské oblasti hoří podle ruských zdrojů plynový terminál. V Tule jižně od Moskvy zasáhl dron zbrojovku, uvádějí ruské i ukrajinské zdroje.

102

Oklahoma City v šlágru NBA porazila Minnesotu, link

Basketbalisté Oklahoma City v souboji dvou nejlepších týmů Západní konference NBA porazili Minnesotu 102:97 a k lídrovi tabulky se přiblížili na jedinou výhru. Shai Gilgeous-Alexander k tomu přispěl 33 body. Nejlepším střelcem sobotního programu byl Damian Lillard, který 45 body a 11 asistencemi pomohl Milwaukee udolat poslední Detroit 141:135.

almeríi

Real Madrid v nastavení otočil utkání s poslední Almeríí, jak odpoví Girona?, link

Fotbalisté Realu Madrid otočili v nastavení zápas proti poslední Almeríi a po vítězství 3:2 vystřídali Gironu na prvním místě tabulky španělské ligy.

autorita

Přetížená Identita občana: Lidé mají potíže s přihlášením do eDokladů i v neděli, link

Problémy s přihlášením do nové aplikace eDoklady prostřednictvím Identity občana přetrvávají i dnes. Důvodem je přetížení infrastruktury Národní identitní autority (NIA), na které Identita občana pracuje. Vyplývá to z reakcí uživatelů na síti X i informace na webu Identity občana. V sobotu si aplikaci, která umožňuje vytvoření elektronické varianty občanského průkazu v mobilním telefonu, stáhlo přes 70 tisíc lidí.

badachšán

Čtyři lidé podle úřadů přežili pád soukromého letadla na severu Afghánistánu, osud dalších dvou se upřesňuje, link

Čtyři lidé přežili havárii ruského soukromého letadla, které se v sobotu zřítilo v odlehlé horské oblasti v provincii Badachšán na severovýchodě Afghánistánu, osud dalších dvou se upřesňuje. Uvedly to tiskové agentury s odvoláním na místní úřady a ruskou federální agenturu pro leteckou dopravu Rosaviacija. Stroj mířil z Thajska s mezipřistáním v Indii do Ruska, na palubě bylo šest lidí. Do oblasti havárie afghánské úřady vyslaly záchranné týmy.

brémami

Bayern doma nestačil na Brémy, Leverkusen už vede o sedm bodů, link

Bayern Mnichov v 18. kole německé fotbalové ligy doma prohrál s Brémami 0:1 a na vedoucí Leverkusen ztrácí už sedm bodů. O první výhře Werderu ve vzájemném zápase od roku 2008 rozhodl v 59. minutě bývalý hráč Bayernu Mitchell Weiser.

coufal

West Ham přišel v infarktovém závěru o výhru s Sheffieldem, Coufal byl vyloučen, link

Londýn - Fotbalisté West Hamu přišli ve 21. kole anglické ligy v samotném závěru o výhru na hřišti posledního Sheffieldu, ve 13. nastavené minutě inkasovali z penalty a zápas skončil 2:2. V době vyrovnání…

denis

Při ostřelování Doněcku zemřelo nejméně 13 lidí, Moskva z útoku viní Ukrajinu, link

Nejméně třináct lidí zahynulo a dalších deset bylo zraněno při ostřelování Doněcku. Na platformě Telegram to uvedl Denis Pušilin, Moskvou dosazený šéf části okupované ukrajinské Doněcké oblasti, podle kterého útok mířil na místní tržnici.

doněcké

Při ostřelování Doněcku zemřelo nejméně 13 lidí, Moskva z útoku viní Ukrajinu, link

Nejméně třináct lidí zahynulo a dalších deset bylo zraněno při ostřelování Doněcku. Na platformě Telegram to uvedl Denis Pušilin, Moskvou dosazený šéf části okupované ukrajinské Doněcké oblasti, podle kterého útok mířil na místní tržnici.

dosazený

Při ostřelování Doněcku zemřelo nejméně 13 lidí, Moskva z útoku viní Ukrajinu, link

Nejméně třináct lidí zahynulo a dalších deset bylo zraněno při ostřelování Doněcku. Na platformě Telegram to uvedl Denis Pušilin, Moskvou dosazený šéf části okupované ukrajinské Doněcké oblasti, podle kterého útok mířil na místní tržnici.

gironu

Real Madrid v nastavení otočil utkání s poslední Almeríí, jak odpoví Girona?, link

Fotbalisté Realu Madrid otočili v nastavení zápas proti poslední Almeríi a po vítězství 3:2 vystřídali Gironu na prvním místě tabulky španělské ligy.

identitní

Přetížená Identita občana: Lidé mají potíže s přihlášením do eDokladů i v neděli, link

Problémy s přihlášením do nové aplikace eDoklady prostřednictvím Identity občana přetrvávají i dnes. Důvodem je přetížení infrastruktury Národní identitní autority (NIA), na které Identita občana pracuje. Vyplývá to z reakcí uživatelů na síti X i informace na webu Identity občana. V sobotu si aplikaci, která umožňuje vytvoření elektronické varianty občanského průkazu v mobilním telefonu, stáhlo přes 70 tisíc lidí.

karlovým

ONLINE: Sparta srovnala, Litvínov ztrácí ve Vítkovicích. Pardubice čeká Třinec, link

Hokejisté Sparty se stále drží v čele extraligy a pozici lídra hájí i v neděli od 16 hodin proti Karlovým Varům. V nabídce 38. kola přesto nejvíce vyčnívá duel druhých Pardubic. Ty kompletní program uzavírají v šest večer atraktivním střetnutím s třetím Třincem. Litvínov ve Vítkovicích střeží čtvrté místo před Libercem s Kometou, kteří se utkávají v Brně. Všechna utkání můžete sledovat v podrobných online reportážích.

minnesotu

Oklahoma City v šlágru NBA porazila Minnesotu, link

Basketbalisté Oklahoma City v souboji dvou nejlepších týmů Západní konference NBA porazili Minnesotu 102:97 a k lídrovi tabulky se přiblížili na jedinou výhru. Shai Gilgeous-Alexander k tomu přispěl 33 body. Nejlepším střelcem sobotního programu byl Damian Lillard, který 45 body a 11 asistencemi pomohl Milwaukee udolat poslední Detroit 141:135.

nia

Přetížená Identita občana: Lidé mají potíže s přihlášením do eDokladů i v neděli, link

Problémy s přihlášením do nové aplikace eDoklady prostřednictvím Identity občana přetrvávají i dnes. Důvodem je přetížení infrastruktury Národní identitní autority (NIA), na které Identita občana pracuje. Vyplývá to z reakcí uživatelů na síti X i informace na webu Identity občana. V sobotu si aplikaci, která umožňuje vytvoření elektronické varianty občanského průkazu v mobilním telefonu, stáhlo přes 70 tisíc lidí.

pušilin

Při ostřelování Doněcku zemřelo nejméně 13 lidí, Moskva z útoku viní Ukrajinu, link

Nejméně třináct lidí zahynulo a dalších deset bylo zraněno při ostřelování Doněcku. Na platformě Telegram to uvedl Denis Pušilin, Moskvou dosazený šéf části okupované ukrajinské Doněcké oblasti, podle kterého útok mířil na místní tržnici.

sheffieldem

West Ham přišel v infarktovém závěru o výhru s Sheffieldem, Coufal byl vyloučen, link

Londýn - Fotbalisté West Hamu přišli ve 21. kole anglické ligy v samotném závěru o výhru na hřišti posledního Sheffieldu, ve 13. nastavené minutě inkasovali z penalty a zápas skončil 2:2. V době vyrovnání…

sheffieldu

West Ham přišel v infarktovém závěru o výhru s Sheffieldem, Coufal byl vyloučen, link

Londýn - Fotbalisté West Hamu přišli ve 21. kole anglické ligy v samotném závěru o výhru na hřišti posledního Sheffieldu, ve 13. nastavené minutě inkasovali z penalty a zápas skončil 2:2. V době vyrovnání…

ukrinform

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jeho síly převzaly kontrolu nad vesničkou Krochmalne na východě Ukrajiny, link

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jeho síly převzaly kontrolu nad vesničkou Krochmalne na hranicích Charkovské a Luhanské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinští vojáci dostali rozkaz se z místa stáhnout, oznámil zároveň podle agentury Ukrinform mluvčí ukrajinských pozemních sil.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.