Day tags 2024-02-12

soud cena rok ruský super týden ministr muset rusko svět titul ukrajinský člověk dauhá gól muž velký český americký hhc

Tags with an unusual surge in popularity:

kelvin kiptum knedla ns osvobodit peraovou vilémově vondroušová bernardu biolog ceníky chrudimi fixované hejkalem hertl hovorka iihf jurajem jágrovi macurou

Latest Published News for Each Tag

soud

Soud v Liberci se začne zabývat pašováním kokainu a hašiše za miliardy Kč, link

Liberec - Krajský soud v Liberci se dnes začne zabývat mezinárodním pašováním kokainu a hašiše za několik miliard korun. V Liberci byl podle zjištění kriminalistů velkosklad, odkud drogy směřovaly…

cena

Skandál mladých Rusů. Neunesli prohru s Běloruskem a odhazovali ceny, link

Momentálně nehrají na velkých hokejových akcích, i tak ruští dorostenci dokázali ztropit mezinárodní skandál.

rok

Pohled do zrcadla je příjemnější, říká Jana. Za půl roku shodila 25 kilo, link

Paní Jana byla poslední dobou hodně zavodněná, potila se a neměla výdrž ani energii. S tím už je ale naštěstí konec. Za půl roku se jí podařilo zhubnout 25 kilogramů.

ruský

EU se shodla na pravidlech využití zisků ze zmrazených ruských peněz, link

Země Evropské unie se v pondělí shodly na pravidlech, která otevírají cestu k možnému využití zisků ze zmrazených aktiv Ruské centrální banky k podpoře Ukrajiny. Střediska pro mezinárodní vypořádávání plateb, která v rámci unijních sankcí zadržují aktiva ruské banky, budou muset dodržovat omezení při nakládání s mimořádnými zisky z těchto aktiv.

super

Nejlepší reklamy Super Bowlu. Jaké byly ty letošní i ty z uplynulých let, link

Super Bowl, finálový zápas organizace NFL v americkém fotbale, je jedna z nejsledovanějších sportovních událostí Spojených států. Téměř stejně populární jako zápas samotný je ale i přestávková show a reklamy. Za reklamní prostor během Super Bowlu se platí obrovské sumy a firmy si tak na reklamních spotech dávají velmi záležet. Jaké byly nejlepší reklamy uplynulých let a s jakými se firmy vytasily letos?

týden

Hvězdami týdne v NHL byli brankáři Markström a Bobrovskij, link

Hlavní hvězdou uplynulého týdne v hokejové NHL byl vyhlášen brankář Calgary Jacob Markström před dalším gólmanem Sergejem Bobrovským z Floridy. Třetí skončil montrealský útočník Nick Suzuki.

ministr

Ministr vnitra Rakušan slyšel v Mostě výzvu k demisi i pochvalu, link

Most - Ve zcela zaplněné hospodě Severka v Mostě dnes ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) slyšel při své třetí debatě s občany výzvu k demisi i pochvalu. Tábory příznivců a odpůrců byly v hostinci, který…

muset

Začínající podnikatelé možná nebudou muset po určitou dobu hradit zálohy na sociální pojištění, link

Začínající podnikatelé možná nebudou muset po určitou dobu od zahájení samostatné výdělečné činnosti platit zálohy na sociální pojištění. Pojistné by odvedli až při jeho řádném ročním zúčtování. Předpokládá to novela o pojistném na sociální zabezpečení, kterou předložila pětice poslanců ze všech koaličních stran. Opatření by mělo podle předkladatelů pomoci lidem při zahájení podnikání zejména tím, že jim vylepší finanční toky.

rusko

Rusko spolkne východní břeh Dněpru. Anketa líčí nejhorší obavy Ukrajinců, link

Žádná velká protiofenziva a slábnoucí pomoc Západu. Třetí rok velké války s Ruskem možná bude pro Ukrajinu vůbec nejtěžší. S jakými nadějemi a obavami pohlížejí obyčejní Ukrajinci do vzdálené budoucnosti? „V případě negativního scénáře nastane rozkol mezi vrstvami obyvatelstva a nárůst zrádců uvnitř země,“ odpovídají v anketě iDNES.cz.

svět

Devět desetin světa žádá razantnější řešení klimatické krize, tvrdí průzkum, link

Ve světě panuje téměř všeobecná poptávka po vystupňování boje proti klimatickým změnám. Uvádějí to autoři mezinárodního průzkumu, v němž 89 procent lidí uvedlo, že vlády v jejich zemích by měly dělat víc ve snaze zmírnit globální oteplování. Tým evropských vědců zároveň zjistil, že lidé „systematicky podceňují“ ochotu svých spoluobčanů zapojit se do klimatického úsilí.

titul

Taylor po dalším úspěšném rozstřelu slavil ve Scottsdale čtvrtý titul v PGA, link

Kanadský golfista Nick Taylor vyhrál na druhé dodatečné jamce turnaj ve Scottsdale a vybojoval čtvrtý titul na okruhu PGA. Pětatřicetiletý rodák z Winnipegu uspěl v rozstřelu stejně jako loni v červnu na Canadian Open, tentokrát v závěru Phoenix Open porazil Američana Charleyho Hoffmana na druhé dodatečné jamce. Po čtyřech kolech měli oba 21 ran pod par hřiště.

ukrajinský

Státní podnik VOP CZ zatím nezahájil opravy tanků T-64 ukrajinské armády, link

Šenov u Nového Jičína (Novojičínsko) - Státní podnik VOP CZ ze Šenova u Nového Jičína zatím nezahájil opravy tanků T-64 ukrajinské armády, které loni ohlásilo české ministerstvo obrany. Smlouva je…

člověk

Lidí v dluhové spirále přibylo. Pomoct by jim mohl zaměstnavatel i oddlužení, link

Přestože lidí s exekucemi v Česku dlouhodobě ubývá, lehce naopak přibývá těch, kteří čelí většímu počtu než jen jedné. Pomoct by podle ředitele Institutu prevence a řešení předlužení Radka Hábla mohl kromě Milostivého léta a lepší informovanosti také zaměstnavatel. „Ti dostávají exekuční příkazy a vědí o člověku, že je v exekuci, takže se dotyčný za to nemusí stydět,“ říká.

dauhá

Nosková i Bouzková postoupily na turnaji v Dauhá do druhého kola, link

Linda Nosková a Marie Bouzková postoupily na tenisovém turnaji v Dauhá do druhého kola. Nosková porazila 6:3, 7:6 Američanku Bernardu Peraovou, která do hlavní soutěže elitní akce WTA 1000 prošla z kvalifikace. Bouzková, jež se na předchozích dvou turnajích nedostala přes úvodní kolo, zdolala další Američanku Sofii Keninovou 7:5, 2:6, 7:5.

gól

Chelsea v nastavení vybojovala vítězství na hřišti Crystal Palace, link

Po dvou porážkách slaví Chelsea v anglické Premier League vítězství na hřišti Crystal Palace 3:1 díky dvěma gólům v nastaveném čase. Domácí fotbalisté vedli od 30. minuty zásluhou Lermy, ale hned po přestávce vyrovnal Gallagher, který v Selhurst Parku v předminulé sezoně hostoval. Stejný hráč v závěru vstřelil vítěznou branku. Ve čtvrté minutě nastavení pak přidal ještě třetí gól hostů Fernández.

muž

Zajíček, sportovec či ženáč. 7 typů mužů, se kterými si užijete nejlepší sex, link

O mužích se říká, že myslí jen na to jedno, ale i ženy si rády užijí pořádně žhavé okamžiky. Ať už hledáte jen útěk z reality všedních dní, nebo sexuálního partnera na delší čas, rozhodně vsaďte na jednoho z těchto sedmi typů milenců. Nebudete litovat.

velký

Rusko spolkne východní břeh Dněpru. Anketa líčí nejhorší obavy Ukrajinců, link

Žádná velká protiofenziva a slábnoucí pomoc Západu. Třetí rok velké války s Ruskem možná bude pro Ukrajinu vůbec nejtěžší. S jakými nadějemi a obavami pohlížejí obyčejní Ukrajinci do vzdálené budoucnosti? „V případě negativního scénáře nastane rozkol mezi vrstvami obyvatelstva a nárůst zrádců uvnitř země,“ odpovídají v anketě iDNES.cz.

český

Opora pro MS v Praze v ohrožení. Hertl jde na operaci kolena, link

Start jedné z plánovaných opor české hokejové reprezentace na MS v Praze je možná v ohrožení. Útočník San Jose Tomáš Hertl se podrobí operaci levého kolena a bude v NHL několik týdnů mimo hru. Český hokejista je nejproduktivnějším hráčem Sharks v sezoně, když v 48 zápasech nasbíral 15 gólů a 19 asistencí. Kalifornský klub, který je předposlední v soutěži, informoval o Hertlově nadcházející absenci v tiskové zprávě.

americký

Americký ministr obrany je na JIP, link

Kvůli naléhavým problémů s močovým měchýřem byl americký ministr obrany Lloyd Austin přemístěn na jednotku intenzivní péče. Oznámil to v pondělí Pentagon, který zveřejnil zprávu lékařů, již se v Národním vojenském zdravotnickém středisku Waltera Reeda o Austina starají.

hhc

Zakázat HHC nemá smysl. I alkohol je nebezpečnější, říká pirátská expertka na drogy Michailidu, link

Máme mnohem nebezpečnější látky, například alkohol, HHC by mělo být regulováno, ne zakázáno, míní členka Rady vlády pro koordinaci drogové politiky Jana Michailidu (Piráti). Debatu o HHC rozproudilo několik případů otrav cukrovinkami s touto látkou u dětí a mladistvých z poslední doby.


kelvin

Maratonský rekordman Kelvin Kiptum zahynul při dopravní nehodě v Keni, link

Světový rekordman v maratonu Kelvin Kiptum zahynul v neděli spolu se svým trenérem při dopravní nehodě v Keni. Informovaly o tom dnes světové agentury s odvoláním na policii i atletovy blízké. Keňskému vytrvalci, který světový rekord 2:00:35 zaběhl loni v říjnu na Chicagském maratonu, bylo 24 let. Připravoval se na olympijské hry v Paříži.

kiptum

Maratonský rekordman Kelvin Kiptum zahynul při dopravní nehodě v Keni, link

Světový rekordman v maratonu Kelvin Kiptum zahynul v neděli spolu se svým trenérem při dopravní nehodě v Keni. Informovaly o tom dnes světové agentury s odvoláním na policii i atletovy blízké. Keňskému vytrvalci, který světový rekord 2:00:35 zaběhl loni v říjnu na Chicagském maratonu, bylo 24 let. Připravoval se na olympijské hry v Paříži.

knedla

Znakař Knedla debutoval na mistrovství světa postupem do finále stovky, link

Osmnáctiletý plavec Miroslav Knedla postoupil při debutu na seniorském mistrovství světa do finále na 100 metrů znak. V semifinále se časem 53,70 sekundy zařadil na sedmé místo a postaral se o první české finále v bazénovém plavání v Dauhá. Ani na loňském šampionátu ve Fukuoce se nikdo z české výpravy do finálové osmičky nedostal.

ns

Kauzu tragického pádu mostu ve Vilémově znovu otevře soud, link

Odvolací soud v Pardubicích musí znovu otevřít kauzu tragického pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. Nejvyšší soud (NS) zrušil podmíněné tresty uložené čtveřici stavařů, u dalšího odmítl dovolání. Při stavebním neštěstí v roce 2014 zemřeli čtyři lidé, dva utrpěli zranění.

osvobodit

Izraelci osvobodili dva rukojmí. Údery v Rafáhu údajně nepřežily desítky lidí, link

Izraelská armáda v pondělí uvedla, že speciální jednotky osvobodily v Rafáhu na jihu Pásma Gazy dva rukojmí unesené členy radikálního palestinského hnutí Hamás při jeho teroristickém útoku na Izrael ze 7. října. Informovaly o tom světové agentury. Podle serveru The Times of Israel jde o teprve druhou úspěšnou vojenskou operaci na osvobození izraelských rukojmích od začátku války v Pásmu Gazy před více než čtyřmi měsíci.

peraovou

Nosková i Bouzková postoupily na turnaji v Dauhá do druhého kola, link

Linda Nosková a Marie Bouzková postoupily na tenisovém turnaji v Dauhá do druhého kola. Nosková porazila 6:3, 7:6 Američanku Bernardu Peraovou, která do hlavní soutěže elitní akce WTA 1000 prošla z kvalifikace. Bouzková, jež se na předchozích dvou turnajích nedostala přes úvodní kolo, zdolala další Američanku Sofii Keninovou 7:5, 2:6, 7:5.

vilémově

Tragický pád mostu ve Vilémově se vrací před odvolací soud do Pardubic, link

Odvolací soud v Pardubicích musí znovu otevřít případ tragického pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku ze září 2014. Nejvyšší soud totiž zrušil rozsudek nad obžalovanými Michalem Hejkalem, Milanem Macurou, Jurajem Noskem a Františkem Lízalem. Zároveň odmítl dovolání odsouzeného Romana Bednaříka.

vondroušová

Vondroušová - Minnenová. Češka hraje po měsíci od Australian Open první zápas, link

Sledujte on-line přenos z utkání prvního kola tenisového turnaje v Dauhá mezi Markétou Vondroušovou a Greetje Minnenovou z Belgie.

bernardu

Nosková i Bouzková postoupily na turnaji v Dauhá do druhého kola, link

Linda Nosková a Marie Bouzková postoupily na tenisovém turnaji v Dauhá do druhého kola. Nosková porazila 6:3, 7:6 Američanku Bernardu Peraovou, která do hlavní soutěže elitní akce WTA 1000 prošla z kvalifikace. Bouzková, jež se na předchozích dvou turnajích nedostala přes úvodní kolo, zdolala další Američanku Sofii Keninovou 7:5, 2:6, 7:5.

biolog

Soud Tušlovi potvrdil 19 měsíců vězení za pronásledování lékaře Kubka, link

Za pronásledování šéfa České lékařské komory (ČLK) Milana Kubka a výtržnictví před domem evolučního biologa Jaroslava Flegra v době koronavirové epidemie v pondělí odvolací Městský soud v Praze potvrdil Patriku Tušlovi souhrnný trest 19 měsíců vězení. I s dalšími tresty tak celkově Tušl stráví ve vězení 25 měsíců.

ceníky

Ceny energií na trhu klesají, část tuzemských dodavatelů zlevňuje, link

Zlevňuje společnost ČEZ, ceníky postupně snižuje také společnost innogy. Další dodavatelé ještě vyčkávají.

chrudimi

Vedoucí Poruba prohrála v Přerově, druhý Vsetín podlehl béčku Pardubic, link

Hokejisté Poruby prohráli v 46. kole první ligy v Přerově 0:3 a mají v čele tabulky náskok 14 bodů před Vsetínem, který v Chrudimi podlehl Pardubicím B 2:3 po samostatných nájezdech. Neuspěly ani další celky z čela tabulky. Třetí Prostějov utrpěl porážku ve Frýdku-Místku 1:5 a čtvrtá Třebíč prohrála 0:5 ve Znojmě, které se posunulo ze dna tabulky před pražskou Slavii.

fixované

Ceny energií v Česku klesají. Velcí dodavatelé upravují nabídky, menší čekají, link

Ceny elektřiny a plynu na energetickém trhu v posledních měsících dál klesají, nyní na to zareagovali i někteří velcí dodavatelé v Česku. Společnost ČEZ od poloviny února zlevní své fixované produkty v průměru o několik stovek korun za megawatthodinu (MWh), ceníky postupně upravuje také Innogy.

hejkalem

Tragický pád mostu ve Vilémově se vrací před odvolací soud do Pardubic, link

Odvolací soud v Pardubicích musí znovu otevřít případ tragického pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku ze září 2014. Nejvyšší soud totiž zrušil rozsudek nad obžalovanými Michalem Hejkalem, Milanem Macurou, Jurajem Noskem a Františkem Lízalem. Zároveň odmítl dovolání odsouzeného Romana Bednaříka.

hertl

Hertl míří na operaci kolene, ze sestavy San Jose vypadne na několik týdnů, link

Tomáš Hertl se podrobí operaci levého kolena a bude v NHL několik týdnů mimo hru. Český hokejista je nejproduktivnějším hráčem San Jose Sharks v sezoně, když v 48 zápasech nasbíral 15 gólů a 19 asistencí. Kalifornský klub, který je předposlední, informoval o Hertlově nadcházející absenci v tiskové zprávě.

hovorka

Kariéru končil ve Slavii, teď se Hovorka vrací do Sparty v roli mentálního kouče, link

Kariéru ukončil na jaře minulého roku před vyprodaným slávistickým stadionem, bývalý fotbalista David Hovorka ale po necelém roce zamířil k rivalovi, který ho původně vychoval. Ve sparťanské akademii na Strahově od ledna pomáhá jako mentální kouč.

iihf

Ruští hokejisté přijdou o šampionáty pro rok 2025, Bělorusové i o olympiádu, link

Mezinárodní hokejová federace IIHF nepustí zpět do soutěží reprezentační týmy ani kluby Ruska a Běloruska. Oběma zemím prodloužila zákaz startů na svých akcích i pro další sezonu 2024/25, Bělorusko přijde i o účast v olympijské kvalifikaci, nahradí ho Maďarsko. IIHF o rozhodnutí informovala na svém oficiálním webu.

jurajem

Tragický pád mostu ve Vilémově se vrací před odvolací soud do Pardubic, link

Odvolací soud v Pardubicích musí znovu otevřít případ tragického pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku ze září 2014. Nejvyšší soud totiž zrušil rozsudek nad obžalovanými Michalem Hejkalem, Milanem Macurou, Jurajem Noskem a Františkem Lízalem. Zároveň odmítl dovolání odsouzeného Romana Bednaříka.

jágrovi

Šestnáctá prohra Kladna v řadě. Fanoušci vyvěsili transparent proti Jágrovi, link

Hokejisté Vítkovic vyhráli v dohrávaném utkání 16. kola extraligy na ledě posledního Kladna 4:0 a připravili tak Rytířům šestnáctou porážku v řadě.

macurou

Tragický pád mostu ve Vilémově se vrací před odvolací soud do Pardubic, link

Odvolací soud v Pardubicích musí znovu otevřít případ tragického pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku ze září 2014. Nejvyšší soud totiž zrušil rozsudek nad obžalovanými Michalem Hejkalem, Milanem Macurou, Jurajem Noskem a Františkem Lízalem. Zároveň odmítl dovolání odsouzeného Romana Bednaříka.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.