Day tags 2024-03-03

online bod rok derby druhý místo led sparta ovládnout ukrajina zajímavý čtvrtfinále 16 britský duely lahti ministr muž člověk dospět

Tags with an unusual surge in popularity:

uhelnatý dvoutýdenní raye sedlák baker benny debakl dolině drake dvoubrankovým ganc jankto juroška kouřimi krymem lionel luis mallorce mareček marečkem

Latest Published News for Each Tag

online

ONLINE: Kometa hostí Třinec, Sparta rychle inkasuje. Pardubice hrají o rekord, link

Základní část hokejové extraligy vrcholí. Situace na špici i spodku tabulky je vyjasněná, hlavní zápletku 52. kola představuje pokračující boj o poslední postupové místo do čtvrtfinále. Kometa hájí čtvrté místo proti Třinci, České Budějovice hrají v Pardubicích a Litvínov nastupuje v Olomouci. Všech sedm utkání startuje v 16.30, sledovat je můžete prostřednictvím podrobných online reportáží.

bod

Vícebojař Stráský skončil na halovém MS šestý, link

Účinkování české výpravy na atletickém halovém mistrovství světa v Glasgow uzavřeli sedmibojaři. Vilém Stráský byl díky osobnímu rekordu 6080 bodů šestý, Ondřej Kopecký skončil devátý se 5737 body. Česko tak podobně jako před dvěma lety v Bělehradě odjelo z HMS bez medaile. O druhý světový rekord v Glasgow se na 60 metrů překážek postarala Devynne Charltonová z Baham.

rok

Síkela: Ceny energií v příštím roce skokově nevzrostou, link

České domácnosti by měly ještě v letošním roce zaznamenat pokles cen energií. Ty by jim navíc neměly v příštím roce skokově vzrůst kvůli zvýšení regulační složky, jako se tomu stalo letos. V televizních Otázkách Václava Moravce na ČT 24 to prohlásil ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN).

derby

Další derby, další červená. Priske: Nebyla to šílená rána, rozhodčí ale zaslouží uznání, link

Už podzimní ligové derby neměl podle komise rozhodčích dohrát. Červenou kartu vyfasoval sparťan Angel Preciado až v neděli. „Je smutné, že jsme vylučovaní v takových zápasech. Mluvili jsme o tom, že máme červených karet až moc,“ pokrčil rameny jeho spoluhráč Asger Sorensen po remíze 0:0 se Slavií.

druhý

Proč přisuzujeme druhým lidem nepříznivé vlastnosti, které nemají, link

Řada lidí často přisuzuje druhým nejrůznější negativní vlastnosti, které ve skutečnosti nemají. Dokonce mají i sklon obviňovat druhé z jednání, kterého se nedopustili. Jde o častý obranný mechanismus, jak bránit vlastní ego. Kdy a proč k němu dochází, vysvětluje psycholog Jan Urban.

místo

Místo solidarity tvrdý obchod. Členské státy EU navyšují poplatky za plyn, link

Německo od ledna opět zvýšilo poplatek za uskladňování plynu na svém území. Odpovědná společnost Trading Hub Europe argumentuje, že bezpečné plnění německých zásobníků plynu je stále dražší, a tak se nově musí platit místo 1,45 eura nynějších 1,86 za megawatthodinu.

led

Vejmelka slavil s Arizonou výhru na ledě Washingtonu, link

V úvodním nedělním zápase hokejové NHL Arizona dobyla 5:2 led Washingtonu. Celkově 24 zákroky k tomu přispěl i český gólman Karel Vejmelka. V akci je také New Jersey s útočníky Palátem a Noskem.

sparta

Priske velebil Slavii. Prokázala nám respekt, který si zasloužíme, uvedl kouč Sparty, link

Trenér fotbalistů Sparty Brian Priske se domnívá, že Slavia jeho týmu ve šlágru 23. ligového kola na Letné prokázala respekt.

ovládnout

Rychlovský v extralize ovládl pořadí střelců, před sezonou by tomu nevěřil, link

Plzeň - Překvapivým vítězem střelecké tabulky hokejové extraligy po základní části se stal Jakub Rychlovský. Dvaadvacetiletý útočník libereckých Bílých Tygrů dnes přispěl jednou brankou k výhře svého…

ukrajina

Sodoma a Gomora, Ukrajina. Ruští psychologové se učí o morálním úpadku národů, link

Ruské studenty psychologie čeká rozšíření vyučování o nový kurz, ve kterém se mají naučit „tradičním ruským duchovním a morálním hodnotám“. Předmět se bude mimo jiné věnovat vlivu nepřátelských národů „pohlcených morálním úpadkem“ nebo „degradaci“ na Ukrajině.

zajímavý

Hledáte univerzálního pomocníka do domácnosti? Zkuste vsadit na citron, link

Citron vám může prospět hned na více frontách: v kuchyni, ale i jako úklidový prostředek či zkrášlovadlo. Zajímavé je, že použitelné jsou všechny části tohoto ovoce.

čtvrtfinále

Brna zdolalo v prodloužení Třinec a postoupilo přímo do čtvrtfinále, link

Brno - Hokejisté Komety Brno zdolali v závěrečném 52. kole základní části extraligy doma Třinec 3:2 v prodloužení a zajistili si čtvrté místo s přímým postupem do čtvrtfinále play off. Stačil jim k…

16

ONLINE: Video momenty z utkání Olomouc - Litvínov, link

Základní část hokejové extraligy dospěla ke svému konci a v neděli je na programu poslední 52. kolo. Všechny duely startují v 16:30. Olomouc přivítá na svém ledě Litvínov. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

britský

Britský velvyslanec kritizoval Fica za výroky o Západu. Premiéra to „šokuje“, link

Slovenský premiér Robert Fico uvedl, že ho šokuje, jak se o slovenské vládě vyjadřuje britský velvyslanec na Slovensku. Ten kritizoval postoj Ficova kabinetu k válce na Ukrajině a Ficovy výroky o pomoci ze Západu. Premiér se v příspěvku zveřejněném na Facebooku zároveň opětovně navezl do prezidentky Zuzany Čaputové.

duely

Hradec vyhrál ve Vítkovicích a vzájemné play off začne doma, link

Ostrava - Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 52. kole extraligy ve Vítkovicích 2:1 po samostatných nájezdech a zajistili si lepší pozici pro vzájemné duely v předkole play off, k čemuž jim stačila…

lahti

Koudelka vybojoval ve větrném závodě v Lahti sedmnácté místo, vyhrál Hörl, link

Skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil ve druhém individuálním závodě Světového poháru v Lahti 17. místo a podesáté v sezoně získal body do celkového hodnocení seriálu. Vítězství v náročných větrných podmínkách vybojoval Rakušan Jan Hörl, který vedl už po prvním kole.

ministr

Delegace ministra Lipavského uvázla v Indii, důvodem je porucha letadla, link

Delegace ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) uvázla na zpáteční cestě z Japonska v indické Bombaji, důvodem je technická porucha letadla. Informaci České televize ČTK potvrdil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Lipavský se vrací z téměř dvoutýdenní návštěvy Indie, Austrálie a Japonska, na cestě ho doprovází delegace asi deseti firem a institucí.

muž

Ve Francii hledají útočníka, který napadl muže vycházejícího ze synagogy, link

Francouzské úřady pátrají po útočníkovi, který napadl muže vycházejícího z jedné z pařížských synagog, oznámil podle agentury AP ministr vnitra Gérald Darmanin. Podle úřadu pařížské prokuratury svědci viděli, jak útočník fyzicky i slovně napadá 62letého muže, který měl na hlavě nasazenou jarmulku.

člověk

V Kouřimi se přiotrávilo devět lidí oxidem uhelnatým. Byly mezi nimi i děti, link

V neděli večer se v penzionu v Kouřimi na Kolínsku přiotrávilo devět lidí oxidem uhelnatým. Mezi nimi byly i dvě děti, všichni jsou při vědomí. Jedno z dětí záchranáři transportovali letecky ve středně těžkém stavu do nemocnice v pražském Motole, další lidi rozvezli sanitkami do několika nemocnic. Hasiči nyní místo odvětrávají.

dospět

ONLINE: Video momenty z utkání Kladno - Karlovy Vary, link

Základní část hokejové extraligy dospěla ke svému konci a v neděli je na programu poslední 52. kolo. Všechny duely startují v 16:30. Už jistě poslední Kladno přivítá na svém ledě Karlovy Vary. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.


uhelnatý

V Kouřimi se přiotrávilo devět lidí oxidem uhelnatým. Byly mezi nimi i děti, link

V neděli večer se v penzionu v Kouřimi na Kolínsku přiotrávilo devět lidí oxidem uhelnatým. Mezi nimi byly i dvě děti, všichni jsou při vědomí. Jedno z dětí záchranáři transportovali letecky ve středně těžkém stavu do nemocnice v pražském Motole, další lidi rozvezli sanitkami do několika nemocnic. Hasiči nyní místo odvětrávají.

dvoutýdenní

Delegace ministra Lipavského uvázla v Indii, důvodem je porucha letadla, link

Delegace ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) uvázla na zpáteční cestě z Japonska v indické Bombaji, důvodem je technická porucha letadla. Informaci České televize ČTK potvrdil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Lipavský se vrací z téměř dvoutýdenní návštěvy Indie, Austrálie a Japonska, na cestě ho doprovází delegace asi deseti firem a institucí.

raye

Brit Awards ovládla zpěvačka Raye, získala rekordních šest cen, link

Letošní ročník Brit Awards ovládla britská zpěvačka a písničkářka Raye, která zvítězila v šesti kategoriích, což je nejvíce v historii britských hudebních cen. Ze sobotního slavnostního večera si odnesla mimo jiné ceny pro umělce roku, za album roku i za nejlepší píseň, uvedl zpravodajský server BBC News.

sedlák

Rychlovský v extralize ovládl pořadí střelců, před sezonou by tomu nevěřil, link

Překvapivým vítězem střelecké tabulky hokejové extraligy po základní části se stal Jakub Rychlovský. Dvaadvacetiletý útočník libereckých Bílých Tygrů dnes přispěl jednou brankou k výhře svého týmu v Plzni 6:3 a o gól předstihl spoluhráče Tomáše Filippiho s pardubickým Lukášem Sedlákem. S 26 trefami si Rychlovský připsal první individuální trofej kariéry.

baker

Fico se ohradil vůči kritice britského velvyslance kvůli politice jeho vlády, link

Bratislava - Britský velvyslanec na Slovensku Nigel Baker ostře kritizoval postoj Bratislavy k ruské válce proti Ukrajině. Nepřímo se ohradil především proti vyjádřením premiéra Roberta Fica. Uvedl,…

benny

Trhliny ve vedení Izraele. Člen vlády Ganc odjel bez svolení Netanjahua do USA, link

V neděli přiletěl do Washingtonu člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc. Cestu si naplánoval bez svolené izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Podle agentury AP to poukazuje na narůstající trhliny ve vedení Izraele, který skoro pět měsíců vede válku s palestinským hnutím Hamás v Pásmu Gazy.

debakl

České házenkářky schytaly v evropské kvalifikaci debakl v Nizozemsku, link

Doma favorita trápily, na je ho hřišti už se na odpor nezmohly. České házenkářky v kvalifikaci mistrovství Evropy prohrály v Nizozemsku 25:42. Světové šampionky z roku 2019 rozhodly v Hertogenboschi už během úvodního poločasu, který vyhrály 24:11.

dolině

Češka se zřítila ze skály v Tatrách. S možným poraněním páteře leží v nemocnici, link

V neděli se zřítila česká turistka z 80 metrů přes skalní práh v Malé Studené dolině ve Vysokých Tatrách. Na svých internetových stránkách o tom informovala slovenská horská služba.

drake

Delegace ministra Lipavského uvázla v Indii, důvodem je porucha letadla, link

Delegace ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) uvázla na zpáteční cestě z Japonska v indické Bombaji, důvodem je technická porucha letadla. Informaci České televize ČTK potvrdil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Lipavský se vrací z téměř dvoutýdenní návštěvy Indie, Austrálie a Japonska, na cestě ho doprovází delegace asi deseti firem a institucí.

dvoubrankovým

Jako tehdy v Barceloně. Messi a Suárez oba skórovali dva góly, link

Někdejší hvězdní spoluhráči z Barcelony Lionel Messi a Luis Suárez zazářili v zámořské MLS shodně dvoubrankovým představením a dovedli Miami k výhře 5:0 nad Orlandem. Uruguayský útočník se v dresu Interu trefil poprvé po prosincovém příchodu, spoluhráčům navíc dva góly připravil.

ganc

Trhliny ve vedení Izraele. Člen vlády Ganc odjel bez svolení Netanjahua do USA, link

V neděli přiletěl do Washingtonu člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc. Cestu si naplánoval bez svolené izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Podle agentury AP to poukazuje na narůstající trhliny ve vedení Izraele, který skoro pět měsíců vede válku s palestinským hnutím Hamás v Pásmu Gazy.

jankto

Zahraniční ligy: Foden dvěma góly otočil derby s United, Jankto v Itálii skóroval, link

Fotbalisté Manchesteru City otočili ligové derby a porazili United 3:1. Obhájci titulu ztrácejí na vedoucí Liverpool znovu bod.

juroška

Fotbalisté Ostravy zvítězili ve Zlíně 1:0 a v lize se udrželi na pátém místě, link

Zlín - Fotbalisté Ostravy zvítězili ve 23. kole první ligy ve Zlíně 1:0. Zápas rozhodl v 33. minutě jedinou brankou Jan Juroška, který měl v sobotu 31. narozeniny. Baník v nejvyšší soutěži potřetí…

kouřimi

V Kouřimi se přiotrávilo devět lidí oxidem uhelnatým. Byly mezi nimi i děti, link

V neděli večer se v penzionu v Kouřimi na Kolínsku přiotrávilo devět lidí oxidem uhelnatým. Mezi nimi byly i dvě děti, všichni jsou při vědomí. Jedno z dětí záchranáři transportovali letecky ve středně těžkém stavu do nemocnice v pražském Motole, další lidi rozvezli sanitkami do několika nemocnic. Hasiči nyní místo odvětrávají.

krymem

Ruská protivzdušná obrana nad Krymem zničila 38 ukrajinských dronů, píše agentura, link

Ruská protivzdušná obrana nad Krymem v noci na neděli zničila 38 ukrajinských bezpilotních letounů, uvedla s odvoláním na ruské ministerstvo obrany agentura TASS. Agentura Reuters zase informovala o zprávách o několika silných explozích v oblasti města Feodosija na Krymu a také dočasném uzavření dopravy na Krymském mostě.

lionel

Jako tehdy v Barceloně. Messi a Suárez oba skórovali dva góly, link

Někdejší hvězdní spoluhráči z Barcelony Lionel Messi a Luis Suárez zazářili v zámořské MLS shodně dvoubrankovým představením a dovedli Miami k výhře 5:0 nad Orlandem. Uruguayský útočník se v dresu Interu trefil poprvé po prosincovém příchodu, spoluhráčům navíc dva góly připravil.

luis

Jako tehdy v Barceloně. Messi a Suárez oba skórovali dva góly, link

Někdejší hvězdní spoluhráči z Barcelony Lionel Messi a Luis Suárez zazářili v zámořské MLS shodně dvoubrankovým představením a dovedli Miami k výhře 5:0 nad Orlandem. Uruguayský útočník se v dresu Interu trefil poprvé po prosincovém příchodu, spoluhráčům navíc dva góly připravil.

mallorce

Fotbalisté Girony ani Barcelony nevyužili zaváhání Realu Madrid, link

Madrid - Fotbalisté Girony ani Barcelony nevyužili ve španělské lize zaváhání Realu. Druhá Girona po prohře na Mallorce 0:1 ztrácí na madridského lídra sedm bodů, venku nebodovala už potřetí za sebou….

mareček

Jislová s Marečkem byli na SP v Oslu devátí, Christiansen zajistil výhru Norsku, link

Jessica Jislová a Jonáš Mareček skončili devátí v mixu biatlonových dvojic na SP v Oslu. Norsku zajistil vítězství i malý glóbus Vetle Christiansen.

marečkem

Jislová s Marečkem byli na SP v Oslu devátí, Christiansen zajistil výhru Norsku, link

Jessica Jislová a Jonáš Mareček skončili devátí v mixu biatlonových dvojic na SP v Oslu. Norsku zajistil vítězství i malý glóbus Vetle Christiansen.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.