Day tags 2024-04-13

izrael útok člověk sparta velký bohemians fiala moci gól ods online sydney írán 28 druhý policie porazit ukrajina zápas český

Tags with an unusual surge in popularity:

birmančevič louda mendrek newcastlu prasečí přímořský vejmelka badmintonisté beach bondi clausové cutem deblisté hodu jannika kacetl místopředsedkyně oleksandr oštěpařka oštěpem

Latest Published News for Each Tag

izrael

Biden v souvislosti s íránském útokem ujistil Izrael o neochvějné podpoře USA, link

Washington - Americký prezident Joe Biden v souvislosti s íránským útokem ujistil Izrael, že má neochvějnou podporu Spojených států. Napsal to na svém účtu na sociální síti X po schůzce se svým týmem…

útok

Biden v souvislosti s íránském útokem ujistil Izrael o neochvějné podpoře USA, link

Washington - Americký prezident Joe Biden v souvislosti s íránským útokem ujistil Izrael, že má neochvějnou podporu Spojených států. Napsal to na svém účtu na sociální síti X po schůzce se svým týmem…

člověk

Milion lidí bez elektřiny. Charkov se vypořádává s následky útoků na kritickou infrastrukturu, link

Ukrajina v posledních dnech čelí útokům na klíčovou infrastrukturu. Jedním z cílů raket je pravidelně i druhé největší město Charkov. Některé tamní elektrárny jsou kvůli poškození odpojeny a až milion lidí v oblasti na severovýchodě země se tak potýká s výpadky dodávek tepla a elektřiny.

sparta

Jsem prázdnej, hlesl kouč Sparty Gross po vyřazení, link

Čekání hokejové Sparty na první titul od roku 2007 pokračuje. Nepovedlo se ho ukončit ani trenérovi Pavlu Grossovi. Když po více než půlhodině od konce maratonského sedmého zápasu s Třincem dorazil na tiskovou konferenci, mluvil potichu a na první pohled na něm bylo patrné obrovské zklamání ze semifinálového vyřazení.

velký

Salač odstartuje do Velké ceny Ameriky z dvacátého místa, link

Motocyklový jezdec Filip Salač při návratu do mistrovství světa odstartuje do závodu Moto2 na Velké ceně Ameriky z dvacátého místa. Pozice v sedmé řadě mu připadla po šesté příčce v první části kvalifikace, v níž jej od postupové čtveřice dělilo 129 tisícin sekundy. Nejrychlejší byl lídr průběžného pořadí Arón Canet ze Španělska.

bohemians

Trenér Bohemians zuřil: Sparta konec proválela. My jsme zase jako Santa Clausové, link

Pořádně naštvaný byl po pražském derby proti Spartě v 28. kole první ligy trenér fotbalistů Bohemians 1905 Jaroslav Veselý.

fiala

Pevně stojíme za Izraelem, vzkázal Fiala po útoku Íránu. Podporu vyjádřili i další, link

Pevně stojíme za Izraelem a jeho právem se bránit, uvedl premiér Petr Fiala (ODS) v reakci na íránský útok na Izrael, který začal v sobotu pozdě večer. Ministerstvo zahraničí důrazně odsoudilo „destabilizující chování Íránu a jeho zástupců, kteří rozhodli o útoku na izraelské území“.

moci

Scholz hledá spásu v Číně. Klanění se Pekingu však může přijít Německo draho, link

Německá ekonomika loni skončila v recesi a proti Olafu Scholzovi se už bouří nejen členové jeho koalice, ale i veřejnost. Kancléř proto v sobotu vyráží do Číny, kde chce posílit postavení německých firem a dojednat bližší spolupráci obou zemí. Zároveň však nesmí ohrozit vztahy s USA. Politická schizofrenie může Scholze dohnat už příští rok při volbách.

gól

Puk za první gól půjde na poličku. Už mi chyběl jen ten reprezentační, přiznal Michal Kovařčík, link

Až v devatenáctém mezistátním zápase kariéry se Michal Kovařčík dočkal reprezentačního gólu, když čtvrtou trefou přispěl k sobotnímu českému vítězství 4:2 nad německými hokejisty.

ods

Fiala je pošesté předsedou. Půjde o prozápadní hodnoty, vyzval ODS k akci, link

Občanští demokraté dnes zvolili do svého čela pošesté politologa Petra Fialu. Devětapadesátiletý premiér získal podporu 80 procent delegátů ostravského kongresu, protikandidáta neměl. Mandát považuje za silný a hodlá s ním příští rok ve sněmovních volbách obhájit pozici ODS v čele vládních stran.

online

Írán vyslal desítky dronů na Izrael. Útok nezůstane bez odvety, řekl Netanjahu, link

Dění na Blízkém východě sledujeme v online přenosu.

sydney

Po dnešním útoku nožem v obchodním domě v Sydney zahynulo šest lidí, link

Po dnešním útoku nožem v obchodním domě v Sydney zahynulo šest lidí. Několik dalších osob, včetně malého dítěte, utrpělo zranění. Útočník jednal sám a je po smrti. Podle agentury Reuters o tom informovala australská policie, která uvedla, že na místě nenašla nic, co by vypovídalo o motivu útočníka. Nevyloučila ale možnost terorismu.

írán

Hamás odmítl izraelskou nabídku na příměří v den, kdy Írán vypustil drony, link

Palestinský Hamás v sobotu odmítl izraelský návrh na příměří. Udělal to právě v den, kdy Írán vypustil desítky až stovky dronů a dalších střel na židovský stát, naspal list The Jerusalem Post. Hamás v sobotu oznámil, že svou dopověď na pondělní izraelský návrh předal vyjednavačům v Kataru a Egyptě. Izraelská reakce není známa.

28

Trenér Bohemians zuřil: Sparta konec proválela. My jsme zase jako Santa Clausové, link

Pořádně naštvaný byl po pražském derby proti Spartě v 28. kole první ligy trenér fotbalistů Bohemians 1905 Jaroslav Veselý.

druhý

Házenkáři Plzně porazili podruhé Kopřivnici, Lovosice zdolaly Karvinou, link

Házenkáři mistrovské Plzně porazili i v druhém semifinále Kopřivnici a po výhře 28:20 na hřišti soupeře je jedno vítězství dělí od jubilejního desátého postupu do finále extraligy za sebou. V druhé semifinálové sérii zdolaly Lovosice v utkání plném zvratů 28:26 Karvinou a srovnaly na 1:1 na zápasy.

policie

Prasečí hlavy před stadionem. Protest fotbalových fanoušků proti vedení klubu řeší policie, link

Hrůznou podobu nabyly v noci na sobotu dlouhodobější protesty fanoušků prvoligové fotbalové SK Sigmy Olomouc proti jejímu vedení. Před vstupním portálem Androva stadionu se objevily prasečí hlavy a červené cákance. Případem se zabývá policie. Novinky o tom informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

porazit

Fotbalisté Hradce Králové porazili doma Slovácko, v závěru rozhodl Harazim, link

Hradec Králové - Fotbalisté Hradce Králové v 28. kole první ligy porazili doma Slovácko 1:0 a potřetí za sebou zvítězili. Východočechům zařídil triumf a posun na osmou příčku neúplné tabulky v 77….

ukrajina

Německo posílá Ukrajincům další patriot. Ihned, link

Německo posílí protivzdušnou obranu Ukrajiny dalším systémem Patriot, oznámilo v sobotu spolkové ministerstvo obrany. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského z Berlína přijdou také rakety do dalších protileteckých systémů, které Ukrajina už má. Prezident to označil za „projev podpory v klíčovém okamžiku“.

zápas

Můj zkrat nám nepomohl, kál se sparťanský kapitán Řepík, link

Na „kdyby“ se nehraje, a tak už ani kapitán Sparty Michal Řepík moc obšírně nerozebíral klíčové momenty série, ve které pražský klub ztratil v semifinále jako první v historii českého play off vedení 3:0 na zápasy. Jenže právě jeho sekera do žeber třineckého Hrehorčáka ve čtvrtém zápase a následný dvouzápasový trest začaly překlápět misky vah na stranu soupeře. A skončilo to těžkým zklamáním ve sparťanské šatně.

český

Fiala: Návštěva USA otevře českým podnikatelům nové možnosti, link

Setkání s prezidentem Spojených států Joem Bidenem je důkazem mimořádně kvalitních vztahů, říká v rozhovoru pro Novinky premiér a znovuzvolený předseda Občanské demokratické strany (ODS) Petr Fiala. Návštěva podle něj otevře nové příležitosti českým podnikatelům.


birmančevič

Ukázal jsem odolnost, radoval se Birmančevič po dvou gólech v Ďolíčku, link

První poločas měl na draka, ve druhém byl za hrdinu. Fotbalový křídelník Veljko Birmančevič strhnul pro Spartu dvěma góly po změně stran derby na Bohemians, Letenští vyhráli v Ďolíčku 3:1. „Myslím, že ve druhém poločase se ukázala moje mentalita a odolnost,“ radoval se Birmančevič.

louda

Čeští badmintonisté míří na OH v Paříži, link

Badmintonisté Jan Louda, Tereza Švábíková a deblisté Adam Mendrek a Ondřej Král si s největší pravděpodobností zajistili postup na olympijské hry v Paříži. Všichni čtyři reprezentanti se drží v kvalifikačním pořadí na postupových příčkách, a přestože se žebříček oficiálně uzavře 30. dubna, do té doby se již žádný významnější turnaj ve světě nehraje. Český badmintonový svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

mendrek

Čeští badmintonisté míří na OH v Paříži, link

Badmintonisté Jan Louda, Tereza Švábíková a deblisté Adam Mendrek a Ondřej Král si s největší pravděpodobností zajistili postup na olympijské hry v Paříži. Všichni čtyři reprezentanti se drží v kvalifikačním pořadí na postupových příčkách, a přestože se žebříček oficiálně uzavře 30. dubna, do té doby se již žádný významnější turnaj ve světě nehraje. Český badmintonový svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

newcastlu

Zahraniční ligy: Oslabený Newcastle nadělil čtyřku Tottenhamu, link

Fotbalisté Tottenhamu v anglické lize prohráli na hřišti Newcastlu 0:4 a po vysoké porážce přišli kvůli horšímu skóre o čtvrté místo v tabulce.

prasečí

Krev a prasečí hlava u stadionu. Hněv fandů v Olomouci sílí. Mafiánské praktiky, reaguje klub, link

Zloba olomouckých fanoušků se posouvá na novou úroveň, kterou se už zabývají i policisté. Nespokojení fotbaloví příznivci v sobotu pocákali zdi Androva stadionu krví a před vstup naaranžovali uříznutou prasečí hlavu. „Jsme šokovaní vulgaritou a agresivitou skutku, který připomíná snad jen praktiky nejhorších mafiánů,“ reaguje na klubovém webu předseda představenstva Sigmy Petr Konečný.

přímořský

Biden zrušil víkendový pobyt. Vrací se kvůli eskalaci napětí na Blízkém východě, link

Americký prezident Joe Biden se z návštěvy přímořské rezidence vrací do Washingtonu dříve, než původně plánoval, aby s poradci probral vývoj na Blízkém východě. Informoval o tom v sobotu Bílý dům poté, co zesílilo napětí mezí Izraelem a Íránem kvůli útoku na íránský konzulát v Damašku.

vejmelka

Hertl poprvé skóroval za Vegas, Vejmelka vychytal výhru v Edmontonu, link

Hokejový útočník Tomáš Hertl se svém třetím startu v novém dresu poprvé zapsal mezi střelce, když podpořil páteční triumf Vegas 7:2 nad Minnesotou. V dalším duelu si jednu asistenci připsal obránce Anaheimu Radko Gudas. Skvělý výkon podal gólman Karel Vejmelka, jenž zastavil 38 střel Edmontonu a výrazně tak přispěl k výhře Arizony 3:2 po prodloužení.

badmintonisté

Čeští badmintonisté míří na OH v Paříži, link

Badmintonisté Jan Louda, Tereza Švábíková a deblisté Adam Mendrek a Ondřej Král si s největší pravděpodobností zajistili postup na olympijské hry v Paříži. Všichni čtyři reprezentanti se drží v kvalifikačním pořadí na postupových příčkách, a přestože se žebříček oficiálně uzavře 30. dubna, do té doby se již žádný významnější turnaj ve světě nehraje. Český badmintonový svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

beach

V obchodním domě v Sydney útočil muž s nožem, policie ho zastřelila, link

Po rušném obchodním domě poblíž pláže Bondi Beach v australském Sydney podle médií pobíhal muž ozbrojený nožem. Na místě je pět mrtvých, po smrti je i útočník, kterého zastřelila policie. Záchranné služby evakuovaly stovky lidí.

bondi

V obchodním domě v Sydney útočil muž s nožem, policie ho zastřelila, link

Po rušném obchodním domě poblíž pláže Bondi Beach v australském Sydney podle médií pobíhal muž ozbrojený nožem. Na místě je pět mrtvých, po smrti je i útočník, kterého zastřelila policie. Záchranné služby evakuovaly stovky lidí.

clausové

Trenér Bohemians zuřil: Sparta konec proválela. My jsme zase jako Santa Clausové, link

Pořádně naštvaný byl po pražském derby proti Spartě v 28. kole první ligy trenér fotbalistů Bohemians 1905 Jaroslav Veselý.

cutem

Nový rekord na Masters, golfista Woods počtyřiadvacáté za sebou prošel cutem, link

Tiger Woods stanovil nový rekord prestižního golfového turnaje Masters. V Augustě v pátek počtyřiadvacáté za sebou prošel cutem, čímž se v čele historických tabulek odpoutal od Garyho Playera a Freda Couplese. Woods má po dvou kolech skóre +1 a ztrácí sedm ran na vedoucí trio, které tvoří jeho američtí krajani Max Homa, Bryson DeChambeau a jednička světového žebříčku Scottie Scheffler.

deblisté

Čeští badmintonisté míří na OH v Paříži, link

Badmintonisté Jan Louda, Tereza Švábíková a deblisté Adam Mendrek a Ondřej Král si s největší pravděpodobností zajistili postup na olympijské hry v Paříži. Všichni čtyři reprezentanti se drží v kvalifikačním pořadí na postupových příčkách, a přestože se žebříček oficiálně uzavře 30. dubna, do té doby se již žádný významnější turnaj ve světě nehraje. Český badmintonový svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

hodu

Oštěpařka Špotáková je novou místopředsedkyní atletického svazu, link

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková se stala novou místopředsedkyní Českého atletického svazu (ČAS). Výbor ČAS ji zvolil na pozici, kterou do ledna zastával zesnulý Jaroslav Přibáň. Svaz o tom dnes informoval na svém webu.

jannika

Tsitsipas uštědřil Sinnerovi druhou letošní porážku a je v Monaku ve finále, link

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas zdolal v semifinále turnaje v Monte Carlu světovou dvojku Jannika Sinnera 6:4, 3:6, 6:4 a potřetí na monacké antuce postoupil do finále. Navázat na tituly z let 2021 a 2022 se pokusí proti vítězi duelu mezi světovou jedničkou Novakem Djokovičem a Casperem Ruudem.

kacetl

Hrdina Kacetl: Nevzdali jsme se a já opravdu věřil, že přepíšeme historii, link

Praha - Třinecký brankář Ondřej Kacetl v klíčové sedmé bitvě Ocelářů na ledě Sparty o postup do finále názorně ukázal, proč bývá označován za fantóma play off. Za úvodních 20 minut a 27 sekund sice…

místopředsedkyně

Oštěpařka Špotáková je novou místopředsedkyní atletického svazu, link

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková se stala novou místopředsedkyní Českého atletického svazu (ČAS). Výbor ČAS ji zvolil na pozici, kterou do ledna zastával zesnulý Jaroslav Přibáň. Svaz o tom dnes informoval na svém webu.

oleksandr

Rusko zesílilo ofenzívu. Situace na frontě se značně zhoršila, přiznal Syrskyj, link

Situace na ukrajinské východní frontě se v posledních dnech výrazně zhoršila. Rusko po březnových prezidentských volbách zesílilo ofenzivu, napsal vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj na platformě Telegram. Postup Rusům podle Syrského usnadňuje teplé a suché počasí, protože tanky mohou rychleji postupovat otevřenou krajinou.

oštěpařka

Oštěpařka Špotáková je novou místopředsedkyní atletického svazu, link

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková se stala novou místopředsedkyní Českého atletického svazu (ČAS). Výbor ČAS ji zvolil na pozici, kterou do ledna zastával zesnulý Jaroslav Přibáň. Svaz o tom dnes informoval na svém webu.

oštěpem

Oštěpařka Špotáková je novou místopředsedkyní atletického svazu, link

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková se stala novou místopředsedkyní Českého atletického svazu (ČAS). Výbor ČAS ji zvolil na pozici, kterou do ledna zastával zesnulý Jaroslav Přibáň. Svaz o tom dnes informoval na svém webu.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.