Day tags 2024-04-28

titul ruský rok ministr člověk pardubice praha část liga náskok skupina sparta vyhrát válka zemřít fotbalisté gól nehoda 09 americký

Tags with an unusual surge in popularity:

saharský nezvěstného ashlyn babyboxu babyboxů baník bledý bodoval hess jihoukrajinský kruegerovou kánoe lyonu majálesu mykolajivu neuhortová nominační nájezeď podvanácté provod

Latest Published News for Each Tag

titul

Brutální pohádka, říkal po dalším titulu Růžička. Teď ho čeká operace, link

Obvykle mluví potichu, se slovy spíš šetří. Teď ale v euforii spustil salvu a nejčastěji opakujícím slůvkem bylo „brutální“. Martin Růžička se dočkal v neděli svého sedmého titulu, byl však v lecčems zvláštní – celé play off odehrál s utrženou rotátorovou manžetou v rameni a teď bude muset na operaci. I proto dal ve vyřazovacích bojích jediný gól, jeho role byla jiná. „Jestli budu pokračovat? Jasná páka! Jenom si dám zdraví dohromady, ale přece nebudu po tomhle končit,“ říkal 38letý útočník se zlatou medailí na krku.

ruský

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem, link

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co zahynul při letecké nehodě, je někdejší vůdce žoldnéřského Wagnerova uskupení Jevgenij Prigožin oblíbencem ruských teenagerů. Vzhlížejí k němu jako k hrdinovi, nosí oblečení se symbolem wagnerovců a chodí na veřejné akce s jejich vlajkou.

rok

Sdílení aut není jen doménou mladých. Zájem mají i padesátníci, link

Carsharing je alternativou ke klasickému vlastnictví automobilu, na kterou sází města i automobilky. Nejčastějšími uživateli jsou zástupci mladší generace, pro které je sdílená ekonomika součástí životního stylu. Asociace českého carsharingu v posledních dvou letech sleduje další trend, významně roste využívání sdílených aut i u uživatelů ve věku 40 až 60 let.

ministr

TK ministra vnitra Víta Rakušana, link

ČTK bude dnes od 13:00 živě vysílat tiskovou konferenci ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) k aktuálním tématům….

člověk

Oslavy výročí vstupu do EU: na hranicích lidé piknikovali s evropskými politiky, link

Stovky lidí oslavovaly v sobotu v takzvaném Trojzemí, kde se potkávají hranice Česka, Polska i Německa, dvacáté výročí od vstupu ČR i Polska do Evropské unie. Na rozlehlé prostranství kolem koryta Lužické Nisy přijeli lidé i zástupci desítek organizací ze všech tří států.

pardubice

Třinec znovu v mistrovské euforii. V druhém prodloužení zlomil bitvu o titul, link

Hokejové extralize dál kraluje Třinec. V rozhodujícím 7. utkání vyhrál v Pardubicích 2:1 v 2. prodloužení a má pátý titul v řadě. Rozhodl Cienciala.

praha

Městský soud dnes začne řešit kauzu kolem společnosti J.O. Investment, link

Praha - Městský soud v Praze dnes začne projednávat kauzu kolem společnosti J.O. Investment (JO). Obžaloba tvrdí, že trojice podnikatelů zneužila registraci, kterou firma měla u České národní banky….

část

Nadstavba fotbalové ligy začne v sobotu, mistr bude znám nejpozději 26. května, link

Praha - Pětikolová nadstavbová část první fotbalové ligy začne v sobotu. O novém mistrovi bude jasno nejpozději v neděli 26. května. Pražské derby mezi vítězem základní části a obhájcem trofeje Spartou…

liga

Nadstavba fotbalové ligy začne v sobotu, mistr bude znám nejpozději 26. května, link

Praha - Pětikolová nadstavbová část první fotbalové ligy začne v sobotu. O novém mistrovi bude jasno nejpozději v neděli 26. května. Pražské derby mezi vítězem základní části a obhájcem trofeje Spartou…

náskok

Trump si podle předvolebního průzkumu CNN udržuje před Bidenem náskok, link

Většina dotazovaných hodnotila kladně Trumpovo čtyřleté funkční období, zatímco u Bidena to byla méně než polovina.

skupina

Hapal se neudržel: Tak ten VAR zrušme!, link

K jistotě uhájení čtvrtého místa po dlouhodobé části potřebovali v 30. kole Fortuna ligy fotbalisté Baníku doma Liberec porazit, nakonec jim ale stačila i remíza 2:2. Trenérem domácích Pavlem Hapalem po utkání cloumaly emoce. Ostrava vedla už dvoubrankovým rozdílem, ale Severočeši manko smazali. Jindy cenný bod byl tentokrát pro hráče Slovanu málo, protože jim k postupu do skupiny o titul nestačil a budou hrát skupinu o Evropu.

sparta

„Kuchta, Belmondo,“ slyšela snad celá Olomouc. Ohromný výjezd sparťanů pomohl k rekordu, link

Do třetice všeho dobrého, říká se. A tak i útočník Sparty Jan Kuchta se v duelu na půdě Olomouce dočkal regulérní branky. Tisíce fanoušků hostí si v tu chvíli mohly naplno zazpívat dnes již ikonický chorál „Kuchta, Belmondo“. Svým počtem navíc výrazně pomohly k jednomu rekordu. Utkání, v němž Sparta jako jistý vítěz základní části triumfovala 4:1, sledovalo 12 359 diváků, nejvíce na Andrově stadionu v historii.

vyhrát

Slávistky otočily první semifinále s Kynžvartem a vyhrály o dvě branky, link

Házenkářky mistrovské Slavie po velkém obratu vyhrály první ligové semifinále nad Kynžvartem a do odvety půjdou s dvoubrankovým náskokem. I když prohrávaly doma v Edenu až o šest branek a gólově zaostávaly až do 52. minuty, v závěru vybojovaly vítězství 28:26. Odvetu bude Kynžvart hostit v sobotu.

válka

Není práce, chybějí turisté. Na válku ekonomicky doplácí Izrael i Palestinci, link

Důsledky více než šestiměsíční války na izraelskou a palestinskou ekonomiku jsou nedozírné. V Gaze se v podstatě zastavila jakákoliv hospodářská činnost a podle Světové banky zasáhl trvající konflikt i palestinské podniky mimo město. Turisticky oblíbený Izrael přišel v době židovských svátků o tradiční návštěvníky.

zemřít

V Německu zemřeli dva pobodaní Ukrajinci. Podezřelým je Rus, link

V areálu nákupního centra v bavorském městě Murnau am Staffelsee byli v sobotu večer nalezeni dva pobodaní Ukrajinci. Jeden na místě zemřel, druhý zraněním podlehl v nemocnici.

fotbalisté

Fotbalisté Paris Saint Germain jsou podvanácté francouzskými mistry, link

Fotbalisté Paris Saint Germain jsou potřetí za sebou a celkově podvanácté mistry francouzské ligy, čímž opět vylepšili vlastní rekord. Druhé Monako dnes prohrálo v Lyonu 2:3 a tři kola před koncem na čelo ztrácí nedostižných 12 bodů.

gól

Zahraniční ligy: Arsenal málem promarnil tříbrankový náskok s Tottenhamem, link

Fotbalisté Arsenalu díky třem gólům z prvního poločasu porazili v severolondýnském derby Tottenham na jeho hřišti 3:2.

nehoda

U Votic se srazila tři auta, ženu záchranáři letecky transportovali do Prahy, link

U Votic na Benešovsku došlo k dopravní nehodě, havarovala zde tři osobní vozidla. Podle policie měl řidič pravděpodobně mikrospánek a přejel do protisměru. Při nehodě se zranili čtyři lidé.

09

TOP 09 má čtyři kandidáty na ministra pro vědu a výzkum, říká Válek, link

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) čtyři kandidáty, tři muže a ženu. Řekl to v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

americký

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé, link

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle agentury AP to v neděli uvedl guvernér tohoto amerického státu Kevin Stitt. Postiženy nepříznivým počasím jsou i okolní státy.


saharský

Počasí v ČR dnes opět negativně ovlivní saharský prach, link

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly meteorologické modely. Může tak snížit očekávané maximální teploty, které se měly pohybovat okolo 25 stupňů.

nezvěstného

Při sobotní nehodě na kajaku zemřel v Rakousku 36letý Čech, link

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech. Oznámila to rakouská policie. Muž byl nejprve považován za nezvěstného, v neděli však bylo nalezeno jeho tělo, napsala agentura APA. Vyjádření českého ministerstva zahraničí ČTK zjišťuje.

ashlyn

Vítězné tažení Bejlek v Madridu pokračuje, v osmifinále vyzve Rybakinovou, link

Osmnáctiletá česká tenistka Sára Bejlek na turnaji v Madridu pokračuje ve vítězném tažení. Ve třetím kole porazila 6:3, 6:1 Američanku Ashlyn Kruegerovou a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

babyboxu

Ve znojemském babyboxu našli holčičku, pupečník měla zavázaný tkaničkou, link

Do babyboxu ve Znojmě v neděli nad ránem někdo odložil novorozenou holčičku. Přišla na svět o několik hodin dříve, pupečník měla zavázaný gumovou tkaničkou, informoval zakladatel sítě babyboxů v České republice Ludvík Hess.

babyboxů

Ve znojemském babyboxu našli holčičku, pupečník měla zavázaný tkaničkou, link

Do babyboxu ve Znojmě v neděli nad ránem někdo odložil novorozenou holčičku. Přišla na svět o několik hodin dříve, pupečník měla zavázaný gumovou tkaničkou, informoval zakladatel sítě babyboxů v České republice Ludvík Hess.

baník

Ostrava neudržela dvoubrankový náskok a s Libercem remizovala, link

Ostrava - Fotbalisté Ostravy remizovali doma v závěrečném 30. kole základní části první ligy s Libercem 2:2. Baník už vedl o dvě branky zásluhou Ewertona, který proměnil penaltu, a Patricka Kpoza,…

bledý

Skifařka lehkých vah Neuhortová obhájila na veslařském ME bronz, link

Skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová obhájila na veslařském mistrovství Evropy v Szegedu bronzovou medaili z loňského šampionátu na jezeře Bled. Z vítězství se radovala Alena Furmanová z Běloruska, která na akci startovala jako takzvaný nezávislý individuální sportovec a získala třetí evropský titul v kariéře.

bodoval

Salač dojel ve Velké ceně Španělska jedenáctý, radoval se domácí Aldeguer, link

Filip Salač ve Velké ceně Španělska Moto2 bodoval na jedenáctém místě. V Jerezu zvítězil domácí Fermín Aldeguer před Američanem Joem Robertsem, který se posunul do čela průběžného pořadí mistrovství světa.

hess

Ve znojemském babyboxu našli holčičku, pupečník měla zavázaný tkaničkou, link

Do babyboxu ve Znojmě v neděli nad ránem někdo odložil novorozenou holčičku. Přišla na svět o několik hodin dříve, pupečník měla zavázaný gumovou tkaničkou, informoval zakladatel sítě babyboxů v České republice Ludvík Hess.

jihoukrajinský

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony, link

Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na sociální síti to oznámil šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Objekt začal hořet, informace o zraněných nebo obětech zatím nejsou k dispozici. Dále Rusové útočí i v Chersonské oblasti, kde byli tři lidé zraněni.

kruegerovou

Vítězné tažení Bejlek v Madridu pokračuje, v osmifinále vyzve Rybakinovou, link

Osmnáctiletá česká tenistka Sára Bejlek na turnaji v Madridu pokračuje ve vítězném tažení. Ve třetím kole porazila 6:3, 6:1 Američanku Ashlyn Kruegerovou a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

kánoe

Kajakářský šampion Prskavec si udržel šanci závodit na OH i na kánoi, link

Olympijský vítěz na kajaku Jiří Prskavec má stále naději závodit v Paříži také na kánoi. Dnes v Troji vyhrál závěrečný nominační závod vodních slalomářů a ovládl celkové pořadí tuzemské nominace v této kategorii. O českém kanoistovi pod pěti kruhy se rozhodne na květnovém mistrovství Evropy v Tacenu.

lyonu

Fotbalisté Paris Saint Germain jsou podvanácté francouzskými mistry, link

Fotbalisté Paris Saint Germain jsou potřetí za sebou a celkově podvanácté mistry francouzské ligy, čímž opět vylepšili vlastní rekord. Druhé Monako dnes prohrálo v Lyonu 2:3 a tři kola před koncem na čelo ztrácí nedostižných 12 bodů.

majálesu

Na Majálesu zasahovali těžkooděnci. Lidé se bouřili kvůli záloze za kelímky, link

Sobotní studentský festival Majáles v pražských Letňanech probíhal zprvu hladce. Samotný závěr večera však pokazil konflikt mezi pořadateli akce a samotnými diváky. Na místě museli zasahovat těžkooděnci, kteří tři lidi zajistili. Návštěvníky pobouřilo to, že na akci přestali vracet sedmdesátikorunovou zálohu za kelímky.

mykolajivu

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony, link

Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na sociální síti to oznámil šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Objekt začal hořet, informace o zraněných nebo obětech zatím nejsou k dispozici. Dále Rusové útočí i v Chersonské oblasti, kde byli tři lidé zraněni.

neuhortová

Skifařka lehkých vah Neuhortová obhájila na veslařském ME bronz, link

Skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová obhájila na veslařském mistrovství Evropy v Szegedu bronzovou medaili z loňského šampionátu na jezeře Bled. Z vítězství se radovala Alena Furmanová z Běloruska, která na akci startovala jako takzvaný nezávislý individuální sportovec a získala třetí evropský titul v kariéře.

nominační

Kajakářský šampion Prskavec si udržel šanci závodit na OH i na kánoi, link

Olympijský vítěz na kajaku Jiří Prskavec má stále naději závodit v Paříži také na kánoi. Dnes v Troji vyhrál závěrečný nominační závod vodních slalomářů a ovládl celkové pořadí tuzemské nominace v této kategorii. O českém kanoistovi pod pěti kruhy se rozhodne na květnovém mistrovství Evropy v Tacenu.

nájezeď

Hokejová osmnáctka na šampionátu zdolala Švédy, raduje se po nájezdech, link

Česká hokejová osmnáctka vyhrála na mistrovství světa ve finském městě Vantaa nad Švédskem 3:2 po samostatných nájezdech a připsala si druhou výhru ze tří zápasů. Svěřenci trenéra Davida Čermáka sice ztratili dvoubrankový náskok, ale v rozstřelu se radovali díky brance Adama Titlbacha. Poslední duel v základní skupině B je čeká v pondělí od 14:00 SELČ proti Kazachstánu.

podvanácté

Fotbalisté Paris Saint Germain jsou podvanácté francouzskými mistry, link

Fotbalisté Paris Saint Germain jsou potřetí za sebou a celkově podvanácté mistry francouzské ligy, čímž opět vylepšili vlastní rekord. Druhé Monako dnes prohrálo v Lyonu 2:3 a tři kola před koncem na čelo ztrácí nedostižných 12 bodů.

provod

Měli jsme obrovskou motivaci. Věříme, že se o titul ještě porveme, říká Provod, link

Minulý týden naskočil z lavičky a hru oživil. Tentokrát se jeho vliv ukázal už od začátku. Slávistický záložník Lukáš Provod dával důležitý úvodní gól, sám pak několik dalších šancí připravil. „Měli jsme obrovskou motivaci něco změnit, přistoupit k zápasu jinak,“ líčil na tiskové konferenci po ligovém vítězství 2:1 nad fotbalisty Hradce Králové.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.