Day tags 2024-04-29

policie ruský muž rok evropský milión český praha nhl pražský svět ukrajina žena cena mladý moci oheň procento soud vloni

Tags with an unusual surge in popularity:

vrběticích depardieu centrála 1604 488 bouřka bouška brazilec bránící cagliari dohrávku grossem gérard hattricku hořavu jankta lewandowského matematický monteira nepolepšili

Latest Published News for Each Tag

policie

Policie prověřuje jednání těžkooděnce, který udeřil muže na Majálesu v Praze, link

Na festivalu po jednom z večerních koncertů vznikly potyčky kvůli nevráceným zálohám za kelímky na pití.

ruský

Evropská krajní pravice hájí ruské zájmy, prohlásila von der Leyenová, link

Brusel - Ostré slovní výměny o podpoře bránící se Ukrajiny či ruském vlivu na nadcházející volby do Evropského parlamentu provázely dnešní debatu mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou…

muž

Muž v Beskydech se pořezal při práci s pilou, letěl pro něj vrtulník, link

Šedesátiletý muž se v pondělí odpoledne na Frýdecko-Místecku těžce poranil při práci s okružní pilou. Záchranáři jej po ošetření přepravili do nemocnice.

rok

S hubnutím mi pomohla chůze, říká Marie. Za rok shodila 15 kilogramů, link

Paní Marie nikdy neměla problém přiznat, kolik váží. Přesto se pustila do hubnutí. A opravdu se jí to podařilo. Za rok shodila 15 kilogramů.

evropský

Evropská krajní pravice opakuje propagandu Kremlu, prohlásila von der Leyenová, link

Ostré slovní výměny o podpoře bránící se Ukrajiny či ruském vlivu na nadcházející volby do Evropského parlamentu provázely debatu mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a dalšími kandidáty evropských politických stran na budoucího šéfa unijní exekutivy. Německá politička spolu se zástupci zelených či liberálů kritizovala evropskou krajní pravici.

milión

Reuters: Vybudování mola pro pomoc u Gazy bude stát 320 milionů dolarů, link

Washington - Vybudování provizorního mola pro námořní přepravu humanitární pomoci do Pásma Gazy bude stát Spojené státy 320 milionů dolarů (asi 7,5 miliardy korun). Píše to dnes na základě svých zdrojů…

český

Česká spořitelna dnes zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí 2024, link

Praha - Česká spořitelna dnes zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Výsledky zveřejní také mateřská Erste Group, jejíž akcie se obchodují na pražské burze. Spořitelně loni…

praha

Řehka bude dnes v Praze jednat s velitelem vzdušných sil NATO Heckerem, link

Praha - O modernizačních projektech české armády i jejím zapojení do kolektivní obrany Severoatlantické aliance (NATO) bude dnes v Praze jednat náčelník generálního štábu Karel Řehka s velitelem vzdušných…

nhl

Seattle propustil po třech letech v NHL svého prvního kouče Hakstola, link

Vedení hokejistů Seattle Kraken propustilo trenéra Davea Hakstola, prvního kouče klubu od jeho vstupu do NHL v roce 2021. Pětapadesátiletý Kanaďan doplatil na nevydařenou sezonu, v níž nejmladší tým ligy zaostal za předchozím výsledkem.

pražský

Česká spořitelna dnes zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí 2024, link

Praha - Česká spořitelna dnes zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Výsledky zveřejní také mateřská Erste Group, jejíž akcie se obchodují na pražské burze. Spořitelně loni…

svět

OBRAZEM: Nejlepší místa na světě, kde se můžete vydat po stopách dinosaurů, link

Už pětašedesát milionů let se po povrchu naší planety neprochází. Ale to neznamená, že byste je dnes nemohli vidět. A nepotřebujete k tomu ani vynalézat stroj času. Muzea, paleontologické skanzeny a přírodní parky, které uchovávají stopy a kostry „strašných ještěrů“, jsou přístupné po celém světě.

ukrajina

Královská rodina vyslala na Ukrajinu vévodkyni, mluvila o sexuálním násilí, link

První člen britské královské rodiny přijel na Ukrajinu od začátku konfliktu s Ruskem. Vévodkyně z Edinburghu Sophie se setkala s prezidentem Volodymyrem Zelenským a jeho manželkou Olenou. Devětapadesátiletá manželka nejmladšího bratra krále Charlese, prince Edwarda, uskutečnila nečekanou návštěvu jménem britského ministerstva zahraničí.

žena

Po upozornění z banky začala vršit další chyby. Podvedená žena z Jičínska přišla o 1,2 milionu, link

Odkaz na sociální síti, jenž s údajnou garancí prezidenta Petra Pavla sliboval nebývale slušné zhodnocení peněz, zlákal 62letou ženu z Jičínska. Šlo o podvod, při němž nakonec přišla o 1,2 milionu korun. Nepomohlo jí ani varování z banky.

cena

Inspirují mě sexualita a móda, říká designérka cen i medailí pro MS v hokeji, link

Autorkou letošních cen pro soutěž Interiér roku se stala umělecká ředitelka sklárny Rückl a kmenová designérka sklárny BOMMA Kateřina Handlová. Čerpá ze subkultur a obdivuje úspěšné ženy, k nimž už však dnes sama patří. Navrhla i medaile pro letošní mistrovství světa v hokeji, samozřejmě ze skla.

mladý

Architekti mladé rodině šetřili peníze. V domě využili vše původní, co mohli, link

Nový příběh starého domu se začal psát v roce 2018. Stojí na rohu ulice v klidné lokalitě na okraji rušné čtvrti okresního města. Typický dům ve tvaru kostky v původním stavu s hospodářským dvorem se „proměnil“ na bydlení pro mladou rodinu.

moci

Najezdíte autem málo? Příležitostní řidiči mohou ušetřit na povinném ručení, link

Pokud patříte mezi řidiče, kteří ročně moc kilometrů nenajedou, případně máte třeba aut víc a s některými jezdíte jen někdy, pak by vás mohlo zajímat povinné ručení odvozené od počtu najetých kilometrů. Zmapovali jsme, které pojišťovny je nabízejí a jaké jsou podmínky.

oheň

Panny čeká láska, Vahám se uleví. Čarodějnicový tarotskop pro všechna znamení, link

Symbolika čarodějnicového pálení ohňů je nejen definitivní tečkou za zimou a snahou o spálení minulosti, ale je také o přivolávání vášně, ohně, radosti, tepla a jiskrnosti do života. Co vašemu znamení slibují tarotové karty?

procento

O2 loni klesl zisk po zdanění o 0,7 procenta na 6,09 miliardy korun, link

Operátorovi O2 loni klesl zisk po zdanění o 0,7 procenta na 6,09 miliardy korun. Výnosy se naopak zvýšily o 2,4 procenta na 35,04 miliardy korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě za loňský rok.

soud

Dva obžalovaní v kauze J.O. Investment u soudu odmítli vinu, link

Majitel společnosti J.O. Investment (JO) Jakub Ortinský dnes u pražského městského soudu odmítl obžalobu z podvodu a legalizace výnosů z trestné činnosti, které čelí v souvislosti s činností firmy. Připustil, že společnost neměla odpovídající licenci České národní banky (ČNB), nesouhlasí ale s obviněním, že klienty podváděl. Spolu s Ortinským čelí obžalobě jeho matka a další dva muži.

vloni

Česká spořitelna dnes zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí 2024, link

Praha - Česká spořitelna dnes zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Výsledky zveřejní také mateřská Erste Group, jejíž akcie se obchodují na pražské burze. Spořitelně loni…


vrběticích

Výbuchy ve Vrběticích koordinovali ruští manželé-špioni s českým občanstvím, link

Sérii výbuchů a dalších incidentů v Evropě, včetně explozí v muničním areálu v českých Vrběticích z roku 2014, pomáhali koordinovat ruští špioni manželé Šapošnikovovi, kteří na přelomu tisíciletí získali s pomocí podvrhů a zkreslených údajů české občanství. Napsal to v pondělí s odkazem na české vyšetřování server The Insider. O možném napojení dvojice na ruskou vojenskou tajnou službu GRU už dříve psala česká i zahraniční média.

depardieu

Depardieu viněný ze sexuálního násilí po výslechu dostal předvolání k soudu, link

Francouzský herec Gérard Depardieu dostal předvolání k soudu poté, co byl téměř celý dnešní den vyslýchán na policii v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen. Zadržen byl dnes ráno a večer agentura AP s odvoláním na hercova právního zástupce uvedla, že byl z policejní vazby propuštěn. Pařížská prokuratura později oznámila, že v říjnu slavného herce v této kauze čeká soud.

centrála

Policie odložila vyšetřování výbuchů ve Vrběticích, může za ně ruská rozvědka, link

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili prověřování výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, při nichž v roce 2014 zemřeli dva lidé. Podle policie je prokázáno, že za explozemi stojí příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU.  Na webu policie to uvedl ředitel NCOZ Jiří Mazánek.

1604

Za týden přibylo 1604 nakažených černým kašlem. Třetina jsou mladiství, link

Za uplynulý týden přibylo podle údajů Státního zdravotního ústavu 1604 nakažených černým kašlem, což je od začátku letošního roku nejvíc v týdenním srovnání. Celkově lékaři evidují skoro 11 000 infikovaných. Zhruba třetinu tvoří mladiství ve věku 15 až 19 let. Onemocnělo také 148 dětí do jednoho roku, které mohou být v ohrožení, jelikož nemají ukončené očkování.

488

Z přírodních krás byly loni nejlákavější Adršpašské skály, víc než před covidem, link

Nejnavštěvovanějším přírodním turistickým cílem v Česku se loni opět staly Adršpašské skály v Královéhradeckém kraji. Zavítalo do nich 488 tisíc lidí, což bylo o 22 procent více než předloni. Počet návštěvníků o 3,83 procenta překonal předcovidový rok 2019, vyplývá z dat státní agentury na podporu cestovního ruchu CzechTourism.

bouřka

Letní teploty v Česku vydrží do čtvrtka, poté se mírně ochladí, link

V Česku bude dál jasno až polojasno s letními teplotami až nad 25 stupňů Celsia. Kvůli počasí bez srážek se rozšíří výstraha před vznikem požárů. Od čtvrtka přijdou přeháňky, pak i bouřky a na víkend se mírně ochladí. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

bouška

Výměna, která nemá obdoby. V Mladé Boleslavi si prohodí místa primátor a náměstek, link

Zajímavou výměnu primátora statutárního města schválili zastupitelé Mladé Boleslavi. Primátor Raduan Nwelati z ODS a jeho 1. náměstek Jiří Bouška (ANO + Volba pro Mladou Boleslav) si vyměnili křesla na základě dohody po komunálních volbách v roce 2022. Novým primátorem se tak stal Jiří Bouška a jeho 1. náměstkem Raduan Nwelati.

brazilec

Lehečka vyhlíží atraktivní souboj s Nadalem. V Madridu zvládl i druhý zápas na antuce, link

Nejlepší český tenista postoupil ve španělské metropoli do osmifinále, Brazilce Thiaga Monteira porazil za dvě hodiny 6:4, 7:6.

bránící

Evropská krajní pravice opakuje propagandu Kremlu, prohlásila von der Leyenová, link

Ostré slovní výměny o podpoře bránící se Ukrajiny či ruském vlivu na nadcházející volby do Evropského parlamentu provázely debatu mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a dalšími kandidáty evropských politických stran na budoucího šéfa unijní exekutivy. Německá politička spolu se zástupci zelených či liberálů kritizovala evropskou krajní pravici.

cagliari

Sestupem ohrožené Cagliari bez zraněného Jankta prohrálo v Janově, link

Fotbalisté Cagliari bez zraněného Jakuba Jankta prohráli dohrávku italské ligy a souboj nováčků na hřišti FC Janov 0:3 a nepolepšili si v boji o záchranu. Na pásmo sestupu má sardinský celek po 34. kole jen tříbodový náskok, do konce ročníku zbývají ještě čtyři dějství.

dohrávku

Sestupem ohrožené Cagliari bez zraněného Jankta prohrálo v Janově, link

Fotbalisté Cagliari bez zraněného Jakuba Jankta prohráli dohrávku italské ligy a souboj nováčků na hřišti FC Janov 0:3 a nepolepšili si v boji o záchranu. Na pásmo sestupu má sardinský celek po 34. kole jen tříbodový náskok, do konce ročníku zbývají ještě čtyři dějství.

grossem

Trenér Gross má nového parťáka. Spartu s ním povede Stavjaňa, link

Hokejisty Sparty povede v příští sezoně společně s Pavlem Grossem nově Antonín Stavjaňa, který nahradí Miloslava Hořavu. Naposledy působil v Nitře, s kterou z 8. místa po základní části došel až ke slovenskému mistrovskému titulu.

gérard

Depardieu byl propuštěn na svobodu, dostal předvolání k soudu, link

Francouzský herec Gérard Depardieu byl po výslechu v pondělí večer propuštěn z policejní vazby. V ní byl od dopoledne kvůli obviněním ze sexuálního napadení dvou žen. Incidenty se měly odehrát během dvou natáčení, napsal list Le Parisien. Herec rovněž dostal předvolání k soudu, který se má konat v říjnu.

hattricku

Barcelona díky hattricku Lewandowského porazila oslabenou Valencii, link

Fotbalisté Barcelony porazili v dohrávce 33. kola španělské ligy díky hattricku Roberta Lewandowského v druhém poločasu 4:2 oslabenou Valencii a udrželi si matematickou naději na obhajobu titulu. Na druhém místě tabulky nicméně ztrácejí pět zápasů před koncem na vedoucí Real Madrid stále výrazných 11 bodů.

hořavu

Trenér Gross má nového parťáka. Spartu s ním povede Stavjaňa, link

Hokejisty Sparty povede v příští sezoně společně s Pavlem Grossem nově Antonín Stavjaňa, který nahradí Miloslava Hořavu. Naposledy působil v Nitře, s kterou z 8. místa po základní části došel až ke slovenskému mistrovskému titulu.

jankta

Sestupem ohrožené Cagliari bez zraněného Jankta prohrálo v Janově, link

Fotbalisté Cagliari bez zraněného Jakuba Jankta prohráli dohrávku italské ligy a souboj nováčků na hřišti FC Janov 0:3 a nepolepšili si v boji o záchranu. Na pásmo sestupu má sardinský celek po 34. kole jen tříbodový náskok, do konce ročníku zbývají ještě čtyři dějství.

lewandowského

Barcelona díky hattricku Lewandowského porazila oslabenou Valencii, link

Fotbalisté Barcelony porazili v dohrávce 33. kola španělské ligy díky hattricku Roberta Lewandowského v druhém poločasu 4:2 oslabenou Valencii a udrželi si matematickou naději na obhajobu titulu. Na druhém místě tabulky nicméně ztrácejí pět zápasů před koncem na vedoucí Real Madrid stále výrazných 11 bodů.

matematický

Barcelona díky hattricku Lewandowského porazila oslabenou Valencii, link

Fotbalisté Barcelony porazili v dohrávce 33. kola španělské ligy díky hattricku Roberta Lewandowského v druhém poločasu 4:2 oslabenou Valencii a udrželi si matematickou naději na obhajobu titulu. Na druhém místě tabulky nicméně ztrácejí pět zápasů před koncem na vedoucí Real Madrid stále výrazných 11 bodů.

monteira

Lehečka vyhlíží atraktivní souboj s Nadalem. V Madridu zvládl i druhý zápas na antuce, link

Nejlepší český tenista postoupil ve španělské metropoli do osmifinále, Brazilce Thiaga Monteira porazil za dvě hodiny 6:4, 7:6.

nepolepšili

Sestupem ohrožené Cagliari bez zraněného Jankta prohrálo v Janově, link

Fotbalisté Cagliari bez zraněného Jakuba Jankta prohráli dohrávku italské ligy a souboj nováčků na hřišti FC Janov 0:3 a nepolepšili si v boji o záchranu. Na pásmo sestupu má sardinský celek po 34. kole jen tříbodový náskok, do konce ročníku zbývají ještě čtyři dějství.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.