Day tags 2024-05-11

zápas člověk druhý gól liga místo praha 20 derby stát kolo online policie pražský rok třetí zraněný hokej liz ms

Tags with an unusual surge in popularity:

gaia gorila kellner presse zeus afghánistán alaska aljaška eintrachtu fulham goodallová gorilí gvardiol horváth ibize ibizy iom jamala jane jokiče

Latest Published News for Each Tag

zápas

Já a legenda? Nepřeháněl bych, mávl rukou Červenka, když stylově oslavil dvoustovku, link

Stylovější oslavu jubilejního 200. zápasu za nároďák si snad ani nemohl přát. Kapitán Roman Červenka vstřelil proti Norům první dva góly českého týmu, reprezentace otočila nepříznivý průběh z 1:3 na 6:3 a po dvou zápasech zůstává bez porážky.

člověk

V Tbilisi proti kontroverznímu zákonu pokojně protestovalo 50.0000 lidí, link

Tbilisi - Ulicemi gruzínské metropole Tbilisi dnes prošlo asi 50.000 lidí v pokojném protestu proti kontroverznímu návrhu zákona o zahraničním vlivu, který prosazuje vládní strana Gruzínský sen, napsala…

druhý

Ze dvou téměř sto let starých chat blízko sebe vznikly konečně moderní, link

Závěr seriálu České chaty snů byl netradiční: sedmý a osmý díl byl „společný“, proměňovaly se hned dvě chaty stojící jen pár metrů od sebe. Důvod? Vlastní je dvě různé rodiny, ale panuje mezi nimi natolik silné pouto, že jedna bez druhé na chatu nejezdí. A bylo by smutné, kdyby jedna „prokoukla“, a druhá zůstala v neutěšeném stavu.

gól

Zákrok a pak gól, gól, gól. Mrázek hodil hororový úvod za hlavu a potom zavřel branku, link

Když po prvním úspěšném zákroku inkasoval z následujících tří norských střel tři góly, leckterého fanouška napadlo, že jeho premiéra na domácím MS může skončit už po necelých 17 minutách. Trenéři hokejové reprezentace však Petra Mrázka podrželi, v brance ho nechali a on už ji pro zbytek duelu zavřel.

liga

Frankfurt má jistou Evropskou ligu. Dortmund schytal debakl od Mohuče, link

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt si zajistili účast v příštím ročníku Evropské ligy. Stačila jim k tomu remíza ve 33. kole německé ligy na hřišti Mönchengladbachu 1:1, po níž už na šestém místě nemohou být předstiženi. Dortmund coby finalista Ligy mistrů schytal v Mohuči debakl 0:3. Kolín nad Rýnem oddálil hrozbu přímého sestupu výhrou nad Unionem Berlín 3:2, přestože ještě čtyři minuty před koncem prohrával.

místo

Plošinář Kvěch vyhrál poprvé v Grand Prix rozjížďku, link

Plochodrážní jezdec Jan Kvěch poprvé vyhrál rozjížďku v elitním seriálu Grand Prix, ve Varšavě ale ve zbylých čtyřech startech přidal jen dva body za dvě třetí místa a obsadil třináctou příčku. I druhý závod seriálu mistrovství světa měl australského vítěze, ale Jacka Holdera na nejvyšším stupínku vystřídal Jason Doyle, který se v součtu s druhým místem z Chorvatska ujal vedení v šampionátu.

praha

Úžasné, komentoval kanonýr Litvínova Kirk atmosféru MS v Praze, link

Praha - Gólem a asistencí sice britský hokejový útočník Liam Kirk nezabránil porážce outsidera při vstupu do mistrovství světa v Praze proti obhájci triumfu Kanadě 2:4, ale zápas v hale zaplněné 16.935…

20

ONLINE: Norsko - Česko. Podruhé v akci, chytá Mrázek, jubileum pro Červenku, link

Po necelém dni se opět vrhají do akce. Čeští hokejisté zakončují sobotní program domácího světového šampionátu duelem proti Norsku. Po těsném úvodním vítězství 1:0 v nájezdech nad Finy se nyní pokusí přidat výhru i proti druhému severskému soupeři. Přednost v brance tentokrát dostává Petr Mrázek, dvousté reprezentační utkání čeká kapitána Romana Červenku. Jak se národnímu týmu vede, můžete sledovat v podrobné online reportáži od 20.20.

derby

Fotbalisté Karviné nastoupí v záchranářském souboji proti Zlínu, link

Praha - Po sobotním bezbrankovém derby pražských “S” se dnes pozornost fotbalových fanoušků v ligové nadstavbě upře zejména do skupiny o záchranu. Karviná nastoupí v utkání dvou posledních…

stát

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje, link

Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně zdrojů, ale i energie. To po svém zvolení hlavou státu loni v lednu prohlásil Petr Pavel. MF DNES se proto podívala na jeho loňské výjezdy, které porovnala s těmi, jež v prvním roce po zvolení, tedy v roce 2013, absolvoval Miloš Zeman.

kolo

Real vyhrál poosmé v řadě, a to i s náhradníky. Mallorca uniká sestupu, link

Real Madrid vyhrál ve 35. kole španělské fotbalové ligy na hřišti sestupující Granady 2:0, přestože trenér Carlo Ancelotti nechal odpočívat téměř celou základní jedenáctku z vítězného středečního zápasu v Lize mistrů s Bayernem Mnichov. Mallorca porazila Las Palmas 1:0 a udělala důležitý krok k záchraně. Před osmnáctým Cádizem má tři kola před koncem devítibodový náskok, její konkurent má ale nedělní zápas proti Getafe k dobru.

online

ONLINE: Norsko - Česko. Podruhé v akci, chytá Mrázek, jubileum pro Červenku, link

Po necelém dni se opět vrhají do akce. Čeští hokejisté zakončují sobotní program domácího světového šampionátu duelem proti Norsku. Po těsném úvodním vítězství 1:0 v nájezdech nad Finy se nyní pokusí přidat výhru i proti druhému severskému soupeři. Přednost v brance tentokrát dostává Petr Mrázek, dvousté reprezentační utkání čeká kapitána Romana Červenku. Jak se národnímu týmu vede, můžete sledovat v podrobné online reportáži od 20.20.

policie

Finále Eurovize provázely další protesty proti izraelské účasti, link

Zahájení finále písňové soutěže Eurovize ve švédském Malmö v sobotu provázel protest proti izraelské účasti ve světle pokračujícího izraelského vojenského tažení v Pásmu Gazy započatého po loňském přeshraničním teroristickém útoku Hamásu. Podle švédské policie se demonstrace zúčastnilo 6000 až 8000 lidí. Další kontroverze provázející letošní ročník soutěže přišla jen několik hodin před zahájením finále ve 21:00 SELČ, když byl vyloučen zástupce Nizozemska, zpěvák Joost Klein. Důvodem je podle agentury AP vyšetřování incidentu, které vede švédská policie na základě stížnosti ženské členky produkčního týmu.

pražský

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí, link

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli zasáhnout policisté ze speciální pořádkové jednotky, aby zabránili střetu fanoušků obou celků. Policisté zajistili tři fanoušky Sparty pro neuposlechnutí výzvy a dva fanoušky Slavie kvůli podezření z trestného činu útoku na úřední osobu, již před zápasem zadrželi jiného fanouška, který měl hajlovat.

rok

V Letech se pro veřejnost otevře Památník holokaustu Romů a Sintů, link

Lety (Písecko ) - Památník holokaustu Romů a Sintů v Letech na Písecku se dnes poprvé otevře veřejnosti. Stojí v místě bývalého koncentračního tábora pro Romy z doby druhé světové války. Projektu dlouhá…

třetí

Fotbalisté Boleslavi vlastním gólem Bouly vyhráli v Ostravě duel o čtvrté místo, link

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v druhém kole ligové nadstavby ve skupině o titul souboj o čtvrté místo tabulky v Ostravě 1:0. Vítězství zajistil hostům už ve třetí minutě vlastní gól domácího Jiřího Bouly. Baník se pak přes výraznou převahu neprosadil a popáté za sebou nezvítězil. Středočeši ve třetím vzájemném duelu v sezoně po předchozích dvou porážkách poprvé uspěli a mají před Slezany dvoubodový náskok na čtvrté příčce, která zaručuje účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

zraněný

Sedmatřicetiletý muž se zranil v lesích na Bruntálsku, zachránil ho vrtulník, link

Moravskoslezští záchranáři v sobotu provedli náročný zásah. V nepřístupné části turistické trasy poblíž Rešovských vodopádů na Bruntálsku se zranil sedmatřicetiletý muž. Kvůli zranění dolní končetiny nebyl schopný chůze a na pomoc tak do nepřístupného místa přiletěl i záchranný vrtulník, který zraněného muže odvezl do nemocnice v Olomouci.

hokej

Česko - Norsko. Ve druhém zápase bude chytat Mrázek, link

Sledujte on-line přenos z utkání skupinové fáze na MS v hokeji v Praze mezi Českem a Norskem.

liz

Boloňa je blízko účasti v Lize mistrů, zvítězila v Neapoli. Ta se dál trápí, link

Fotbalisté Boloni vyhráli v 36. kole italské ligy v Neapoli 2:0 a na třetím místě neúplné tabulky mají poprvé na dosah účast v Lize mistrů. Vedou si nejlépe od roku 1964, kdy naposledy získali ligový titul. Naopak loňský mistr z Neapole bojuje jen o účast v Konferenční lize a je už pět kol bez výhry. AC Milán deklasoval Cagliari 5:1, ukončil šňůru šesti zápasů bez vítězství včetně vyřazení z Evropské ligy a pojistil si druhé místo v konečné tabulce.

ms

Češi jsou jedničky. To po dramatu s Norskem musel přiznat i Fantomas, link

Prohlédněte si fotografie z druhého zápasu českých hokejistů na domácím MS, v němž domácí hráči otočili drama s Norskem a vyhráli 6:3.


gaia

Nové gorilí mládě z pražské zoo je samička. Jméno vybrala bioložka Jane Goodallová, link

Mládě gorily nížinné, které se samici Kijivu narodilo téměř před měsícem v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Gaia. Jméno gorilího mláděte vybrala britská bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová, která se zabývá výzkumem primátů. Vědkyně v sobotu v pražské zoo gorilu slavnostně pokřtila před stovkami návštěvníků.

gorila

Nové gorilí mládě z pražské zoo je samička. Jméno vybrala bioložka Jane Goodallová, link

Mládě gorily nížinné, které se samici Kijivu narodilo téměř před měsícem v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Gaia. Jméno gorilího mláděte vybrala britská bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová, která se zabývá výzkumem primátů. Vědkyně v sobotu v pražské zoo gorilu slavnostně pokřtila před stovkami návštěvníků.

kellner

Co se dělo po pádu vrtulníku s Kellnerem? První zpověď přeživšího Horvátha, link

David Horváth v roce 2021 jako jediný přežil havárii vrtulníku na Aljašce, během níž zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner. Nyní pro stanici Alaska’s News source poprvé popsal, co přesně se stalo bezprostředně po tragické události.

presse

Pavel: Rusko nám bude škodit, nespokojí se s částí Ukrajiny, link

Český prezident Petr Pavel v rozhovoru s rakouským listem Die Presse vyjádřil obavy, že Evropa je na začátku delší konfrontace s Ruskem. Zdůraznil přitom, že ale nemusí jít o konfrontaci vojenského rázu. Je zároveň přesvědčen, že Rusko nám bude škodit a nespokojí se s tím, že získá jen část Ukrajiny.

zeus

Pavel: Rusko nám bude škodit, nespokojí se s částí Ukrajiny, link

Český prezident Petr Pavel v rozhovoru s rakouským listem Die Presse vyjádřil obavy, že Evropa je na začátku delší konfrontace s Ruskem. Zdůraznil přitom, že ale nemusí jít o konfrontaci vojenského rázu. Je zároveň přesvědčen, že Rusko nám bude škodit a nespokojí se s tím, že získá jen část Ukrajiny.

afghánistán

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 200 obětí, link

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly nejméně 200 obětí. Informovala o tom v sobotu agentura AFP s odvoláním na Mezinárodní organizaci pro migraci (IOM). V pátek tiskové agentury uváděly, že při záplavách v severoafghánské provincii Baghlán zemřelo nejméně pět desítek lidí.

alaska

Co se dělo po pádu vrtulníku s Kellnerem? První zpověď přeživšího Horvátha, link

David Horváth v roce 2021 jako jediný přežil havárii vrtulníku na Aljašce, během níž zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner. Nyní pro stanici Alaska’s News source poprvé popsal, co přesně se stalo bezprostředně po tragické události.

aljaška

Co se dělo po pádu vrtulníku s Kellnerem? První zpověď přeživšího Horvátha, link

David Horváth v roce 2021 jako jediný přežil havárii vrtulníku na Aljašce, během níž zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner. Nyní pro stanici Alaska’s News source poprvé popsal, co přesně se stalo bezprostředně po tragické události.

eintrachtu

Frankfurt má jistou Evropskou ligu. Dortmund schytal debakl od Mohuče, link

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt si zajistili účast v příštím ročníku Evropské ligy. Stačila jim k tomu remíza ve 33. kole německé ligy na hřišti Mönchengladbachu 1:1, po níž už na šestém místě nemohou být předstiženi. Dortmund coby finalista Ligy mistrů schytal v Mohuči debakl 0:3. Kolín nad Rýnem oddálil hrozbu přímého sestupu výhrou nad Unionem Berlín 3:2, přestože ještě čtyři minuty před koncem prohrával.

fulham

Hráči Manchesteru City po výhře nad Fulhamem sahají po titulu, link

Fotbalisté Manchesteru City porazili Fulham na jeho hřišti 4:0 a přiblížili se obhajobě titulu v anglické lize. Dvěma góly jim pomohl Gvardiol.

goodallová

Nové gorilí mládě z pražské zoo je samička. Jméno vybrala bioložka Jane Goodallová, link

Mládě gorily nížinné, které se samici Kijivu narodilo téměř před měsícem v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Gaia. Jméno gorilího mláděte vybrala britská bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová, která se zabývá výzkumem primátů. Vědkyně v sobotu v pražské zoo gorilu slavnostně pokřtila před stovkami návštěvníků.

gorilí

Nové gorilí mládě z pražské zoo je samička. Jméno vybrala bioložka Jane Goodallová, link

Mládě gorily nížinné, které se samici Kijivu narodilo téměř před měsícem v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Gaia. Jméno gorilího mláděte vybrala britská bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová, která se zabývá výzkumem primátů. Vědkyně v sobotu v pražské zoo gorilu slavnostně pokřtila před stovkami návštěvníků.

gvardiol

Hráči Manchesteru City po výhře nad Fulhamem sahají po titulu, link

Fotbalisté Manchesteru City porazili Fulham na jeho hřišti 4:0 a přiblížili se obhajobě titulu v anglické lize. Dvěma góly jim pomohl Gvardiol.

horváth

Co se dělo po pádu vrtulníku s Kellnerem? První zpověď přeživšího Horvátha, link

David Horváth v roce 2021 jako jediný přežil havárii vrtulníku na Aljašce, během níž zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner. Nyní pro stanici Alaska’s News source poprvé popsal, co přesně se stalo bezprostředně po tragické události.

ibize

Od půl desáté žádný alkohol. Na Mallorce a Ibize se zpřísní prodej v resortech, link

V částech Mallorcy a Ibizy, které jsou hojně navštěvovány turisty, bude nově platit přísný zákaz prodeje alkoholu mezi půl desátou večer a osmou ranní. Opatření, jehož cílem je zabránit rekreantům v nadměrné konzumaci alkoholu při bujarých večírcích, schválila vláda španělských Baleárských ostrovů.

ibizy

Od půl desáté žádný alkohol. Na Mallorce a Ibize se zpřísní prodej v resortech, link

V částech Mallorcy a Ibizy, které jsou hojně navštěvovány turisty, bude nově platit přísný zákaz prodeje alkoholu mezi půl desátou večer a osmou ranní. Opatření, jehož cílem je zabránit rekreantům v nadměrné konzumaci alkoholu při bujarých večírcích, schválila vláda španělských Baleárských ostrovů.

iom

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 200 obětí, link

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly nejméně 200 obětí. Informovala o tom v sobotu agentura AFP s odvoláním na Mezinárodní organizaci pro migraci (IOM). V pátek tiskové agentury uváděly, že při záplavách v severoafghánské provincii Baghlán zemřelo nejméně pět desítek lidí.

jamala

Denver uštědřil Minnesotě první porážku v play off NBA, vyhrála i Indiana, link

Obhájce titulu Denver uštědřil basketbalistům Minnesoty první porážku v play off NBA. Na jejich palubovce zvítězil i díky výborným výkonům Nikoly Jokiče a Jamala Murrayho 117:90 a snížil stav série 2. kola na 1:2. Totéž se podařilo Indianě, která zdolala doma New York 111:106.

jane

Nové gorilí mládě z pražské zoo je samička. Jméno vybrala bioložka Jane Goodallová, link

Mládě gorily nížinné, které se samici Kijivu narodilo téměř před měsícem v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Gaia. Jméno gorilího mláděte vybrala britská bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová, která se zabývá výzkumem primátů. Vědkyně v sobotu v pražské zoo gorilu slavnostně pokřtila před stovkami návštěvníků.

jokiče

Denver uštědřil Minnesotě první porážku v play off NBA, vyhrála i Indiana, link

Obhájce titulu Denver uštědřil basketbalistům Minnesoty první porážku v play off NBA. Na jejich palubovce zvítězil i díky výborným výkonům Nikoly Jokiče a Jamala Murrayho 117:90 a snížil stav série 2. kola na 1:2. Totéž se podařilo Indianě, která zdolala doma New York 111:106.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.