Day tags 2024-05-13

člověk ruský fiala nehoda rok zemřít žena praha soud svět řidič bývalý policie velký čech česko škola cena druhý italský

Tags with an unusual surge in popularity:

abolici mynáře nedodržet sexuální vratislava dvojče fialu antoš antoše childish cohen duklou dvaatřicetiletého gambino giorgia louka meloniová michl nouze nudz

Latest Published News for Each Tag

člověk

Nechvalně proslulého pašeráka lidí zatkli v Iráku, pomohla ho najít BBC, link

Jeden z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v Evropě známý pod přezdívkou Škorpion byl zatčen v Iráku. Jeho zatčení následovalo poté, co se ho podařilo vystopovat investigativnímu týmu britské BBC, uvedla stanice.

ruský

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku, link

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již dorazila do země čelící ruské agresi. Podle tiskových agentur to v pondělí řekl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan. Washington učiní vše, aby další podporu dostal Kyjev v době sílící ruské ofenzivy co nejrychleji, dodal Sullivan.

fiala

Fiala si neodpustil provokativní gesto. Vaše fanoušky jsem chtěl utišit, přiznává syn českých rodičů, link

Nepopírá, že zápasy proti České republice jsou pro něj speciální. Vždyť švýcarský útočník Kevin Fiala má české rodiče i prarodiče a část dětství i v Česku strávil. A byl to právě 27letý rodák ze St. Gallenu, kdo se v pondělí na hokejovém MS výraznou měrou přičinil o výhru Švýcarů 2:1 nad Rulíkovou partou.

nehoda

Na Jihlavsku se zřítilo ultralehké letadlo, pilot pád nepřežil, link

Poblíž obce Luka nad Jihlavou se v pondělí odpoledne zřítilo ultralehké letadlo. Nehodu podle prvních zpráv nepřežil jeden člověk. Letadlo bylo dvoumístné, hasiči a policisté ještě pátrali v okolí trosek, aby vyloučili, že v havarovaném letadle nebyl další člověk. Podle záchranářů ale nehodu nepřežil jen pilot, nikoho dalšího v okolí nenašli.

rok

Autor „Krtečka“ i „Řeckých bájí“ Eduard Petiška se narodil před 100 lety, link

Před 100 lety, 14. května 1924, se narodil spisovatel Eduard Petiška, autor Starých řeckých bájí a pověstí a také příběhů o krtečkovi.

zemřít

Zemřel Rudolf Kučera. Fotbalový talent od Boha, který zastavilo zranění, link

Po dlouhé těžké nemoci zemřel v 84 letech někdejší velký fotbalový talent Rudolf Kučera. Jeho kariéru ukončilo už ve 23 letech vážné zranění hlavy. O Kučerově sobotním úmrtí informovala na svém webu pražská Dukla, s kterou získal čtyři mistrovské tituly. Příběh obrovského talentu, který musel s fotbalem předčasně skončit, zvěčnil spisovatel Ota Pavel v povídce Haló, taxi!.

žena

Policie zadržela dvě provozovatelky množírny psů. Zvířata žila ve špatných podmínkách, link

Policie zadržela letos v dubnu dvě ženy, které podezírá, že vydělávaly na prodeji psů z množírny. Při domovních prohlídkách zajistili policisté téměř stovku psů. Protiprávního jednání se ženy podle kriminalistů prokazatelně dopouštěly minimálně po dobu jednoho roku a na prodeji vydělaly kolem jednoho milionu korun.

praha

Střelba v pražském lese zmobilizovala policii. Někdo tam spáchal sebevraždu, link

V lesoparku Čihadla na Praze 14 v pondělí od odpoledních hodin až do večera zasahovali policisté. U rozhledny Doubravka někdo spáchal sebevraždu.

soud

Ústavní soud vyhlásí, jak rozhodl o odškodném za stíhání Vitáskové, link

Brno - Ústavní soud dnes vyhlásí, jak rozhodl o stížnosti bývalé předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové. Žádala od státu 48,55 milionu korun jako odškodnění za nemajetkovou…

svět

NAD(H)LEDEM: Švýcaři jsou top tým, půl zápasu byli lepší. Chyběl nám pohyb i produktivita, link

Švýcaři měli v nohách nedělní zápas s Rakouskem a já jsem čekal, že se to na nich projeví. Nestalo se, ukázali, že dnes už jsou v top šesti týmech na světě. Náš nároďák porazili 2:1 po nájezdech a uštědřili mu tak první prohru na mistrovství světa. Za mě se hrál výborný hokej. Jen škoda, že nepadlo víc gólů.

řidič

Nehoda tří aut uzavřela tah na Tábor. Řidička vjela do protisměru, tři lidé zraněni, link

U Miličína na Benešovsku se v pondělí odpoledne srazila tři auta, tři lidé byli zraněni. Jeden člověk je poraněný středně těžce, vrtulník jej přepravil do nemocnice, řekl mluvčí středočeské záchranné služby Marek Hylebrant. Silnice I/3 je uzavřená a řidiči musí místo objíždět.

bývalý

STUDIO MS HOKEJ: Po dni volna Češi narazí na zatím stoprocentní Švýcarsko, hostem bude bývalý obránce Nakládal, link

Den volna je minulostí, Češi jdou na domácím šampionátu znovu do akce. Od 20.20 vyzvou dosud neporažené Švýcarsko. Studio MS Hokej dnes pokračuje s bývalým reprezentačním bekem Jakubem Nakládalem a šéfredaktorem Sport.cz Martinem Kézrem. Studio moderuje Honza Homolka. Začínáme živě v 19:40.

policie

Střelba v pražském lese zmobilizovala policii. Někdo tam spáchal sebevraždu, link

V lesoparku Čihadla na Praze 14 v pondělí od odpoledních hodin až do večera zasahovali policisté. U rozhledny Doubravka někdo spáchal sebevraždu.

velký

Kdyby hrál teď, chtěla by ho Barcelona. Zemřel Rudolf Kučera, talent od “pánaboha”, link

Po dlouhé těžké nemoci zemřel v 84 letech někdejší velký fotbalový talent Rudolf Kučera.

čech

Češi nájezdy tentokrát nezvládli, poprvé prohráli. Projděte si výsledky a program MS, link

Podívejte se na program a výsledky domácího MS v hokeji a vizitky českých reprezentantů. Šampionát v Praze a Ostravě.

česko

Česko - Švýcarsko 0:0. Hraje se vypjatá bitva o každý centimetr ledu, link

Sledujte on-line přenos z utkání skupinové fáze na MS v hokeji v Praze mezi Českem a Švýcarskem.

škola

Ředitelé několika středních škol udělali chybu, připravili o místo tisíce uchazečů, link

Šest ředitelů udělalo fatální chybu, kdy nastavili více než tisíci uchazečům, že nesplnili kritéria přijímacího řízení, ačkoliv je splnili.

cena

Zlato je na rekordu, investice má ale smysl pořád, říká expert z České mincovny, link

Cena zlata za poslední tři měsíce vyrostla skoro o sedmnáct procent. Řada střadatelů a investorů kvůli tomu vyčkává s dalšími nákupy a věří, že v krátkodobém až střednědobém horizontu se cena opět vrátí na úroveň z roku 2019. „Výraznější zlevnění zlata se ale očekávat nedá,“ upozorňuje v rozhovoru pro iDNES.cz marketingový manažer České mincovny Jaroslav Černý.

druhý

Fotbalisté Barcelony zvládli dohrávku se San Sebastianem a jsou druzí, link

Fotbalisté Barcelony porazili ve španělské lize San Sebastian 2:0 a dostali se před Gironu na druhé místo za mistrovský Real Madrid. Po opatrnějším začátku dostal favorita do vedení krátce před přestávkou teprve šestnáctiletý Lamine Yamal po ideální přihrávce Ilkaye Gündogana a vítězství domácích pojistil v nastaveném čase zápasu Rapinha z penalty.

italský

Udine po dvou měsících vyhrálo a oživilo naději na záchranu v italské lize, link

Po sedmi zápasech bez vítězství fotbalisté Udine porazili v italské lize Lecce na jeho hřišti 2:0 a dvě kola před koncem unikli ze sestupového pásma.


abolici

Fiala prý nedodržel slovo. Zeman tvrdí, že měl podepsat abolici pro Mynáře, link

Premiér Fiala nevidí důvod komentovat údajné vzpomínky, s nimiž jejich autoři z neznámých důvodů přicházejí s odstupem let a v předvolební kampani.

mynáře

Fiala prý nedodržel slovo. Zeman tvrdí, že měl podepsat abolici pro Mynáře, link

Premiér Fiala nevidí důvod komentovat údajné vzpomínky, s nimiž jejich autoři z neznámých důvodů přicházejí s odstupem let a v předvolební kampani.

nedodržet

Fiala prý nedodržel slovo. Zeman tvrdí, že měl podepsat abolici pro Mynáře, link

Premiér Fiala nevidí důvod komentovat údajné vzpomínky, s nimiž jejich autoři z neznámých důvodů přicházejí s odstupem let a v předvolební kampani.

sexuální

Velký průzkum ukázal, jak vypadá sexuální život moderního Česka, link

Česká společnost se pod tlakem technologických, politických i sociálních tlaků za poslední roky rychle mění. Ale za tuto dobu současně úplně chyběla data o tom, jak moc se změnilo sexuální chování lidí v Česku. Teď to napravila studie CZECHSEX, která v polovině května přinesla první výsledky.

vratislava

Zeman o abolici pro Mynáře: Fiala řekl, že ji podepíše, ale nedodržel slovo, link

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že nemá problém podepsat abolici pro vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře, pak ale nedodržel slovo, uvedl bývalý prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Blesk. Odmítl ale, že by se v jednání mezi ním a Fialou tato věc spojovala s otázkou schválení Fialovy vlády.

dvojče

Podvod století? Slavný klub se prý stal obětí výměny dvojčat, link

Já na bráchu, brácha na mě. Nebo spíš za mě? Rumunským fotbalem otřásají spekulace jako z pera hodně divokého scenáristy. Slavné Dynamo Bukurešť v únoru koupilo obránce z Guiney-Bissau jménem Edgar Ie. Bývalého hráče béčka Barcelony, který odkroutil i dvě sezony ve francouzské Ligue 1. Ten za sebe do Rumunska podle některých zdrojů poslal své dvojče, o poznání méně šikovného Edelina.

fialu

Švýcarského hokejistu Fialu těší návrat do Prahy, na letišti ho vyzvedla babička, link

Praha - Švýcarský hokejista s českými kořeny Kevin Fiala si užívá návrat do Prahy. Sedmadvacetiletý útočník měl původně mistrovství světa vynechat, díky dřívějšímu narození dcery ale nakonec na turnaj…

antoš

Hokejového komentátora Antoše srazilo auto, link

Bývalý reprezentační hokejista a v současnosti komentátor České televize (ČT) na hokejovém mistrovství světa Milan Antoš měl v neděli krátce před půlnocí dopravní nehodu. Skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Serveru Sport.cz, pro který připravuje komentář Antošova břitva, to v pondělí potvrdil sám Antoš. Na skútru ho srazilo auto.

antoše

Hokejového komentátora Antoše srazilo auto, link

Bývalý reprezentační hokejista a v současnosti komentátor České televize (ČT) na hokejovém mistrovství světa Milan Antoš měl v neděli krátce před půlnocí dopravní nehodu. Skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Serveru Sport.cz, pro který připravuje komentář Antošova břitva, to v pondělí potvrdil sám Antoš. Na skútru ho srazilo auto.

childish

Childish Gambino se představí v Praze. Několikanásobný držitel cen Grammy dorazí v listopadu, link

Raper, zpěvák, ale také herec a komik Childish Gambino, pětinásobný držitel ceny Grammy, se vrací na hudební scénu. V pátek 10. května vydal nové album Atavista a skladby z něho i předešlých počinů představí 12. listopadu letošního roku v pražské O2 areně. Vstupenky v cenovém rozmezí 1890 až 2290 korun budou v prodeji od 17. května.

cohen

Trumpův právník Cohen popsal, jak pomáhal platbami “zametat” nechtěné informace, link

Cohen uvedl, že pro Trumpa pracoval jako “fixer”, tedy člověk, který zahlazuje problematické skutečnosti.

duklou

Souboj rezerv pro Sigmu. Olomouc ve druhé lize přehrála Spartu, link

Fotbalisté Olomouce B v 28. kole druhé ligy porazili doma v souboji rezerv Spartu B 3:1 a zvítězili poosmé v řadě. Hanáci si upevnili druhé místo o pět bodů za pražskou Duklou, která si v neděli výhrou 3:2 s Prostějovem zajistila postup do nejvyšší soutěže. „Béčko“ Sigmy kvůli účasti A-týmu v lize mezi elitu projít nemůže, baráž tak mají jistou aktuálně třetí Vyškov i čtvrté Táborsko.

dvaatřicetiletého

Policie obvinila motorkáře, jenž na Plzeňsku způsobil nehodu a napadl záchranáře, link

Plzeň - Policie obvinila dvaatřicetiletého motorkáře, který v sobotu na Plzeňsku způsobil dopravní nehodu, při níž se zranilo sedm lidí, a poté zaútočil na záchranáře. Dnes skončil ve věznici, kam…

gambino

Childish Gambino se představí v Praze. Několikanásobný držitel cen Grammy dorazí v listopadu, link

Raper, zpěvák, ale také herec a komik Childish Gambino, pětinásobný držitel ceny Grammy, se vrací na hudební scénu. V pátek 10. května vydal nové album Atavista a skladby z něho i předešlých počinů představí 12. listopadu letošního roku v pražské O2 areně. Vstupenky v cenovém rozmezí 1890 až 2290 korun budou v prodeji od 17. května.

giorgia

Fiala v Římě jednal s italskou premiérkou Meloniovou o migraci, link

Italská premiérka Giorgia Meloniová v pondělí přijala v Římě předsedu české vlády Petra Fialu. Oba politici jednali o migraci, budoucnosti Evropské unie po volbách či bilaterálních vztazích. Během jednodenní návštěvy italské metropole má Fiala na programu i jednání s prezidentem Sergiem Mattarellou.

louka

Na Jihlavsku se zřítilo ultralehké letadlo, pilot pád nepřežil, link

Poblíž obce Luka nad Jihlavou se v pondělí odpoledne zřítilo ultralehké letadlo. Nehodu podle prvních zpráv nepřežil jeden člověk. Letadlo bylo dvoumístné, hasiči a policisté ještě pátrali v okolí trosek, aby vyloučili, že v havarovaném letadle nebyl další člověk. Podle záchranářů ale nehodu nepřežil jen pilot, nikoho dalšího v okolí nenašli.

meloniová

Fiala v Římě jednal s italskou premiérkou Meloniovou o migraci, link

Italská premiérka Giorgia Meloniová v pondělí přijala v Římě předsedu české vlády Petra Fialu. Oba politici jednali o migraci, budoucnosti Evropské unie po volbách či bilaterálních vztazích. Během jednodenní návštěvy italské metropole má Fiala na programu i jednání s prezidentem Sergiem Mattarellou.

michl

Zemřel významný český chemik Josef Michl, Merkelová ho zvala na chatu a vařila mu, link

Byl vynikajícím teoretikem i experimentátorem, který dosáhl významných výsledků a světové proslulosti.

nouze

Jak jsou na tom Češi s úklidem domácnosti, link

Domácí úklid baví asi málokoho, ale sotva se mu vyhneme. V takovém případě je nejlepším pomocníkem vysavač. V některých domácnostech hučí co chvíli, v jiných přijde ke slovu až v nouzi nejvyšší. A vůbec nepřekvapí, že se na tuto nutnost dívají jinak obě pohlaví a také jiné generace.

nudz

Intimní život Čechů překvapil. Unikátní výzkum odtajnil naše chování, link

Češi mají sex méně často než v roce 2013, většina je se svým sexuálním životem spokojená. Vyplývá to z nového průzkumu odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ).

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.