Day tags 2024-05-18

titul ruský moci rok finále liga soud sparta boston druhý evropský miliarda mladý místo nečas zápas český člověk bouřka gól

Tags with an unusual surge in popularity:

kuchta galušková kajakářka salome tornádo vetovala 116 3000 antonie atalanta augsburg benny chorzówě dvoudílné ganc habarta hrabala kroupy leverkusenu nebude

Latest Published News for Each Tag

titul

Priske: Jsou to dva odlišné tituly, letos hráli kluci lépe a dominantněji, link

Mladá Boleslav - Trenér Brian Priske považuje dva po sobě jdoucí tituly fotbalistů Sparty za odlišné. Myslí si, že v této sezoně hráli jeho svěřenci lépe a dominantněji než v uplynulém ročníku, v němž…

ruský

Firma Danone opouští ruský trh, prostor je volný pro Čečence napojené na Putina, link

Francouzská potravinářská firma Danone završila prodej svých aktiv v Rusku a odchází z ruského trhu. Stalo se tak v třetím roce ruské války proti Ukrajině, napsal v sobotu server RBK-Ukrajina s odvoláním na prohlášení firmy. Z něj citovala i ruská agentura TASS.

moci

Můžu se vrátit domů? Sparťan Kuchta o čtyřech gólech i obhajobě titulu, link

Když bylo hotovo, v největší euforii skočil do náruče Brianu Priskemu. „Vážím si toho, že můžu hrát pod takovým trenérem,“ řekl Jan Kuchta. Priske je zase rád, že má v mužstvu Kuchtu. V předposledním dějství fotbalové ligy sparťanský útočník čtyřmi góly v Mladé Boleslavi (5:0) stvrdil obhajobu titulu.

rok

Galaktický úspěch. Síla provází prodeje Lego Star Wars už pětadvacet let, link

Svět Star Wars a Lega slaví čtvrt století spolupráce. Spojení dvou úspěšných značek se v roce 1999 stalo prvním případem, kdy Lego uzavřelo s filmařským partnerem licenční smlouvu, jež se následně stala předlohou i pro další franšízy. Za pětadvacet let se Lego Star Wars objevilo i ve videohrách, na oblečení a dalších oblíbených produktech a suvenýrech.

finále

Zlomený nos? Je to finále, musím to překousnout. A prý jsem i hezčí, smál se Solák, link

Opora karvinských házenkářů Dominik Solák naskočil do finále extraligy proti Plzni i se zlomeným nosem. A ve druhém finálovém duelu výrazně přispěl k výhře 36:34 po sedmimetrových hodech. Stav série je 1:1.

liga

Čeští volejbalisté zahájili Evropskou ligu třísetovou výhrou nad Estonskem, link

Čeští volejbalisté zahájili Evropskou ligu vítězstvím nad Estonskem, proti němuž splnili roli favorita ve třech setech. V neděli vyzve omlazený výběr trenéra Jiřího Nováka domácí Severní Makedonii. Utkání ve Strumici začne opět v 20:15.

soud

Ruský soud vedle banky UniCredit zabavil majetek i Deutsche Bank a Commerzbank, link

Petrohrad - Ruský soud ve sporu kolem plynárenského projektu nedokončeného kvůli protiválečným sankcím zablokoval majetky nejen italské bance UniCredit, ale také německým Deutsche Bank a Commerzbank….

sparta

Fanoušci Sparty ovládli boleslavský stadion, na hřiště se jich ale moc nedostalo, link

Mladá Boleslav - Obhajobu ligového titulu dnes s fotbalisty Sparty oslavily v Mladé Boleslavi i tisíce fanoušků. Příznivci historicky nejúspěšnějšího českého klubu zaplnili vyprodaný pětitisícový stadion…

boston

Pastrňák i Zacha chtějí na MS. Jsou obouchaní, rozhodne zdravotní prohlídka, link

Vedení reprezentace se spojilo s duem útočníků Bostonu Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou. Oba mají zájem dorazit na mistrovství světa do Prahy, v neděli je čeká zdravotní výstupní prohlídka v Bostonu. Pokud je klub uvolní, obratem vyrazí do Česka. „Pokud by všechno dobře dopadlo, k týmu by se teoreticky mohli připojít v pondělí,“ uvedl to generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

druhý

Slovácko - Slavia 1:2, hosté jsou potřetí v řadě druzí. Výhru trefil střídající Chytil, link

Slávističtí fotbalisté v předposledním kole nadstavbové skupiny o titul vyhráli po gólech kapitána Holeše a útočníka Chytila 2:1 na Slovácku. Po vítězství Sparty v Mladé Boleslavi v souběžně hraném utkání ovšem v tabulce končí třetí rok po sobě druzí. Letos navíc nezískají ani žádnou další trofej.

evropský

Policie prohledala pobočky Goodyearu v EU kvůli smrtícím pneumatikám, link

Policie prohledala tento týden dva evropské závody a evropskou centrálu amerického výrobce pneumatik Goodyear. Kontrola souvisí s vyšetřováním neúmyslného zabití poté, co u některých nákladních vozů praskly pneumatiky firmy, což způsobilo smrtelné nehody. Agentuře AFP to řekl státní zástupce ve francouzském Besançonu Etienne Manteaux.

miliarda

Projekt Východní štít. Polsko na hranicích postaví opevnění za miliardy, link

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády podle médií v sobotu představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.

mladý

Drahé bydlení trápí mladé více než války nebo klima, link

Nedostupné bydlení je podle mladých lidí největší problém, kterému osobně čelí. Rostoucích nákladů na pořízení či pronájem nemovitostí se obává více než třetina z nich. Pomoci s drahým bydlením má lidem mimo jiné chystaný zákon o podpoře v bydlení. Jednání o něm ale vláda ve středu bez výsledku přerušila.

místo

Hokejisté si zajistili třetí místo, mohou ale i výš. Kdo jim hrozí ve čtvrtfinále?, link

Pohodově si došli už pro pátou výhru na turnaji. S patnácti body si také pojistili nejhůře třetí místo ve skupině. Čeští hokejisté ale míří ještě výš, aby ve čtvrtečním večerním čtvrtfinále v Praze vyzvali co nejschůdnějšího soupeře. Jak toho mohou dosáhnout? A kdo jim ve vyřazovacích bojích hrozí? Projděte si následující přehled variant, které se odvíjí od výsledku závěrečného skupinového boje s Kanadou.

nečas

Tři hodiny spánku za dva dny. Nečas se těšil do postele, číslo šetří Pastrňákovi, link

Měl za sebou velice náročný a hektický den. Proto se nebylo čemu divit, když dorazil mezi novináře viditelně unavený. „Usnul bych klidně přímo tady,“ vyprávěl Martin Nečas po prvním vystoupení na domácím mistrovství světa v hokeji a české výhře 4:1 nad Velkou Británií.

zápas

NAD(H)LEDEM: Tyhle zápasy nemám rád. Kluci splnili povinnost a tím bych to uzavřel, link

Pozorně jsem sledoval výhru hokejového nároďáku nad Británií 4:1. A na rovinu říkám, že tyhle zápasy nemám rád. Kluci splnili povinnost. Škoda, že gólů nedali víc. Už se ale pojďme soustředit na úterní zápas s Kanadou.

český

Habarta překonal 52 let starý český rekord na 3000 metrů překážek, link

Tomáš Habarta překonal téměř 52 let starý český rekord Dušana Moravčíka v běhu na 3000 metrů překážek. Na stříbrném mítinku Kontinentální Tour v polském Chorzówě dosáhl dvacetiletý závodník času 8:22,68 minuty. Nejstarší národní atletický rekord v mistrovské disciplíně vylepšil o více než sekundu. Navíc splnil limit na červnové mistrovství Evropy v Římě.

člověk

Vlak srazil člověka, mezi Ostravou a Opavou je přerušena doprava, link

Kvůli srážce vlaku s člověkem je přerušena železniční doprava mezi Ostravou a Opavou. Podle informací Novinek.cz měl vlak srazit muže, který na místě zemřel.

bouřka

Bouřky se prohnaly Českem, hlášeno je i tornádo, link

Bouřky, a možná i slabé tornádo, zaznamenali v sobotu odpoledne meteorologové na Ústecku. Bouřky se v souladu s výstrahou během odpoledne vyskytovaly i na Vysočině a na východě republiky.

gól

Hudáček dal Francii dva góly a překonal Demitru. Tohle ocením později, teď jsem tu pro tým, řekl, link

Jistotu ještě nemají, výhrou 4:2 proti Francii nicméně slovenští hokejisté důrazně nakročili do čtvrtfinále mistrovství světa. Dvěma góly pomohl porazit outsidera Libor Hudáček, z prvního gólu na turnaji se radoval Pavol Regenda, jenž otevřel skóre čtyři vteřiny před první přestávkou a také obránce Mário Grman. Ten se na velkém světovém turnaji trefil poprvé v kariéře.


kuchta

Můžu se vrátit domů? Sparťan Kuchta o čtyřech gólech i obhajobě titulu, link

Když bylo hotovo, v největší euforii skočil do náruče Brianu Priskemu. „Vážím si toho, že můžu hrát pod takovým trenérem,“ řekl Jan Kuchta. Priske je zase rád, že má v mužstvu Kuchtu. V předposledním dějství fotbalové ligy sparťanský útočník čtyřmi góly v Mladé Boleslavi (5:0) stvrdil obhajobu titulu.

galušková

Patřím sem! ukázala Galušková na ME jízdou, kterou vydřela olympiádu, link

Do finále mistrovství Evropy startovala jako vítězka kvalifikace až úplně na závěr. Zatímco v ní na vodě kouzlila a předvedla téměř o pět sekund rychlejší čas než všechny ostatní soupeřky, napodruhé se s peřejemi trápila a šance na první velkou individuální medaili ji protékala pod kajakem společně s vodou v tacenském kanálu. Přesto se Antonie Galušková v sobotním odpoledni usmívala. Právě si totiž vyjela místenku na pařížské olympiádě.

kajakářka

Kajakářka Fišerová skončila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu pátá, link

Tereza Fišerová skončila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Tacenu jako nejlepší z českých kajakářek pátá. Antonie Galušková byla sedmá.

salome

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský zákon“, link

Kontroverzní zákon o zahraničním vlivu, proti němuž v Tbilisi v posledních týdnech demonstrovaly desetitisíce Gruzínců jako proti „ruskému zákonu“, vetovala gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová. Vládní strana Gruzínský sen má ale v parlamentu dost poslanců, aby veto přehlasovala.

tornádo

Ve Valtířově na Ústecku zpozorovali tornádo, s ním přišel i déšť, link

Osadu Valtířov na Ústecku v sobotu odpoledne zřejmě zasáhlo slabé tornádo, uvedl na síti X Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Žádné problémy v této souvislosti v regionu hlášené nejsou, řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

vetovala

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský zákon“, link

Kontroverzní zákon o zahraničním vlivu, proti němuž v Tbilisi v posledních týdnech demonstrovaly desetitisíce Gruzínců jako proti „ruskému zákonu“, vetovala gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová. Vládní strana Gruzínský sen má ale v parlamentu dost poslanců, aby veto přehlasovala.

116

Indiana si vynutila sedmý zápas s New Yorkem o semifinále NBA, link

Basketbalisté Indiany zvítězili doma nad New Yorkem 116:103 a vynutili si rozhodující sedmý zápas o postup do semifinále NBA. Za stavu 3:3 se přesune série do New Yorku, kde se Knicks budou v neděli snažit využít druhý pokus k tomu, aby poprvé po 24 letech postoupili mezi čtyři nejlepší týmy. Pro Indianu by to za stejné období bylo počtvrté a poprvé po deseti letech.

3000

Habarta překonal 52 let starý český rekord na 3000 metrů překážek, link

Tomáš Habarta překonal téměř 52 let starý český rekord Dušana Moravčíka v běhu na 3000 metrů překážek. Na stříbrném mítinku Kontinentální Tour v polském Chorzówě dosáhl dvacetiletý závodník času 8:22,68 minuty. Nejstarší národní atletický rekord v mistrovské disciplíně vylepšil o více než sekundu. Navíc splnil limit na červnové mistrovství Evropy v Římě.

antonie

Kajakářka Fišerová skončila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu pátá, link

Tereza Fišerová skončila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Tacenu jako nejlepší z českých kajakářek pátá. Antonie Galušková byla sedmá.

atalanta

Dobrá zpráva pro Slavii. Výsledek v italské lize ji poslal do 3. předkola Ligy mistrů, link

Atalanta Bergamo vyhrála v předposledním kole italské fotbalové ligy v Lecce 2:0 a definitivně si po dvou letech znovu zajistila účast v Lize mistrů.

augsburg

Leverkusen proplul německou ligou bez prohry, link

Fotbalisté Bayeru Leverkusenu zvítězili v posledním kole německé ligy nad Augsburgem 2:1 a stali se prvním týmem v historii, který prošel celou soutěží bez porážky. Bundesligu opouštějí Darmstadt a Kolín nad Rýnem, baráž o záchranu bude hrát Bochum.

benny

Gantz dal Netanjahuovi ultimátum. Požaduje plán pro Gazu, jinak odejde z vlády, link

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Gantz v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat koalici premiéra Benjamina Netanjahua, nebude-li do tří týdnů schválen strategický plán pro ukončení války v Pásmu Gazy. Premiér podle izraelských médií sadu jeho požadavků odmítl.

chorzówě

Habarta překonal 52 let starý český rekord na 3000 metrů překážek, link

Tomáš Habarta překonal téměř 52 let starý český rekord Dušana Moravčíka v běhu na 3000 metrů překážek. Na stříbrném mítinku Kontinentální Tour v polském Chorzówě dosáhl dvacetiletý závodník času 8:22,68 minuty. Nejstarší národní atletický rekord v mistrovské disciplíně vylepšil o více než sekundu. Navíc splnil limit na červnové mistrovství Evropy v Římě.

dvoudílné

Miculyčová se díky šestému místu v Šanghaji přiblížila olympiádě v BMX, link

Dvojnásobná mistryně Evropy ve freestyle BMX Iveta Miculyčová obsadila v Šanghaji v první části dvoudílné olympijské kvalifikace šesté místo a přiblížila se účasti na hrách v Paříži. Postoupí na ně jedenáct cyklistek, rozhodne druhý nominační závod od 20. do 23. června v Budapešti.

ganc

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické, link

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat koalici premiéra Benjamina Netanjahua, nebude-li do tří týdnů schválen strategický plán pro ukončení války v Pásmu Gazy. Ganc podle médií požaduje, aby plán zahrnoval šest bodů od rozpuštění palestinského teroristického hnutí Hamás po ustanovení nové správy Gazy a brzký návrat obyvatel na sever oblasti.

habarta

Habarta překonal 52 let starý český rekord na 3000 metrů překážek, link

Tomáš Habarta překonal téměř 52 let starý český rekord Dušana Moravčíka v běhu na 3000 metrů překážek. Na stříbrném mítinku Kontinentální Tour v polském Chorzówě dosáhl dvacetiletý závodník času 8:22,68 minuty. Nejstarší národní atletický rekord v mistrovské disciplíně vylepšil o více než sekundu. Navíc splnil limit na červnové mistrovství Evropy v Římě.

hrabala

Jako by Hrabal právě odešel. Chata v Kersku se po opravách otevřela veřejnosti, link

Příznivci Bohumila Hrabala si do svých tipů na výlety mohou připsat novou položku. Chata slavného spisovatele je od 18. května přístupná veřejnosti. Zájemci si ovšem návštěvu musí rezervovat předem.

kroupy

Česko o víkendu zasáhnou silné bouřky. Přinesou kroupy i přívalové deště, link

Silné bouřky v sobotu zasáhnou hlavně Moravu a jihovýchod Čech, v neděli pak celé Česko. Bouře přinesou kroupy i přívalové deště. Vyplývá to z výstrahy, kterou v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

leverkusenu

Leverkusen proplul německou ligou bez prohry, link

Fotbalisté Bayeru Leverkusenu zvítězili v posledním kole německé ligy nad Augsburgem 2:1 a stali se prvním týmem v historii, který prošel celou soutěží bez porážky. Bundesligu opouštějí Darmstadt a Kolín nad Rýnem, baráž o záchranu bude hrát Bochum.

nebude

Gantz dal Netanjahuovi ultimátum. Požaduje plán pro Gazu, jinak odejde z vlády, link

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Gantz v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat koalici premiéra Benjamina Netanjahua, nebude-li do tří týdnů schválen strategický plán pro ukončení války v Pásmu Gazy. Premiér podle izraelských médií sadu jeho požadavků odmítl.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.