Day tags 2024-05-19

člověk slovenský finále rok vyhrát bod druhý fica 20 fotbalisté paříž procento svět vrtulník česko doba evropa mimo místo ods

Tags with an unusual surge in popularity:

hronek nedozrál osamělý asistencím bageta boldy ebrahím felixe foro italico jarrym kostarice krobot minolovka nicolásem nutně slováčka sněmovní íránským

Latest Published News for Each Tag

člověk

Prevence jako u zubaře. Na co dát pozor při péči o zrak a výběru nových brýlí, link

Zatímco potřebu preventivních prohlídek u zubaře či obvodního lékaře lidé obecně chápou, pravidelnou péči o svůj zrak stále podceňují. Věděli jste ale, že prevenci by člověk měl v případě očí věnovat stejnou pozornost? „Doporučujeme provádět preventivní přeměření zraku dvakrát ročně,“ říká Martin Polák z Orange Optik.

slovenský

Slovenská otočka nestačila. Asi jsme si mysleli, že je hotovo, přemítal po porážce Nemec, link

Slovenské plány pro předposlední zápas v ostravské skupině byly jasné. Jakkoliv porazit Lotyše, a zajistit si tak na jejich úkor jistotu postupu do čtvrtfinále. A přestože Slováci inkasovali jako první, nebyli ke splnění svého cíle vůbec daleko. Necelé dvě minuty před třetí sirénou utkání otočil Cehlárik, za půl minuty je ovšem zmrazil vyrovnávací střelou obránce Cibulskis a v nájezdech o výhře Lotyšů 3:2 rozhodl dvakrát úspěšný Dans Ločmelis.

finále

Nejskandálnější zápas v dějinách MS, oživují Finové křivdu. Rusové i Fasel se čílí, link

Finové oživili křivdu z mistrovství světa 2014, kde ve finále kontroverzním způsobem podlehli Rusku.

rok

Státní podnik Lesy ČR oznámí hospodářské výsledky za rok 2023, link

Hradec Králové - Státní podnik Lesy České republiky (LČR) dnes dopoledne na tiskové konferenci zveřejní výsledky hospodaření za loňský rok. Za první tři čtvrtletí roku 2023 podniku klesl hrubý zisk…

vyhrát

Alekna vládl diskařům na Diamantové lize v Maroku, zářila i půlkařka Sekgodisová, link

Světový rekordman v hodu diskem Mykolas Alekna překonal i na Diamantové lize v Marrákeši hranici 70 metrů. Jedenadvacetiletý litevský atlet vyhrál výkonem 70,70, soupeře za sebou nechal bezmála o tři metry. Vítězné by byly i dva jeho další hody. Mítink Diamantové ligy vyhrál poprvé.

bod

Drama až do konce, trio ohrožené sestupem dělí jen dva body. K Evropě nakročil Hradec, link

V úvodním utkání finále skupiny o Evropu podlehly Teplice doma Hradci Králové 0:1.

druhý

Táborsko remizovalo s postupující Duklou, Příbrami hrozí pád i z druhé ligy, link

Fotbalisté pražské Dukly, kteří již mají jistotu postupu do nejvyšší soutěže, v 29. kole druhé ligy remizovali bez branek na půdě čtvrtého Táborska. Po vítězství 3:1 v Chrudimi si naději na celkové prvenství v soutěži uchovala Olomouc B, která postoupit nemůže. Spolu s Táborskem si baráž zahraje také dosud třetí Vyškov, který se bez branek rozešel s Líšní. Varnsdorf porazil 1:0 Příbram a Středočeši se tak kolo před koncem propadli na sestupovou předposlední příčku.

fica

Za schvalování atentátu na Fica dostal Slovák tři měsíce natvrdo, link

Soud v Banské Bystrici v neděli v tzv. superrychlém řízení poslal na tři měsíce za mříže Ivana Č., který schvaloval útok na Roberta Fica. Informoval o tom generální prokurátor Slovenské republiky Maroš Žilinka. Trest je nepodmíněný a pravomocný.

20

Týdenní horoskop pro všechna znamení od 20. do 26. května, link

Týden začíná a hvězdy vašemu znamení mohou pomoci k tomu, abyste následující dny nejen zvládli, ale také si je užili, případně se vyvarovali rozhodnutí, která by se vám nemusela vyplatit.

fotbalisté

Fotbalisté Zlína prohráli s Bohemians 1905 1:2 a zkomplikovali si boj o záchranu, link

Zlín - Fotbalisté Zlína v předposledním 4. kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu prohráli s Bohemians 1905 1:2 a výrazně si zkomplikovali boj o udržení. Obě branky Pražanů dal Erik Prekop, který…

paříž

Slzy, zklamání, neexistující správné řešení. Rohan jede z tribuny do Paříže, link

Byla to hodně zvláštní situace. V kanoistickém finále mistrovství Evropy, které rozhodovalo o české nominaci na olympijské hry, chyběl ten, který měl k Paříži nejblíže. Lukáš Rohan po nepovedené kvalifikaci seděl na tribuně a čekal, jestli nezískají Jiří Prskavec nebo Václav Chaloupka medaili. Nezískali. Ale zatímco Prskavce mohla uklidnit jistá účast na kajaku, Chaloupka znovu o olympiádu přišel. A to vědomí bylo i na bývalého mistra světa trošku moc hořké.

procento

Srovnání průzkumů: ANO ohrožuje nová koalice, lidovcům umřeli původní voliči, link

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od roku 2023 do května 2024 drží zcela neotřesitelnou pozici a s nejméně 30 procenty má největší podporu do voleb. Na druhé příčce se drží ODS s 15 procenty a o druhé a třetí místo se pere SPD s Piráty. Andreji Babišovi ale povstal nový sok mimo parlament. A lidovci si musí uvědomit, kdo je chce volit.

svět

Speciální chvíle pro Grmana. První gól na mistrovství světa vstřelil na ledě Vítkovic, kde dva roky hrál, link

Krátce před hokejovým šampionátem v Česku se Mário Grman dozvěděl dvě zprávy. Jednu dobrou, a jak už to bývá, i jednu špatnou. Tou zaručeně lepší byla pozvánka na kemp před mistrovstvím světa a následná nominace do týmu kanadského trenéra Slovenska Craiga Ramsayho. Tou zaručeně horší pak bylo oznámení Vítkovic, kde odehrál poslední dvě sezony, že už s ním nepočítají.

vrtulník

Vrtulník íránského prezidenta havaroval, jeho stav je nejasný, link

Vrtulník, v němž letěl íránský prezident Ebrahím Raísí, měl dnes tvrdé přistání, uvedla íránská státní média. Podrobnosti o závažnosti nehody a jejích následcích nejsou jasné, záchranáři se snaží ve špatném počasí dostat na místo incidentu na hornatém severu Íránu. Íránský ministr vnitra Ahmad Vahídí v prvním oficiálním komentáři potvrdil pouze informaci, že jeden z vrtulníků ve skupině převážející Raísího měl problémy.

česko

V roce 2030 bude rakovina nejčastější příčinou úmrtí, varují onkologové, link

Podle onkologů bude v roce 2030 rakovina nejčastější příčinou úmrtí v Česku. V současné době jsou to nemoci srdce.

doba

V roce 2030 bude rakovina nejčastější příčinou úmrtí, varují onkologové, link

Podle onkologů bude v roce 2030 rakovina nejčastější příčinou úmrtí v Česku. V současné době jsou to nemoci srdce.

evropa

Drama až do konce, trio ohrožené sestupem dělí jen dva body. K Evropě nakročil Hradec, link

V úvodním utkání finále skupiny o Evropu podlehly Teplice doma Hradci Králové 0:1.

mimo

Zubaři se brání konkurenci ze zemí mimo EU. Šmucler se bojí o pacienty, link

Sněm České stomatologické komory odmítl Sněmovnou přijatou novelu, která by měla usnadnit využití služeb zubařů ze zemí mimo Evropskou unii. Ve věci zákazu amalgámu v roce 2026 se sněm vyslovil pro zavedení plně hrazené základní varianty výplně. Sněm probíhal od soboty ve Špindlerově Mlýně.

místo

Po nárazu do stromu zůstal z auta vrak, řidič na místě zemřel, link

U Staňkovic na Lounsku narazilo v neděli ráno osobní auto do stromu u silnice. Řidič nehodu nepřežil.

ods

“Hulvát, trestanec, lhář.” Pavla Novotného se chtějí zbavit v Řeporyjích i v ODS, link

Věřím, že zůstanu starostou. Odejít nechci ani z ODS, sdělil Aktuálně.cz Pavel Novotný.


hronek

Hronek poprvé bodoval. Edmonton si ale proti Vancouveru vynutil sedmý zápas, link

Obránce Filip Hronek asistoval u jediného gólu Vancouveru při prohře 1:5 v Edmontonu a zaznamenal první bod v play off NHL v kariéře. Oilers i díky třem asistencím Connora McDavida srovnali stav série 2. kola play off NHL na 3:3.

nedozrál

Nedozrál čas. Pellegrini vysvětlil, proč nebude kulatý stůl parlamentních stran, link

Zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli konstatoval, že na kulatý stůj se všemi parlamentními stranami ještě nedozrál čas. Po atentátu na premiéra Roberta Fica vyzvala končící prezidentka Zuzana Čaputová společně se svým nástupcem Pellegrinim k jednání představitelů parlamentních stran u kulatého stolu. Jednání se mělo uskutečnit v úterý v Prezidentském paláci.

osamělý

Atentát na Fica: Slováci pracují i s verzí, že útočník nebyl osamělým vlkem, link

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nebyl osamělým vlkem. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a zástupce civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o útočníkovi jako o osamělém vlkovi, který neměl při činu komplice.

asistencím

Hronek poprvé bodoval. Edmonton si ale proti Vancouveru vynutil sedmý zápas, link

Obránce Filip Hronek asistoval u jediného gólu Vancouveru při prohře 1:5 v Edmontonu a zaznamenal první bod v play off NHL v kariéře. Oilers i díky třem asistencím Connora McDavida srovnali stav série 2. kola play off NHL na 3:3.

bageta

Ve Francii se prodává poštovní známka s obrázkem a vůní bagety, link

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory. Vzdává tak hold symbolu francouzské gastronomie, který je od roku 2022 na seznamu nehmotného dědictví UNESCO. Známka navíc obsahuje mikroskopické kapsle s aromatem a po promnutí voní jako tradiční bageta, napsala na svém serveru stanice BFM TV.

boldy

Američané na MS deklasovali Kazachstán 10:1, šest bodů si připsal Boldy, link

Ostrava - Hokejisté Spojených států amerických deklasovali na mistrovství světa v Ostravě Kazachstán 10:1 a po čtvrté výhře mají blízko k postupu do čtvrtfinále. Na triumfu Američanů se šesti body…

ebrahím

Vrtulník íránského prezidenta havaroval, jeho stav je nejasný, link

Vrtulník, v němž letěl íránský prezident Ebrahím Raísí, měl dnes tvrdé přistání, uvedla íránská státní média. Podrobnosti o závažnosti nehody a jejích následcích nejsou jasné, záchranáři se snaží ve špatném počasí dostat na místo incidentu na hornatém severu Íránu. Íránský ministr vnitra Ahmad Vahídí v prvním oficiálním komentáři potvrdil pouze informaci, že jeden z vrtulníků ve skupině převážející Raísího měl problémy.

felixe

Novotný by měl z ODS odejít sám, míní Stanjura. Děkuji za názor, řekl starosta, link

Místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný rozhodl sám odejít z ODS. Důvodem jsou jeho výroky na adresu nemocné dcery hudebníka Felixe Slováčka. Stanjura to uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi.

foro

Zverev podruhé ovládl turnaj Masters v Římě, ve finále zdolal Jarryho, link

Německý tenista Alexander Zverev podruhé vyhrál turnaj série Masters v Římě. Ve finále ve Foro Italico si pátý hráč světového žebříčku poradil 6:4 a 7:5 s Nicolásem Jarrym z Chile.

italico

Zverev podruhé ovládl turnaj Masters v Římě, ve finále zdolal Jarryho, link

Německý tenista Alexander Zverev podruhé vyhrál turnaj série Masters v Římě. Ve finále ve Foro Italico si pátý hráč světového žebříčku poradil 6:4 a 7:5 s Nicolásem Jarrym z Chile.

jarrym

Zverev podruhé ovládl turnaj Masters v Římě, ve finále zdolal Jarryho, link

Německý tenista Alexander Zverev podruhé vyhrál turnaj série Masters v Římě. Ve finále ve Foro Italico si pátý hráč světového žebříčku poradil 6:4 a 7:5 s Nicolásem Jarrym z Chile.

kostarice

Zemřel Ivan Mráz, bývalý fotbalista a stříbrný olympionik z Tokia, link

Krátce před 83. narozeninami zemřel v sobotu v Kostarice bývalý československý fotbalový reprezentant a stříbrný olympijský medailista z Tokia 1964 Ivan Mráz. ČTK to oznámila jeho dcera Kristina Horáčková. Trojnásobný vítěz české ligy s pražskou Spartou a Duklou se v Kostarice usadil a získal si zde renomé jako trenér.

krobot

Pardubice - Karviná 4:0, hattrickem se blýskl Krobot, domácí se vyhnou baráži, link

Fotbalisté Pardubic v předposledním 4. kole nadstavbové skupiny o záchranu rozdrtili doma ligového nováčka Karvinou 4:0 a získali jistotu udržení v nejvyšší soutěži. Výhru režíroval útočník Ladislav Krobot, který v rozmezí 33. až 54. minuty zaznamenal hattrick. Jednu branku přidal Kryštof Daněk.

minolovka

Ukrajinci zničili ruskou minolovku, flotila na Krymu řídne, link

Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší dnes ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu.

nicolásem

Zverev podruhé ovládl turnaj Masters v Římě, ve finále zdolal Jarryho, link

Německý tenista Alexander Zverev podruhé vyhrál turnaj série Masters v Římě. Ve finále ve Foro Italico si pátý hráč světového žebříčku poradil 6:4 a 7:5 s Nicolásem Jarrym z Chile.

nutně

Cibulku málem vyrazili z rozhlasu. Kvůli sprostým vtipům Arnošta Lustiga, link

Kdyby si Aleš Cibulka (47) musel nutně vybrat, zůstal by věrný rozhlasu, který mu dal šanci jako první, prozradil v rozhovoru pro iDNES.cz. Ale i v televizi se mu líbí a daří. Jeho pořad sejdeme se na Cibulce získal takovou popularitu, že si diváci vyžádali jeho návrat.

slováčka

Novotný by měl z ODS odejít sám, míní Stanjura. Děkuji za názor, řekl starosta, link

Místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný rozhodl sám odejít z ODS. Důvodem jsou jeho výroky na adresu nemocné dcery hudebníka Felixe Slováčka. Stanjura to uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi.

sněmovní

Průzkum: Sněmovní volby by vyhrálo ANO, lidovci by se do sněmovny nedostali, link

Samostatně by lidovci do sněmovny nedostali, TOP 09 by byla právě na pětiprocentní hranici.

íránským

V Íránu zřejmě havaroval vrtulník s íránským prezidentem. Jeho stav je nejasný, link

Vrtulník, v němž letěl íránský prezident Ebrahím Raísí, měl v neděli tvrdé přistání, uvedla íránská státní média. Podrobnosti o závažnosti nehody a jejích následcích nejsou jasné, záchranáři se snaží ve špatném počasí dostat na místo incidentu na hornatém severu Íránu. Íránský ministr vnitra Ahmad Vahídí v prvním oficiálním komentáři potvrdil pouze informaci, že jeden z vrtulníků ve skupině převážející Raísího měl problémy.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.