Day tags 2024-06-01

finále liga dítě macháč rok člověk policie rusko stát řidič evropský medveděv německo pražský slovenský volba autobus déšť dům hlas

Tags with an unusual surge in popularity:

pellegrinim bavorska hagen havarovala hyundaie kajakářů kanoisté peteru plochodrážní porúří satková sd stoupajícím sólo tetína yemi

Latest Published News for Each Tag

finále

Real má rekordní patnáctý triumf v Lize mistrů. Dortmund ve finále zradila muška, link

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve finále LM Dortmund 2:0 a připsali si rekordní 15. triumf v soutěži. Po změně stran rozhodli Carvajal a Vinícius.

liga

Nepokoje ve finále Ligy mistrů, selfie s hvězdami. Muži vběhli na trávník, pořadatelům pomáhali i hráči, link

Téměř 90 tisíc diváků ve Wembley, předzápasová show a atmosféra, která pohltila i diváky u televizních obrazovek. Vše bylo připraveno k velkému zakončení fotbalové sezony v podobě finále Ligy mistrů mezi Borussií Dortmund a Realem Madrid. Jenže chvíli poté, co hlavní sudí Slavko Vinčič foukl do píšťalky, vrhli na hrací plochu fanoušci.

dítě

Porovnejte si základy finanční gramotnosti se svými dětmi, link

Včera byl Mezinárodní den dětí. Slavili jste? Koupili jste synovi brusle a dceři nový mobil? Nebo raději pořídili dětský účet a platební kartu? Dobrým dárkem může být založení nejrůznějšího spoření. Jak jste na tom s finanční gramotností? A co vaše děti? Otestujte se.

macháč

Vydal jsem ze sebe všechno, řekl Macháč a ví, že už může hrát s nejlepšími, link

Tenista Tomáš Macháč litoval po porážce ve 3. kole Roland Garros s Rusem Daniilem Medveděvem nevyužitých šancí, celkově byl ale se svým vystoupením ve dvouhře spokojený. Třiadvacetiletý rodák z Berouna podlehl světové pětce po bojovném výkonu 6:7, 5:7, 6:1, 4:6, i tak si na antukovém grandslamu v Paříži připsal nejlepší výsledek v kariéře. V rozhovoru pro weby iSport.cz a iDNES.cz se vrátil i k úderům či gestům, kterými pobavil fanoušky.

rok

Nové požadavky ministrů na státní rozpočet pro rok 2025 překračují sto miliard, link

Už nyní požadují ministři zvýšení rozpočtů svých resortů na příští rok o víc než 100 miliard, vyplynulo z odpovědí členů vlády a koaličních lídrů pro Českou televizi. Například ministři dopravy a školství mluví každý o desítkách miliard navíc oproti letošnímu roku.

člověk

V Tel Avivu proti vládě protestuje 120.000 lidí, uvedli pořadatelé, link

Tel Aviv - Desetitisíce lidí dnes večer v centru Tel Avivu protestují proti vládě premiéra Benjamina Netanjahua a za propuštění rukojmích zajatých bojovníky Hamásu během teroristického útoků 7. října….

policie

Propalestinští demonstranti vtrhli do muzea v New Yorku. Zasahovala policie, link

V pátek vtrhly stovky propalestinských demonstrantů do Brooklynského muzea v New Yorku. Nad jeho hlavní vchod umístily transparent a zabraly část atria. Muzeum kvůli incidentu zavřelo o hodinu dříve. Tamější policie v sobotu oznámila, že zadržela 34 lidí, o jejichž případném stíhání zatím nebylo rozhodnuto.

rusko

Macháč - Medveděv. Český tenista sahá po osmifinále, v cestě je ruský favorit, link

Sledujte on-line přenos z utkání třetího kola tenisového French Open mezi Tomášem Macháčem a Daniilem Medveděvem z Ruska.

stát

USA, Katar a Egypt vyzvaly Hamás a Izrael, aby přijaly návrh na příměří, link

Spojené státy, Katar a Egypt v sobotu ve společném prohlášení vyzvaly Izrael a teroristické hnutí Hamás k dokončení dohody o příměří, která by přinesla konec bojů v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Návrh zveřejněný médii podle těchto tří států, které zprostředkovávají jednání mezi válčícími stranami, spojuje požadavky všech stran. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu oznámil, že přijal pozvání promluvit k oběma komorám amerického Kongresu.

řidič

Řidič na skútru v Praze ujel od nehody. Pak prchal i před policií, link

V pražských Řepích v sobotu odpoledne boural řidič skútru, z místa nehody ale odjel. Policisté ho vypátrali na okraji Zličína, hlídce však nechtěl zastavit a začal před ní ujíždět.

evropský

Čeští volejbalisté na závěr Evropské ligy udolali Rumuny a jsou ve Final Four, link

Karlovy Vary - Čeští volejbalisté na závěr základní části zlaté Evropské ligy udolali Rumunsko, které v Karlových Varech porazili 3:2 na sety. Připsali si pátou výhru ze šesti utkání a potvrdili postup…

medveděv

Vydal jsem ze sebe všechno, řekl Macháč a ví, že už může hrát s nejlepšími, link

Paříž - Tenista Tomáš Macháč litoval po porážce ve 3. kole Roland Garros s Rusem Daniilem Medveděvem nevyužitých šancí, celkově byl ale se svým vystoupením ve dvouhře spokojený. Třiadvacetiletý rodák…

německo

Muž v Německu střelil svou těhotnou ženu do hlavy. Pátrá po něm i vrtulník, link

Policie v Porúří na západě Německa pátrá po útočníkovi, který dnes dopoledne na dvou místech ve městě Hagen postřelil čtyři lidi. Jeden z nich je v ohrožení života, informovala agentura DPA.

pražský

Slovenský vítězný hattrick. Vaculík znovu králem, cítil se v Praze jako doma, link

Potřetí za sebou ovládl slovenský závodník Martin Vaculík pražskou Grand Prix na ploché dráze. Na břevnovském oválu Markéta ovládl ve velkém stylu finálovou jízdu, při níž nechal za sebou vicemistra světa Frederika Lindgrena ze Švédska i úřadujícího světového šampiona Bartosze Zmarzlika z Polska i Vaculík svým čistým hattrickem napodobil jedinečné pražské počiny, které v minulosti předvedli Australan Jason Crump a Brit Tay Woffinden. Na startu byl i dva čeští reprezentanti. Václav Milík skončil třináctý, Jan Kvěch čtrnáctý.

slovenský

Slovenský plochodrážník Vaculík završil v Praze vítězný hattrick, Češi neuspěli, link

Praha - Plochodrážní Grand Prix České republiky v Praze vyhrál potřetí za sebou slovenský závodník Martin Vaculík. Pro Čechy Václava Milíka s Janem Kvěchem skončil závod už po základním programu rozjížděk,…

volba

Humorem proti trollům. Evropa se chystá na volby plné dezinformací, link

S rozvojem umělé inteligence (AI) vzrůstá nebezpečí, že se útočníci budou snažit ovlivnit nebo znehodnotit demokratické volby. Shodli se na tom odborníci v oblasti hybridních hrozeb na konferenci The State of the Union v italské Florencii. Vlády se podle nich v oblasti vyvracení dezinformací musí více snažit zapojit lokální influencery, kteří mají na komunity velký vliv.

autobus

Za hodinu v Chorvatsku. Češi létají k moři nejčastěji z Prahy, lze ale ušetřit, link

I pro turisty mířícími na léto do Chorvatska se stává stále častější volbou letecká doprava, k níž postupně přecházejí od aut a autobusů. Letadlo cestu zrychluje a nabízí pohodlnou alternativu i pro rodiny s dětmi. Češi jsou na Jadranu už za hodinu letu, mnohdy za srovnatelnou cenu jako autem či autobusem. Nejčastěji přistávají ve Splitu, Dubrovníku a Zadaru.

déšť

Několik bavorských okresů vyhlásilo kvůli silným dešťům stav katastrofy. Zasahoval i vrtulník, link

Německo se potýká se silnými přívalovými dešti. Kvůli stoupajícím hladinám toků úřady v několika okresech v regionu Švábsko na jihozápadě Bavorska vyhlásily stav katastrofy. Informovala o tom agentura DPA. V oblasti kolem města Augsburg musel lidi z domů, které voda odřízla od světa, zachraňovat vrtulník.

dům

Smrti se nebojím. Vím, že nás po ní čeká něco nádherného, říká Jana Holcová, link

Miluje slunce a moře. Proto tak ráda jezdí do Itálie. S herečkou Janou Holcovou, jednou ze zakládajících členek souboru Dejvického divadla, jsme si povídali nejen o cestách na jih, ale také o její zkušenosti s organizací Cesta domů, která provozuje domácí hospic. Je dnes její velkou podporovatelkou – péči Cesty domů její rodina využila, když před třemi roky odcházel její tatínek. Jak ji tato událost změnila? A proč si myslí, že by smrt neměla být tabu?

hlas

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu, link

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci převezme po Peteru Pellegrinim, který byl zvolen za nového prezidenta. Dosavadní generální manažer a ministr vnitra byl jediným kandidátem na nového šéfa strany, získal 750 z 795 platných hlasů.


pellegrinim

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu, link

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci převezme po Peteru Pellegrinim, který byl zvolen za nového prezidenta. Dosavadní generální manažer a ministr vnitra byl jediným kandidátem na nového šéfa strany, získal 750 z 795 platných hlasů.

bavorska

Bavorsko zasáhly záplavy, u Augsburgu lidi evakuoval vrtulník, link

Mnichov - Kvůli mimořádné vydatným dešťům a stoupajícím hladinám toků úřady v několika okresech v regionu Švábsko na jihozápadě Bavorska vyhlásily stav katastrofy, informuje agentura DPA. V oblasti…

hagen

Muž v Německu střelil svou těhotnou ženu do hlavy. Pátrá po něm i vrtulník, link

Policie v Porúří na západě Německa pátrá po útočníkovi, který dnes dopoledne na dvou místech ve městě Hagen postřelil čtyři lidi. Jeden z nich je v ohrožení života, informovala agentura DPA.

havarovala

Opilý řidič dodávky na Semilsku narazil do stromu. Spolujezdce zabil, link

U obce Bradlecká Lhota na Semilsku v sobotu dopoledne havarovala dodávka. Při nehodě na místě zemřel spolujezdec. Řidič byl pod vlivem alkoholu, řekla mluvčí policie Klára Jeníčková. Příčiny a okolnosti nehody se vyšetřují.

hyundaie

Ogier dál vede Italskou rallye před Tänakem, Prokop je desátý, link

Po dvou etapách je v čele Italské rallye osminásobný světový šampion Sébastien Ogier. Francouzský pilot Toyoty v úvodu dne dvakrát přepustil vedení soupeři z Hyundaie Ottu Tänakovi z Estonska, ale v odpoledním programu se vrátil do čela pořadí a do závěrečné etapy půjde s náskokem 17,1 sekundy před estonským jezdcem. Na konec první desítky se i díky potížím konkurence propracoval Martin Prokop s fabií a při novém systému bodování získal první bod do hodnocení šampionátu v sezoně.

kajakářů

Kanoistka Satková byla dvanáctá na SP v Augsburgu, na finále Češi nedosáhli, link

Čeští kanoisté skončili v úvodním závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Augsburgu bez finálové účasti. Za vytrvalého deště v sobotu stejně jako o den dříve v kategorii kajakářů vypadlo všech pět lodí v semifinále. Nejlepší výsledek zaznamenala 12. místem Martina Satková.

kanoisté

Kanoistka Satková byla dvanáctá na SP v Augsburgu, na finále Češi nedosáhli, link

Čeští kanoisté skončili v úvodním závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Augsburgu bez finálové účasti. Za vytrvalého deště v sobotu stejně jako o den dříve v kategorii kajakářů vypadlo všech pět lodí v semifinále. Nejlepší výsledek zaznamenala 12. místem Martina Satková.

peteru

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu, link

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci převezme po Peteru Pellegrinim, který byl zvolen za nového prezidenta. Dosavadní generální manažer a ministr vnitra byl jediným kandidátem na nového šéfa strany, získal 750 z 795 platných hlasů.

plochodrážní

Slovenský plochodrážník Vaculík završil v Praze vítězný hattrick, Češi neuspěli, link

Praha - Plochodrážní Grand Prix České republiky v Praze vyhrál potřetí za sebou slovenský závodník Martin Vaculík. Pro Čechy Václava Milíka s Janem Kvěchem skončil závod už po základním programu rozjížděk,…

porúří

Muž v Německu střelil svou těhotnou ženu do hlavy. Pátrá po něm i vrtulník, link

Policie v Porúří na západě Německa pátrá po útočníkovi, který dnes dopoledne na dvou místech ve městě Hagen postřelil čtyři lidi. Jeden z nich je v ohrožení života, informovala agentura DPA.

satková

Kanoistka Satková byla dvanáctá na SP v Augsburgu, na finále Češi nedosáhli, link

Čeští kanoisté skončili v úvodním závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Augsburgu bez finálové účasti. Za vytrvalého deště v sobotu stejně jako o den dříve v kategorii kajakářů vypadlo všech pět lodí v semifinále. Nejlepší výsledek zaznamenala 12. místem Martina Satková.

sd

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu, link

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci převezme po Peteru Pellegrinim, který byl zvolen za nového prezidenta. Dosavadní generální manažer a ministr vnitra byl jediným kandidátem na nového šéfa strany, získal 750 z 795 platných hlasů.

stoupajícím

Bavorsko zasáhly záplavy, u Augsburgu lidi evakuoval vrtulník, link

Mnichov - Kvůli mimořádné vydatným dešťům a stoupajícím hladinám toků úřady v několika okresech v regionu Švábsko na jihozápadě Bavorska vyhlásily stav katastrofy, informuje agentura DPA. V oblasti…

sólo

Sólo život není tragédie. Naučte se hlavně mít rádi sami sebe, link

Dřív byly ženy vedeny k tomu, že se mají vdát a se svým mužem být až do smrti. Ale poslední dobou je to jinak. Až 39 procent Čechů žije single. A není to pro ně nic strašného. Vytěžte z toho maximum.

tetína

U Tetína na Berounsku havaroval autobus s dvanácti dětmi. Řidič sjel do příkopu, link

V sobotu 1. června kolem patnácté hodiny havaroval u Tetína na Berounsku autobus, ve kterém cestovalo na výlet přibližně dvanáct dětí a několik dalších dospělých. Na místě byla záchranka i policisté.

yemi

Yemi A.D. nakonec k Měsíci nepoletí, japonský miliardář misi zrušil, link

“Bohužel se start v roce 2023 stal nerealizovatelným,” uvádí oficiální prohlášení ke zrušení mise.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.