Day tags 2024-07-25

paříž olympijský česko velký muž rok miliarda milión rusko ruský vláda auto koruna moci město obrana žena hodina hra pavel

Tags with an unusual surge in popularity:

168 dyba neuchodit druhovýroba fernandezová narušili pastrňák potopit tractors zetor 64 albert alois benátská bittner cas cihla cosplay doping dotčené

Latest Published News for Each Tag

paříž

Zápasník Omarov přišel kvůli zranění achilovky o účast na OH v Paříži, link

Paříž - Český zápasník Artur Omarov přišel kvůli zranění achilovky o účast na olympijských hrách v Paříži. Zranil se v tréninku před odletem do dějiště her a je po operaci. Český olympijský výbor o…

olympijský

Zrezlé pozlátko. Olympijské stadiony jsou pro pořadatele prokletím i darem, link

Pár týdnů se na ně upírají oči celého světa. Ale jejich sláva opadne s tím, jak se sportovci a účastníci rozjedou zpět domů. Olympijské stadiony jsou předimenzované stavby, kterým se po skončení olympiády obvykle nedaří příliš dobře. Které z nich chátrají a které naopak přežily bez úhony až do dnešních dní?

česko

Nejdražší auto v Česku koupíte jen v beskydské vsi. Připravte si 67 milionů, link

Ve druhém nejchudším regionu Česka začali prodávat nejvýkonnější italské auto za 67 milionů korun. Obci Čeladná, která se nachází v okrese Frýdek-Místek v Moravskoslezském kraji v podhůří Beskyd, se dostalo privilegia stát se 26. místem na světě, kde je oficiální prodejní zastoupení automobilky Pininfarina.

velký

Ukrajinská rozvědka podnikla rozsáhlý útok na největší ruské banky. Trvá už tři dny, link

Kybernetičtí experti ukrajinské rozvědky (HUR) zaútočili na největší ruské banky, platební služby i sociální sítě. Operace trvá již tři dny, uvedl ve čtvrtek ukrajinský web Hromske s odkazem na svůj zdroj z rozvědky.

muž

Policie chytila během jednoho dne podezřelého z vraždy ve Vídni a 20 let hledaného muže, link

Během jednoho dne se policejním pátračům na Moravě podařilo zadržet 20 let hledaného muže a muže, po němž pátrala rakouská policie v souvislosti s čerstvou vraždou v jednom z hotelů ve Vídni. První ze zmíněných se skrýval před vězením, a jelikož byl velmi zdatný v bojových sportech, zadržela ho zásahová jednotka.

rok

Ve věku 83 letech zemřel ekonom a exministr hospodářství Karel Dyba, link

Ve věku 83 let zemřel ekonom a ministr hospodářství z vlád Václava Klause z počátku 90. let, pozdější stálý představitel České republiku při OECD Karel Dyba. Informaci, kterou měla ČTK z více zdrojů, potvrdil ekonom Dušan Tříska. Profesor pro hospodářskou politiku na Vysoké škole ekonomické v Praze zemřel v pondělí.

miliarda

Bohyně Gucci. Žena zpronevěřila 2,5 miliardy, utratila je za auta a kabelky, link

Média jí přezdívají Bohyně Gucci. Pracovnice armády z Texasu Janet Yamanaka Mellová byla tak posedlá luxusními kabelkami, šperky, auty i vilami, že během sedmi let zpronevěřila téměř 109 milionů dolarů (2,5 miliardy korun). Peníze z grantů byly původně určeny na podporu rodin vojáků. Sedmapadesátiletá žena v úterý za podvod a další zločiny dostala patnáct let vězení.

milión

Samolepky ručiček vynesly rekordních 7 milionů korun. Pomohou nemocným dětem, link

Téměř sedm milionů korun věnovali koupí ručiček zákazníci McDonald’s nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který poskytuje ubytování zdarma rodinám hospitalizovaných dlouhodobě se léčících dětí. Jedna z největších fundraisingových akcí u nás překonala rekord z loňska. Vybrané prostředky poputují na provoz prvního českého Domu vybudovaného v areálu Fakultní nemocnice v Motole.

rusko

Vnitro: Rusko proti ČR letos podnikalo operace, cílem je oslabit důvěru ve stát, link

Rusko v první polovině letošního roku proti České republice podnikalo širokou škálu hybridních operací. Cílem jeho propagandy je oslabovat důvěru ve stát a vyvolat v lidech pocit, že je tamější režim zdravou alternativou. Vyplývá to ze zprávy o extremismu za první pololetí letošního roku, kterou dnes zveřejnilo ministerstvo vnitra.

ruský

Západní instruktoři jsou náš legitimní cíl, prohlásil ruský představitel v OSN, link

Spojené státy a jejich spojenci jsou stále více vtahováni do konfliktu na Ukrajině a vysílají tam své instruktory, prohlásil stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Něbenzja. „Západní žoldáci a instruktoři představují legitimní cíl ruských ozbrojených sil,“ dodal na jednání Rady bezpečnosti OSN.

vláda

Horší než ty předešlé. Hnutí Ficova poradce se ostře pustilo do slovenské vlády, link

Hnutí Socialisti.sk označilo nejsilnější vládní stranu Směr premiéra Roberta Fica za nelevicovou a v plném rozsahu se distancovalo od politiky současné slovenské vlády. Předseda hnutí Artur Bekmatov přitom v loňských parlamentních volbách kandidoval za Směr a po nich se stal Ficovým poradcem v oblasti ochrany pracujících, sociálních věcí a spolupráce s odbory.

auto

Sousedův syn hází kameny na naše auto. Nemá z toho rozum, říkají rodiče, link

Sousedův pětiletý syn nám ničí auto. Jeho rodiče tvrdí, že je malý, nemá z toho rozum, že mu říkají, ať kameny nehází, ale on si „hraje“ dál. Omluvili se, donesli lahev a dárkový koš. Dárky jsme ale odmítli a hledáme řešení, popisuje Dalibor problémy pro seriál Sousedské války.

koruna

Samolepky ručiček vynesly rekordních 7 milionů korun. Pomohou nemocným dětem, link

Téměř sedm milionů korun věnovali koupí ručiček zákazníci McDonald’s nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který poskytuje ubytování zdarma rodinám hospitalizovaných dlouhodobě se léčících dětí. Jedna z největších fundraisingových akcí u nás překonala rekord z loňska. Vybrané prostředky poputují na provoz prvního českého Domu vybudovaného v areálu Fakultní nemocnice v Motole.

moci

Už žádný plast. Vyrobte si zahradní dřevěný stolek. Rychle a jednoduše, link

Zahradní stůl pro příjemné posezení ve stínu stromů si samozřejmě můžete koupit. Pokud jste však aspoň trochu šikovní a chcete sedět u „svého“ stolu, můžete si ho snadno vyrobit.

město

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení, link

V německých městech doslova explodovala pouliční kriminalita. Dramaticky vzrostl počet loupežných přepadení na ulici, uvádějí policejní statistiky. Situace je obzvláště alarmující v Hannoveru, hlavním městě spolkové země Dolní Sasko, kde se počet loupežných přepadení na veřejných prostranstvích během čtyř let více než zdvojnásobil.

obrana

Univerzita obrany v Brně za účasti prezidenta slavnostně vyřadila absolventy, link

Univerzita obrany dnes na náměstí Svobody v Brně za účasti prezidenta Petra Pavla slavnostně vyřadila dvě stovky svých letošních absolventů. Akci zahájil tradiční přelet formace vrtulníků nad centrem Brna, na závěr proletěly nad městem stíhací letouny JAS-39 Gripen. Ceremoniálu se zúčastnili i představitelé ministerstva obrany, zástupci armády, univerzity, představitelé státní správy či místní samosprávy.

žena

Historkou o zablokovaném účtu vymámila z ženy miliony. Kamarádi hráli zaměstnance banky, link

Jihočeští kriminalisté se zásahovou jednotkou zadrželi v uplynulých dnech pět osob žijících v Libereckém kraji, z nichž čtyři obvinili z podvodu. Gang podvodníků vylákal z 62leté ženy z Táborska více než tři miliony korun.

hodina

Zabila pořad 168 hodin šikana a bossing? Bylo toho víc, říká ředitel ČT, link

Moderátorka Nora Fridrichová po konci publicistického pořadu České televize (ČT) 168 hodin dostala nabídku na tvorbu nových pořadů. V podcastu Kontext to ve čtvrtek sdělil generální ředitel ČT Jan Souček. Formátů podle něj v současnosti hned několik. „V tuhle chvíli bude záviset hlavně na Noře Fridrichové samotné, kterým směrem se bude chtít vydat,“ uvedl Souček.

hra

Fronty na maso, víra v osm medailí, růžová Paříž. Nastal čas. Hry startují, link

Za zády Marie Horáčkové ční k nebi Eiffelovka, nalevo od ní je Invalidovna. „Úžasné prostředí. Jsme jím uhranutí,“ ujistila lukostřelkyně. Ale pro tu chvíli šťastná nebyla. Coby první Češka vstoupila den před oficiálním zahájením her do pařížských klání. U jejího stavu zářila při kvalifikaci cedule upozorňující: Tady střílí mistryně světa.

pavel

Pavel Mikez: Myslel jsem, že se do Vesce s Benátskou! nevejdeme, link

Spolu s bratrem Petrem uspořádal Pavel Mikez první ročník festivalu Benátská noc ve Žluté plovárně v údolí obce Malá Skála v Českém ráji. Věrný mu zůstal dodnes, a byť pozměnil jeho název a změnil místo, 25. až 28. července se ve Vesci v Liberci odehraje jeho třicátý ročník. Festival Benátská! si k oslavám pozval i zahraniční hosty - Scooter, Suzi Quatro a skupinu Slade.


168

Zabila pořad 168 hodin šikana a bossing? Bylo toho víc, říká ředitel ČT, link

Moderátorka Nora Fridrichová po konci publicistického pořadu České televize (ČT) 168 hodin dostala nabídku na tvorbu nových pořadů. V podcastu Kontext to ve čtvrtek sdělil generální ředitel ČT Jan Souček. Formátů podle něj v současnosti hned několik. „V tuhle chvíli bude záviset hlavně na Noře Fridrichové samotné, kterým směrem se bude chtít vydat,“ uvedl Souček.

dyba

Zemřel ekonom a někdejší ministr hospodářství z Klausovy vlády Karel Dyba, link

Profesor pro hospodářskou politiku na Vysoké škole ekonomické v Praze zemřel v pondělí.

neuchodit

Obrana demokracie je důležitější než funkce, řekl Biden k ukončení kandidatury, link

Obrana demokracie je důležitější než jakákoliv funkce, řekl americký prezident Joe Biden v projevu, v němž vysvětlil své rozhodnutí neucházet se o znovuzvolení a podpořit viceprezidentku Kamalu Harrisovou jako kandidátku své Demokratické strany v listopadových prezidentských volbách. Chce také sjednotit zemi tím, že uvolní místo nové generaci. Biden se po odstoupení z kampaně chce plně věnovat prezidentskému úřadu. Za priority označil ekonomiku, obranu svobod i zastavení Putina na Ukrajině.

druhovýroba

Moravia Steel chce převzít část Liberty Ostrava, podle vlády jsou plány reálné, link

Skupina Moravia Steel, jejíž klíčovou součástí jsou Třinecké železárny, má zájem o rychlé převzetí celé druhovýroby v Liberty Ostrava a apeluje na zaměstnance huti, aby zatím nepodávali výpovědi. Podle představitelů vlády jsou plány na zachování části výroby i pracovních míst v Liberty reálné a pokud insolvenční správce návrh Moravia Steel přijme, mohli by se zaměstnanci v dotčené části Liberty vrátit do práce zhruba měsíc poté.

fernandezová

Wimbledonská vítězka Krejčíková rozehraje OH proti Španělce Sorribesové, link

Paříž - Wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková se na úvod tenisového turnaje na olympijských hrách v Paříži utká se Španělkou Sarou Sorribesovou. Karolínu Muchovou čeká šestnáctá nasazená Leylah Fernandezová…

narušili

Klimatičtí aktivisté dnes narušili provoz na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem, link

Klimatičtí aktivisté dnes brzy ráno zhruba na tři hodiny narušili provoz na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem, největším německém vzdušném přístavu. K akci se přihlásilo hnutí Letzte Generation (Poslední generace), které už ve středu zablokovalo letiště Kolín-Bonn na západě Německa. Frankfurtské letiště už oznámilo, že obnovilo provoz na všech ranvejích, zrušeno ale bylo 140 letů. Letiště Praha zatím žádné zrušené lety neeviduje, uvedlo na síti X.

pastrňák

Pastrňák slavil déle, než byl v týmu. Zvládl i rozlučku se svobodou, teď bude svatba, link

Od zisku titulu mistrů světa uplynuly už takřka dva měsíce, pro hokejového útočníka Davida Pastrňáka však oslavy definitivně skončí až v neděli.

potopit

Kvůli rozbouřenému moři se u Filipín potopil ropný tanker, hrozí únik průmyslového topného oleje, link

Filipínský tanker se dnes časně ráno potopil v Manilské zátoce kvůli obřím vlnám. Ze sedmnáctičlenné posádky se podařilo 16 osob zachránit, poslední muž je dál pohřešován. Tanker šel podle pobřežní stráže ke dnu v mělké části moře a hrozí, že z něj začne unikat průmyslový topný olej, napsala agentura AP. Podle informací agentury AFP už se na hladině objevila několik kilometrů dlouhá skvrna.

tractors

Brněnský Zetor opustí do konce září dalších 111 lidí, letos v součtu zhruba 200, link

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors dá na konci července výpovědi 111 lidem, v podniku tak skončí na konci září. Ze 300 zaměstnanců, které měl ještě začátkem roku, má na konci roku zbýt jen zhruba 100, řekl dnes ČTK po jednání s vedením firmy šéf podnikových odborů Alois Kazelle.

zetor

Brněnský Zetor opustí do konce září dalších 111 lidí, letos v součtu zhruba 200, link

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors dá na konci července výpovědi 111 lidem, v podniku tak skončí na konci září. Ze 300 zaměstnanců, které měl ještě začátkem roku, má na konci roku zbýt jen zhruba 100, řekl dnes ČTK po jednání s vedením firmy šéf podnikových odborů Alois Kazelle.

64

Můžu se zlobit jen na sebe, hodnotila Horáčková. Ale nést vlajku bude pecka!, link

Také na hrách v Tokiu měla rozřazovací kolo na programu ještě před tím, než vzplál oheň. Tehdy byla olympijskou novickou, vše pro ni bylo nové. Teď je Marie Horáčková aktuální mistryní světa. A i když šlo ve čtvrtek u Invalidovny jen o rozřazení 64 lukostřelkyň do pavouka pro vyřazovací část, chtěla se ve výsledkové listině najít na lepším než 31. místě.

albert

Nejhorší je, když spolu partneři nemají o čem mluvit, míní Olga Menzelová, link

Olga Menzelová (46) žije se známým archeologem a egyptologem Miroslavem Bártou (54). Vychovávají spolu syna Alberta (4) a taky dcery z předchozích vztahů Menzelové - Annu (15) a Evu Marii (8). V rozhovoru pro iDNES.cz Menzelová promluvila o tom, co je podle ní ve vztahu důležité i jak tráví letošní léto.

alois

Brněnský Zetor opustí do konce září dalších 111 lidí, letos v součtu zhruba 200, link

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors dá na konci července výpovědi 111 lidem, v podniku tak skončí na konci září. Ze 300 zaměstnanců, které měl ještě začátkem roku, má na konci roku zbýt jen zhruba 100, řekl dnes ČTK po jednání s vedením firmy šéf podnikových odborů Alois Kazelle.

benátská

Michal Prokop začal koncert Kolejí Yesterday. Na festivalu ho vystřídá Scooter, link

Na zahajovacím koncertu festivalu Benátská sedmasedmdesátiletý zpěvák navodil příjemnou atmosféru. Refrény s ním zpívali mnozí diváci.

bittner

Bittner dojel na úvod etapového závodu Czech Tour druhý, vyhrál Lamperti, link

Český cyklista Pavel Bittner z týmu dsm-firmenich PostNL obsadil druhé místo v úvodní etapě závodu Czech Tour. V závěrečném hromadném spurtu ho po více než 151 kilometrech předčil jako jediný Američan Luke Lamperti z jiné worltourové stáje Soudal Quick-Step. Třetí byl Izraelec Itamar Einhorn.

cas

CAS potvrdil, že po diskvalifikaci Valijevové získají zlato krasobruslaři USA, link

Zlato ze soutěže krasobruslařských družstev na předloňských olympijských hrách v Pekingu definitivně patří Američanům. Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne oznámil, že zamítl odvolání Ruska, které přišlo o prvenství kvůli dopingu Kamily Valijevové.

cihla

Výrobci cihel a tašek Wienerbergeru loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů, link

Firmě Wienerberger, největšímu výrobci pálených cihel a střešních tašek v ČR, loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů korun. Na výsledku se podle vedení firmy projevil útlum prací na stavebním trhu. Tržby z prodeje loni činily 2,9 miliardy korun, v roce 2022 to bylo 4,1 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

cosplay

Vyrábějí si vše od spodního prádla po umělé nosy. Češky vyhrály Cosplay v Paříži, link

Dvěma Češkám se podařilo vyrobit kostýmy podobné filmovému originálu a svým vystoupením oslnit porotu na světové soutěži Extreme Cosplay Gathering.

doping

CAS potvrdil, že po diskvalifikaci Valijevové získají zlato krasobruslaři USA, link

Zlato ze soutěže krasobruslařských družstev na předloňských olympijských hrách v Pekingu definitivně patří Američanům. Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne oznámil, že zamítl odvolání Ruska, které přišlo o prvenství kvůli dopingu Kamily Valijevové.

dotčené

Moravia Steel chce převzít část Liberty Ostrava, podle vlády jsou plány reálné, link

Skupina Moravia Steel, jejíž klíčovou součástí jsou Třinecké železárny, má zájem o rychlé převzetí celé druhovýroby v Liberty Ostrava a apeluje na zaměstnance huti, aby zatím nepodávali výpovědi. Podle představitelů vlády jsou plány na zachování části výroby i pracovních míst v Liberty reálné a pokud insolvenční správce návrh Moravia Steel přijme, mohli by se zaměstnanci v dotčené části Liberty vrátit do práce zhruba měsíc poté.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.