Week 29 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Americký občan bez povolení překročil hranci do KLDR, byl zatčen,

Americký občan překročil silně opevněnou hranici z Jižní do Severní Koreje. Oznámilo to v úterý americké velení OSN, které dohlíží na oblast. Američan byl na severokorejské straně patrně zatčen.

auto

Opilý řidič naboural do stromu a odešel, mrtvého spolujezdce nechal v autě,

Tragická nehoda se stala v noci na pondělí na Prachaticku. Opilý řidič tam naboural do stromu a odešel od nehody pryč přesto, že byl vážně zraněný. Spolujezdce, který srážku se stromem nepřežil, nechal v autě bez pomoci.

druhý

Juniorské basketbalistky zdolaly na MS Čínu a do play off jdou z druhého místa,

S bilancí dvou výher a jedné porážky obsadily svěřenkyně trenéra Viktora Pruši ve skupině D druhé místo za Kanadou. Ve středečním osmifinále, kam postoupí všichni účastníci turnaje v Madridu, se utkají buď s Brazílií, nebo Itálií.

koruna

Manchester United získal brankáře Onanu z Interu, zaplatí přes miliardu korun,

Manchester United dokončil očekávaný přestup brankáře Andrého Onany z Interu Milán. Za sedmadvacetiletého kamerunského fotbalistu zaplatí 51 milionů eur (1,21 miliardy korun) plus další až čtyři miliony eur na bonusech, uvedla BBC. Onana podepsal smlouvu do roku 2028. Klub oznámil jeho příchod na Twitteru.

liga

Výsledky 1. kola druhé fotbalové ligy:,

Sparta Praha B - Dukla Praha 1:4 (0:2)

miliarda

Manchester United získal brankáře Onanu z Interu, zaplatí přes miliardu korun,

Manchester United dokončil očekávaný přestup brankáře Andrého Onany z Interu Milán. Za sedmadvacetiletého kamerunského fotbalistu zaplatí 51 milionů eur (1,21 miliardy korun) plus další až čtyři miliony eur na bonusech, uvedla BBC. Onana podepsal smlouvu do roku 2028. Klub oznámil jeho příchod na Twitteru.

milión

Na Novojičínsku hořel rodinný dům. Škoda je 4 miliony,

Škodu za 4 miliony korun způsobil v pondělí odpoledne požár rodinného domu v Šenově u Nového Jičína.

most

Odpovíme, je to terorismus, dítě zůstalo bez rodičů, procedil Putin po útoku,

Ruský prezident Vladimir Putin označil poškození Krymského mostu za teroristický čin. Obvinil z něj Ukrajinu a uvedl, že Moskva připravuje reakci. Místopředseda ruské vlády Marat Chusnullin upozornil, že automobilová doprava po Krymském mostě bude plně obnovena zřejmě až 1. listopadu.

nehoda

Tisková konference k nehodě autobusů na dálnici D2,

Zástupci složek záchranného systému v úterý dopoledne informovali o detailech k pondělní vážné nehodě dvou autobusů na dálnici D2 u Brna. Nehodu nepřežil jeden z řidičů, záchranáři ošetřili několik desítek lidí. Dva pacienty lékaři operovali, zbylí jsou stabilizovaní nebo již v domácím léčení. Na nehodě se podle policie mohla podepsat únava řidiče z vedra, prověřuje se i technická závada či nedodržení bezpečné vzdálenosti.

požár

Hasiči ukázali video ze zásahu u lesního požáru na Písecku, škoda je 10 milionů,

Předběžný odhad škod po požáru 40 hektarů lesa u Jetětic na Písecku je deset milionů korun. Hořet tam začalo v sobotu odpoledne, v neděli dostali hasiči oheň pod kontrolu. Momentálně dál pokračují s dohašováním ohnisek. Požár likvidovalo od soboty kolem 200 hasičů.

rusko

Blinken: Ukrajina už osvobodila polovinu území dobytého Ruskem,

Ukrajina osvobodila polovinu svého území, které dobylo Rusko během invaze zahájené loni v únoru, řekl v neděli americký ministr zahraničí Antony Blinken podle agentury Reuters. V televizním rozhovoru odhadl, že osvobození dalšího území během ukrajinské protiofenzívy není záležitostí jednoho či dvou týdnů, ale že tvrdé boje potrvají spíše měsíce.

ruský

Ruské tenistce Zvonarevové zakázali vstup do Polska, je tam nežádoucí,

Ruské tenistce Věře Zvonarevové odepřeli z důvodu státní a veřejné bezpečnosti vstup do Polska, kde měla příští týden hrát turnaj ve Varšavě. Informovalo o tom dnes polské ministerstvo vnitra.

soud

KOMENTÁŘ: Nejvyšší soud a americká kulturní válka o rasu,

Víte, že se Barack Obama nemusel dostat na exkluzivní univerzitu a následně se stát prezidentem? Jistě, musíte pořádně napnout představivost, ale je to tak. Pomohla mu totiž pozitivní diskriminace, která se v USA nazývá Affirmative action. Toto opatření, zjednodušeně řečeno, usnadňuje studium na univerzitách nebělochům, tedy černochům či Hispáncům, kteří dostávají přednost. Před pár dny ho však zrušil americký Nejvyšší soud, píše ve svém komentáři editor MF DNES Kamil Struha.

sparta

Statný stoper z Afriky, reprezentant Gambie. Sparta má posilu do obrany,

Fotbalová Sparta představila posilu do obrany. Z dánského Horsens přestoupil do týmu českého mistra jedenadvacetiletý gambijský reprezentant James Gomez.

tour

TOUR ONLINE: Královská etapa je tu! Cyklisté nastoupají přes 5000 výškových metrů,

Tohle bude brutální etapa. Ne nadarmo dostala v letošním itineráři Tour de France přízvisko královská. Cyklisté nastoupají přes pět tisíc výškových metrů a zdolají nekonečný 28 kilometrů dlouhý kopec Col de la Loze. Znovu tak uvidíme parádní souboj mezi Jonasem Vingegaardem a Tadejem Pogačarem. Sledujte průběh 17. etapy, která startuje ve 12:20, v podrobném online přenosu na Sport.cz.

voda

Trosečník bloudil dva měsíce oceánem. Pil dešťovou vodu, jedl syrové ryby,

Selhaly elektronické přístroje jeho lodě a následně dva měsíce bloudil Tichým oceánem. Jednapadesátiletý Australan plavbu, na kterou se vydal v dubnu, přežil díky stravě skládající se ze syrových ryb a dešťové vody. Společnost mu celou cestu dělal jeho pes.

vyhrát

Vadlejch vyhrál mítink Diamantové ligy, Monako vidělo i světový rekord,

Oštěpař Jakub Vadlejch poprvé v této sezoně vyhrál mítink atletické Diamantové ligy. Triumf v Monaku si zajistil úvodním pokusem dlouhým 85,95 metru, což pro něj znamená i jistou účast na olympijských hrách v Paříži, limit překonal o 45 centimetrů. Na jeho hod nedokázal odpovědět nikdo ze soupeřů, mezi nimiž chyběl olympijský šampion a vítěz úvodních dvou závodů letošního ročníku elitního seriálu Níradž Čopra.

česko

Ministerstvo změní pravidla pro evidenci žáků, kteří se neučí v českých školách,

Ministerstvo školství (MŠMT) změní pravidla pro evidenci žáků, kteří se vzdělávají v zahraničí, v zahraničních školách na území Česka nebo individuálně. V současnosti by tyto děti měly být, i přes plnění povinné školní docházky jinde, zapsané v české škole. Nově budou muset školy v Česku dítě zařazovat do konkrétního ročníku a třídy.

český

Satoranský se stal poosmé českým Basketbalistou roku,

Tomáš Satoranský se stal poosmé v kariéře českým Basketbalistou roku a posunul vlastní rekord. Mezi ženami obhájila triumf Julia Reisingerová.

člověk

Rakovina je volba lidi, kteří nenávidí život, tvrdí Dušek. Kritizuje ho i Hřebejk,

Herec Jaroslav Dušek (62) je známý svým neobvyklým přístupem k životu a netradičními názory. V novém rozhovoru s moderátorem Čestmírem Strakatým podle některých lidí na sociálních sítích ovšem přestřelil, když mluvil o rakovině.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.