Week 35 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

banka

České banky pod kybernetickým útokem,

Některé české banky dnes čelily kybernetickým útokům, potýkaly se s výpadky internetového a mobilního bankovnictví nebo svých webů. Problémy zaznamenala Komerční banka, ČSOB, Air Bank a Fio banka, zpomalený web měla Česká spořitelna. Vyplývá to z vyjádření bank a mluvčího České bankovní asociace (ČBA) Radka Šalši. Podle mluvčího Fio banky Jakuba Heřmánka šlo o organizovaný útok ze zahraničí. Zahlcovací DDoS útoky na část českých bank ovlivnily dostupnost jejich systémů, uvedl Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Hackeři napadli také web pražské burzy.

cena

Velkou cenu Katalánska vyhrál Alonso,

Velká cena Katalánska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Barceloně:

Moto3: 1. Alonso (Kol./GasGas) 33:00,945, 2. Masiá (Šp./Honda) -0,076, 3. Rueda (Šp./KTM) -0,234, 4. Sasaki (Jap./Husqvarna) -0,289, 5. Nepa (It./KTM) -0,401, 6. Rossi (It./Honda) -0,524.

Průběžné pořadí (po 11 z 20 závodů): 1. Holgado (Šp./KTM) 161, 2. Sasaki 148, 3. Masiá 129, 4. Öncü (Tur./KTM) 128, 5. Ortolá (Šp./KTM) 124, 6. Alonso 115.

dítě

S dětmi si na školu nehrajte, diktáty je odpudí. Jak žáky připravit na školní rok,

Ředitelka projektu Pomáháme školám k úspěchu Hana Košťálová radí, jak by rodiče s dětmi měli využít poslední týden prázdnin.

koruna

Cena piva v Praze by mohla překročit 70 korun za půllitr,

Pražské restaurace v červenci prodávaly půllitr dvanáctistupňového piva v průměru za 64,30 Kč. Loni to bylo 58,80 Kč, meziročně se tedy cena zvýšila o více než devět procent. Po zvýšení DPH na točené pivo by tak cena mohla příští rok překročit 70 korun.

liga

Fotbalisté Plzně narazí ve skupině EKL na Dinamo Záhřeb, Astanu a Ballkani,

Monako - Fotbalisté Plzně narazí ve skupině Evropské konferenční ligy na Dinamo Záhřeb, které ve čtvrtek v závěrečném 4. předkole Evropské ligy vypadlo se Spartou po prohře 1:4, přestože…

miliarda

Stát letos vybere na windfall tax 65 miliard, vylepšilo odhad ministerstvo,

Stát letos vybere na dani z neočekávaných zisků (tzv. windfall tax) a na odvodu z nadměrného zisku při výrobě elektřiny 64,5 miliardy korun. Ministerstvo financí zlepšilo odhad z dubna, kdy očekávalo inkaso z obou mimořádných opatření 40,3 miliardy korun.

most

Přístup řidičů na Barrandovský most se zlepší. Skončila letošní část oprav,

Letos opravovaná část pražského Barrandovského mostu je opět průjezdná, auta se na most znovu dostanou také nájezdem z ulice K Barrandovu. Silničáři ještě odstraňují objízdnou trasu, od neděle budou pracovat na okrajových částech mostu. Na dotaz ČTK to v sobotu večer řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Opravy začaly v květnu.

open

Muchová i Menšík zabojují o osmifinále US Open na kurtu Louise Armstronga,

New York - Karolína Muchová se utká dnes o postup do osmifinále US Open s Američankou Taylor Townsendovou na kurtu Louise Armstronga. Duel finalistky letošního Roland Garros s domácí tenistkou…

pavel

Prezident Pavel podepsal důchodovou novelu. Navzdory výhradám,

Prezident Petr Pavel i přes výhrady podepsal vládní penzijní novelu, která mimo jiné zpřísňuje pravidla předčasných důchodů a upravuje řádné lednové valorizace penzí. Nynější mimořádné valorizace, které nastávají při vyšším růstu cen, nahradí dočasný přídavek. O podpisu zákona informoval v tiskové zprávě Hrad.

policie

Muž v Německu napadl skupinu dětí, protože mluvili ukrajinsky. Chlapce shodil z mostu,

Německá policie vyšetřuje útok na desetiletého ukrajinského chlapce ve městě Einbeck v Dolním Sasku. Neznámý muž přistoupil ke skupince dětí, vynadal jim, že mluví ukrajinsky, a požadoval, aby mluvili rusky. Chlapce poté hodil přes zábradlí mostu. Policie po muži pátrá pro pokus o vraždu.

rusko

Dronový útok z Ruska poničil přístav a zranil dva lidi,

Kyjev - Útok 25 dronů z Ruska poškodil dnes časně ráno přístavní infrastrukturu v ukrajinské Oděské oblasti. Dva civilisté utrpěli zranění. Ukrajinská protivzdušná obrana 22 dronů…

skupina

Fotbalisté Kodaně remizovali s Čenstochovou a prošli do skupiny Ligy mistrů,

Praha - Fotbalisté Kodaně si stejně jako minulý rok zahrají skupinu Ligy mistrů. Přemožitelům pražské Sparty ze 3. předkola stačila v domácí odvetě závěrečného play off s Čenstochovou…

soud

Soud uložil 21 let českému ostřelovači, který v řadách proruských separatistů zabil nejméně čtyři lidi,

Pražský městský soud uložil 21 let vězení uprchlému Alojzi Polákovi, který bojoval na Ukrajině v řadách separatistů podporovaných Ruskem. Podle nepravomocného verdiktu usmrtil muž z Brna jako ostřelovač nejméně čtyři příslušníky ukrajinských vládních jednotek. Státní zástupce pro něj žádal 25 let za mřížemi. Obhájce poukazoval na to, že muž už zřejmě nežije, a proti rozsudku se okamžitě odvolal.

ukrajina

Z ukrajinských rodin na ruské vojenské akademie. Odvlečené děti jsou pod neustálým tlakem propagandy,

Rusko od začátku invaze na Ukrajinu uneslo na své území tisíce dětí. Většina z nich se dostane do adoptivních nebo pěstounských rodin, které je vychovávají k úctě k nové vlasti a navíc jim často tvrdí, že Ukrajina už byla zničena. Někteří starší chlapci dokonce museli nastoupili do kadetských akademií, kde jsou vzděláváni „v duchovních a kulturních tradicích ruského lidu“. Ukrajinské úřady i neziskové organizace se snaží děti vracet zpátky domů, zatím se to ale podařilo zhruba u tří stovek.

ukrajinský

Kyjev prolomil ruskou obranu u Záporoží, tvrdí generál Tarnavskyj,

Ukrajinské síly po týdnech usilovného odminovávání rozhodujícím způsobem prolomily první ruskou obrannou linii u Záporoží, řekl britskému nedělníku The Observer jeden z nejvýše postavených ukrajinských generálů Oleksandr Tarnavskyj, který má na starosti protiofenzívu na jihu země. Armáda podle něj nyní očekává rychlejší územní zisky při postupu na slabší druhou linii, kterou na jihu Ukrajiny ruští okupanti vybudovali.

us

Muchová i Menšík zabojují o osmifinále US Open na kurtu Louise Armstronga,

New York - Karolína Muchová se utká dnes o postup do osmifinále US Open s Američankou Taylor Townsendovou na kurtu Louise Armstronga. Duel finalistky letošního Roland Garros s domácí tenistkou…

velký

Velkou cenu Katalánska vyhrál Alonso,

Velká cena Katalánska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Barceloně:

Moto3: 1. Alonso (Kol./GasGas) 33:00,945, 2. Masiá (Šp./Honda) -0,076, 3. Rueda (Šp./KTM) -0,234, 4. Sasaki (Jap./Husqvarna) -0,289, 5. Nepa (It./KTM) -0,401, 6. Rossi (It./Honda) -0,524.

Průběžné pořadí (po 11 z 20 závodů): 1. Holgado (Šp./KTM) 161, 2. Sasaki 148, 3. Masiá 129, 4. Öncü (Tur./KTM) 128, 5. Ortolá (Šp./KTM) 124, 6. Alonso 115.

vyhrát

Groves vyhrál druhou etapu Vuelty za sebou, Evenepoel zvýšil vedení,

Burriana (Španělsko) - Australský cyklista Kaden Groves vyhrál v hromadném spurtu druhou etapu Vuelty za sebou. Belgičan Remco Evenepoel si krátce před cílem dosprintoval pro bonusové sekundy…

česko

Saská policie zahájila četnější kontroly u hranic s Českem a Polskem,

Saská zemská policie od středy na pomezí s Polskem a Českem výrazně posiluje opatření proti nelegální migraci. Součástí kroků tamní policie budou četnější namátkové kontroly a také skrytá pátrání policistů v civilu, ohlásil saský ministr vnitra Armin Schuster. Zdůvodnil to tím, že dosavadní postup spolkové ministryně vnitra Nancy Faeserové nepřinesl v boji proti převaděčům žádné výsledky, proto se do věci musí vložit samo Sasko.

člověk

Odklad důchodové novely může poslat deset tisíc lidí do předčasné penze, varoval Jurečka,

Do předčasného důchodu by kvůli odkladu platnosti zákona se změnami penzí mohlo odejít až deset tisíc lidí. Příští rok by to mohlo zvednout výdaje o tři až čtyři miliardy korun. V pořadu Partie televize CNN Prima to v neděli řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podmínky pro předčasný důchod zpřísňuje důchodová novela. Vláda původně počítala s tím, že by změny mohly platit od září. Účinné budou ale až od října. Prezident Petr Pavel na konci srpna sdělil, že má k normě výhrady a rozhodne, zda ji vetuje, nebo podepíše později. Podpis připojil 1. září, což znamenalo, že nabude účinnosti od října.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.