Week 36 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

auto

Škoda Auto dnes pozastaví výrobu, chybí jí díly od slovinského dodavatele,

Kvasiny (Rychnovsko) - Automobilka Škoda Auto ode dneška pozastaví nejméně na týden výrobu v závodě v Kvasinách na Rychnovsku a nevyloučila ani částečné omezení výroby v Mladé Boleslavi….

cena

Ceny Thálie odtajnily nominace,

Devatenáct laureátů letošního 30. ročníku Cen Thálie bude 30. září vyhlášeno na slavnostním večeru v pražském Národním divadle. Nominace odtajnil prezident Herecké asociace Ondřej Kepka na včerejší tiskové konferenci spolu s předsedy jednotlivých odborných porot.

dítě

Děti, které nastupovaly do školy za covidu, jsou podle průzkumu méně pohybově zdatné,

Pohybová zdatnost žáků základních škol a víceletých gymnázií se meziročně zlepšila, ukazují to nejnovější data vycházející z Olympijského víceboje, školního projektu Českého olympijského výboru. Průzkum nicméně ukázal propad zdatnosti u desetiletých dětí, které nastupovaly do školy v covidové době a nemohly se zapojit do kroužků a sportovních oddílů. Výbor chce spolu s ministerstvem školství děti vést ještě více k pohybu, plánují projekt Aktivní škola.

firma

Část firem volá po duhových manželstvích. Přicházíme o talenty, nemůžeme jim garantovat rovnost, vysvětlují,

Nemůžeme jim garantovat stejná práva, jako by měli jinde, zdůvodňují firmy, proč někteří LGBT+ lidé nechtějí přijet pracovat do Česka. Potvrzují to i jejich zkušenosti. Velké společnosti v týdnu v otevřeném dopise vyzvaly premiéra Pera Fialu (ODS), aby podpořil manželství stejnopohlavních párů. Firmy uvádějí, že kvůli nerovným podmínkám pro LGBT+ lidi přicházejí o talentované zaměstnance s novými nápady. Pro pořad 168 hodin o tom natáčeli Václav Crhonek a David Sebíň.

koruna

Penny Market loni vzrostl zisk o 22 procent,

Obchodní řetězec Penny Market v ČR loni zvýšil meziročně zisk o 22 procent na 1,153 miliardy korun. Tržby řetězce vzrostly meziročně o 15,5 procenta na 48,7 miliardy korun. Ke konci loňského roku provozovala společnost 409 prodejen. Vyplývá to výroční zprávy společnosti. Penny Market je součástí německé skupiny REWE Group, do které patří také řetězec Billa. Skupině loni zisk meziročně klesl o třetinu.

miliarda

Penny Market loni vzrostl zisk o 22 procent,

Obchodní řetězec Penny Market v ČR loni zvýšil meziročně zisk o 22 procent na 1,153 miliardy korun. Tržby řetězce vzrostly meziročně o 15,5 procenta na 48,7 miliardy korun. Ke konci loňského roku provozovala společnost 409 prodejen. Vyplývá to výroční zprávy společnosti. Penny Market je součástí německé skupiny REWE Group, do které patří také řetězec Billa. Skupině loni zisk meziročně klesl o třetinu.

milión

České ministerstvo nadále podporuje vzdělávání Ukrajinců v ČR,

Ministerstvo školství (MŠMT) dál podpoří ukrajinské asistenty pedagoga a jazykové vzdělávání Ukrajinců. Pro období od začátku nového školního roku do konce kalendářního roku rozdělí mezi školy téměř 116 milionů korun na práci ukrajinských asistentů a vysokým školám na jazykové vzdělávání přes 12 milionů korun. Ministerstvo školství o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

místo

Další místo pro Paříž. Veslařky Flamíková s Novotníkovou uspěly na MS,

Dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Radka Novotníková vybojovala na mistrovství světa ve veslování pro Česko druhé účastnické místo na olympijských hrách v Paříži 2024. Svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského obsadily v dnešním finále B v Bělehradě páté místo, poslední postupové na vrcholnou akci příští sezony.

open

Muchová zabojuje o finále US Open,

Českou tenistku Karolínu Muchovou čeká na US Open boj o účast ve finále. Utká se v něm s domácí devatenáctiletou Američankou Cori Gauffovou. Semifinálový duel začíná jednu hodinu po půlnoci českého času. V podrobné online reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz.

policie

Před klubem na pražském Hlávkově mostě byl v noci zabit muž,

V noci ze soboty na neděli zemřel v Praze 7 po fyzickém napadení muž. K incidentu došlo před klubem na Hlávkově mostě, sdělila policie.

prezident

Kabinet prezidenta byl zrušen, místo něj vznikl sekretariát,

Kabinet prezidenta republiky Petra Pavla byl s platností k úterý 5. září zrušen. O den později byl zřízen sekretariát prezidenta, jehož vedoucí se stala Lucie Obdržálková. Na dotaz ČTK to ve čtvrtek sdělil odbor komunikace Hradu.

procento

Maďarská inflace v srpnu dosáhla 16,4 procenta, stále je nejvyšší v EU,

Z červencových 17,6 procenta klesla v srpnu meziroční míra inflace v Maďarsku na 16,4 procenta. V pátek to oznámil tamní statistický úřad s tím, že inflace klesla již sedmý měsíc za sebou. Je však stále nejvyšší v Evropské unii. V lednu dosáhla inflace v zemi až 25,7 procenta, což byla nejvyšší úroveň od roku 1996.

rusko

Rusko zaútočilo na Kyjevskou oblast drony, odražení ukrajinského útoku hlásí okupovaný Krym,

Rusko v noci na neděli v Kyjevské oblasti provedlo útok drony, píše agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou armádu. Kyjevský starosta Vitalij Klyčko sdělil, že podle předběžných informací zranění utrpěl jeden člověk. Ruské ministerstvo obrany podle Reuters informovalo, že protivzdušná obrana na okupovaném Krymu v neděli velmi brzy ráno zničila osm dronů vyslaných z Ukrajiny.

soud

ANO jde s důchody k Ústavnímu soudu. Když nám vyhoví, je to konec vlády, řekl Havlíček,

Hnutí ANO se obrátí na Ústavní soud kvůli schválené novele, která upravuje mimo jiné předčasné odchody do důchodu. Podobně napadlo už červnové omezení valorizace důchodů. Pokud by podle Karla Havlíčka (ANO) ústavní soudci návrhům vyhověli, znamenalo by to konec současné vlády a předčasné volby. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) věří, že vláda u soudu uspěje.

ukrajina

Kuba odhalila obchodníky s lidmi, kteří verbují vojáky pro Rusko,

Kubánská vláda v pondělí oznámila, že rozkryla síť obchodníků s lidmi, která se snažila získat Kubánce jako bojovníky na straně Ruska ve válce na Ukrajině. Kubánské ministerstvo zahraničí v prohlášení odsoudilo žoldnéřství a odmítlo, že by se Kuba jakkoliv účastnila války na Ukrajině. Moskva, která je dlouhodobým spojencem Havany, zatím obvinění nijak nekomentovala.

us

Muchová si o titul na US Open nezahraje,

New York - Tenistka Karolína Muchová si finále US Open nezahraje. Turnajová desítka nestačila v dnešním semifinále na Američanku Cori Gauffovou, světové šestce podlehla i přes pět odvrácených…

vláda

Fiala:Z novely o liniových stavbách chce vláda zákon o strategických investicích,

Praha - Vláda plánuje novelu zákona o liniových stavbách, kterou už projednává Sněmovna, rozšířit a změnit na zákon o strategických investicích. Premiér Petr Fiala (ODS) to dnes uvedl…

zemřít

Řidič vyjel mimo dálnici a dostal smyk, popsala policie nehodu na D2, při které zemřeli silničáři,

Jihomoravská policie ve středu popsala, jak se pravděpodobně odehrála tragická nehoda na dálnici D2, při které minulé pondělí zemřeli dva silničáři. Zároveň hledá svědky kolize.

česko

Česko znovu zaznamenalo teplotní rekordy. Nejvíce naměřili na Litoměřicku,

V Česku v neděli opět padaly teplotní rekordy. Zaznamenalo je 31 ze zhruba 160 stanic, které fungují alespoň 30 let. Nejtepleji bylo v Doksanech na Litoměřicku, odpoledne tam naměřili 31,4 stupně Celsia. Pro tuto stanici to ale rekord nebyl. Alespoň na 30 stupňů se teplota dostala na 13 stanicích. ČTK to řekl Pavel Borovička z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

škola

Žák čtvrté třídy napadl učitelku. Případ řeší policie i sociální pracovníci,

Na Základní škole Zárubova v Praze 12 ve středu napadl žák učitelku, která utrpěla lehké zranění. Škola na svém webu uvedla, že incident se stal mezi žákem čtvrté třídy a učitelkou při vyučování a s žákem ho řeší policisté i pracovníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, řekla dnes ČTK mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.