Week 37 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Syna prezidenta USA ženou k soudu, při nákupu zbraní lhal o drogové závislosti,

Federální soud v americkém Delawaru ve čtvrtek obvinil Huntera Bidena, syna amerického prezidenta Joea Bidena, ze tří zločinů souvisejících s nákupem a držením zbraní v době, kdy byl aktivním uživatelem drog. Otci za lhaní hrozí impeachment.

auto

“Někteří uspějí, ale Evropu neovládnou.” Čínská invaze začala, jaká auta přináší?,

Čínské automobilky v posledních měsících vzaly Evropu útokem. Co všechno tam nabízejí?

cena

Pohonné hmoty dál zdražují. Litr benzinu přesáhl hranici 40 korun,

Zdražování pohonných hmot v Česku neustává, litr benzinu už stojí přes 40 korun za litr. Od minulé středy zdražil Natural 95 o 20 haléřů, nyní stojí v průměru 40,05 koruny za litr. Cena nafty stoupla za týden o 70 haléřů na průměrných 38,88 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

dítě

Policie stíhá skupinu lidí obviněných, že pomocí zájmových kroužků zneužívali děti,

Policie obvinila skupinu lidí, která podle kriminalistů zneužívala děti, pro které pořádala kroužky. Upozornil na to web iROZHLAS.cz. Podle policistů si členové skupiny na internetu vyměňovali zkušenosti a rady, jak se přes kroužky nebo spolky dostat k dětem. Detaily o případu ale nechce policie zatím zveřejnit. Obviněným hrozí až dvanáct let vězení.

dům

Na zahradu domu na Berounsku se zřítil ultralight. Pád nepřežili dva muži,

Dva muži v úterý nepřežili pád ultralightu v Tlusticích na Berounsku. Záchranáři se je pokoušeli čtyřicet minut oživit. Stroj spadl na zahradu u rodinného domu, na které nikdo nebyl.

evropský

Ekonomice EU se tolik dařit nebude, ukazují čerstvé odhady Evropské komise,

Ekonomika Evropské unie si v letošním i v příštím roce zřejmě povede hůře, než se odborníci původně domnívali. Ukazuje to zhoršený výhled Evropské komise, ze kterého plyne, že hrubý domácí produkt EU se v letošním roce zvýší jen o 0,8 procenta. Ještě na jaře Evropská komise čekala, že stoupne o jedno procento.

kim

Kim Čong-un zakončil návštěvu Ruska, ve vlaku zamířil k hranicím KLDR,

Vladivostok (Rusko) - Severokorejský vůdce Kim Čong-un je po několikadenní návštěvě ruského Dálného východu, kde se mimo jiné setkal i s prezidentem Vladimirem Putinem, zpět na cestě…

miliarda

ČSOB Pojišťovna vloni vytvořila rekordní čistý zisk 2,1 miliardy korun,

ČSOB Pojišťovna se sídlem v Pardubicích loni vytvořila rekordní čistý zisk 2,153 miliardy korun. Výsledek je o 22 procent vyšší než rok předtím. Společnosti se dařilo zejména v pojištění vozidel, pojištění domků a domácností a průmyslového pojištění, uvedla společnost ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin. Za růstem stály jak nové smlouvy, tak průběžné navyšování pojistných částek u dosavadních smluv v reakci na rostoucí inflaci.

milión

TikTok dostal v EU pokutu 345 milionů eur za špatné zpracování osobních údajů dětí,

Čínská aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok dostala v Evropské unii pokutu 345 milionů eur (8,5 miliardy korun) za to, že při zpracovávání osobních údajů dětí porušovala zákony. Informoval o tom dnes irský úřad pro ochranu osobních údajů (DPC), do jehož kompetence tyto případy v Unii spadají. Provozovatel čínské aplikace s rozhodnutím ani s výší pokuty nesouhlasí. Tvrdí, že na většinu vytýkaných záležitostí už zareagoval změnami v ochraně osobních údajů.

město

Sevastopolem otřásly mohutné výbuchy. Ukrajinci zasáhli loděnici, uvedly úřady,

Přístavem Sevastopol na ukrajinském poloostrově Krym, který anektovalo Rusko, otřáslo v noci na středu několik mohutných výbuchů, informovala agentura Unian. Ukrajinci ve městě zasáhli loděnici, kde vypukl požár a nejméně 24 lidí utrpělo zranění, uvedl šéf správy města Michail Razvožajev. Útok, který poškodil dvě lodě ruského námořnictva, měly na svědomí ukrajinské střely s plochou dráhou letu a námořní drony, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

nato

Dny NATO na letišti v Mošnově navštívilo během dvou dnů 185.000 lidí,

Dny NATO na letišti v Mošnově navštívilo během dvou dnů přibližně 185.000 lidí. Proti loňsku bylo diváků o 75.000 více. V sobotu bylo návštěvníků zhruba 100.000, dnes asi 85.000. ČTK to sdělili pořadatelé, informace vycházejí z policejních údajů.

plzeň

Šestiletý chlapec po napadení v Plzni krvácel z hlavy, rukou a nohou,

Šestiletý chlapec, kterého v pátek pozdě večer napadl v Plzni šestadvacetiletý muž, krvácel z hlavy, obličeje, rukou a nohou. Agresora zadržela hlídka městské policie. O případu v pondělí informovala Policie ČR, která muže v neděli obvinila z ublížení na zdraví a z výtržnictví. Podrobnosti ale neuvedla, popis události v úterý doplnili plzeňští strážníci.

policie

Policie stíhá skupinu lidí obviněných, že pomocí zájmových kroužků zneužívali děti,

Policie obvinila skupinu lidí, která podle kriminalistů zneužívala děti, pro které pořádala kroužky. Upozornil na to web iROZHLAS.cz. Podle policistů si členové skupiny na internetu vyměňovali zkušenosti a rady, jak se přes kroužky nebo spolky dostat k dětem. Detaily o případu ale nechce policie zatím zveřejnit. Obviněným hrozí až dvanáct let vězení.

procento

Inflace v USA v srpnu zrychlila na 3,7 procenta,

Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen ve Spojených státech v srpnu zrychlilo na 3,7 z červencových 3,2 procenta. Ve své středeční zprávě to uvedlo americké ministerstvo práce. Nárůst inflace je větší, než očekávali analytici. Zároveň je to největší nárůst za déle než rok.

práce

Pavel stvrdil úpravy přesčasů lékařů a prací na dohody nebo z domova,

Praha - Zákoník práce zavede spornou možnost další přesčasové práce ve zdravotnictví. Přesnější vymezení, a tím předvídatelnost, získají práce na dohody. Zaměstnavatelé navíc…

rusko

Kim Čong-un zakončil návštěvu Ruska, ve vlaku zamířil k hranicím KLDR,

Vladivostok (Rusko) - Severokorejský vůdce Kim Čong-un je po několikadenní návštěvě ruského Dálného východu, kde se mimo jiné setkal i s prezidentem Vladimirem Putinem, zpět na cestě…

soud

Soud zrušil osvobozující verdikt za Čapí hnízdo. Kauza se vrací zpět,

Odvolací senát zrušil osvobozující verdikt nad Babišem a Nagyovou, kauzu Čapí hnízdo tak bude znovu řešit Městský soud v Praze. Vyplývá to ze zápisu v justiční databázi Infosoud, kde je napsáno, že bylo „rozhodnutí soudu prvního stupně zrušeno a věc byla vrácena soudu prvního stupně k novému projednání“.

ukrajina

Získali jsme zpět čtyři těžební plošiny u Krymu, hlásí ukrajinská rozvědka,

Ukrajina dobyla zpět čtyři těžební plošiny u Krymu, které Rusko okupovalo od roku 2015. Podle serveru Ukrajinska pravda to v pondělí uvedla vojenská rozvědka. Plošiny, které slouží k získávání ropy a plynu, Rusko po rozpoutání války proti Ukrajině využívalo podle rozvědky jako heliporty a umístilo na ně radary.

vláda

Vláda schválila růst penzí,

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) schválila ve středu zvýšení starobních, invalidních i pozůstalostních penzí od ledna příštího roku o 360 korun měsíčně. Uvedla to Česká televize.

česko

Do Česka teče stále víc ropy z Ruska,

Česko využívá stále více ruskou ropu. V první polovině letošního roku činil podíl ropy dovezené z ruského ropovodu Družba kolem 65 procent. Za loňský rok to přitom bylo okolo 56 procent a v předchozích letech ještě méně. Uvedla to v pondělí mluvčí státní společnosti Mero Barbora Putzová. Podíl ruské ropy je tak nejvyšší minimálně od roku 2012.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.