Week 38 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

cena

Fotovoltaiky postupně zlevňují, příčinou pokles cen komponentů i širší nabídka,

Praha - Fotovoltaické elektrárny od tuzemských výrobců postupně zlevňují, oproti loňsku jsou jejich ceny i o desítky procent nižší. Příčinou je především zlevňování některých…

druhý

Sakkariová se po čtyřech letech dočkala druhého titulu, uspěla v Mexiku,

Řecká tenistka Maria Sakkariová se po čtyřech letech dočkala druhého titulu v kariéře. V Guadalajaře vyhrála finále s Caroline Dolehideovou 7:5, 6:3.

dítě

Na Táborsku boural autobus s dětmi a osobní auto. Jeden mrtvý, zasahovaly dva vrtulníky,

Dva vrtulníky záchranné služby zasahovaly ve čtvrtek odpoledne na Táborsku u tragické nehody, při níž se střetl autobus s dětmi a osobní auto. Podle policie zemřel řidič osobního auta a dva spolucestující jsou vážně zraněni. Několik dětí z autobusu má mít lehká zranění.

dům

V Otinovsi na Prostějovsku vybuchl dům. Jeden člověk zemřel,

V Otinovsi na Prostějovsku explodoval rodinný dům. Silný výbuch poškodil i střechy několika okolních budov. Podle hasičů při explozi zemřel jeden člověk. Okolí místa výbuchu je uzavřené, policie žádá, aby lidé dbali pokynů policistů zasahujících na místě.

karabach

Náhorní Karabach hlásí dohodu o humanitárním konvoji z Arménie,

Jerevan/Baku - Vedení Náhorního Karabachu dnes oznámilo dosažení dohody ohledně humanitárního konvoje z Arménie. Poradce prezidenta mezinárodně neuznávané arménské karabašské republiky…

liga

Fotbalisté Legie Varšava na úvod skupiny Konferenční ligy porazili Aston Villu,

Fotbalisté Legie Varšava, za které v 67. minutě naskočil do hry český útočník Tomáš Pekhart, na úvod skupiny Evropské konferenční ligy nečekaně porazili doma Aston Villu 3:2. Trnava se střídajícím záložníkem Erikem Danielem utrpěla debakl 0:4 v Razgradu s Ludogorcem, středopolař Fiorentiny Antonín Barák zůstal při remíze 2:2 v Genku jen na lavičce.

miliarda

České dráhy doprodaly pozemky na Smíchovském nádraží za dvě miliardy,

České dráhy prodaly zbývající část pozemků na Smíchovském nádraží v Praze za necelé dvě miliardy korun. Přes 126 000 metrů čtverečních pozemků odkoupí společnost Sekyra Group. Vyplývá to z informací v registru smluv. České dráhy v páteční tiskové zprávě uvedly, že dohromady tak za pozemky na Smíchově získaly 2,4 miliardy korun. Na pozemcích má vyrůst nová čtvrť Smíchov City.

ministr

Piráti vyzvali své ministry a poslance, aby navrhli odvolání Blažka z vlády,

Piráti ve stranickém hlasování vyzvali své zákonodárce, aby navrhli okamžité odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) z čela resortu. Podnětem k hlasování bylo Blažkovo srpnové setkání s proruským lobbistou a někdejším poradcem prezidenta Martinem Nejedlým. Piráti navíc vyzvali svého předsedu Ivana Bartoše, aby ohledně Blažkova setrvání ve vládě zjistil i názor poslanců a ministrů STAN, s nimiž Piráti kandidovali v koalici. Premiér a Blažkův stranický šéf Petr Fiala (ODS) uvedl, že personální obsazení resortů mají v ruce jednotlivé koaliční strany. Celkem hlasovalo 545 členů pirátské strany, pro vítězný návrh hlasovalo 331.

online

ONLINE: Video momenty z utkání Olomouc - Karlovy Vary,

Hokejová extraliga pokračuje v pátek duely 3. kola. Karlovy Vary hájí od 18:00 neporazitelnost na ledě olomouckých Kohoutů. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

osn

Rusko únosy páchá genocidu, potraviny využívá jako zbraň, řekl v OSN Zelenskyj,

Rusko unáší ukrajinské děti a učí je nenávidět jejich vlast, čímž páchá zjevnou genocidu. Valnému shromáždění OSN to v úterý řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Moskva podle něj také používá potraviny a jejich nedostatek na světových trzích jako zbraň a ohrožuje tak nejenom Ukrajinu, ale celé mezinárodní společenství.

plzeň

Plzeň - Ballkani. Viktoria hostí v Konferenční lize nečitelného soupeře z Kosova,

Sledujte on-line přenos z utkání základní skupiny fotbalové Evropské konferenční ligy mezi Viktorií Plzeň a Ballkani.

policie

Policie obvinila muže kvůli pobodání školačky z pokusu o vraždu, hrozí mu dlouholeté vězení,

Policie obvinila z pokusu o vraždu dítěte muže, kterého podezírá, že ve středu odpoledne v brněnských Židenicích pobodal školačku. Zároveň kriminalisté požádali žalobce, aby navrhl vazbu. Muži hrozí dlouholeté vězení – trest na patnáct až dvacet let, případně i výjimečný.

procento

Turecká centrální banka zvýšila kvůli inflaci základní úrok na 30 procent,

Turecká centrální banka zvýšila základní úrokovou sazbu o pět procentních bodů na 30 procent. Snaží se tak bojovat s vysokou inflací, která po přechodném zmírnění opět zrychluje a v srpnu se dostala na 59 procent. Základní úrok je teď v Turecku nejvýše za 20 let.

rusko

Mír na Ukrajině nesmí diktovat Rusko, řekl Pavel v OSN. Kritizoval čínské manévry u Tchaj-wanu,

Prezident Petr Pavel v projevu před Valným shromážděním OSN odsoudil vojenské aktivity Číny v Tchajwanském průlivu. Bezpečnost podle něj ohrožuje i postup Íránu a KLDR a jejich testy jaderných a mezikontinentálních balistických raket. Pavel také zdůraznil, že Ukrajina si zaslouží mír, který bude uzavřen za podmínek stanovených Kyjevem. Klid zbraní nesmí být založený na nespravedlivém kompromisu a jeho podobu nemůže diktovat Rusko coby agresor, prohlásila hlava státu.

soud

Kauza otrávené Bečvy spěje ke konci, rozsudek může padnout už v říjnu,

Vsetínský okresní soud skončil dokazování v případu otravy řeky Bečvy ze září 2020. Závěrečné návrhy by měly zaznít 18. a 19. října, uvedla soudkyně. Rozsudek ve sledované kauze by podle ní mohl soud vynést už 23. října. Proces začal v lednu a jeho spis má více než šest tisíc stran. V kauze jsou obžalovaní společnost Energoaqua a její ředitel Oldřich Havelka.

trest

Za vraždu varhaníka dostal 15,5 roku. Soud stvrdil dohodu o vině a trestu,

Jednadvacetiletého muže obžalovaného z loňské vraždy osmnáctiletého varhaníka v kostele v Bašce na Frýdecko-Místecku soud poslal do vězení na 15,5 roku. Muž se na výši trestu dohodl se státním zástupcem. Dohodu o vině a trestu ve středu potvrdil Krajský soud v Ostravě, informoval o tom jeho mluvčí Igor Krajdl.

ukrajina

Varšava už Ukrajině nedodává zbraně. V budoucnu se uvidí, řekl polský ministr,

Polsko nedodává zbraně Ukrajině v současné době, jak to bude v budoucnu, se uvidí. Rádiu Plus to ve čtvrtek řekl polský ministr pro správu státních aktiv Jacek Sasin, který reagoval na dotaz ohledně vyjádření premiéra Mateusze Morawieckého. Ten o den dříve uvedl, že jeho země už nedodává Ukrajině výzbroj, protože vybavuje svoji armádu. Mluvčí polské vlády Piotr Müller ve čtvrtek sdělil, že Varšava realizuje pouze dříve dohodnuté dodávky zbraní. Polsko patří k nejvýznamnějším podporovatelům Ukrajiny, která se už více než půldruhého roku brání ruské invazi. Varšava a Kyjev se však ocitly ve sporu kvůli zákazu dovozu ukrajinského obilí do Polska.

zemřít

Ve věku 89 let zemřel filmový scenárista a dramaturg Václav Šašek,

Praha - Ve věku 89 let dnes v Praze zemřel filmový scenárista a dramaturg Václav Šašek. ČTK o tom informoval jeho syn Martin Šašek. Jako dramaturg se Václav Šašek podílel na snímcích…

česko

Obnovení kontrol hranic a německé policisty v Česku žádá německá ministryně,

Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová chce kvůli složité migrační situaci obnovit stálé hraniční kontroly na hranici s Českem a Polskem. Uvedla to v rozhovoru pro připravované nedělní vydání listu Welt am Sonntag.

žena

Vražda připraveným nožem, ne zabití. Žena dostala místo podmínky 12 let,

Odvolací Vrchní soud v Praze (VS) ve středu výrazně zpřísnil trest ženě, která loni v říjnu v Praze 8 ubodala spolubydlícího. Za vraždu s rozmyslem jí uložil 12 let. Pražský městský soud, jehož verdikt odvolací senát zrušil, ženu původně potrestal tříletým podmíněným trestem za zabití. Rozsudek VS je pravomocný. Žena se k činu přiznala, popírala ale to, že se na něj připravovala.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.