Week 45 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

dítě

V Hamburku znásilnili ženu, když šla pro děti do školy. Policie hledá arabsky mluvící muže,

Německá policie intenzivně pátrá po dvou mužích, kteří měli na jižním předměstí Hamburku za bílého dne znásilnit 29letou ženu, když šla vyzvednout ze školy své děti. Údajní pachatelé podle kriminalistů mluvili arabsky.

evropský

Brusel navrhl největší skok v rozšíření Evropské unie za dvacet let,

Evropská unie by podle návrhu Evropské komise měla zahájit vstupní jednání s Ukrajinou, Moldavskem a Bosnou a Hercegovinou. Kandidátský status má být udělen Gruzii. Vše musí ještě v prosinci odsouhlasit členské státy.

gól

Kämpf vstřelil v NHL první gól sezony. Skóroval i Zacha a Pastrňák asistoval,

New York - David Kämpf zpečetil v NHL svým prvním gólem sezony výhru hokejistů Toronta 5:2 nad Vancouverem. Za poražené asistoval u jedné branky Filip Hronek. Skóroval i Pavel Zacha a asistenci si…

izrael

Vyjednávání o propuštění rukojmích z Gazy pokročila, uvádí izraelská média,

Podařilo se dosáhnout pokroku ve vyjednávání o propuštění rukojmích zadržovaných palestinskými radikály v Pásmu Gazy, tvrdí podle agentury Reuters trojice izraelských zpravodajských televizních kanálů. Dohoda by podle nich mohla spočívat ve výměně izraelských rukojmích za Palestince zadržované v Izraeli. Mezitím Světová zdravotnická organizace (WHO) ztratila kontakt s největší nemocnicí v Pásmu Gazy, která podle zpráv z oblasti čelí útokům Izraele.

izraelský

Izraelská armáda uvedla, že od začátku bojů v Pásmu Gazy dobyla 11 pozic Hamásu,

Tel Aviv - Izraelská armáda oznámila, že od začátku pozemní operace v Pásmu Gazy převzala kontrolu nad 11 pozicemi radikálního hnutí Hamás na tomto palestinském území. Informoval o tom server The Times…

koruna

Čistý zisk skupiny ČSOB za tři čtvrtletí klesl o pět procent,

Čistý zisk skupiny ČSOB za tři čtvrtletí 2023 klesl o pět procent na 13,6 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou stoupl o 17 procent na 345 miliard korun, uvedla ve čtvrtek banka, která patří mezi největší v tuzemsku. Zisky vesměs klesaly i ostatním velkým bankám.

miliarda

Čistý zisk skupiny ČSOB za tři čtvrtletí klesl o pět procent,

Čistý zisk skupiny ČSOB za tři čtvrtletí 2023 klesl o pět procent na 13,6 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou stoupl o 17 procent na 345 miliard korun, uvedla ve čtvrtek banka, která patří mezi největší v tuzemsku. Zisky vesměs klesaly i ostatním velkým bankám.

milión

Cena nového bytu v Praze stagnovala, starší byty podražily o necelé procento,

Praha - Průměrná nabídková cena nového pražského bytu v druhém až třetím čtvrtletí oproti předešlému půlroku stagnovala na 9,5 milionu korunách. V nabídce se jich objevilo o 3,5 procenta více. Starší…

plzeň

Chorý: Před skupinou by takovému postupu asi nikdo nevěřil, jsem na tým hrdý,

Plzeň - Plzeňský fotbalista Tomáš Chorý před dvěma týdny rozhodl v Evropské konferenční lize proměněnou penaltou o vítězství 1:0 v Záhřebu a svůj počin zopakoval i v domácím utkání s Dinamem, které…

pohár

Kanaďanky slaví historický triumf. Poprvé ovládly Pohár Billie Jean Kingové,

Kanadské tenistky poprvé ovládly Pohár Billie Jean Kingové. O jejich vítězství 2:0 nad Itálií ve finále v Seville rozhodla Leylah Fernandezová.

policie

V domě v Ostravě resuscitovali muže po útoku nožem. Policie zadržela ženu,

Ostravská policie vyšetřuje od pátečního večera násilné úmrtí muže. Kriminalisté zadrželi jeho přítelkyni, která však zatím nebyla obviněna.

procento

Tržby ve službách ve třetím čtvrtletí meziročně klesly o 5,2 procenta,

Tržby ve službách ve třetím čtvrtletí letošního roku meziročně klesly o 5,2 procenta. Největší pokles zaznamenala doprava a skladování. Naopak rostly tržby v ubytování a stravování a také ve vědeckých a technických činnostech. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Tržby se snížily třetí čtvrtletí v řadě a zrychlily pokles. V letošním druhém čtvrtletí vykázaly tržby ve službách meziroční snížení podle revidovaných údajů o 3,3 procenta.

ruský

Unesený Ukrajinec, který dostal povolávací rozkaz od Rusů, se vrátí domů,

Ukrajinský ombudsman Dmytro Lubinec a ruská zmocněnkyně pro práva dětí Marija Lvovová-Bělovová v pátek oznámili, že se Ukrajinský mladík Bohdan Jermochin, kterého loni odvezli Rusové z okupovaného Mariupolu do Ruska, bude moci vrátit domů. Sedmnáctiletý sirotek se opakovaně snažil z Ruska uprchnout. Hrozil mu i povolávací rozkaz do ruské armády.

schwarzenberg

Byl to symbol svobody a nejlaskavější člověk, reagují politici na smrt Schwarzenberga,

Několik posledních dní byl bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg hospitalizován ve Vídni.

soud

Soud schválil další dohody o vině v kauze zakázek Fakultní nemocnice Bulovka,

Obvodní soud pro Prahu 8 dnes schválil dohodu o vině a trestu s dalším obžalovaným v kauze údajných manipulací se zakázkami Fakultní nemocnice Bulovka, podnikatelem Dalimilem Jánským. Podnikatel přijal tříletou podmínku s odkladem na pět let a peněžitý trest 450.000 korun. Se žalobcem se na trestu dohodly i dvě obžalované firmy, také jejich dohody dnes soud potvrdil. Rozhodnutí soudu je pravomocné. Ze sedmi lidí a třech firem obžalovaných v této části kauzy nemocničních zakázek přijali již dříve trest tři lidé.

ukrajina

Německo zdvojnásobí vojenskou podporu Ukrajině na osm miliard eur,

Německo v příštím roce zdvojnásobí vojenskou podporu Ukrajině. Namísto dosud plánovaných čtyř miliard eur (98 miliard Kč) poskytne zemi napadené Ruskem osm miliard eur (197 miliard Kč).

ukrajinský

Rusko ztratilo za měsíc bojů o Avdijivku 10.000 vojáků, tvrdí Zalužnyj,

Kyjev - Rusko za měsíc bitvy o Avdijivku v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny přišlo o asi 10.000 vojáků, uvedl dnes velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj. Zda se jedná o mrtvé, nebo…

vláda

Sestavením polské vlády pověřím Morawieckého, oznámil Duda. Ten ale nemá většinu,

Polský prezident Andrzej Duda v pondělním večerním televizním projevu oznámil, že pověří sestavením nové vlády současného premiéra Mateusze Morawieckého ze strany Právo a spravedlnost (PiS). Ta sice zvítězila v říjnových parlamentních volbách, ale ztratila většinu potřebnou pro potvrzení kabinetu a vládnutí.

česko

Analýza: Stavební produkce v Česku za tři čtvrtletí klesla o 1,5 %,

Praha - Stavební produkce v Česku za první tři čtvrtletí meziročně klesla o 1,5 procenta. Inženýrské stavitelství, do kterého spadá například výstavba silnic či telekomunikačních a energetických sítí,…

škola

Budou školy hlídat děti v době stávky? Rozhodnou učitelé a ředitelé,

Zůstane konkrétní škola, případně i školka, v pondělí 27. listopadu uzavřena, nebo zachová obvyklý provoz? To je otázka, na niž by rádi už nyní znali odpověď mnozí rodiče. Často i prarodiče, kteří leckdy bývají připraveni vypomoci s hlídáním dětí.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.