Week 49 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

liga

Výsledky 15. kola italské fotbalové ligy,

Italská fotbalová liga - 15. kolo: Frosinone - FC Turín 0:0, 15:00 Monza - FC Janov, 18:00 Salernitana - Boloňa, 20:45 AS Řím - Fiorentina.

lékař

Ministr Válek podepsal dohodu. Co tím lékaři získali a co z toho ještě vytěží,

Zástupci České lékařské komory a lékařských odborů v pátek stvrdili podpisem dohodu s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem z TOP 09. Od příštího roku dostanou všichni doktoři přidáno o pět až patnáct tisíc korun podle úrovně vzdělání, zdravotníci a ostatní zaměstnanci nemocnic o pět procent. Protest, kdy někteří lékaři odmítali v nemocnicích sloužit přesčasy, by tímto měl skončit.

místo

Druhá medaile v historii. České florbalistky slaví na MS bronz,

České florbalistky porazily v duelu o třetí místo na mistrovství světa v Singapuru Švýcarsko 5:4.

nemocnice

Konec nejistoty v nemocnicích. Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu o platech,

Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která by měla ukončit prosincový protest lékařů. Jejich krok v některých nemocnicích výrazně omezil provoz, byla odložena plánovaná vyšetření nebo operace. Viceprezident České lékařské komory Jan Přáda po podpisu dohody lékaře v nemocnicích vyzval, aby výpovědi z přesčasové práce stáhli.

online

ONLINE: Video momenty z utkání Plzeň - Třinec,

Rovných dvacet bodů dělí hokejisty Plzně od obhájců titulu z Třince. Zatímco Indiáni jsou jedenáctí, Oceláři drží třetí místo. V dnešním zápase 27. kola zkusí tuto nepříznivou bilanci Západočeši upravit a navázat na vítězství v z prvního vzájemného utkání, kdy zvítězili 3:1. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

plzeň

Plzeň ztratila třígólový náskok, přesto Třinec porazila. Z favoritů padly i Pardubice,

Hokejisté Plzně porazili ve 27. kole extraligy Třinec 5:4 a připsali si třetí vítězství z posledních čtyř zápasů.

policie

Ubodání ženy v Plzni: Policie obvinila 35letého muže z vraždy,

Kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže, který měl ve středu ubodat v Plzni svou partnerku. Obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy.

procento

Průměrná mzda ve třetím čtvrtletí vzrostla. Kvůli inflaci však kupní síla poklesla,

Průměrná mzda v Česku se ve třetím čtvrtletí letošního roku zvýšila meziročně o 7,1 procenta na 42 658 korun. Po započtení inflace, která ve stejném období dosáhla osmi procent, se ale mzda reálně snížila o 0,8 procenta. Zaměstnanci si tedy mohli koupit za průměrnou mzdu méně zboží či služeb než před rokem. Reálná mzda klesla osmé čtvrtletí za sebou, tempo poklesu zmírnilo. Vyplývá to z údajů, které v pondělí zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Obecně platí, že dvě třetiny zaměstnanců na průměrnou mzdu nedosáhnou.

ruský

Rusko chce na Ukrajině před volbami převzít iniciativu v bojích,

Ruská armáda se v době nejnáročnějšího počasí snaží podnikat ofenzivní operace v několika oblastech fronty na Ukrajině s cílem převzít a udržet iniciativu před prezidentskými volbami, které jsou plánovány na březen příštího roku. V posledním hodnocení stavu ruské invaze na Ukrajinu to uvedl americký Institut pro studium války (ISW). Ruský prezident Vladimir Putin, který je u moci přes 23 let, v pátek oznámil, že se ve volbách bude ucházet o znovuzvolení.

schwarzenberg

Rakev se Schwarzenbergovými ostatky dnes bude veřejně vystavena naposled,

Praha - V kostele Panny Marie pod řetězem na Malé Straně v Praze bude od dnešního poledne do 22:00 naposled vystavena rakev s ostatky bývalého ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Od středy se…

sníh

Autokvíz: Poznáte auto pod sněhovou nadílkou?,

Sníh zasypal Česko, bílá peřina pokryla vše. Motoristé, kteří nemají pro auta přístřešky, si musejí přivstat, aby z hromady sněhu vozidlo vyprostili. Na parkovišti před činžákem navíc jeden nikdy neví, zda napoprvé vyhrabe to správné.

soud

Pili před jízdou a chtěli uplácet policistu. Vyváznou jen s pokutou,

Když řidič nabídne při kontrole peníze policistovi, hrozí mu šest let vězení. Soudy se ale překvapivě často spokojí jen s pokutou. Počet takových pokusů o úplatek stoupá.

sparta

Vedoucí Sparta hostí Jablonec, Slovácko může poskočit na třetí příčku,

Sníh znovu zredukoval víkendový program. Zápas mezi Karvinou a Pardubicemi byl odložen kvůli silně podmáčenému hřišti. Fotbalová Fortuna liga tak nabízí čtyři sobotní utkání 18. kola. Od 15:00 se hrají zápasy Sparta - Jablonec, Slovácko - Bohemians a Liberec - Zlín. Hradec Králové pak od 18:00 hostí Baník. Přímé přenosy vysílá O2 TV Sport, všechna utkání můžete sledovat v online reportážích na Sport.cz.

ukrajina

Slovenští dopravci obnoví na hranici protest proti ukrajinské konkurenci,

Unie autodopravců Slovenska (UNAS) bude od pondělního odpoledne blokovat kamionovou dopravu z Ukrajiny na Slovensko na hraničním přechodu Vyšné Nemecké/Užhorod, který je jediným silničním spojením pro kamiony mezi oběma zeměmi. UNAS, která tak obnoví dřívější protest na hranicích kvůli levné ukrajinské konkurenci, o tom informovala v neděli. Ze stejných důvodů už v listopadu začali protestovat na polsko-ukrajinské hranici polští dopravci, vlastní akci na hranici s Ukrajinou svolali na pondělí maďarští autodopravci.

vlak

Změna jízdního řádu: Výluky poznamenají dopravu do Německa i přes Vysočinu, přibude nových vlaků,

Jízdní řád pro rok 2024, který začíná platit už tuto neděli 10. prosince, není na českých kolejích nijak revoluční. Z pohledu cestujících přijdou největší novinky až později během příštího roku, kdy by se mělo postupně objevit výrazné množství nových vlaků pro dálkové i regionální spoje. Přesto ale není nový jízdní řád jen kopií toho starého. Na dvou tratích se střídají dopravci, mění se trasy některých dálkových vlaků a poněkud řídne provoz na vybraných lokálkách. Dopravu významně ovlivní také výluky. Až do března nepojedou každé pondělí mezistátní spoje do Německa, od března začne půlroční uzavírka hlavní trati na Vysočině.

vláda

Nová slovenská vláda navrhla zrušit elitní složku prokuratury,

Bratislava - Nová slovenská vláda premiéra Roberta Fica dnes schválila návrh zrušit elitní složku prokuratury, která dohlíží na vyšetřování nejzávažnějších kriminálních případů a také například korupčních…

volba

Fiala si neumí Kalouska představit na kandidátce Spolu,

Premiér a šéf ODS Petr Fiala si nedovede představit, že by na kandidátce koalice Spolu pro volby do Evropského parlamentu v příštím roce byl i bývalý předseda TOP 09 a někdejší ministr financí Miroslav Kalousek.

vánoční

Obrazem: Vánoční stromy rozzářily česká náměstí. Lákají trhy, koncerty i bruslení,

Podívejte se na vánoční trhy na vybraných náměstích po celém Česku v galerii Aktuálně.cz.

zemřít

Herecký svět truchlí. Zemřel Ladislav Županič, bylo mu 80 let,

V pražské vinohradské nemocnici zemřel herec a dabér Ladislav Županič. Bylo mu osmdesát let. Informovala o tom Herecká asociace.

čtvrtfinále

České florbalistky budou hrát v pátečním čtvrtfinále MS s Dánskem,

Singapur - České florbalistky budou hrát čtvrtfinále mistrovství světa v Singapuru v pátek s Dánskem, které vyhrálo v předkole play off nad Norskem 4:3 v prodloužení. Zopakují si tak souboj z duelu…

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.