Week 50 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

cena

Sejde se stínová vláda. Hnutí ANO bude zřejmě řešit ceny potravin a energií,

Kvůli růstu cen elektřiny v příštím roce se vláda ve středu rozhodla ulevit energeticky náročným firmám. Plán ministerstva průmyslu a obchodu, který schválila, počítá s pomocí ve výši 3,5 miliardy korun. Zřejmě právě ceny energií a potravin budou jedním z témat stínové vlády. Tisková konference hnutí ANO je naplánovaná na 11:00.

dům

V Tištíně se zřítil starší rodinný dům. Hasiči zabezpečují sousední domy,

Ke zřícení staršího rodinného domu, který byl určen k demolici, došlo v pátek 15. prosince odpoledne v Tištíně na Prostějovsku. Na místě zasahují hasiči a těžká technika.

evropský

Evropský parlament a členské státy EU se shodly na reformě trhu s elektřinou,

Štrasburk - Vyjednavači Evropského parlamentu a Rady Evropské unie, která zastupuje členské státy EU, se shodli na návrhu reformy trhu s elektřinou. Rada to dnes brzy ráno oznámila v tiskové zprávě….

firma

Stát pomůže energeticky náročným firmám. Uvolní na to 3,5 miliardy,

Stát uvolní na pomoc energeticky náročným firmám s cenami energií 3,5 miliardy korun. Peníze použije na snížení plateb firem na hladině vysokého a velmi vysokého napětí za obnovitelné zdroje energie, a to v průměru o dvě třetiny. Pomoc je určena pro téměř 25 tisíc odběrných míst. Na středeční tiskové konferenci to řekl premiér Petr Fiala (ODS).

izrael

Do Izraele přiletí bezpečnostní poradce Bílého domu Jake Sullivan,

Tel Aviv - Do Izraele dnes na dvoudenní návštěvu přiletí bezpečnostní poradce Bílého domu Jake Sullivan. O nejnovějším vývoji v Izraeli a v Pásmu Gazy, kde izraelská armáda pokračuje v ofenzivě proti…

klub

České fotbalové kluby vydělaly v této pohárové sezoně už 760 milionů korun,

Nyon (Švýcarsko) - České fotbalové kluby zatím v této sezoně evropských pohárů vybojovaly 31,15 milionu eur (asi 760 milionů korun) a již překonaly celý minulý ročník. Na nejvyšší částku si zatím přišla…

koruna

České fotbalové kluby vydělaly v této pohárové sezoně už 760 milionů korun,

České fotbalové kluby zatím v této sezoně evropských pohárů vybojovaly 31,15 milionu eur (asi 760 milionů korun) a již překonaly celý minulý ročník. Na nejvyšší částku si zatím přišla Slavia, která vydělala 12,43 milionu eur (303 milionů korun), Sparta získala 9,51 milionu eur (232 milionů korun) a Plzeň 8,76 milionu eur (214 milionů korun).

liga

Prestižní nabídka pro Spartu: v dalším kole může dostat AC Milán nebo Feyenoord,

Fotbalisté Sparty po postupu ze skupiny narazí v jarním kole vyřazovací fáze Evropské ligy na tým, který vypadl z Ligy mistrů.

online

ONLINE: Aris - Sparta, chybí Panák, vrací se Sörensen, hrají Laci i Zelený,

Skončit mohou na kterémkoli místě. Sparťanští fotbalisté hrají v Evropské lize na Kypru o účast v jarní fázi pohárů. Utkání proti Arisu Limassol můžete od 21 hodin sledovat v podrobné online reportáži.

plzeň

Koubek: Věřím, že proti Astaně doma uspějeme, šestá výhra ve skupině je motivace,

Plzeň - Trenér Miroslav Koubek věří, že plzeňští fotbalisté ve čtvrtek proti Astaně využijí domácí prostředí a skupinu Evropské konferenční ligy zakončí šestým vítězstvím, čímž by vyrovnali rekord…

policie

Švýcarská policie dopadla muže podezřelého z vraždy dvou lidí v Sionu,

Ve švýcarském městě Sion v pondělí při střelbě na dvou různých místech přišli o život dva lidé a další člověk utrpěl zranění. Policie kantonu Valais, který leží na jihozápadě země, uvedla, že útočník byl jeden. Pravděpodobný pachatel byl po několika hodinách dopaden, bližší informace o něm ani motiv činu ale úřady dosud nesdělily. Také podle deníku Blick jsou okolnosti činu nejasné.

procento

Pokrytí 5G signálem se zlepšuje. T-Mobile zvýšil dostupnost v Česku na 70 procent,

Operátor T-Mobile zvýšil za poslední rok pokrytí sítí 5G v ČR o 20 procentních bodů na více než 70 procent. Průměrná spotřeba mobilních dat se meziročně zvýšila o 43 procent na letošních více než 14 GB. Na setkání s novináři v Praze to uvedl generální ředitel T-Mobilu Jose Perdomo Lorenzo. Ten v české pobočce na konci roku po pěti letech končí a bude zodpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom.

ruský

Ruský dronový útok zranil u ukrajinské Oděsy 11 lidí včetně tří dětí,

Ruský dronový útok v  ukrajinské Oděské oblasti v noci na čtvrtek zranil 11 lidí, z toho tři děti, a poškodil 11 budov. Informovala o tom ukrajinská Státní služba pro mimořádné události (DSNS). Ruská protivzdušná obrana nad Moskvou ve stejné době podle Reuters sestřelila dva drony, které nezpůsobily žádné škody.

soud

Trest pro papežova exporadce. Kardinál Becciu dostal za zpronevěru pět a půl roku,

Kardinál Angelo Becciu je podle soudu ve Vatikánu vinen v případu zpronevěry při správě majetku církve. Podle verdiktu má strávit ve vězení pět a půl roku, rozhodl soud.

sparta

Sparta je naprosto špičkový tým, básnil kouč Arisu před rozhodujícím zápasem,

Sparta bude ve čtvrtek bojovat o postup do vyřazovací fáze Evropské ligy.

trh

ANKETA: Náměstí ve městech zaplnily vánoční trhy. Vyberte ty nejkrásnější,

Centra krajských měst zdobí od konce listopadu vánoční trhy. Zatímco Praha vsadila na osvědčené tradice, ostatní města se nedrží zpátky. V Liberci otevřeli kancelář Ježíška, v Plzni na náměstí mají v betlémě živá zvířata. V Ostravě pak dokonce prodávají svařák s konopím. Kam za trhy vyrazíte Vy? A které jsou podle Vás nejkrásnější?

vyhrát

Ital Paris vyhrál druhý sjezd ve Val Gardeně, Zabystřan se umístil v páté desítce,

Druhý sjezd Světového poháru ve Val Gardeně vyhrál italský lyžař Dominik Paris. Český reprezentant Jan Zabystřan obsadil 47. místo a nebodoval.

vánoční

ANKETA: Náměstí ve městech zaplnily vánoční trhy. Vyberte ty nejkrásnější,

Centra krajských měst zdobí od konce listopadu vánoční trhy. Zatímco Praha vsadila na osvědčené tradice, ostatní města se nedrží zpátky. V Liberci otevřeli kancelář Ježíška, v Plzni na náměstí mají v betlémě živá zvířata. V Ostravě pak dokonce prodávají svařák s konopím. Kam za trhy vyrazíte Vy? A které jsou podle Vás nejkrásnější?

zemřít

Na Táborsku srazilo auto mladou ženu, na místě zemřela. Řidič z místa nehody ujel,

Mladá žena zemřela v pátek večer v Opařanech na Táborsku poté, co ji srazilo osobní auto. Řidič z místa nehody ujel, policie ho vypátrala. Doprava na silnici I/29 je omezená, policie ji odklání od Písku na Milevsko. Vyplývá to z informací policie a záchranářů.

škola

Střední školy se s Bekem dohodly na snížení maximálního počtu hodin financovaných z rozpočtu státu,

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) se shodl s odboráři a zástupci školských organizací na snížení maximálního počtu hodin výuky financovaných ze státního rozpočtu na 95 procent stávajícího maxima ve středních školách. Stejné snížení navrhuje ministr i pro základní školy, ale o tom bude dál jednat, schůzka k tématu má proběhnout 4. ledna. V původním návrhu počítalo ministerstvo se snížením počtu hodin na 85 procent stávajícího maxima u středních škol a 94 procent u škol základních. Po polovině ledna plánuje Bek pokračovat i v debatě o nepedagogických pracovnících.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.