Week 51 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

cena

Benzin je nejlevnější za poslední dva roky, cena klesla pod 36 korun za litr,

Pohonné hmoty v Česku dál zlevňují, průměrná cena benzinu klesla pod 36 korun, levnější byl naposledy v lednu 2022. Aktuálně se u čerpacích stanic litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 prodává v průměru za 35,95 koruny za litr, před týdnem byl o 51 haléřů dražší. Nafta je nejlevnější od srpna, v uplynulém týdnu zlevnila o 39 haléřů, za litr teď řidiči dají průměrně 36,29 Kč. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Zlevňování podle analytiků však už nemusí pokračovat dlouho, ceny paliv bude zřejmě tlačit nahoru zejména krize v oblasti Rudého moře.

dům

Americký prezident Joe Biden dnes udělil právo na milost tisícům lidí odsouzených u federálních soudů za držení marihuany, oznámil Bílý dům,

Americký prezident Joe Biden dnes udělil právo na milost tisícům lidí odsouzených u federálních soudů za držení marihuany, oznámil Bílý dům. Dotyční mohou u ministerstva spravedlnosti žádat o takzvaný “certifikát o omilostnění”, který nezaručuje propuštění z vězení, ani nesmaže odsouzení, ale může odstranit překážky, kterým lidé čelí se záznamem v trestním rejstříku, když se například ucházejí o zaměstnání, hledají bydlení nebo když mají být členy soudní poroty.

evropský

Soudní dvůr EU: UEFA a FIFA blokováním superligy porušily evropské právo,

Soudní dvůr Evropské unie v Lucemburku rozhodl, že Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) a Mezinárodní fotbalová federace FIFA blokováním plánované fotbalové superligy jednaly v rozporu s evropským právem.

fotbalový

LFA se bouří, verdikt soudu ji popudil,

Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, znovu odsoudila plánovanou Superligu. I po čtvrtečním verdiktu Soudního dvora Evropské unie v Lucemburku, který rozhodl, že Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) a mezinárodní federace FIFA blokováním projektu jednaly v rozporu s právem, stojí LFA pevně za UEFA. Asociace stejně jako předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek v tiskové zprávě upozornila, že vznik Superligy by měl mimořádně negativní dopad na český klubový fotbal.

koruna

Prezident Pavel podepsal rozpočet na příští rok se schodkem 252 miliard,

Prezident Petr Pavel podepsal státní rozpočet na příští rok se schodkem 252 miliard korun. Proti letošnímu schválenému schodku je to o 43 miliard korun méně. Jde o první státní rozpočet, který Pavel podepsal ve své prezidentské funkci, a o třetí rozpočet, který prosadila koaliční vláda Petra Fialy (ODS). Sněmovna ho schválila 29. listopadu.

les

V Klánovickém lese dnes probíhá kvůli dvojnásobné vraždě velká pátrací akce,

Právo na poskytování informací v případu si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze, policie nic dalšího sdělit nemůže.

město

Střelec je eliminován, píše policie. Na pražské univerzitě jsou mrtví a ranění,

Pražská policie zasahuje v centru města na náměstí Jana Palacha u nahlášené střelby ve škole.

oběť

Ve sbírkách na pomoc pozůstalým a přeživším po střelbě na filozofické fakultě se sešlo už přes 38 milionů,

Lidé v Česku darovali více než 38 milionů korun do sbírek na pomoc pozůstalým a přeživším po čtvrteční střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK). Nejvíce peněz získal Nadační fond Univerzity Karlovy, a to přes 33 milionů. Vyplývá to z údajů na webech jednotlivých sbírek.

policie

Střelec je eliminován, píše policie. Na pražské univerzitě jsou mrtví a ranění,

Pražská policie zasahuje v centru města na náměstí Jana Palacha u nahlášené střelby ve škole.

pražský

Střelec je eliminován, píše policie. Na pražské univerzitě jsou mrtví a ranění,

Pražská policie zasahuje v centru města na náměstí Jana Palacha u nahlášené střelby ve škole.

procento

Míra inflace v zemích Evropské unie v listopadu klesla o půl procentního bodu na 3,1 procenta, nejvyšší je s hodnotou 8,0 procenta v Česku,

Míra inflace v zemích Evropské unie v listopadu klesla o půl procentního bodu na 3,1 procenta a je nejníže zhruba za dva roky. Ve své zprávě to dnes oznámil statistický úřad Eurostat. Nejvyšší inflaci má v celé unii Česká republika, kde ceny meziročně vzrostly o 8,0 procenta. Naopak v Belgii už je deflace, tam ceny meziročně o 0,8 procenta klesly.

ruský

Putin nařídil zabavit podíly firem OMV a Wintershall Dea v ruských podnicích,

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin nařídil zabavit miliardové podíly rakouské firmy OMV a německé Wintershall Dea v projektech na těžbu plynu v arktické části Ruska. Jde o největší zabavení zahraničních…

soud

Soud potvrdil Nečasovi podmínku a peněžitý trest, rozhodnutí je pravomocné,

Odvolací soud potvrdil bývalému premiérovi Petru Nečasovi (ODS) v kauze takzvaných trafik pro poslance ODS podmíněný trest 2,5 roku se zkušební dobou na čtyři roky, a také peněžitý trest milion korun. Jeho spoluobžalovaný bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček dostal dvouletý podmíněný trest a musí zaplatit 300 tisíc korun. Rozsudek, podle kterého se muži dopustili trestného činu podplacení, je tak pravomocný.

střelba

Lidé i dnes přes deštivé počasí přicházejí na pietní místa v Praze u budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy uctít památku čtvrteční tragické střelby,

Lidé i dnes přes deštivé počasí přicházejí na pietní místa v Praze u budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (UK) a před budovu jejího rektorátu na Ovocném trhu uctít památku čtvrteční tragické střelby na filozofické fakultě. Na Ovocný trh dopoledne přišel položit věnec i předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) se senátory Jiřím Drahošem, Adélou Šípovou nebo Janem Holáskem. Před novináři Vystrčil vyzval k soudržnosti a podpoře pozůstalých. Vláda na dnešek kvůli střelbě vyhlásila státní smutek.

ukrajinský

Ukrajina uvádí, že v noci zničila 24 z 28 dronů, kterými útočily ruské síly,

Kyjev - Ukrajinské protivzdušné obraně se v noci na dnešek podařilo sestřelit 24 z celkem 28 dronů, kterými na ukrajinské území zaútočily ruské síly. S odvoláním na sdělení ukrajinského generálního…

vláda

Duda vetoval Tuskově vládě první zákon, kvůli konfliktu o média,

Varšava - Polský prezident Andrzej Duda oznámil, že vetoval zákon o rozpočtu na příští rok, navržený novou vládou premiéra Donalda Tuska. Šéf státu podle médií odůvodnil své veto konfliktem o veřejnoprávní…

vánoce

Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu,

Vánoce už jsou opravdu za dveřmi, ale času na vymýšlení a nákup dárků je málo. Pokud nestíháte, rádi vás inspirujeme. Podívejte se, co může vaš eblízké pod stromečkem potěšit.

zemřít

Zemřela jedna ze zakladatelek značky Dermacol Olga Knoblochová,

Praha - Zemřela jedna ze zakladatelek značky Dermacol Olga Knoblochová. Bylo jí 90 let. ČTK o tom informoval její vnuk Matyáš Hančl. Knoblochová byla považována za první českou vizážistku. Jak pečovat…

řidič

Smrtelná nehoda na Klatovsku. Dvacetiletý řidič seatu naboural do stromu. Stejně starý spolujezdec zemřel,

Tragické následky má čtvrteční nehoda, která se stala na silnici druhé třídy poblíž Horažďovic na Klatovsku. Teprve dvacetiletý řidič seatu vyletěl s autem ze silnice a naboural do stromu. Jeho stejně starý spolujezdec na místě zemřel. Šofér skončil ve vážném stavu a musel pro něj vrtulník.

škola

Útok studenta s nožem ve škole v Třebíči policie řeší jako pokus o vraždu,

Středeční útok šestnáctiletého žáka na pracovnici střední školy Třebíč prověřuje policie jako pokus o vraždu. Mladíka, který na ženu beze svědků zaútočil nožem a lehce ji zranil, ještě nevyslechla, je hospitalizován.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.