Week 2 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

cena

Zlatým glóbům dominoval Oppenheimer. Odnesl si pět cen, včetně hlavní,

Zlatý glóbus za nejlepší filmové drama roku 2023 v neděli získal historický snímek Oppenheimer s hercem Cillianem Murphym, napsala agentura Reuters. Film si odnesl celkem pět cen. Výsledky Zlatých glóbů, které uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu, každoročně naznačují, které filmy mají šanci uspět na Oscarech. Zlatý glóbus za režii si odnesl Christopher Nolan, a to právě za Oppenheimera. Ocenění za nejlepší muzikál či komedii získali Chudáčci s herečkou Emmou Stoneovou. Celkem soutěžily filmové a televizní počiny v téměř třicítce kategorií.

druhý

Tenistka Siniaková dohrála na turnaji v Adelaide ve druhém kole,

Česká tenistka Kateřina Siniaková si v Adelaide čtvrtfinále nezahraje. Ve druhém kole prohrála 6:2, 3:6 a 2:6 s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

fakulta

Živě: Práce policie byla profesionální, vzešlo z kontroly zásahu na fakultě,

Sledujte živě tiskovou konferenci Policie ČR k vyhodnocení postupu při útoku střelce na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

izrael

Izrael u soudu v Haagu odmítl obvinění z genocidy, připomněl holokaust Židů,

Haag - Zástupce Izraele dnes před Mezinárodním soudním dvorem (ICJ) v Haagu odmítl obvinění své země z páchání genocidy v Pásmu Gazy, které ve čtvrtek vznesla Jihoafrická republika, a připomněl mimo…

ministr

Vyjádření ministra práce Mariana Jurečky byla nešťastná, ve vládě ale jedná dobře, uvedl ministr dopravy Martin Kupka,

Komunikace ministra práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) ohledně pokračování ministerského večírku po prosincové tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) byla nešťastná, ale jeho kroky ve vládě jsou v mnoha ohledech pro ČR velmi přínosné. V reakci na úterní rozhodnutí vedení KDU-ČSL, které s ohledem na dosavadní pracovní výsledky podpořilo Jurečku ve vládě i čele strany, to dnes řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Ministr kultury Martin Baxa (ODS) při příchodu na jednání vlády novinářům řekl, že záležitost považuje za uzavřenou.

muž

Tramvaj v Olomouci usmrtila muže, zřejmě se v noci vezl na spřáhle,

Tramvaj usmrtila v noci na úterý v Olomouci muže. Jeho tělo bylo nalezeno v kolejišti v Zikově ulici. Muž se pravděpodobně vezl na spřáhle mezi tramvajovými vozy. Záchranáři mu již nemohli pomoci.

online

ONLINE: Video momenty z utkání Plzeň - Brno,

Hokejová extraliga pokračuje v neděli duely 36. kola. Plzeň hostí od 17:30 Brno. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

policie

Policie na Chomutovsku obvinila mladíka kvůli nenávistnému komentáři ke střelbě na filozofické fakultě,

Policie obvinila středoškolského studenta z Chomutovska kvůli komentáři, který zveřejnil na sociální síti. Pod příspěvek o střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy napsal, že doufá, že střelec zabil určité skupiny obyvatel. Stíhán je pro podněcování k nenávisti vůči skupině osob. O případu Českou televizi informoval mluvčí policie Ústeckého kraje Kamil Marek. Celkem policie v kraji v souvislosti se střelbou na fakultě řeší osmnáct podezření ze spáchání trestných činů a jeden přestupek.

požár

V Mlékojedech u Litoměřic hořel autoservis, škoda je přes milion,

Škodu za zhruba jeden milion korun způsobil v noci na neděli požár autoservisu v Mlékojedech u Litoměřic. Zásah komplikovaly hasičům nalezené propanbutanové láhve. Požár se jim podařilo zlikvidovat po třech hodinách.

procento

Inflace v Maďarsku v prosinci klesla na 5,5 procenta,

Meziroční růst spotřebitelských cen v Maďarsku v prosinci zpomalil na 5,5 procenta z listopadových 7,9 procenta. Oznámil to maďarský statistický úřad v páteční tiskové zprávě. Dodal, že v celém loňském roce průměrná meziroční míra inflace v Maďarsku činila 17,6 procenta.

ruský

Ruští vojáci udělají vše pro ochranu ruského Belgorodu, prohlásil Peskov,

Moskva - Ruští vojáci udělají vše pro to, aby ochránili ruský Belgorod u ukrajinských hranic, uvedl mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Prohlásil také, že Ukrajina na město a tamní civilní cíle…

soud

Soud potvrdil 21 let vězení pro Čecha, který se separatisty zabíjel na Ukrajině,

Odvolací soud ve středu potvrdil jedenadvacetiletý trest vězení uprchlému Alojzi Polákovi, který bojoval na Ukrajině v řadách separatistů. Dvaapadesátiletý muž z Brna zabil jako odstřelovač v letech 2016 až 2020 nejméně čtyři příslušníky ukrajinských vládních jednotek. Obhájce u hlavního líčení poukazoval na to, že muž už zřejmě nežije.

sparta

Sparta vyhrála v extralize popáté v řadě, proti Litvínovu musela dvakrát otáčet,

Sparta přestřílela Litvínov 6:3 a udržela se v čele extraligy. Vítkovice zdolaly Liberec, Třinec uspěl na ledě Kladna.

stát

Spojené státy znovu zaútočily na šíitské povstalce v Jemenu,

Spojené státy v noci na sobotu znovu zaútočily na šíitské povstalce v Jemenu. S odvoláním na americkou armádu o tom informovala agentura Reuters, podle níž tentokrát útok směroval proti radaru Húsíů. Podle rebelů byla terčem metropole Saná, kterou mají pod kontrolou. USA a Británie s podporou několika dalších zemí proti Húsíům poprvé zaútočily v noci na pátek v reakci na útoky povstalců na lodě v Rudém moři.

velký

Export elektřiny z Česka klesá, i tak bylo loni čtvrtým největším vývozcem v EU,

Česká republika zůstala i v loňském roce vývozcem elektřiny do zahraničí, podíl exportu se však snižuje. Celkem v roce 2023 exportovala devět terawatthodin (TWh) elektřiny, což je meziročně o pět TWh méně. I přesto bylo Česko loni čtvrtým největším exportérem elektřiny v EU. Vyplývá to z analýzy poradenské společnosti EGÚ Brno.

vloni

Kriminalita loni klesla, policie zaznamenala 181.417 trestných činů,

Praha - Kriminalita v Česku loni mírně klesla. Policie zaznamenala 181.417 trestných činů, což bylo proti roku 2022 o 0,3 procenta méně. Současně se zvýšila objasněnost případů o 2,5 bodu na 55,4 procenta,…

volba

Sjednocení s Tchaj-wanem je nevyhnutelné, uvedla Čína po tamních volbách,

Sjednocení Číny s Tchaj-wanem je nevyhnutelné, uvedla čínská vláda v sobotu k výsledkům prezidentských a parlamentních voleb na Tchaj-wanu. Ty podle Pekingu ukázaly, že vládní strana na ostrově nemá většinu.

zemřít

Zemřela Jana Hlaváčová. Herečce bylo 85 let,

Ve věku 85 let v sobotu večer zemřela divadelní a filmová herečka Jana Hlaváčová. Pražská rodačka ztvárnila desítky rolí v Národním divadle (ND) nebo v Divadle na Vinohradech. Známá je také z filmové série režiséra Dušana Kleina o básnících i mnoha televizních seriálů. O úmrtí herečky v neděli informoval mluvčí ND Tomáš Staněk.

česko

O tato auta Češi ztratili zájem. Které modely si loni prodejně nejvíce pohoršily?,

Kterým automobilům loni v Česku výrazně klesly prodeje? Nedařilo se i některým bývalým stálicím.

řidič

Řidič na Novojičínsku zemřel poté, co s osobním autem naboural do stromu,

Smrtí řidiče (64) skončila v sobotu dopoledne nehoda osobního auta na Novojičínsku. Muž, který s osobním autem narazil do stromu, cestoval ve voze sám.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.