Week 4 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Garabík dostal v americkém biatlonovém týmu trest za sexuální obtěžování,

Americký biatlonový svaz vyřadil na půl roku ze servisního týmu někdejšího českého reprezentanta Petra Garabíka za sexuální obtěžování závodnice Joanne Reidové. Do konce letošního roku navíc bude v podmínce. Stříbrný medailista ve štafetě na mistrovství světa v roce 1995 ve vyjádření pro agenturu AP, která o rozhodnutí informovala, případ označil za nesmysl.

australian

Krejčíková do semifinále Australian Open nepostoupila. Jasně prohrála se Sabalenkovou,

Česká tenistka podlehla v Melbourne obhájkyni titulu 2:6, 3:6.

auto

Polovina prodávaných ojetých vozů v ČR je po nehodě, uvádí statistika CarVertical,

Praha - Zhruba polovina prodávaných ojetých aut v Česku má za sebou nějaké poškození po nehodě. Průměrná škoda se přitom pohybuje okolo 94.100 korun. Vyplývá to ze statistiky služby carVertical v tiskové…

druhý

Náskok PSG se ztenčil na šest bodů,

Fotbalisté Paris Saint Germain ve francouzské lize doma remizovali s třetím Brestem 2:2 a jejich náskok na druhé Nice se ztenčil na šest bodů.

muž

Policie zadržela muže podezřelého z napadení několika lidí v Praze,

Praha - Pražští policisté zadrželi muže, který je podezřelý z napadení několika lidí v Kunratickém lese a ze čtvrtečního útoku sekerou na ženu v Hostavicích. Policie to uvedla na síti X….

německý

Stávka německých strojvedoucích skončí dříve, DB a odbory chtějí jednat,

Berlín - Německé dráhy Deutsche Bahn (DB) a odbory strojvedoucích GDL se dohodly na předčasném ukončení stávky, která měla původně trvat do pondělního večera. O mzdových sporech budou dále jednat….

online

ONLINE: Video momenty z utkání Sparta - Třinec,

Hokejová extraliga pokračuje v neděli duely 41. kola. Pražská Sparta hostí od 16:00 mistrovský Třinec. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

open

Obhajoba za 77 minut. Sabalenková ve finále Australian Open smetla Číňanku,

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková obhájila titul šampionky Australian Open, když v dnešním finále porazila Čeng Čchin-wen z Číny 6:3, 6:2.

plzeň

Sparta na úvod soustředění vyhrála nad Puskásem, Plzeň porazila Ferencváros,

Fotbalisté Sparty i Plzně zahájili vítězně soustředění ve Španělsku.

prezident

Prezident Petr Pavel s manželkou přijede na návštěvu Plzeňského kraje,

Plzeň - Prezident Petr Pavel s manželkou Evou zahájí dnes ráno dvoudenní návštěvu Plzeňského kraje. Během dneška a středy projede celý kraj od Šumavy po Tachovsko. Pavel dosud ve funkci prezidenta…

ruský

Rusové tvrdí, že na místě zřícení Il-76 našli ukrajinské doklady a tetování,

Moskva - Ruští vyšetřovatelé ohlásili, že našli ukrajinské doklady a části těl s charakteristickým ukrajinským tetováním v oblasti, kde se ve středu zřítil ruský vojenský transportní letoun Il-76….

ukrajinský

Ruská diverzní skupina zabila v Sumské oblasti dva civilisty, uvedla Ukrajina,

Kyjev - Ruská průzkumná a sabotážní skupina pronikla ráno do ukrajinské Sumské oblasti a zastřelila dva civilisty. S odvoláním na ukrajinské úřady to napsal server RBK-Ukrajina a také agentura AFP….

video

ONLINE: Video momenty z utkání Sparta - Třinec,

Hokejová extraliga pokračuje v neděli duely 41. kola. Pražská Sparta hostí od 16:00 mistrovský Třinec. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

vlak

Střet vlaku s nákladním autem u Karviné nepřežil strojvedoucí, přes 10 zraněných,

Karviná - U Karviné se dnes ráno srazil vlak s nákladním vozidlem, nehodu nepřežil strojvedoucí, ve vlaku je přes deset zraněných, uvedly České dráhy na síti X. Podle mluvčího Správy železnic (SŽ)…

vláda

Vládu čeká debata, co z návrhů NERV realizovat. Podle opozice se řeší opatření na podporu ekonomiky pozdě,

Národní ekonomická rada vlády (NERV) předložila tento týden 37 návrhů, jak nastartovat ekonomický růst Česka. Opatření se například týkají zákoníku práce, vzdělávání nebo investic. Kabinet čeká debata o tom, co z toho vybrat, co by mohl začít uskutečňovat do konce svého funkčního období. Podle opozice ale vláda řeší opatření na podporu ekonomiky pozdě.

volba

Hnutí ANO chce údajně přesvědčit vládní koalici, aby s nimi o korespondenční volbě jednali, uvedla Schillerová,

Hnutí ANO chce při pokračování sněmovní debaty o korespondenční volbě přesvědčovat vládní koalici, aby o návrhu s ANO jednala jako dříve o dalších volebních novelách. Cílem by mělo být nalezení kompromisu, řekla před začátkem dnešního zasedání Sněmovny novinářům šéfka klubu ANO Alena Schillerová. Za ideální by považovala, kdyby předkladatelé předlohu ve formě poslaneckého návrhu stáhli. Poté by prošla standardně celým legislativním procesem jako vládní návrh. Druhé opoziční uskupení - SPD pokládá za jedinou možnost zamítnutí návrhu. Vzhledem k převaze vládních poslanců ve Sněmovně alespoň navrhne, aby byla platnost novely posunuta až na povolební rok 2026.

zemřít

Při běžkařském závodě v Itálii zemřel muž z Česka. Dostal infarkt,

Při běžkařském závodě v italských Alpách v neděli zemřel sedmdesátiletý muž z České republiky. Informovala o tom agentura ANSA, na věc upozornila také TV Nova. Pomoc se muži, který podle prvních informací dostal infarkt, snažili poskytnout ostatní závodníci a zdravotníci přivolaní na místo. Smrt českého občana v oblasti Bolzano potvrdil ČTK bez bližších podrobností mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake.

zápas

HOKEJ ONLINE: Třinec rychle zvýšil nad Kometou. Pardubice prohrávají,

Souboj obhájce titulu Třince s brněnskou Kometou, která vyhrála posledních pět zápasů bez ztráty bodu, bude poutat největší pozornost v úterním programu kompletního 39. kola hokejové extraligy. Pokračovat bude i přetahovaná v čele tabulky. V neděli převzaly taktovku Pardubice, které čeká zápas v Českých Budějovicích, o dva body druhá Sparta se představí v aréně třinácté Mladé Boleslavi. Poslední Kladno se pokusí utnout sérii osmi porážek v Karlových Varech. Sport.cz nabízí exkluzivně všechny videomomenty i celkové sestřihy a také podrobné online reportáže.

ústavní

Živě: Jde o stovky miliard. Ústavní soud rozhodl o snížení valorizace důchodů,

Ústavní soud rozhodl o zkrácené valorizaci penzí. Sledujte živě tiskovou konferenci.

škola

Ševčík žaluje Vysokou školu ekonomickou kvůli svému odvolání,

Odvolaný děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické Miroslav Ševčík podal na školu žalobu, s odvoláním z funkce dlouhodobě nesouhlasí. Ševčík to řekl serveru iROZHLAS.cz a Radiožurnálu. Rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák vydal rozhodnutí o odvolání v polovině prosince. Už tehdy Ševčík řekl, že postup považuje za nezákonný a politický motivovaný a že se bude bránit soudní cestou. Ševčík tehdy odmítl odvolání převzít osobně, vedení univerzity mu ho muselo zaslat do datové schránky.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.