Week 5 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

USA zahájily nálety v Sýrii a Iráku. Útoky se vyhnuly civilistům, uvádí Bílý dům,

Páteční americké letecké údery v Iráku a Sýrii mířily na cíle spojené s lednovým útokem na americké vojáky v Jordánsku a byly vedené tak, aby se vyhnuly civilním obětem, citují média mluvčího Bílého domu pro národní bezpečnost Johna Kirbyho. Podle Pentagonu americká munice zasáhla to, co zasáhnout měla. Washington páteční vojenskou operaci označuje za první fázi své odpovědi na smrtelný útok proti svým vojákům z minulého týdne.

auto

Policisté dopadli muže, který v autě znásilnil ženu, zatímco čekala na syna,

Policisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou čtyřicetiletého muže zatkli v Mělníku.

bod

Jokič táhl Denver v NBA dalším triple doublem, Westbrook má 25.000 bodů,

Hvězdný pivot Nikola Jokič popatnácté v sezoně NBA dosáhl na triple double a dovedl mistrovský Denver k vítězství 120:108 nad Portlandem. Připsal si 27 bodů, 22 doskoků a 12 asistencí. Russell Westbrook se při výhře Los Angeles Clippers 136:125 nad Detroitem stal 25. hráčem v historii ligy, který pokořil metu 25.000 nastřílených bodů. Do koše Pistons jich nasázel třiadvacet.

evropský

V Bruselu se dnes koná mimořádný jednodenní summit Evropské unie, jehož hlavním tématem je finanční a vojenská pomoc Ukrajině,

V Bruselu se dnes koná mimořádný jednodenní summit Evropské unie, jehož hlavním tématem je finanční a vojenská pomoc Ukrajině. Ačkoli v posledních týdnech probíhala intenzivní jednání, k takzvané ukrajinské facilitě, tedy poskytnutí 50 miliard eur (1,2 bilionu Kč) z revize unijního rozpočtu, má stále výhrady jedna země - Maďarsko. Zda se podaří dosáhnout dohody celé sedmadvacítky, ukáže až dnešní jednání. Česko bude na summitu zastupovat premiér Petr Fiala.

firma

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden, už popáté,

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden. Po pondělním jednání s vedením podniku to oznámil předseda základní organizace Odborového svazu KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Vyjádření firmy ČTK zjišťuje.

miliarda

Raiffeisenbank loni klesl čistý zisk o 27,1 procenta na 5,5 miliardy Kč,

Praha - Raiffeisenbank v Česku v roce 2023 meziročně klesl čistý zisk o 27,1 procenta na 5,5 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla o 12,6 procenta na 677 miliard korun. Banka o tom dnes informovala…

muž

Policie dopadla muže podezřelého ze znásilnění ženy v autě na Proseku,

Praha - Policisté dopadli v Mělníku čtyřicetiletého muže, kterého podezírají ze čtvrtečního znásilnění ženy na pražském Proseku. Policie to dnes uvedla na síti X. Pachatel ženu přepadl v jejím autě,…

nhl

Pastrňák i Hertl skórovali ve finále Utkání hvězd NHL, jejich tým však padl,

Čeští hokejoví útočníci David Pastrňák a Tomáš Hertl skórovali ve finále Utkání hvězd NHL, ale s týmem Connora McDavida podlehli výběru Austona Matthewse 4:7. Americký kanonýr se z vítězství radoval na domácím ledě v Torontu.

online

ONLINE: Video momenty z utkání Olomouc - Pardubice,

Hokejová extraliga nabízí dnes sedm zápasů 43. kola. Devátá Olomouc hraje od 17:00 s vedoucími Pardubicemi. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty střetnutí.

procento

Česká ekonomika loni podle odhadu ČSÚ klesla o 0,4 procenta,

Česká ekonomika loni klesla o 0,4 procenta po nárůstu o 2,4 procenta v roce 2022. Předběžný odhad v úterý zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). V závěrečném čtvrtletí loňského roku hrubý domácí produkt (HDP) klesl meziročně o 0,2 procenta, naopak mezikvartálně o 0,2 procenta vzrostl.

přihláška

Hackeři zkusili zaútočit na systém přihlášek na střední školy,

Na systém DiPSy pro podávání elektronických přihlášek na střední školy zaútočili během víkendu hackeři, automatická ochrana ovšem napadení odrazila.

ruský

Šéf maďarské diplomacie byl poprvé od začátku ruské invaze na Ukrajině,

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó v pondělí jednal v ukrajinském Užhorodu se svým ukrajinským protějškem Dmytrem Kulebou a poradcem ukrajinského prezidenta Andrijem Jermakem. Šéf maďarské diplomacie tak poprvé od ruské agrese navštívil Ukrajinu. Szijjártó se vyslovil pro územní integritu a suverenitu Ukrajiny.

stát

Rekordy erárních bitcoinů. Stát na jejich prodeji může vydělat sto milionů,

Stát prodává stále více zabavených kryptoměn. Letos mu to může vynést až sto milionů korun. Jde o násobek částky, kterou dosud za zabavené virtuální měny utržil. Do dražby by mělo jít až 100 bitcoinů.

systém

Cermat spustil systém elektronických přihlášek na střední školy,

Cermat v noci na sobotu otevřel elektronický systém přihlášek na střední školy. Systém měl být spuštěn už ve čtvrtek, Cermat to ale kvůli problémům s nahráváním příloh odložil.

ukrajinský

Ukrajinci informovali USA o plánu odvolat Zalužného,

Ukrajinská vláda podle dvou zdrojů agentury Reuters v pátek informovala Bílý dům o plánech na odvolání velitele ozbrojených sil generála Valerije Zalužného. Informace je další významnou indicií, že muž, který ukrajinskou obranu proti ruské invazi vede už od února 2022, funkci skutečně opustí.

vláda

Vláda počítá s jednáním o výstavbě nových jaderných bloků s ANO, řekl Stanjura,

Vláda počítá s tím, že bude o výstavbě nových jaderných bloků jednat s opozičním hnutím ANO, do uzavření výběrového řízení je ale vázaná mlčenlivostí. V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize to uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Vláda chce po uchazečích o stavbu jaderného bloku v Dukovanech závazné nabídky k vybudování čtyř nových reaktorů v Dukovanech a v Temelíně. Podle Stanjury to ale neznamená, že se budou stavět všechny.

vyhrát

Sdruženářský rekordman Riiber vyhrál v Seefeldu i druhý závod,

Jarl Magnus Riiber z Norska vyhrál i druhý ze tří závodů v Seefeldu a míří za celkovým vítězstvím nejen v takzvaném Nordic Combined Triple, ale i v hodnocení Světového poháru sdruženářů. Český reprezentant Jan Vytrval obsadil 47. místo a na rozdíl od pátku nebodoval.

zemřít

Polský žokej Pastuszka zemřel po pádu v dostihu, bylo mu 35 let,

Po pádu ve čtvrtečním překážkovém dostihu v Itálii v neděli zemřel polský žokej Dominik Pastuszka. Bylo mu 35 let. O jeho úmrtí informovala italská tisková agentura ANSA.

útok

USA zahájily nálety v Sýrii a Iráku. Útoky se vyhnuly civilistům, uvádí Bílý dům,

Páteční americké letecké údery v Iráku a Sýrii mířily na cíle spojené s lednovým útokem na americké vojáky v Jordánsku a byly vedené tak, aby se vyhnuly civilním obětem, citují média mluvčího Bílého domu pro národní bezpečnost Johna Kirbyho. Podle Pentagonu americká munice zasáhla to, co zasáhnout měla. Washington páteční vojenskou operaci označuje za první fázi své odpovědi na smrtelný útok proti svým vojákům z minulého týdne.

škola

Hackeři zkusili zaútočit na systém přihlášek na střední školy,

Na systém DiPSy pro podávání elektronických přihlášek na střední školy zaútočili během víkendu hackeři, automatická ochrana ovšem napadení odrazila.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.