Week 8 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Most Relevant News for Each Tag

auto

Na Svitavsku se srazila tři auta, jedno začalo hořet. Na místo letěl i vrtulník,

V sobotu před 11:00 zablokovala silniční tah I/35 z východních Čech na Moravu nehoda tří osobních aut u Koclířova na Svitavsku. V autech se nacházelo šest lidí včetně dvou dětí. Skončili v péči záchranářů, kteří na místo nehody vyslali i vrtulník. Jedno z aut začalo po srážce hořet. Úsek silnice I/35 u Koclířova je místem častých vážných nehod.

bod

Liverpool otočil předehrávku s Lutonem,

Fotbalisté Liverpoolu otočili v druhém poločase předehrávku 26. kola anglické ligy s Lutonem a po výhře 4:1 vedou tabulku o čtyři body.

evropský

EU stojí i po dvou letech války za Ukrajinou, uvedli její představitelé,

Brusel - Evropská unie stojí za Ukrajinou jednotněji než kdy jindy, napsali dnes ve společném prohlášení předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, předseda Evropské rady Charles Michel a…

liga

Liverpool či West Ham? Sparta vyhlíží parádní soupeře, Slavia si může dát repete,

Fotbalisté Sparty mohou v osmifinále Evropské ligy narazit na Leverkusen, na West Ham nebo na Liverpool.

Ruské úřady nakonec přece jen předaly tělo Navalného jeho matce,

Ruské úřady předaly tělo ruského opozičního představitele Alexeje Navalného jeho matce Ljudmile Navalné. Podle serveru Meduza to oznámila Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Předák ruské opozice podle tvrzení vězeňské správy zemřel ve vězeňském zařízení už v pátek 16. února. Rodina se od té doby domáhala jeho těla, aby ho mohla pohřbít.

nemocnice

Velev už není ředitel jihlavské nemocnice, kvůli vazbě ho krajští radní odvolali,

Lukáš Velev, který figuruje v korupční kauze, už není ředitelem jihlavské nemocnice. Ve čtvrtek ho odvolali krajští radní.

online

ONLINE: Video momenty ze zápasu Pardubice - Hradec Králové,

48. kolo hokejové extraligy nabídne třaskavé východočeské derby mezi domácími Pardubicemi a Hradcem Králové. Zápas má začátek v 18:00. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

plzeň

Házenkáři Plzně porazili v dohrávce Nové Veselí a vedou extraligu o pět bodů,

Házenkáři Plzně porazili v dohrávce 15. kola extraligy 32:28 Nové Veselí a sedmou výhrou za sebou si upevnili první místo v tabulce. Úřadující mistři vedou o pět bodů před Karvinou, jež má zápas k dobru.

policie

Policie na Vysočině vyšetřuje od pátečních nočních hodin vraždu jednašedesátiletého muže,

Policie na Vysočině vyšetřuje od pátečních nočních hodin vraždu jednašedesátiletého muže. Jeho tělo nalezli v blízkosti domu v Kostelci na Jihlavsku, kde bydlel. Po pachateli policie pátrá, uvedla dnes v tiskové zprávě její mluvčí Dana Čírtková.

praha

Praha 1 odstraní z parkoviště před úřadem vlády protestní přístřešky,

Praha - Praha 1 plánuje ve spolupráci s magistrátem a policií odstranit z parkoviště před úřadem vlády přístřešky, které tam od loňského května postupně vyrostly v souvislosti s pokračujícím protestem…

prezident

Prezident Pavel zamítl 56 lidem účast v bojích na Ukrajině,

Téměř šedesátka českých občanů, kteří chtěli jít bojovat přímo na Ukrajinu, dostala od prezidentského úřadu stopku. Povolení za poslední dva roky dostalo jen 20 osob. Prezident Petr Pavel to řekl v  pořadu Za pět minut dvanáct v televizi Nova.

rusko

Cílem války na Ukrajině není porazit Rusko, ale vytlačit ho ze země, uvedl Petr Pavel,

Cílem ve válce není porazit Rusko, ale dostat ho z Ukrajiny a umožnit jí svobodný rozvoj, má právo na své místo na slunci, řekl dnes prezident Petr Pavel na shromáždění v centru Prahy k druhému výročí ruské vojenské agrese. Válku na Ukrajině vede Rusko proti způsobu života, který si chce Ukrajina vybrat, proti světu, ve kterém platí pravidla, dodal. Prezident poděkoval dobrovolníkům, kteří pomáhají uprchlíkům i bojují na ukrajinské straně. Na shromáždění na Staroměstské náměstí přišly tisíce lidí.

soud

Bývalý premiér Petr Nečas neuspěl s dovoláním k Nejvyššímu soudu,

Někdejší premiér Petr Nečas (ODS) neuspěl s dovoláním k Nejvyššímu soudu. Za křivou výpověď v kauze zneužití Vojenského zpravodajství Nečasovi odvolací soud loni v květnu potvrdil roční podmíněný trest a peněžitý trest ve výši 100 000 korun. Nečas se tak stal prvním pravomocně odsouzeným bývalým premiérem České republiky v trestní kauze.

ukrajinský

Ukrajina hlásí další útok na ruský výcvikový prostor. Zemřelo podle ní 60 Rusů,

Kyjev - Ukrajinské síly zasáhly ruský výcvikový prostor na levém břehu Dněpru na jihu Ukrajiny, přičemž zemřelo zhruba 60 ruských vojáků, sdělila dnes ukrajinská armádní mluvčí Natalija Humeňuková….

vláda

Policie zadržela muže, který vyhrožoval, že půjde se samopalem na úřad vlády,

Praha - Policisté zadrželi muže, který podle nich o víkendu na sociální síti vyhrožoval, že se přidá k dnešnímu protestu zemědělců v Praze a se samopalem půjde na úřad vlády. Při domovní prohlídce…

válka

Většina Čechů podporuje rychlý konec války na Ukrajině. I za cenu ztrát území,

Více než dvě třetiny Čechů by podpořily rychlé ukončení války na Ukrajině i za cenu, že Rusko by získalo část ukrajinských území. Vyplývá to z lednového průzkumu agentury STEM. Podíl lidí podporujících rychlé ukončení války oproti loňsku mírně vzrostl. Většina lidí v Česku ale nadále označuje Rusko za jednoznačného viníka vzniku války a schvaluje pobyt ukrajinských uprchlíků v Česku.

zemřít

Zemřel bývalý poslanec ANO Roman Procházka,

Ve věku 55 let zemřel bývalý poslanec za hnutí ANO a člen Kolegia Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Roman Procházka. Ve Sněmovně Procházka zasedal v letech 2013 až 2017.

zápas

ONLINE: Video momenty ze zápasu Pardubice - Hradec Králové,

48. kolo hokejové extraligy nabídne třaskavé východočeské derby mezi domácími Pardubicemi a Hradcem Králové. Zápas má začátek v 18:00. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

česko

Česko v loňském roce uskutečnilo nejdražší armádní nákupy v historii,

Nejdražší armádní nákupy od vzniku České republiky i od jejího vstupu do Severoatlantické aliance (NATO) Česko uskutečnilo v posledním roce. Pořízení 246 pásových bojových vozidel pěchoty CV90 za 59,7 miliardy korun, které loni v květnu schválila vláda, překonal nákup 24 letounů páté generace F-35 za 150 miliard korun.

škola

Dnes končí termín pro první kolo podávání přihlášek na střední školy,

Dnes končí termín podávání přihlášek pro první kolo přijímacího řízení na střední školy. Uchazeči mohou letos poprvé podat až tři přihlášky, nově se mohou hlásit elektronicky s využitím ověřené identity zákonného zástupce.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.