Week 9 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

auto

Podnapilý řidič vezl na Českobudějovicku dítě do školy,

Řidiče za volantem osobního auta zastavili ve čtvrtek ráno policisté před školou v Ševětíně na Českobudějovicku. Téměř s jedním promile alkoholu sedl do auta a přivezl dítě do školy.

bod

James překonal další historickou metu. V NBA dal už více než 40 000 bodů,

Historicky nejlepší střelec NBA LeBron James překonal hranici 40 000 bodů. Radost z milníku mu pokazila porážka Lakers s mistrovským Denverem 114:124.

derby

Po postupu čerstvé hvězdy. Sparta na derby pošetřila o kapku více sil, trumfy ale drží i Slavia,

Brankář Peter Vindahl a křídelník Lukáš Haraslín mimo základ. Dokonce úplně mimo nominaci. Dvě opory Sparty sledovaly středeční pohárové derby proti Slavii (3:2 po prodloužení) z tribuny, což v nedělní ligové odvetě může pro úřadujícího mistra znamenat výhodu. Protože, jak tuší kouč soupeře Jindřich Trpišovský: „Rozhodnou detaily.“ Jenže ani Slavia nebude v klíčovém souboji bez čerstvých sil…

dubaji

Smutný konec. Lehečka si poranil ruku, podobně jako Menšík v Dubaji skrečoval,

Tenista Jiří Lehečka vzdal kvůli zranění pravé ruky čtvrtfinále turnaje v Dubaji. Duel s Alexandrem Bublikem skrečoval za stavu 4:6, 1:4.

dům

Muž na Frýdecko-Místecku se vážně zranil při pádu ze střechy domu,

Z výšky kolem pěti metrů spadl na betonovou zem sedmdesátiletý muž z Kaňovic na Frýdecko-Místecku. K neštěstí došlo během soboty ve chvíli, kdy se snažil opravit střechu domu. Muž utrpěl vážné zranění.

evropský

Osm zemí, včetně Česka, žádá sankce proti Rusku kvůli smrti Navalného,

Osm evropských zemí, včetně Česka, vyzvalo Evropskou unii k přijetí sankcí proti ruským soudcům, prokurátorům a představitelům vězeňské služby kvůli smrti ruského opozičního politika Alexeje Navalného, napsala ve středu agentura Reuters. Odvolává se přitom na dopis osmi ministrů zahraničí, který měla možnost vidět.

milión

Vyšší pokuty řidiče příliš nezkrotily, přestupků v kraji dokonce přibylo,

Jen za překročení rychlosti zaplatili letos v lednu řidiči v Moravskoslezském kraji na pokutách bezmála tři miliony korun. Je to o dva miliony korun více než v lednu předchozího roku. Množství rozdaných pokut se přitom až tak výrazně nelišilo. Na skokovém rozdílu se podepsala reforma bodového systému, která přinesla hříšníkům za volantem vyšší pokuty i přísnější bodové postihy, nejvíce za telefonování při jízdě.

Lidé u ruské ambasády v Praze uctili památku Alexeje Navalného,

Několik desítek lidí převážně ruské národnosti dnes na náměstí Borise Němcova u ruského velvyslanectví v Praze uctilo památku kritika režimu Vladimira Putina Alexeje Navalného. Opoziční předák byl dnes pohřben v Moskvě. Lidé na náměstí přinesli svíčky a květiny, Navalného památku si připomněli modlitbou a písněmi za doprovodu akustické kytary.

plzeň

ONLINE: Video momenty z utkání Plzeň - Liberec,

Základní část hokejové extraligy dospěla ke svému konci a v neděli je na programu poslední 52. kolo. Všechny duely startují v 16:30. Plzeň přivítá na svém ledě Liberec. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

pohár

V týdnu se odehrají zbylá tři čtvrtfinále poháru, Slavia přivítá v derby Spartu,

Praha - V tomto týdnu se odehrají zbylá tři čtvrtfinále domácího fotbalového poháru MOL Cupu. Šlágrem programu bude středeční pražské derby a repríza loňského finále, v němž obhájce trofeje Slavia…

policie

Policie zadržela podezřelého z brutální vraždy, bezdomovci uřízl hlavu i genitálie,

Policie ve čtvrtek zadržela muže podezřelého z loňské vraždy bezdomovce v Plzni, při níž pachatel oběti uřízl hlavu a genitálie. Dvaačtyřicetiletého obviněného soud v sobotu poslal do vazby. Podle informací iDNES.cz se jedná o recidivistu s velmi bohatou trestní minulostí. Souzen byl již jak za majetkovou trestnou činnost, tak za násilnou. iDNES.cz to potvrdily dva zdroje.

soud

Kaderka ve vězení? Státní zástupce navrhl vazbu pro dva obviněné v tenisové kauze,

U dvou z pěti obviněných lidí v kauze tenisových dotací podal státní zástupce soudu návrh na vzetí do vazby.

video

ONLINE: Video momenty z utkání Kladno - Karlovy Vary,

Základní část hokejové extraligy dospěla ke svému konci a v neděli je na programu poslední 52. kolo. Všechny duely startují v 16:30. Už jistě poslední Kladno přivítá na svém ledě Karlovy Vary. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu.

vláda

Fiala přijme ve Strakově akademii polského premiéra Tuska v úterý před jednáním předsedů vlád zemí V4,

Polského premiéra Donalda Tuska přijme v Praze předseda vlády Petr Fiala (ODS) v úterý ráno před jednáním předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny (V4 - ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko). Setkání se posunulo z dnešního večera kvůli narychlo organizované Fialově návštěvě Paříže. O novém termínu dnes informovala Strakova akademie.

voják

Putin varoval před jaderným konfliktem v případě vyslání vojáků NATO na Ukrajinu,

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že země Severoatlantické aliance budou riskovat jaderný konflikt, pokud vyšlou své vojáky na Ukrajinu. Informovaly o tom světové agentury.

vyhrát

Útok ze třetí pozice úspěšný. Odermatt v Aspenu vyhrál i devátý obří slalom,

Švýcarský suverén Marco Odermatt vyhrál v Aspenu po útoku ze třetího místa i devátý obří slalom sezony Světového poháru a vítěznou sérii v této disciplíně prodloužil v součtu s minulým ročníkem na 12 závodů. Už jistý vítěz celkového pořadí seriálu, jenž si v pátek s předstihem zajistil i malý křišťálový glóbus za prvenství v disciplíně, si připsal celkově 13. vítězství v sezoně a vyrovnal vlastní loňské maximum.

země

Máme jasno, kdo je agresor a kdo oběť, řekl Fiala. Podle Tuska je společný postoj obou zemí nadějí pro region,

Polsko a Česko se jednoznačně shodují v otázce Ukrajiny a potřeby zesílit podporu Kyjeva, neplánují ale v současné době vysílat vojáky do boje. Premiéři Česka a Polska Petr Fiala (ODS) a Donald Tusk to oznámili po bilaterální schůzce v Praze, kde se koná summit lídrů zemí visegrádské čtyřky. Podle Fialy a Tuska úterní jednání ukáže, zda má skupina V4 vůbec ještě smysl. Dlouho odkládanou schůzku lídrů uskupení narušily v jeho předvečer kritické výroky slovenského premiéra Roberta Fica na adresu Ruskem napadené země a jejích spojenců.

zemřít

Zemřel bývalý kanadský premiér Brian Mulroney,

Ve věku 84 let zemřel bývalý kanadský premiér Brian Mulroney. S odvoláním na oznámení jeho dcery o tom informuje agentura The Associated Press (AP). Hluboký smutek nad Mulroneyho smrtí na síti X vyjádřil současný kanadský premiér Justin Trudeau. Mulroney post předsedy kanadské vlády zastával v letech 1984 až 1993 a k jeho nejdůležitějším počinům patřilo uzavření dohody s USA o zóně volného obchodu z roku 1988.

závod

Sedmá biatlonová zastávka. Vše o závodech Světového poháru v Holmenkollenu,

Po více než měsíční pauze způsobené světovým šampionátem v Novém Městě na Moravě se vrací závody Světového poháru v biatlonu. Na poslední evropské závody letošní sezony závodníci a závodnice zavítají od 29. února do 3. března do norského Osla na tratě slavného Holmenkollenu. Kompletní informační servis o světovém biatlonu sledujte na Sport.cz.

česko

Ceny v průmyslu meziročně klesly poprvé za víc než tři roky,

Praha - Ceny průmyslových výrobců v Česku v lednu meziročně klesly o 1,8 procenta, byly tak nižší poprvé za víc než tři roky. V zemědělství se výrobní ceny snížily o 19,8 procenta. Ceny stavebních…

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.