Week 10 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Ukrajina může zastavit Putina. Bez pomoci USA je Evropa ohrožená, uvedl Biden,

Ukrajina může zastavit ruského prezidenta Vladimira Putina, když dostane zbraně, které potřebuje. Bez americké podpory ale bude ohrožena celá Evropa. Řekl to americký prezident Joe Biden, který na úvod svého poselství o stavu unie znovu apeloval na uvolnění dalších peněz na pomoc zemi napadené Ruskem. Svého předchůdce Donalda Trumpa Biden zkritizoval za zpochybňování principu kolektivní obrany NATO.

bod

Boston po sérii jedenácti vítězství v NBA prohrál o bod v Clevelandu,

Po 11 výhrách v řadě basketbalisté Bostonu v NBA podlehli na hřišti Clevelandu 104:105. V sezoně prohráli teprve po třinácté a nadále jasně vládnou celé soutěži. Obhájci titulu z Denveru přišli o šanci dotáhnout se na první místo Západní konference, když podlehli Phoenixu 107:117 po prodloužení. Hvězdou úterního večera byl turecký pivot Alperen Sengun, který osobním rekordem v podobě 45 bodů a 16 doskoků dovedl Houston k vítězství 114:101 nad San Antoniem.

evropský

Slavia se naladila na odvetu s AC Milán výhrou 4:0 nad Teplicemi,

Praha - Fotbalisté Slavie v 24. kole první ligy porazili na svém hřišti 4:0 Teplice a vítězně se naladili na domácí odvetu osmifinále Evropské ligy proti AC Milán, v níž budou dohánět ztrátu 2:4. Pražany…

gól

Pastrňák gólem nasměroval Boston k výhře,

Český hokejista David Pastrňák pomohl gólem ve čtvrtečním utkání NHL k výhře nad Torontem 4:1. Asistenci si připsal Pavel Zacha.

hradec

Hradec Králové se v předkole nezdržel. Ve třech zápasech vyřídil Vítkovice,

Hokejisté Hradce Králové si jako první zajistili postup z předkola do čtvrtfinále play off extraligy. Na ledě Vítkovic vyhráli dnešní třetí zápas 3:1.

milión

V Praze se vydražily první známky světa za 9 milionů korun. Je to rekord,

Nepoužitý blok dvanácti prvních známek světa Penny Black z roku 1840 se v pražské aukci o víkendu prodal za 9,1 milionu korun. Jde tak o nejdražší zahraniční známky v české aukci, uvedl majitel aukčního domu Richard Burda.

online

ONLINE: Video momenty ze zápasu Olomouc - Liberec,

Hokejisté Olomouce si dnes mohou v předkole play off extraligy proti Liberci zajistit postup do čtvrtfinále. Na ledě Bílých Tygrů v úvodních dvou zápasech dvakrát zvítězili v prodloužení, dnes tak doma mají šanci sérii definitivně uzavřít. Utkání má začátek v 17:00. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu. K dispozici je také živý audiokomentář od Českého rozhlasu.

pavel

Macron na Hradě jedná s Pavlem o pomoci Ukrajině i o dopravě a energetice,

Po jednání s prezidentem Pavlem zamíří Emmanuel Macron do Strakovy akademie k jednání s premiérem Petrem Fialou.

plzeň

Plzeň i přes drtivý finiš Servette ubránila v Ženevě remízu,

Fotbalisté Plzně remizovali v úvodním osmifinále fotbalové Evropské konferenční ligy na hřišti Servette Ženeva 0:0.

policie

Muž vyhrožoval bombovými útoky v Česku, před policií se skrýval v Kolumbii,

Pražští kriminalisté dopadli muže, který podle nich déle než rok hrozil bombovými útoky zejména v hromadné dopravě po celé České republice. Skrýval se v Ekvádoru a poté v Kolumbii, kde ho policie zadržela a tento týden deportovala zpátky do Česka. Na webu to uvedl policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že muži hrozí až pětileté vězení.

prezident

Macron na Hradě jedná s Pavlem o pomoci Ukrajině i o dopravě a energetice,

Po jednání s prezidentem Pavlem zamíří Emmanuel Macron do Strakovy akademie k jednání s premiérem Petrem Fialou.

slavia

Fotbalisté Slavie se v osmifinále Evropské ligy pokusí zaskočit domácí AC Milán,

Milán - Fotbalisté Slavie ve čtvrtek úvodním osmifinálovým zápasem v Miláně proti AC vstoupí do vyřazovací fáze Evropské ligy. Pražané jsou před utkáním na slavném San Siru velkým outsiderem i proto,…

slovenský

Nevídaný krok, Fico dělá ostudu, píší na Slovensku o rozhodnutí české vlády,

Slovenská média reagují na rozhodnutí vlády premiéra Petra Fialy přerušit česko-slovenské mezivládní konzultace.

soud

Trump se může účastnit primárek v Coloradu, rozhodl Nejvyšší soud,

Bývalý americký prezident Donald Trump se může zúčastnit republikánských primárek ve státě Colorado. Jednomyslně se na tom shodli soudci Nejvyššího soudu USA, kteří zvrátili prosincové rozhodnutí Nejvyššího soudu v Coloradu. Ten se zabýval Trumpovou účastí ve volbách vzhledem k jeho roli v nepokojích v Kapitolu 6. ledna 2021, které se odehrály několik týdnů po Trumpově prohře v minulých prezidentských volbách.

vláda

Opoziční strany kritizují přerušení konzultací se slovenskou vládou,

Praha - Opoziční strany kritizují rozhodnutí českého kabinetu přerušit konzultace se slovenskou vládou. Šéf hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš na síti X uvedl, že nynější předseda vlády Petr Fiala…

zemřít

SZÚ: V Česku zemřel 82letý pacient se záškrtem, jde o první úmrtí za 55 let,

V Česku zemřel dvaaosmdesátiletý muž nakažený záškrtem, jde o první úmrtí na tuto infekci za 55 let. V tiskové zprávě o tom dnes informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Nemoc, proti které se děti povinně očkují, se v ČR dlouho nevyskytovala. Vrátila se v roce 2022, letos lékaři evidují šest případů. Nákaza je podle odborníků léčitelná antibiotiky, musí se ale odhalit včas.

zápas

ONLINE: Video momenty ze zápasu Olomouc - Liberec,

Hokejisté Olomouce si dnes mohou v předkole play off extraligy proti Liberci zajistit postup do čtvrtfinále. Na ledě Bílých Tygrů v úvodních dvou zápasech dvakrát zvítězili v prodloužení, dnes tak doma mají šanci sérii definitivně uzavřít. Utkání má začátek v 17:00. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu. K dispozici je také živý audiokomentář od Českého rozhlasu.

závod

Biatlonistka Davidová byla po dvou chybách devátá ve stíhačce v Soldier Hollow,

Biatlonistka Markéta Davidová byla devátá ve stíhacím závodě na Světovém poháru v americkém Soldier Hollow a vyrovnala svůj nejlepší výsledek v sezoně

česko

Francouzský prezident Macron je na návštěvě v Česku, setkal se se studenty Francouzského lycea v Praze,

Setkáním se studenty Francouzského lycea v Praze dnes začala návštěva francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v Česku. Macron promluvil ke studentům a zástupcům francouzské komunity žijící v Česku, odhalil také plaketu připomínající jeho návštěvu a inauguraci nových prostor lycea. Naposled byl francouzský prezident v Česku v říjnu 2022, kdy přijel na premiérové setkání Evropského politického společenství a neformální summit Evropské rady.

řidič

Na D1 u Brna se srazily dva náklaďáky, jeden z řidičů zemřel. Provoz stojí,

Dálnici D1 u Brna na 187. kilometru ve směru na Ostravu v úterý odpoledne zastavila vážná nehoda dvou nákladních vozů. Řidič jednoho z nich střet nepřežil. Jeho tělo musejí hasiči vyprošťovat.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.