Week 11 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Trump řekl Orbánovi, že když přestane podpora Ukrajiny, válka skončí,

Budapešť - Bývalý americký prezident Donald Trump, který se podle všeho opět stane kandidátem amerických republikánů na prezidenta, nehodlá finančně podporovat Ukrajinu, a je přesvědčen, že tak ukončí…

dům

Fiala se v Bílém domě setká s Bidenem. Mluvit budou o bezpečnosti i ekonomice,

Premiér Petr Fiala se 15. dubna v Bílém domě setká s americkým prezidentem Joe Bidenem. Oznámila to v pondělí mluvčí amerického prezidenta Karine Jean-Pierreová. Lídři na schůzce, jejímž cílem je další posílení americko-českého partnerství, podle ní potvrdí trvající podporu bránící se Ukrajiny a proberou řadu společných priorit včetně bezpečnostních otázek, ekonomických příležitostí a demokratických hodnot.

evropský

Volný obchod s perspektivní Indií má čím dál více zemí. Jen EU stále nic,

Globální postavení Indie v posledních letech nabírá na síle. Ekonomika země rychle roste a do budoucna má velký potenciál. Toho si je vědomo čím dál více zemí včetně Evropského sdružení volného obchodu (EFTA), které s Indií uzavřelo přelomovou dohodu o mezinárodním obchodu. Do konce roku by se navíc s Indií měla na volném obchodu dohodnout také Velká Británie, jen Evropská unie má problémy. Jednání s Indií sice probíhají, avšak dosud neúspěšně. Vzhledem k významu indického trhu jí tak oproti konkurenci ujíždí vlak.

indian

Lehečka - Sinner. Český tenista hraje čtvrtfinále proti letos neporaženému soupeři,

Sledujte on-line přenos ze čtvrtfinále tenisového turnaje v Indian Wells mezi Jiřím Lehečkou a Jannikem Sinnerem z Itálie.

kašel

Přeočkujme kvůli černému kašli všechny děti od 10 do 15 let, navrhl Válek,

Všechny děti od 10 do 15 let by se měly nechat přeočkovat proti černému kašli. V pořadu Za pět minut dvanáct to řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Očkování doporučil také seniorům. Česko ale podle něj epidemii černého kašle nečelí. V současné době je onemocnění na vrcholu, ten podle ministra může trvat i několik týdnů.

milión

Místo záchrany peněz kradl. Insolvenční správce připravil věřitele o 67 milionů,

Velmi závažný zločin zpronevěry spáchal podle kriminalistů insolvenční správce z Českých Budějovic. Za třináct let podvedl bezmála devadesát věřitelů a připravil je o téměř 67 milionů korun. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

nato

“Snad to do nás nenapálí.” Nad Karlovým mostem proletěly výjimečně gripeny,

Nad Karlovým mostem proletělo šest letounů, které připomněly 25. výročí vstupu České republiky do NATO.

nemocnice

Miloš Zeman je ve stabilizovaném, ale vážném stavu,

Exprezident Miloš Zeman je po čtvrteční operaci ve stabilizovaném, ale vážném stavu, uvedla v pátek nemocnice Motol. Operován byl kvůli kritickému nedokrvení nohy. Podle pátečního vyjádření nemocnice se jednalo o „hybridní výkon se zprůchodněním tepny a obnovením prokrvení“.

plzeň

Plzeň v euforii. Fantastický Jedlička vychytal v rozstřelu postup do čtvrtfinále EKL,

Fotbalisté Plzně v odvetě osmifinále Konferenční ligy po penaltovém rozstřelu porazili Servette Ženeva 3:1 a poprvé prošli v pohárech do čtvrtfinále.

policie

Policie se zabývá anonymní výhrůžkou střelbou pro několik vysokých škol v ČR,

Policie se zabývá anonymním e-mailem, ve kterém pisatel vyhrožoval několika vysokým školám v Česku střelbou. Pátrá po pachateli a přijala bezpečnostní opatření, řekla dnes ČTK mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Podle zjištění ČTK oznámení dostaly Univerzita Karlova (UK), ústecká Univerzita J. E. Purkyně, Západočeská univerzita (ZČU) v Plzni, královéhradecká univerzita, Univerzita Palackého v Olomouci a Filozofická fakulta Masarykovy univerzity v Brně.

praha

V Praze se sešli lidé na protest proti ruskému prezidentu Putinovi,

Praha - Několik desítek lidí se dnes na pražském Václavském náměstí zúčastnilo protestu proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi v den, kdy končí prezidentské volby v Rusku. Na Můstku nainstalovali…

prezident

Bill Clinton obdržel na Hradě Řád TGM. Ocenil českou pomoc Ukrajině,

Bývalý americký prezident Bill Clinton převzal od prezidenta Petra Pavla Řád T. G. Masaryka.

slovenský

Slovenská ministryně kultury obhajovala změny v RTVS tvrzeními o cenzuře názorů,

Bratislava - Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová dnes obhajovala chystané změny ve fungování veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) tím, že stanice podle ní cenzuruje názory….

soud

Za dvojnásobnou vraždu kvůli vile v pražské Bubenči si Tomáš Fiala s konečnou platností odpyká 25 let ve vězení,

Za dvojnásobnou vraždu kvůli vile v pražské Bubenči si Tomáš Fiala s konečnou platností odpyká 25 let ve vězení. Jeho stížnost odmítl Ústavní soud (ÚS), zjistila ČTK z databáze soudu. Stížnost podal také Jiří Nehyba, který za související podvod dostal pětiletý trest. Rozhodnutí o jeho podnětu zatím není v databázi dostupné.

volba

Vladimír Putin se stal s 87 procenty hlasů vítězem ruských prezidentských voleb, vyplývá z povolebních průzkumů,

Vladimir Putin je s 87 procenty hlasů vítězem ruských prezidentských voleb. Podle státní agentury TASS to vyplývá z povolebního průzkumu, který po skončení třídenního hlasování dnes v 19:00 SEČ zveřejnila státní sociologická agentura VCIOM. Dlouholetý vládce Ruska tak podle očekávání směřuje k již pátému období v prezidentském úřadě.

wells

Lehečka - Sinner. Český tenista hraje čtvrtfinále proti letos neporaženému soupeři,

Sledujte on-line přenos ze čtvrtfinále tenisového turnaje v Indian Wells mezi Jiřím Lehečkou a Jannikem Sinnerem z Itálie.

útok

Drony zasáhly čtvrtou největší ruskou rafinerii, mířily i na Moskvu,

Ruské úřady ohlásily během noci několik ukrajinských útoků, včetně dronových náletů, z nichž jeden podle starosty Moskvy mířil na ruskou metropoli. Další z akcí způsobila požár v rafinerii v Novgorodské oblasti, jejíž jednotka je kvůli ohni mimo provoz. Útok bezpilotního letounu zasáhl také sklad pohonných hmot ve městě Orel. Podle agentury RIA sestřelila protivzdušná obrana celkem 25 ukrajinských dronů. Ukrajinská strana události nekomentovala.

černý

Přeočkujme kvůli černému kašli všechny děti od 10 do 15 let, navrhl Válek,

Všechny děti od 10 do 15 let by se měly nechat přeočkovat proti černému kašli. V pořadu Za pět minut dvanáct to řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Očkování doporučil také seniorům. Česko ale podle něj epidemii černého kašle nečelí. V současné době je onemocnění na vrcholu, ten podle ministra může trvat i několik týdnů.

česko

Clinton na Hradě i průlet stíhaček nad Prahou. Česko si připomíná vstup do NATO,

Konference Naše bezpečnost není samozřejmost v úterý na Pražském hradě připomene 25 let od vstupu České republiky do Severoatlantické aliance (NATO). Vystoupí na ní nejvyšší čeští ústavní činitelé, bývalý americký prezident Bill Clinton či bývalý generální tajemník NATO George Robertson. Česko se stalo členem NATO 12. března 1999. Výročí v úterý připomene také průlet stíhaček nad Prahou. Počasí pro něj sice není ideální, plány ale zatím nekomplikuje,

čtvrtfinále

Lehečka porazil Tsitsipase a je v Indian Wells poprvé ve čtvrtfinále Masters,

Indian Wells (USA) - Dvaadvacetiletý český tenista Jiří Lehečka v Indian Wells porazil 6:2, 6:4 někdejší světovou trojku Stefanose Tsitsipase z Řecka a postoupil do prvního čtvrtfinále na turnajích…

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.