Week 12 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Biden podepsal balík na fungování vlády za 1,2 bilionu dolarů,

Americký prezident Joe Biden dnes podepsal výdajový balík na fungování vlády za 1,2 bilionu dolarů (přes 28 bilionů korun). Bílý dům to v sobotu uvedl v prohlášení. Více než polovině amerických federálních úřadů, včetně klíčových ministerstev, jinak hrozilo, že budou muset přerušit práci.

banka

ČNB měla loni zisk přes 55 miliard,

Česká národní banka (ČNB) loni hospodařila se ziskem 55,1 miliardy korun. Ke kladnému výsledku přispěl růst cen finančních aktiv i oslabení kurzu koruny ke konci roku, uvedla ve čtvrtek centrální banka v tiskové zprávě. Loňský zisk použije ČNB k pokrytí části kumulované ztráty z minulých let. V roce 2022 měla ČNB rekordní ztrátu 411,9 miliardy korun.

dům

Úřady přerušit práci nemusí. Biden podepsal výdajový balík na fungování vlády,

Americký prezident Joe Biden v sobotu podepsal výdajový balík na fungování vlády za 1,2 bilionu dolarů (přes 28 bilionů Kč). Bílý dům to uvedl v prohlášení. Více než polovině amerických federálních úřadů, včetně klíčových ministerstev, jinak hrozilo, že budou muset přerušit práci.

kolo

Siniaková skrečovala duel 2. kola v Miami proti favoritce Čeng Čchin-wen,

Miami - Kateřina Siniaková dohrála na turnaji v Miami ve druhém kole. Zápas proti favorizované Číňance Čeng Čchin-wen česká tenistka za stavu 6:4, 3:6, 0:1 skrečovala, pravděpodobně kvůli zranění stehna….

lékař

Hejtman Krkoška dostal za uplácení lékařů trest 200 tisíc korun. Babiš chce, aby skončil ve funkci,

Moravskoslezský hejtman Jan Krkoška (ANO) by měl podle předsedy ANO Andreje Babiše skončit ve funkci i v hnutí. Uvedl to poté, co se Krkoška před soudem doznal k uplácení lékařů v době, kdy pracoval ve farmaceutické firmě. Soud skončil záhy, hejtmana uznal vinným a udělil mu peněžitý trest dvě stě tisíc korun. Rozsudek zatím není pravomocný.

miami

Siniaková skrečovala duel 2. kola v Miami proti favoritce Čeng Čchin-wen,

Miami - Kateřina Siniaková dohrála na turnaji v Miami ve druhém kole. Zápas proti favorizované Číňance Čeng Čchin-wen česká tenistka za stavu 6:4, 3:6, 0:1 skrečovala, pravděpodobně kvůli zranění stehna….

miliarda

ČEZ snížil čistý zisk o 63 procent na 29,6 mld. Kč, koupil distributora GasNet,

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ loni meziročně klesl o 63 procent na 29,6 miliardy korun, oznámila dnes firma. Podle analytiků jde o výraznější propad, než byla očekávání trhu. Důvodem je hlavně výraznější vliv mimořádných daní a odvodů, na nichž podnik odvedl kolem 40 miliard korun. I přesto ale ČEZ loni s výjimkou rekordního roku 2022 vydělal nejvíce za posledních deset let.

milión

Zaměstnanec lounského soudu zpronevěřil podle policie 16 milionů korun,

Praha - Policie zahájila trestní stíhání zaměstnance Okresního soudu v Lounech, který podle ní zpronevěřil soudní peníze. Celkově si na své bankovní účty převedl více než 16 milionů korun, trestnou…

moskva

Útok u Moskvy: Hasiči uhasili požár koncertní síně, záchranné práce pokračují,

Ruským hasičům se podařilo uhasit požár v koncertním sále v Krasnogorsku u Moskvy, který se v pátek stal dějištěm teroristického útoku s nejméně 133 oběťmi. Na místě dál pokračuje rozebírání sutin a pátrání po přeživších i mrtvých, uvedl podle ruských agentur gubernátor Moskevské oblasti Andrej Vorobjov. Ministerstvo zdravotnictví pro Moskevskou oblast uveřejnilo předběžný seznam obětí, na němž je zatím ale jen 41 jmen, uvedla stanice BBC ve svém ruskojazyčném vydání.

nemocnice

Zemanův stav zůstává vážný. Stále je na JIP, podle lékařů začal s rehabilitací,

Bývalý prezident Miloš Zeman zahájil v motolské nemocnici po prodělané operaci rehabilitaci a absolvoval krátký nácvik chůze s chodítkem. Zůstává však na jednotce intenzivní péče. I když se laboratorní výsledky zlepšují, jeho stav lékařské konzilium nadále hodnotí jako závažný, uvedla dnes Fakultní nemocnice Motol v tiskové zprávě. Jak dlouho potrvá hospitalizace, lékaři stále nechtějí odhadovat. Na konci týdne by nicméně mohl být exprezident přeložen na interní kliniku.

prezident

Diplomat a exministr zahraničí Korčok má podporu liberální opozice,

Vizitka kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka (59) před prvním kolem prezidentských voleb 23. března:

putin

Zelenskyj: Putin se snaží svést svou odpovědnost za útok u Moskvy na jiné,

Kyjev/Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin se snaží svalit svou vlastní odpovědnost za páteční teroristický útok u Moskvy s nejméně 133 mrtvými na někoho jiného, uvedl dnes večer na sociálních sítích…

slovensko

Někteří čeští politici čekají vyhrocenou kampaň před druhým kolem prezidentské volby na Slovensku,

Někteří čeští politici čekají vyhrocenou kampaň před druhým kolem prezidentské volby na Slovensku. Do finále, které se uskuteční 6. dubna, postoupili exministr zahraničí Ivan Korčok podporovaný opozicí a předseda slovenského parlamentu a vládní strany Hlas-sociální demokracie Peter Pellegrini. Například české poslance Ondřeje Koláře (TOP 09) a Barboru Urbanovou (STAN) překvapilo, že Korčok byl v prvním kole na prvním místě.

soud

Soud rozhodne o Ukrajinci, který je obžalován z vraždy mladého Roma v Brně,

Krajský soud v Brně dnes rozhodne o vině či nevině v případu loňské vraždy Roma u Brněnské přehrady. Z ní státní zástupce obžaloval Ukrajince, kterému hrozí až 18 let vězení. Nevyloučil však možnost, že případ ještě překvalifikuje. Soudní líčení začíná od 9 hodin. Očekávají se závěrečné řeči i rozsudek.

vláda

Vláda schválila novelu zákoníku práce s valorizací minimální mzdy, oznámil Jurečka,

Minimální mzda by měla do roku 2029 růst tak, aby odpovídala 47 procentům průměrné mzdy. Nyní je na 41,1 procenta.

volba

Slovensko není Fico, duel bude těsný, napsal slovenský tisk k prezidentské volbě,

Sobotní první kolo prezidentských voleb na Slovensku, které vyhrál exministr zahraničí Ivan Korčok, otřáslo pozicí jejich dosavadního favorita a předsedy parlamentu Petera Pellegriniho. Zemi čeká v rozhodujícím druhém kole nejtěsnější souboj o křeslo hlavy státu od zavedení přímé volby v roce 1999, píše slovenský tisk.

zemřít

V 93 letech zemřel Thomas Stafford. Astronauta proslavilo vesmírné podání rukou,

Ve věku 93 let  v pondělí 18. března po dlouhé nemoci zemřel někdejší astronaut amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) Thomas Stafford, který byl zapojený do programů Apollo a Gemini. Rodák z Oklahomy čtyřikrát letěl do vesmíru, z toho jednou na oběžnou dráhu Měsíce, a v roce 1975 se v době vrcholící studené války ve vesmíru na palubách kosmických lodí Sojuz a Apollo setkal se sovětskými kosmonauty. O jeho úmrtí s odvoláním na šéfa NASA informoval veřejnoprávní rozhlas NPR.

závod

Snowboardcrossař Houser byl nečekaně třetí v závodě SP v Mont-Sainte-Anne,

Mont-Sainte-Anne (Kanada) - Snowboardcrossař Radek Houser skončil nečekaně třetí v závodě Světového poháru v kanadském Mont-Sainte-Anne a vybojoval první stupně vítězů v kariéře. V těsném finiši porazil…

útok

Francie reaguje na útok v Moskvě. Zavádíme nejvyšší stupeň opatření, oznámil premiér,

Francie po pátečním teroristickém útoku v Moskvě, k němuž se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS), posiluje bezpečnostní opatření na nejvyšší stupeň. Na síti X to v neděli oznámil francouzský premiér Gabriel Attal.

česko

Loni se v Česku vyrobilo dosud nejméně ocele,

Hutě v Česku loni vyrobily celkem 3,4 milionu tun surové ocele, což je dosud nejnižší množství ve statistikách Ocelářské unie. Ve srovnání s rokem 2022 produkce klesla o pětinu. Nižší byla i spotřeba ocele, která se dostala na nejnižší úroveň od vrcholu finanční krize v roce 2009. Údaje v pondělí v tiskové zprávě zveřejnila Ocelářská unie.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.