Week 13 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Bidenova administrativa schválila dodávku bomb a letounů Izraeli, píše list,

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v uplynulých dnech tiše schválila další dodávku bomb a stíhacích letounů Izraeli v hodnotě několika miliard dolarů. S odvoláním na nejmenované zdroje z amerických ministerstev obrany a zahraničí to v pátek napsal americký list The Washington Post (WP).

dům

Požár domu na Vsetínsku způsobil škodu za tři miliony,

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásil velitel zásahu při pondělním požáru rodinného domu v Hutisku-Solanci na Vsetínsku. K místu neštěstí vyrazilo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

hasič

Ve Frýdlantu n. O. hoří pila, hasiči evakuovali i nákupní centrum,

Ostrava - Hasiči od rána zasahují u požáru pily ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Oheň způsobil podle odhadů škodu sedm milionů korun, požár likviduje 20 jednotek hasičů. Kvůli hustému…

izraelský

Reuters: Izrael na jihu Libanonu zasáhl vůz pozorovatelů OSN, armáda to popřela,

Bejrút/Tel Aviv - Izraelské ostřelování jihu Libanonu, kde armáda cílí na libanonské hnutí Hizballáh, dnes ráno zasáhlo vůz, v němž jeli pozorovatelé OSN, a několik lidí při tom utrpělo zranění, informovala…

miami

Macháč postoupil v Miami poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje Masters,

Tomáš Macháč porazil ve 4. kole turnaje v Miami italského tenistu Mattea Arnaldiho hladce 6:3, 6:3 a poprvé v kariéře postoupil na akci série Masters do čtvrtfinále. Po předchozím třísetovém dramatu s Andym Murrayem, kterého zdolal po takřka třech a půl hodinách, se tentokrát na kurtu zdržel jen 80 minut.

miliarda

Soud polevil Trumpovi. Dal mu více času a rázně snížil ručení na 175 milionů,

Americký exprezident Donald Trump zaznamenal v pondělí dílčí úspěch u newyorského odvolacího soudu, podle jehož rozhodnutí nemusí hned poskytnout ručení za dříve uložený finanční trest ve výši 454 milionů dolarů (přes deset miliard korun), což byl původní požadavek. Úřady se místo toho spokojí s ručením ve výši 175 milionů dolarů (přes čtyři miliardy korun) do deseti dnů.

milión

Soud polevil Trumpovi. Dal mu více času a rázně snížil ručení na 175 milionů,

Americký exprezident Donald Trump zaznamenal v pondělí dílčí úspěch u newyorského odvolacího soudu, podle jehož rozhodnutí nemusí hned poskytnout ručení za dříve uložený finanční trest ve výši 454 milionů dolarů (přes deset miliard korun), což byl původní požadavek. Úřady se místo toho spokojí s ručením ve výši 175 milionů dolarů (přes čtyři miliardy korun) do deseti dnů.

moskva

V Tádžikistánu zadrželi devět lidí. Zatýkání má souviset s útokem u Moskvy,

Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely devět lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.

most

V americkém Baltimoru se po kolizi s nákladní lodí zřítil silniční most,

V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se v úterý zřítil čtyřproudový silniční most, do kterého předtím narazila nákladní loď. Informoval o tom server Fox Baltimore. Zatím není jasné, zda si kolaps 2,5 kilometru dlouhé stavby vyžádal oběti.

nemocnice

V nemocnici Bulovka kvůli záměně pacientek potratila zdravá žena,

V pražské Fakultní nemocnici Bulovka v pondělí kvůli záměně pacientek potratila zdravá těhotná žena, která přišla na běžnou kontrolu. Podle informací CNN Prima News byly obě ženy cizinky, které trvale žijí v Česku. Ministerstvo zdravotnictví na dotaz ČTK sdělilo, že událost považuje za neomluvitelné selhání lidského faktoru.

německý

Odbory: Německé dráhy a strojvedoucí se dohodli o mzdách a pracovních podmínkách,

Berlín - Německé dráhy Deutsche Bahn (DB) a odbory strojvedoucích GDL se po sérii stávek dohodly na mzdových a pracovních podmínkách. Dnes večer to oznámila odborová organizace GDL s tím, že o podrobnostech…

policie

Policie hledá ženy, které zaměnili na Bulovce. Jedna z nich potratila,

Policie zatím nenašla ženy, které zdravotníci v pondělí zaměnili v pražské Fakultní nemocnici Bulovka a jedna z nich kvůli tomu potratila. Policie v pátek na sociální síti X zveřejnila výzvu, aby se jí ženy ozvaly. Zopakovala, že se věcí zabývá. Dotčený personál je postaven mimo službu, uvedla mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová

putin

Útok u Moskvy spáchali islamisté, řekl Putin. Stále ale hledá spojení s Kyjevem,

Teroristický útok u Moskvy spáchali radikální islamisté, ale chceme vědět, kdo jej zorganizoval, prohlásil v pondělí ruský prezident Vladimir Putin a opět naznačoval souvislost s Ukrajinou. Ta opakovaně odmítla jakýkoli podíl na pátečním útoku, ke kterému se - rovněž opakovaně - přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

soud

Ruský soud vzal kvůli útoku u Moskvy do vazby dalšího podezřelého,

Moskva - Moskevský soud dnes uvalil vazbu na již osmého muže středoasijského původu, obviněného v rámci vyšetřování teroristického útoku v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy, při kterém…

vláda

Vláda projedná novelu zákona o VŠ, která má zlepšit situaci doktorandů,

Změnu zákona o vysokých školách, která má zlepšit situaci doktorandů, projedná vláda. Vysoké školy by podle novely mohly nově doktorandům kromě stipendií vyplácet i mzdu. Také by si mohly vybrat, zda zpoplatní studium doktorských studijních programů v cizím jazyce, za které nyní musí stanovit poplatky.

zemřít

Při nehodě dálkového autobusu u Lipska zemřelo nejméně pět lidí,

Společnost FlixBus, které autobus patří, sdělila, že ve vozidle bylo 53 cestujících a dva řidiči.

zápas

Bitva o finále pokračuje. Zlín si vynutil sedmý zápas,

Hokejisté Zlína zvítězili v šestém utkání semifinále play off první ligy doma nad Litoměřicemi 2:0 a vyrovnali stav série na 3:3 na zápasy. Loňský vítěz druhé nejvyšší soutěže si vynutil rozhodující sedmý zápas, který se bude hrát v sobotu od 17:00 v Litoměřicích. Na finálového soupeře stále čeká Vsetín, který v úterý postoupil po vítězství 4:1 na zápasy přes Jihlavu.

útok

Rusko žádá, aby Ukrajina vydala šéfa tajné služby, prý se podílel na terorismu,

Moskva - Rusko dnes vyzvalo Ukrajinu, aby mu vydala všechny ukrajinské činitele, kteří se zapojili do teroristických útoků na ruském území. Podle Moskvy je mezi nimi i šéf ukrajinské tajné služby SBU…

řidič

Osmnáctiletá řidička nezvládla zatáčku a nabourala do stromu, na místě zemřela,

Mladá řidička osobního automobilu zemřela v neděli večer při dopravní nehodě na silnici mezi Poběžovicemi a Mnichovem na Domažlicku. Informovala o tom policejní mluvčí Iva Vršecká.

škola

Ředitelka školy dostala kvůli šikaně padáka. Nesouhlasí, odvolání nepřevzala,

Drsná šikana žáků školy, kterou řeší policie a kterou potvrdila i Česká školní inspekce, zlomila vaz ředitelce Základní školy v Blovicích na jižním Plzeňsku Dagmar Hitkové. V pondělí 25. března ji odvolala městská rada.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.