Week 15 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

evropský

PŘEHLEDNĚ: Kdo bude kandidovat ve volbách do Evropského parlamentu,

Volby do Evropského parlamentu se konají každých pět let, v České republice probíhají od roku 2004. Lidé volí europoslance, kteří se podílejí na tvorbě a schvalování legislativy nebo rozpočtu v rámci Evropské unie. V eurovolbách kandidují jak parlamentní strany, tak i menší politická uskupení, která v parlamentu zastoupení nemají. Novinky.cz připravily seznam kandidátů a politických stran v přehledném grafu.

izrael

Otázkou není zda, ale kdy. Hrozba útoku Íránu na Izrael je aktuální,

Spojené státy jsou přesvědčené, že velký íránský útok na Izrael bude podniknut v následujících dnech. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje z amerických a izraelských tajných služeb. Jeden z citovaných zdrojů uvedl, že otázkou není, zda Írán zaútočí, ale kdy.

izraelský

Írán vyslal na Izrael desítky dronů. Netanjahu: Žádný útok nezůstane bez odvety,

Írán vyslal na Izrael bezpilotní letouny poté, co sliboval odvetu za útok na íránský konzulát v Damašku připisovaný židovskému státu. Informovala o tom podle agentury Reuters izraelská armáda. Podle dalších médií Teherán zaútočil desítkami dronů, které by mohly letět hodiny. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v prohlášení uvedl, že Izrael se na přímý útok Íránu připravoval a že jakýkoli úder nenechá bez odvety.

liga

Basketbalistky USK Praha se střetnou s Villeneuve-d’Ascq o finále Evropské ligy,

Mersin (Turecko) - Basketbalistky USK Praha se dnes utkají s francouzským týmem Villeneuve-d’Ascq o postup do finále Evropské ligy. Na závěrečném Final Four v tureckém Mersinu se české mistryně…

miliarda

Pentě loni stoupl čistý zisk o půl miliardy korun na 12,1 miliardy Kč,

Praha - Investiční skupině Penta loni meziročně stoupl čistý zisk o 0,5 miliardy procent na 12,1 miliardy korun. Je to po roce 2021 nejlepší výsledek firmy od jejího založení v roce 1994. Aktiva firem…

milión

České kluby v pohárech vydělaly téměř 850 milionů korun. Nejvíc získala Slavia,

Úspěšné tažení českých fotbalových týmů v této sezoně evropských pohárů přináší kromě sportovní radosti i významné částky do klubových rozpočtů. Tuzemští zástupci si zatím vydělali 33,39 milionu eur (téměř 850 milionů korun).

nehoda

Dálnice D1 je po nehodě na Vysočině neprůjezdná,

Dálnice D1 směr Brno je v neděli ráno neprůjezdná kvůli nehodě osobního auta u Větrného Jeníkova. Podle policie jsou dva lidé zranění. Na místě přistál i vrtulník záchranářů.

nhl

Zacha a Pastrňák si připsali v NHL dva body,

New York - Pavel Zacha přispěl v NHL gólem a přihrávkou k výhře Bostonu 6:4 v Pittsburghu a stal se první hvězdou zápasu. Vítězství podpořili další čeští hráči: David Pastrňák přihrál na dvě branky…

ods

Fiala popáté obhajuje mandát v čele ODS, nemá ani tentokrát žádného soupeře,

Po deseti letech v čele ODS nebude mít premiér Petr Fiala na kongresu, který se koná v ostravském hotelu Clarion, vyzyvatele. V koalicí SPOLU dokázal společně s lidovci a TOP 09 vyhrát poslední volby do Sněmovny, vrátit občanské demokraty do vlády a za necelé dva měsíce čekají navíc strany volby do Evropského parlamentu.

online

ONLINE: Poslední zápas ve skupině, Češky hájí třetí místo proti Švýcarsku,

České hokejistky nastupují k závěrečnému utkání základní skupiny A na mistrovství světa. Po prohrách s Američankami a Kanaďankami si chtějí spravit chuť proti Švýcarsku, které zatím na turnaji nebodovalo. Zápas začíná ve 21 hodin, sledovat jej můžete prostřednictvím podrobné online reportáže.

plzeň

Plzeň - Fiorentina. Historický duel pro Viktorii, poprvé hraje v Evropě čtvrtfinále,

Sledujte on-line přenos z úvodního utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské konferenční ligy mezi Viktorií Plzeň a Fiorentinou.

policie

V obchodním domě v Sydney zaútočil muž s nožem. Zemřeli nejméně čtyři lidé,

Australská policie zasahuje v nákupním centru v Sydney po zprávách o střelbě a útoku nožem. Záchranné služby evakuovaly stovky lidí. Informoval o tom server News.com.au, podle kterého po rušném obchodním domě poblíž pláže Bondi Beach pobíhal muž ozbrojený nožem a pobodal čtyři lidi, než ho policie zastřelila. V této fázi podle webu není jasné, kolik zraněných nebo mrtvých si útok vyžádal.

procházka

Elitní český MMA bojovník Jiří Procházka porazil v zápase organizace UFC Rakušana srbského původu Aleksandara Rakiče,

Elitní český MMA bojovník Jiří Procházka porazil v zápase organizace UFC Rakušana srbského původu Aleksandara Rakiče a vrátil se na vítěznou vlnu. Rozhodčí ukončil duel ve 2. kole v čase 3:17 minuty, Procházka vyhrál technickým k.o.

soud

Kaderka zůstane ve vazbě, soud zamítl jeho stížnost,

Prezident Českého tenisového svazu (ČTS) Ivo Kaderka zůstane ve vazbě, kde je od konce února kvůli tomu, aby nemohl ovlivňovat svědky v kauze podvodů se sportovními dotacemi. Pražský městský soud dnes zamítl Kaderkovu stížnost. ČTK to sdělil funkcionářův advokát Michal Sýkora před pankráckou věznicí, kam si přijel ověřit, zda jeho klient nebude propuštěn na svobodu.

sparta

HOKEJ ONLINE: Video momenty z utkání Sparta - Třinec,

Rozhodující sedmý duel semifinálové série play off hokejové extraligy je tady. Sparta, která promarnila tři postupové mečboly, bude mít proti Třinci výhodu domácího prostředí. Oceláři se pokusí o husarský kousek. Mohou se stát prvním týmem v historii extraligového play off, jenž otočí sérii ze stavu 0:3 na zápasy. Zápas začne ve 13:00. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty. Pustit si můžete také živý audiokomentář od Českého rozhlasu.

spd

Ve věku 75 let zemřel po dlouhé nemoci poslanec SPD Jaroslav Bašta,

Ve věku 75 let zemřel po dlouhé nemoci poslanec SPD a kandidát na prezidenta v roce 2023 Jaroslav Bašta. ČTK to dnes sdělila mluvčí hnutí Barbora Šťastná. Podle informací médií z konce loňského května byl Bašta v nemocnici ve vážném stavu, zhruba od poloviny května se ze schůzí Sněmovny omlouval ze zdravotních důvodů.

týden

Letní počasí vystřídá sníh. V Česku se výrazně ochladí, varují meteorologové,

Letní počasí na začátku příštího týdne skončí. Vystřídá ho výrazné ochlazení. Na horách napadne slabá vrstva sněhu. V polovině týdne pak bude sněžit i v nižších polohách, někde i v nížinách. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

zemřít

Ve věku 75 let zemřel po dlouhé nemoci poslanec SPD Jaroslav Bašta,

Ve věku 75 let zemřel po dlouhé nemoci poslanec SPD a kandidát na prezidenta v roce 2023 Jaroslav Bašta. ČTK to dnes sdělila mluvčí hnutí Barbora Šťastná. Podle informací médií z konce loňského května byl Bašta v nemocnici ve vážném stavu, zhruba od poloviny května se ze schůzí Sněmovny omlouval ze zdravotních důvodů.

zápas

Sparta bez kapitána, Řepík vynechá dva zápasy. Soupeře nechtěl zranit, říká Ujčík,

Zápas pomalu spěl ke konci, navíc za rozhodnutého stavu. I tak Michal Řepík ve středním pásmu sekl Patrika Hrehorčáka hokejkou do žeber. Zákrokem ze čtvrtého semifinále extraligového play off se zabývala disciplinární komise, její předseda Viktor Ujčík vyměřil kapitánovi Sparty trest na dva zápasy.

škola

„Matika překvapila.“ Deváťáci za přijímačkami jeli i na vzdálenější školu,

Na 94 tisíc deváťáků v pátek dopoledne napsalo své první testy z jednotné přijímací zkoušky na střední školy. Ke druhému termínu půjdou v pondělí. Většinu z nich rozhodila matematická část zkoušky, obsahovala třeba i učivo, které ještě neprobírali. Ačkoli měl systém rozřadit děti tak, aby ideálně psaly zkoušku v nejbližší škole, ne vždy se to podařilo. A děti tak musely cestovat i přes celé město.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.