Week 16 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Rusové nejspíš zesílí útoky, než na Ukrajinu dorazí pomoc z USA,

Rusko by mohlo zbývajícího času využít k intenzifikaci útoků, než na Ukrajinu dorazí schválený balíček americké pomoci, domnívají se experti z Institutu pro studium války (ISW). Balíček v hodnotě 60 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) v pátek schválila Sněmovna reprezentantů, ale ještě jej musí schválit Senát a podepsat prezident Joe Biden. To znamená, že to bude ještě několik týdnů trvat, než se americká pomoc podepíše na bojišti.

dům

Na okraji Vsetína hořel rodinný dům, dva lidé se nadýchali zplodin,

Rozsáhlý požár pohltil v sobotu ráno rodinný dům na okraji Vsetína. Ve chvíli, kdy na místo přijeli hasiči, byl již celý dřevěný objekt v plamenech. Dva lidé se nadýchali zplodin a skončili v nemocnici.

evropský

Summit EU pokračuje. Na programu je prosperita unie či digitální technologie,

Prezidenti a premiéři členských zemí Evropské unie se ve čtvrtek v závěrečný den dvoudenního summitu v Bruselu budou zabývat zejména konkurenceschopností a prosperitou evropského bloku a jeho posilováním. Setkají se rovněž s italským expremiérem Enricem Lettou, který vypracoval zprávu o jednotném trhu EU. Česko na jednáních zastupuje premiér Petr Fiala, který tam zamířil z cesty do USA.

fiala

Fiala po schůzce s Bidenem míří do Kongresu. Sněmovna po měsících nečinnosti bude řešit pomoc Ukrajině,

Jednáním s představiteli Kongresu po schůzce s americkým prezidentem Joem Bidenem pokračuje v úterý návštěva premiér Petra Fialy v USA. Šéf Bílého domu během schůzky obou politiků apeloval na Sněmovnu reprezentantů, aby po několikaměsíční nečinnosti konečně schválila balík pomoci, v níž je vyčleněno 95 miliard dolarů především pro Ukrajinu, ale zčásti i pro Izrael či Tchaj-wan.

izrael

Šafaříková: Útok Íránu je šancí pro Ukrajinu. Může změnit postoj klíčového spojence,

“Jsme jako Evropané závislí. Ze dne na den můžeme být bez pomoci,” varuje novinářka Kateřina Šafaříková.

koruna

Ceny pohonných hmot v Česku dále rostou, benzin již překročil čtyřicítku,

Paliva v Česku dál zdražují. Cena benzinu stoupla nad 40 korun za litr. Ve středu stál litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 v průměru 40,12 koruny, před týdnem byl o 35 haléřů levnější. Nafta zdražila o sedm haléřů na průměrných 39,19 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

liga

Fotbalisté Plzně po vyřazení z Konferenční ligy remizovali na Slovácku 1:1,

Uherské Hradiště - Fotbalisté Plzně po čtvrtečním vyřazení ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Fiorentinou remizovali v 29. kole první ligy na Slovácku 1:1. Do vedení poslal Západočechy na konci…

miliarda

Letiště Praha loni vykázalo čistý zisk 1,5 mld. Kč, pětinásobek zisku z r. 2022,

Praha - Společnost Letiště Praha loni vykázala čistý zisk 1,5 miliardy korun. Oproti roku 2022, kdy bylo letiště po pandemii covidu-19 dva roky ve ztrátě, je zisk vyšší o 1,2 miliardy korun. Oproti…

nehoda

Řidič zemřel po nárazu do stromu na Opavsku,

Smrtí řidiče (33) skončila v neděli odpoledne dopravní nehoda na Opavsku. Šofér zemřel pravděpodobně ještě před příjezdem záchranných složek.

německý

Neskutečné. Leverkusen nepadl ani v Dortmundu, vyrovnal v osmé minutě nastavení,

Leverkusen prodloužil neporazitelnost v této sezoně na 45 zápasů. Remízu 1:1 v Dortmundu v německé fotbalové lize vybojoval v osmé minutě nastavení.

pakt

Rakušan k platbám za migrační pakt: Jen půl miliardy, nestrašme patnácti,

Česko by podle ministra vnitra Víta Rakušana přispívalo na základě migračního paktu zhruba 480 miliony Kč ročně. Odmítl „strašení“ částkou 15 miliard Kč. Podle něj není migrační pakt řešením do budoucna, oproti současnému stavu poskytuje ale více bezpečnostních procedur. Řekl to v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi.

plzeň

Fiorentina před odvetou s Plzní v domácí lize remizovala,

Fotbalisté Fiorentiny remizovali v dohrávce 32. kola italské ligy 1:1 s Janovem a už pět zápasů čekají na výhru. Antonín Barák v dresu domácích do zápasu nezasáhl a před čtvrteční odvetou Konferenční ligy s Plzní zůstal jen na lavičce.

policie

Německá policie zatkla dva muže, chystali sabotáže ve prospěch Ruska,

Německá policie v Bavorsku zatkla dva německé Rusy, kteří podle vyšetřovatelů chystali sabotážní akce s cílem narušit německou podporu Ukrajině. Jsou podezřelí i ze špionáže a jeden z nich také ze členství v teroristické organizaci. O případu informovalo německé nejvyšší státní zastupitelství a server veřejnoprávní televize ARD, podle něhož oběma mužům hrozí trest odnětí svobody ve výši až deseti let. Německé ministerstvo zahraničí si kvůli případu předvolalo ruského velvyslance, napsal deník Bild.

pomoc

Americká Sněmovna reprezentantů projednává pomoc Ukrajině a Izraeli,

Americká Sněmovna reprezentantů by dnes po měsících odkladů měla hlasovat o balíku pomoci Ukrajině, Izraeli a indickotichomořskému regionu, včetně Tchaj-wanu. O každém z nich se bude rozhodovat odděleně. Celkově jde o pomoc v hodnotě přibližně 95 miliard dolarů (asi 2,25 bilionu Kč). Projednávání jednotlivých balíčků začalo odpoledne SELČ.

prezident

Petr Pavel navštívil Valašské muzeum v Rožnově, jako první porevoluční prezident,

Prezident Petr Pavel přijel do Zlínského kraje. Během prvního dne návštěvy zajel odpoledne také do Rožnova pod Radhoštěm, kde si prohlédl Valašské muzeum v přírodě.

soud

Muž, který se zapálil před soudem, kde se koná proces s Trumpem, podlehl zraněním,

Muž, který se v pátek zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem, zemřel, informovala v sobotu televize NBC News s odvoláním na newyorskou policii. Podle pátečního policejního vyjádření mohl být muž motivován konspiračními teoriemi.

usa

USA vetovaly palestinskou žádost o plné členství v OSN. Hamás to odsoudil,

Spojené státy v pátek svým vetem v Radě bezpečnosti zablokovaly palestinskou žádost o plné členství v OSN, informuje agentura Reuters. Podle USA by nezávislý palestinský stát měl být ustaven skrze přímá jednání mezi Izraelem a palestinskou samosprávou, nikoliv prostřednictvím OSN. Británie a Švýcarsko se hlasování zdržely a zbývajících 12 členů Rady bezpečnosti návrh podpořilo. Palestina krok Washingtonu dle očekávání odsoudila, Izrael ho naopak ocenil.

zemřít

Zemřel zpěvák a herec Josef Laufer, bylo mu 84 let,

V sobotu večer zemřel po dlouhé nemoci zpěvák a herec Josef Laufer. Interpretovi hitu Sbohem, lásko, já jedu dál bylo 84 let. Informaci webu Blesk.cz o zpěvákovu úmrtí potvrdil producent Oldřich Lichtenberg, kterému ji sdělila zpěvákova dcera Ester. Poslední čtyři roky strávil Laufer v nemocnici v umělém spánku po operaci srdeční chlopně.

čína

Obhájce titulu Max Verstappen vyhrál poprvé Velkou cenu Číny formule 1 a navýšil svůj náskok v čele mistrovství světa,

Obhájce titulu Max Verstappen vyhrál poprvé Velkou cenu Číny formule 1 a navýšil svůj náskok v čele mistrovství světa. Nizozemský jezdec a trojnásobný světový šampion porazil o více než třináct vteřin Landa Norrise z McLarenu. Třetí dojel Verstappenův týmový kolega Sergio Pérez.

škola

Děti kvůli online výzvám ničí školy. Zpřísnění pravidel však vyvolalo kritiku,

Mezi školními dětmi se rozmáhá nevítaný trend. Místo výuky plní nebezpečné výzvy, k nimž je vybízí kamarádi na sociální síti. Takové případy často končí poškozením majetku školy. Na žáky platí zpřísněná pravidla, ke kterým instituce přistupují, ředitelé jsou ale za ně od rodičů kritizováni.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.