Week 18 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

dům

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se zranilo 13 lidí, většinou se nadýchali zplodin,

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na dnešek zranilo 13 lidí, většinou se nadýchali zplodin. Další dvě desítky obyvatel museli hasiči a policisté z domu evakuovat. ČTK to řekli mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Dodal, že oheň způsobil škodu kolem dvou milionů korun. Příčinou požáru může být zkrat v elektroinstalaci. Policisté proto na místo vyslali kriminalistické experty právě v tomto oboru.

evropský

Český duch je inspirací pro celou Evropu, uvedla Ursula von der Leyenová,

„Evropská unie funguje lépe, když se ocitne pod tlakem. V čase krizí, kdy se umíme semknout,“ uvedl Petr Fiala před slavnostním koncertem v Rudolfinu k 20. výročí vstupu Česka do Evropské unie. „Český duch a to, jak jste bojovali za svou svobodu, byl inspirací pro celou Evropu,“ uvedla pak Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise, která je na návštěvě České republiky.

fiala

K prosazení je třeba shoda celé koalice, řekl Fiala k programovým novinkám stran,

Praha - Z programových návrhů, se kterými přicházejí strany vládní koalice rok před volbami, mají podle premiéra Petra Fialy (ODS) šanci na prosazení pouze ty, na kterých se shodnou všichni vládní…

liga

Přemožitel Plzně Fiorentina první semifinále Konferenční ligy vyhrála,

Fotbalisté Fiorentiny v úvodním semifinále Evropské konferenční ligy porazili Bruggy 3:2, hosté dohrávali o deseti bez vyloučeného Raphaela Onyediky.

madridu

Lehečka v Madridu válí, přešel i přes Medveděva. Rus po prohrané první sadě vzdal,

Tenista Jiří Lehečka postoupil v Madridu poprvé do semifinále turnaje Masters. Nad Daniilem Medveděvem vyhrál úvodní set 6:4, pak zraněný Rus vzdal.

miliarda

Raiffeisenbank v 1. čtvrtletí stoupl čistý zisk o 62% na 1,4 mld. Kč,

Praha - Raiffeisenbank v Česku v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl čistý zisk o 62 procent na 1,4 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla o 14,6 procenta na 737 miliard korun. Banka o tom dnes…

ministr

Tuleja se vzdal nominace,

Kandidát TOP 09 na post ministra pro vědu výzkum a inovace Pavel Tuleja se v pátek vzdal nominace. Zdůvodnil to svými selháními, která vyšla v souvislosti s nominací najevo.

plzeň

Mší za veterány a oběti válek začal dnes druhý den Slavností svobody v Plzni,

Plzeň - Mší za veterány a oběti válek začal dnes druhý den Slavností svobody, oslav osvobození západních Čech americkou armádou a konce druhé světové války. Na více než hodinové ceremonii v plné katedrále…

policie

Newyorská policie zadržela 300 lidí z univerzitních demonstrací,

Policie v úterý pozdě večer zadržela 300 lidí na propalestinských demonstracích v areálech Kolumbijské univerzity a City College v New Yorku. Vyklidila také budovu Kolumbijské univerzity, kde se předtím zabarikádovaly desítky propalestinských demonstrantů. Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se ve středu střetli proizraelští a propalestinští demonstranti.

policista

Těžkooděnec na videu z Majálesu udeří muže. Prověřuje to policie,

Policie prověřuje jednání těžkooděnce, který udeřil obuškem muže na sobotním festivalu Majáles v Praze. Policisté to v pondělí oznámili na síti X.

porazit

Dortmund v euforii. PSG srazil jediným gólem a má blíž do finále Ligy mistrů,

Fotbalisté Dortmundu v prvním semifinále Ligy mistrů doma porazili Paris St. Germain 1:0.

požár

Při požáru ve Frýdku-Místku se zranilo 13 lidí, hasiči dali první pomoc i kočce,

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo 13 lidí, většinou se nadýchali zplodin. Další dvě desítky obyvatel museli hasiči a policisté z domu evakuovat, řekli mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Dodal, že oheň způsobil škodu kolem dvou milionů korun.

pražský

Pražskou dopravu dnes omezuje maraton, opatření se dotkla MHD i aut,

Pražský maraton dnes omezila dopravu v hlavním městě, především v centru a dalších oblastech podél Vltavy. Opatření se dotkla automobilů, tramvají i autobusů. Mezinárodní závod, kterého se zúčastní na 8000 elitních i amatérských běžců, odstartoval v 9:00 ze Staroměstského náměstí.

rusko

Rusko chtělo provést útok i na německém území, cílem byla vojenská pomoc pro Ukrajinu,

Nancy Faeserová, spolková ministryně vnitra Německa, dnes na setkání s Vítem Rakušanem uvedla, že Rusko chtělo zničit vojenskou pomoc Ukrajině, útok měl proběhnout na německém území a byl odhalen. Faeserová zároveň zmínila, že Rusko útočí také kyberneticky, naposledy na německou sociálnědemokratickou stranu, které je Faeserová členkou.

skupina

České instituce byly cílem kyberútoků skupiny spojované s ruskou GRU,

Ruskem kontrolovaná skupina APT28, která je spojována s tamní vojenskou tajnou službou GRU, od loňského roku cílila kybernetickými útoky na české instituce. Dnes to oznámilo na svém webu ministerstvo zahraničí na základě informací zpravodajských služeb. Útoky zneužívaly do té doby neznámou zranitelnost aplikace Microsoft Outlook.

soud

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí,

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019 u břehů státu Kalifornie 34 lidí. Nejhorší námořní neštěstí v novodobé americké historii vedlo ke změnám některých předpisů a řadě právních sporů.

svět

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy,

Hokejisté Kanady porazili ve finále mistrovství světa hráčů do 18 let Spojené státy americké 6:4 a získali pátý titul v historii. Hattrickem se na porážce šampionů z předešlého roku podílel útočník Gavin McKenna. Bronz získali hráči Švédska, kteří v zápase o 3. místo porazili Slovensko 4:0.

titul

Fotbalisté Realu Madrid mají 36. španělský titul, nahrála jim porážka Barcelony,

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid si čtyři kola před koncem sezony španělské ligy zajistili 36. mistrovský titul. Rekordmanům soutěže po odpolední domácí výhře 3:0 nad Cádizem pomohla večerní porážka…

vlak

U Klínce vykolejil prázdný regionální vlak. Rozjel se samovolně,

Osobní vlak bez cestujících vykolejil ve čtvrtek odpoledne u Klínce v okrese Praha-západ. Rozjel se samovolně, uvnitř v té době nebyl strojvůdce ani nikdo jiný z personálu. Po nehodě skončil na boku mimo koleje. Událost se obešla bez zranění, příčinu vyšetřují policie a Drážní inspekce. Provoz vlaků mezi Čisovicemi a Měchenicemi stojí, na místě jsou hasiči. Strojvůdce byl postaven mimo službu, vyplynulo z informací policie, Správy železnic a Českých drah (ČD). ČD předpokládají, že úsek zůstane bez vlakového provozu nejméně do půlnoci ze čtvrtku na pátek.

útok

Rusové opět zaútočili na Oděsu,

Rusko ve středu večer opět zaútočilo na Oděsu. Jde o třetí útok na toto jihoukrajinské přístavní město v tomto týdnu. Úder provedený balistickou raketou si vyžádal nejméně 13 zraněných, na místě také vyvolal rozsáhlý požár.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.