Week 19 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

20

Švýcaři v O2 areně na MS vyzvou Rakušany,

Po úvodní výhře je čeká další zápas. Hokejisté Švýcarska se v neděli večer na probíhajícím mistrovství světa utkají v rámci skupiny A s výběrem Rakouska. Zápas začíná v 20:20, podrobnou online reportáž nabízí web Sport.cz.

auto

Hromadná nehoda u Unhoště: několik zraněných, auto na boku,

Hromadná nehoda čtyř aut uzavřela silnici v Unhošti u Prahy. Dvě auta zůstala stát na kolech, jedno skončilo na boku na silnici a další v příkopu. Záchranáři si do péče převzali nejméně čtyři zraněné, mezi nimi jedno dítě.

evropský

Frankfurt má jistou Evropskou ligu. Dortmund schytal debakl od Mohuče,

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt si zajistili účast v příštím ročníku Evropské ligy. Stačila jim k tomu remíza ve 33. kole německé ligy na hřišti Mönchengladbachu 1:1, po níž už na šestém místě nemohou být předstiženi. Dortmund coby finalista Ligy mistrů schytal v Mohuči debakl 0:3. Kolín nad Rýnem oddálil hrozbu přímého sestupu výhrou nad Unionem Berlín 3:2, přestože ještě čtyři minuty před koncem prohrával.

gól

Zacha s Pastrňákem pomohli Bostonu nahrávkami k první výhře nad Floridou,

Miami - Útočník Pavel Zacha pomohl dvěma nahrávkami hokejistům Bostonu k výhře 5:1 v prvním zápase druhého kola play off NHL na ledě Floridy. Jeden gól připravil i David Pastrňák. Strůjcem vítězství…

hokej

Kapitánem hokejové reprezentace na domácím MS bude Červenka,

Praha - Kapitánem hokejové reprezentace na domácím mistrovství světa v Praze a Ostravě bude útočník Roman Červenka, jenž zastával tuto roli i na předchozích dvou šampionátech. Jeho asistenty budou…

hokejista

Finové berou na mistrovství světa čtyři posily z NHL a pět olympijských vítězů,

Finští hokejisté mají v pětadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě čtyři posily z NHL a pět olympijských vítězů z Pekingu z roku 2022.

hokejový

Policie už zaznamenala desítky falešných vstupenek na hokej v Praze a Ostravě,

Policie zaznamenala první den hokejového šampionátu desítky lidí s falešnými vstupenkami. Přes 40 jich bylo v Praze, několik v Ostravě. Policie to oznámila na síti X.

izrael

Izrael vyzval k dalším evakuacím na východě Rafáhu, ale i na severu Pásma Gazy,

Gaza - Izraelská armáda dnes vyzvala k dalším evakuacím z východní části Rafáhu na jihu Pásma Gazy a také k evakuacím dvou oblastí na severu tohoto palestinského území, kde od října vede válku proti…

izraelský

Izrael vyzval k dalším evakuacím na východě Rafáhu, ale i na severu Pásma Gazy,

Gaza - Izraelská armáda dnes vyzvala k dalším evakuacím z východní části Rafáhu na jihu Pásma Gazy a také k evakuacím dvou oblastí na severu tohoto palestinského území, kde od října vede válku proti…

liga

Olympiakos vyřadil Aston Villu a ve finále Konferenční ligy vyzve Fiorentinu,

Fotbalisté Olympiakosu Pireus v odvetě semifinále Evropské konferenční ligy porazili Aston Villu 2:0 a po vítězství 4:2 v prvním zápase postoupili do finále. V něm si aktuálně čtvrtý tým řecké ligy zahraje 29. května v nedalekých Aténách s Fiorentinou. Největším hrdinou týmu španělského trenéra José Luise Mendilibara byl útočník Ajúb Kaabí. V Birminghamu zaznamenal tři branky, v domácí odvetě se postaral o obě trefy.

ministr

Ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek, TOP 09 o nominaci rozhodne ve čtvrtek,

Ministrem pro vědu, výzkum a inovace by se mohl stát šéf sněmovního zahraničního výboru Marek Ženíšek. Na místo uvolněné po demisi Heleny Langšádlové ho dnes navrhlo předsednictvo TOP 09. Výkonný výbor strany o nominaci rozhodne ve čtvrtek.

nehoda

Při nehodě dvou aut a motorky se zranilo na Plzeňsku sedm lidí,

Plzeň - Při nehodě dvou aut a motorky u Nové Hospody na Plzeňsku dnes dopoledne utrpělo zranění sedm lidí. Jeden ze zraněných napadl při zákroku záchranáře, uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká. Jak…

ostrava

Policie už zaznamenala desítky falešných vstupenek na hokej v Praze a Ostravě,

Policie nabádá fanoušky, aby kupovali vstupenky na zápasy mistrovství světa v hokeji pouze u oficiálních prodejců.

policista

Policisté našli v pozůstalosti muže kromě registrovaných i 27 nelegálních zbraní,

V pozůstalosti zemřelého muže zajistili policisté na Jindřichohradecku téměř tři desítky nelegálně držených zbraní a dvě elektrické rozbušky. Nyní budou zkoumat, jestli s nimi nebyl spáchán trestný čin.

pražský

Bioložka Goodallová pokřtila měsíc staré mládě gorily. Dostalo jméno Gaia,

Mládě gorily nížinné, které se samici Kijivu narodilo téměř před měsícem v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Gaia. Jméno gorilího mláděte vybrala britská bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová, která se zabývá výzkumem primátů. Vědkyně v sobotu v pražské zoo gorilu slavnostně pokřtila před stovkami návštěvníků pražské zoo.

rusko

Ukrajina z Charkovské oblasti evakuovala 4000 lidí, Rusko hlásí úspěšné tažení,

Charkov (Ukrajina)/Moskva - Z pohraničních částí ukrajinské Charkovské oblasti, která čelí ruské ofenzivě, úřady evakuovaly přes 4000 lidí. Informuje o tom dnes agentura AFP, která se odvolává na šéfa…

soud

V nálezu o změně pohlaví zůstali v menšině dva soudci. Každý měl jiný důvod,

Dva soudci uplatnili odlišná stanoviska k úternímu nálezu Ústavního soudu o úřední změně pohlaví. Jak by vypadalo jejich řešení?

svět

Finové berou na mistrovství světa čtyři posily z NHL a pět olympijských vítězů,

Finští hokejisté mají v pětadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě čtyři posily z NHL a pět olympijských vítězů z Pekingu z roku 2022.

volba

ŽIVĚ: O korespondenční volbě mohou poslanci jednat přes noc,

Poslanci ve čtvrtek pokračují v projednávání sporného koaličního návrhu na zavedení možnosti korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. Mimořádná schůze svolaná z podnětu vládního tábora se zabývá druhým čtením volební novely, v níž mohou podávat pozměňovací návrhy. Poslanci si kvůli předpokládaným průtahům schválili jednání přes noc, již první projev Andreje Babiše (ANO) je obstrukční. Je možné, že schůze bude pokračovat také v pátek.

řím

Tenista Menšík dohrál na Masters v Římě už v prvním kole,

Řím - Osmnáctiletý český tenista Jakub Menšík v prvním kole turnaje Masters v Římě prohrál 3:6 a 2:6 s Yannickem Hanfmannem z Německa. Úvodní zápas nezvládla ani devatenáctiletá Linda Fruhvirtová,…

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.