Week 20 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

20

Rakousko po prohře s Čechy čeká severský soupeř,

Hokejové mistrovství světa pokračuje. Národní výběr Rakouska v neděli v zápase skupiny A vyzve Norsko. Utkání začíná v pražské O2 areně v 16:20, podrobnou online reportáž nabízí web Sport.cz.

atentát

Co víme den po atentátu na Fica a co zůstává nejasné? Otázky a odpovědi k útoku,

Shrnujeme nejdůležitější otázky a odpovědi kolem středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica.

auto

Po nárazu do stromu zůstal z auta vrak, řidič na místě zemřel,

U Staňkovic na Lounsku narazilo v neděli ráno osobní auto do stromu u silnice. Řidič nehodu nepřežil.

fica

Co víme den po atentátu na Fica a co zůstává nejasné? Otázky a odpovědi k útoku,

Shrnujeme nejdůležitější otázky a odpovědi kolem středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica.

hokejista

Švédští hokejisté porazili na MS Kazachstán 3:1 a jsou i nadále stoprocetní,

Ostrava - Švédští hokejisté porazili na mistrovství světa v Ostravě Kazachstán 3:1, vyhráli i čtvrté utkání na turnaji a jsou jediným týmem, který ještě neztratil ani bod. Kazaši jsou se ziskem tří…

koruna

Pro zavedení sektorové daně je podle průzkumu 70 procent lidí. Stanjura ji sám navrhovat nebude,

Pro zavedení sektorové daně v Česku by bylo 70 procent dospělých. Čtvrtina lidí se staví proti, ukázal to průzkum agentury Kantar CZ pro Českou televizi. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) v pořadu Otázky Václava Moravce řekl, že sám neplánuje sektorovou daň navrhovat. Česko zavedlo takzvanou windfall tax pro energetické, petrochemické a těžební firmy a velké banky. Očekávalo se, že veřejné rozpočty z ní získají 85 miliard korun. Podle resortu financí stát loni na zálohách dostal 39,1 miliardy korun a letos za první kvartál 13 miliard korun.

miliarda

Čistý zisk skupiny ČSOB ve čtvrtletí stoupl o 14 procent,

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí 2024 stoupl meziročně o 14 procent na 4,1 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou vzrostl o 18 procent na 384 miliard korun. ČSOB patří mezi největší tuzemské banky. Zisky ostatních velkých bank rovněž spíše rostly.

ministr

Pavel jmenoval Ženíška novým ministrem pro vědu a výzkum,

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem jmenoval ministrem pro vědu, výzkum a inovace Marka Ženíška (TOP 09), který obsadil uvolněný post po rezignaci dosavadní šéfky resortu Heleny Langšádlové (TOP 09). Uveden do funkce bude Ženíšek okolo 12. hodiny.

ms

Dánové zdolali nepříjemné Brity, Německo si podalo bezradné Kazachy,

Hokejisté Dánska zdolali v odpoledním zápase MS v hokeji Brity 4:3 Německo v Ostravě ve skupině B porazilo Kazachstán vysoko 8:2.

policista

Pražská policie propustila policistu stíhaného za napadení devatenáctileté dívky před barem na Smíchově,

Pražská policie propustila policistu stíhaného za napadení devatenáctileté dívky před barem na pražském Smíchově. Uvedla to dnes na sociální síti X. Muže v dubnu obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) z těžkého ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení. Policistu stíhá také za výtržnictví.

premiér

Co víme den po atentátu na Fica a co zůstává nejasné? Otázky a odpovědi k útoku,

Shrnujeme nejdůležitější otázky a odpovědi kolem středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica.

slovensko

Zemědělci odvolali středeční protesty. Chtějí uklidnit atmosféru,

Zemědělci odvolali protest, který se měl konat příští středu. Chtějí uklidnit situaci po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to Agrární komora.

slovenský

Co víme den po atentátu na Fica a co zůstává nejasné? Otázky a odpovědi k útoku,

Shrnujeme nejdůležitější otázky a odpovědi kolem středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica.

soud

Národní park jsem nezapálil, rozhlednu na Vlčí hoře ano, řekl před soudem žhář,

/FOTO, VIDEO/ Až na 15 let za mříže může zamířit J. L. Toho policie a státní zástupce viní z historicky největšího požáru v České republice, který výrazně poničil v létě 2022 Národní park České Švýcarko. Hasiči s ohněm bojovali tři týdny, škoda se vyšplhala podle obžaloby k 270 milionům. Krajský soud v Ústí nad Labem začal ve čtvrtek 16. května projednávat obžalobu, která muže viní z obecného ohrožení. Obžalovaný muž se částečně přiznal, prohlásil vinu ve věci požárů na Vlčí hoře.

sparta

Sparta porazila oslabený Baník a ve středu může obhájit titul,

Praha - Fotbalisté pražské Sparty zdolali ve 3. kole ligové nadstavby ve skupině o titul oslabenou Ostravu 2:1. Letenští mají na čele neúplné tabulky sedmibodový náskok před druhou Slavií a ve středu…

titul

Fotbalisté Slavie zvítězili 2:1 na Slovácku, ligový titul ale obhájila Sparta,

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slavie v přeposledním 4. kole ligové nadstavbové skupiny o titul zvítězili 2:1 na Slovácku, přesto ztratili šanci na první příčku. Obhájce titulu a lídr tabulky Sparta…

zemřít

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr podlehl vážné nemoci, bylo mu 77 let,

Po dlouhé nemoci ve středu zemřel herec, tanečník a pedagog Vlastimil Harapes, bylo mu 77 let. ČTK to sdělil mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Harapes byl dlouholetým sólistou baletu Národního divadla, později baletní soubor první české scény vedl jako umělecký šéf. Na závěr svého angažmá se stal jako jeden z mála čestným členem Národního divadla, v roce 2016 vstoupil do Síně slávy ND.

zákon

Napětí v Gruzii. Parlament schválil kontroverzní zákon, prezidentka chystá veto,

Gruzínský parlament v úterý ve třetím a závěrečném čtení schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, prosazený vládní stranou Gruzínský sen, informují zahraniční tiskové agentury. V ulicích hlavního města Tbilisi proti předloze už týdny demonstrují desetitisíce lidí.

útok

Čeští policisté se budou zabývat dvěma příspěvky schvalujícími útok na Fica,

Praha - Čeští policisté se budou dále zabývat dvěma z internetových příspěvků schvalujících středeční útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Vyhodnotili je jako trestněprávně relevantní. Dnes to…

řím

Zverev podruhé ovládl turnaj Masters v Římě, ve finále zdolal Jarryho,

Německý tenista Alexander Zverev podruhé vyhrál turnaj série Masters v Římě. Ve finále ve Foro Italico si pátý hráč světového žebříčku poradil 6:4 a 7:5 s Nicolásem Jarrym z Chile.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.